Clan citadels - Clan avatars

De Clan Avatar is een soort summoningbeest voor je clan. Hij kan helpen bij gevechten, maar ook met skillen. Om een clan avatar te bemachtigen heb je een clan citadel nodig. Hij heeft namelijk een thuisbasis nodig, de clan avatar habitat. Voor een clan citadel heb je, zoals je waarschijnlijk al wist, minimaal vijf leden nodig die member zijn.

Kosten om de habitat te bouwen

Er bestaan clans die met vijf man een citadel van tier 1 onderhouden voor de handigheidjes van de clan avatar. Om zo'n kleinschalige citadel te onderhouden moet de gehele clan elke week 1850 timber hakken voor de upkeep. Als de taken onder vijf leden verdeeld worden, is dat het best waard. Vergeet niet dat de citadel ook elke week door alle vijf de leden bezocht moet worden.

De habitat zelf heeft geen upkeepkosten, maar om hem te bouwen heb je 3000 timber nodig. Je kunt ook grotere habitats met meer avatars bouwen, maar die hebben andere eisen. Hier wordt later meer over verteld.

Plaatje

De habitat kun je laten bouwen bij je customisation-opties. Hiervoor heb je, zoals eerder vermeld, minimaal 3000 timber nodig. Klik op het rode rondje bij het watertje, dan zul je onderstaand schermpje in beeld krijgen. Vink het aan en koop het met de optie "buy".

Plaatje

Hoe geef ik de avatar een leuke look?

Nadat de build tick geweest is, zal je habitat samen met de clan avatar(s) aanwezig zijn. Ten eerste moet degene die hiervoor permissies heeft de clan avatar een leuke look naar keuze geven. Dit kan via de optie "interact" en dan "customise this avatar". De look kan later nog aangepast worden.

Speciale actie voor de avatar kiezen (buffs)

Er zijn zeven speciale acties voor je clan avatar. Om een actie te kiezen, moet je ook hiervoor de optie "interact" kiezen. Klik dan op "Fill buff slots for this avatar" aan. Schuif vervolgens de actie die je wilt naar het lege hokje. Als je een medium habitat hebt, kun je avatar twee speciale acties uitvoeren. Als je een grand habitat hebt, zijn dat er drie. Met drie avatars kun je dus alle speciale acties bemachtigen gezien je 3 x 3 acties kunt laten uitvoeren. Je hebt dan zelfs twee dubbele!

Als je de avatar gebruikt bij het halen van resources voor je citadel, zal de avatar meehelpen. Dit doet hij altijd.

Voor de meeste buffs zul je binnen tien vakjes van je avatar moeten staan.

Mogelijke acties

 1. Laat je avatar je elke vijf seconden 2% van je maximum lifepoints genezen.
 2. Je summoningbeest zal langer in leven blijven door deze actie. De tijd kan twee keer zo lang worden.
 3. Laat je avatar je anagogic orts (zie hieronder) oppakken, in plaats van dat ze op de grond blijven liggen.
 4. Ontvang 10% meer resources tijdens het skillen in je citadel.
 5. Krijg een 3% XP boost tijdens het trainen in RuneScape als je in dezelfde wereld als je clanmaat bent die op dat moment de avatar heeft. Als je hem zelf mee hebt, of dichtbij de avatar van je clanmaat bent, krijg je zelfs een 6% XP boost. De bonus werkt samen met de meeste andere xp-bonussen, maar niet de ectofuntus en werkt ook niet bij beloningen van quests, xp-lampen of Penguin Hide and Seek.
 6. De werking van deze buff is nog enigszins onduidelijk, maar het zou als volgt kunnen werken: als je in de buurt van je avatar doodgaat, zul je soms weer tot leven komen (dus niet altijd). Werkt maximaal één keer per dag. Het aantal spelers dat maximaal terugkomt, is afhankelijk van je citadel.
  • Tier 1 of 2: 1 speler
  • Tier 3 of 4: 2 spelers
  • Tier 5 of 6: 3 spelers
  • Tier 7: 4 spelers
 7. Een deel van de hits die je krijgt wordt overgebracht naar de avatar. Je kunt de avatar ook healen met de optie "Heal (30 orts)". Dit kost, zoals je al ziet, 30 anagogic orts.
Plaatje

Anagogic orts

Om de handigheidjes van de avatar(s) te kunnen gebruiken, moet je elke week 300 anagogic orts betalen. Dit kan via de optie "buffs" bij de clan avatar. Anagogic orts krijg je van monsterdrops, maar ook tijdens het skillen. Ook zul je ze tijdens het skillen in de citadel krijgen. Je zult ze snel genoeg opmerken! Let er wel op dat ze altijd op de grond komen te liggen, tenzij je de speciale actie van de avatar gebruikt die de orts voor je oppakt. Per dag kun je maximaal 200 orts verzamelen.

Wanneer je orts oppakt, zul je ze niet als voorwerp in je inventory krijgen. In plaats daarvan zal ergens een tellertje worden bijgehouden. Je kunt 200.000 orts tegelijk hebben. Je kunt bij de clan scribe zien hoeveel orts je hebt en hoeveel je die dag nog kunt verzamelen. Als een buff actief is, zal de clan avatar of quarrymaster het took kunnen vertellen.

Avatar Warden: instellen wie de avatar mag gebruiken

Tot slot moet je nog instellen wie de avatar mag gebruiken. Instellen kan via de clan settings in je clan chat. Klik op het gouden pijltje rechts van een naam en selecteer vervolgens bij Job de rank "Avatar Warden". Je kunt dit alleen selecteren als de persoon admin of hoger is. Om het op te slaan klik je op "save". Nu kan de geselecteerde persoon de avatar uit de habitat halen en meenemen via de opties "interact" en "summon this avatar".

Om de avatar terug te brengen naar de habitat, moet je hem dismissen, net zoals bij een summoningbeest. Hij zal ook automatisch terugkeren als je volledig uitlogt. Je zult hem dus niet kwijtraken als je naar de lobby gaat om naar een andere wereld te hoppen.

Plaatje

Over deze pagina

Met dank aan Breezychalk, Ceecs Clan en Mulroin voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.