Faruq's Tools for Games

Faruq's Tools for Games is het kraampje van Faruq in het noorden van Al-Kharid. Bij dit kraampje kun je alles kopen wat je nodig hebt om je eigen spelletjes te maken! Dit gaat van racen tot verstoppertje spelen, maar met wat fantasie zijn de mogelijkheden eindeloos. Ook kun je er andere handige dingen kopen, zoals bijvoorbeeld een Orb of Oculus. Wat dit allemaal inhoudt en wat je er mee kunt doen, wordt hier uitgelegd.

Magic skullball

De Magic skullball heeft antwoord op al je vragen! Hij kan ook informatie geven over een activity. Je kunt de Magic skullball verschillende antwoorden laten geven:

Ook hierbij is het mogelijk de uitkomst privé te houden of in je clanchat te roepen.

Magic skullball

Voting hat en de Counting Orb

Dit zijn twee handige voorwerpen die gebruikt worden bij bijvoorbeeld een PK-trip van een clan. Met de Voting hat kun je een beslissing maken. Hiervoor moet wel iedereen die mag meebeslissen een Voting hat hebben. Je zegt bijvoorbeeld: "Wie wilt pk'en in een gratis wereld, moet de rode Voting hat op doen en wie wilt pk'en in een wereld voor members moet de blauwe Voting hat op doen. Je kunt de kleur van de Voting hat veranderen door op de Turn-out optie te klikken. Als iedereen zijn Voting hat op heeft, kan de leider van de clan een beslissing nemen door op de Nearby-Count te drukken. Iedereen die dan in de buurt van de leider staat en een Voting hat op heeft wordt geteld, waardoor de leider de uitslag van de beslissing krijgt. Dit kan een mogelijke uitkomst zijn: "14 Red, 26 Blue. Blue wins!"

Rings of Seeking

Met de Rings of Seeking kun je verstoppertje spelen! Dankzij de ringen kom je erachter of de verstopper of de zoeker in de buurt is. Je hebt drie verschillende soorten ringen:

De Ring of Seeking is voor de persoon die aan de beurt is om de mensen te zoeken. Als je in de buurt komt van een persoon die zich moet verstoppen, krijg je een melding dat je in de buurt komt van de verstopper. De verstopper moet hiervoor wel een Ring of Hiding aanhebben. In de melding wordt niet verteld wie de persoon is waarbij je in de buurt bent: dat moet je zelf uitzoeken!

Marker seeds

Als je een race of speurtocht maakt, is het handig om Marker Seeds te hebben. Hiermee kun je de racers de weg wijzen. Om een seed te planten, moet je op je Marker seeds klikken. Er komt nu een gewoon plantje uit. De mensen kunnen zien dat ze op de goede weg zijn. Om het precies te doen, moet je op de optie "Directional-marker" klikken. Je krijgt dan verschillende opties:

Marker seeds

Ticker

Met de ticker kun je alles optellen wat je wilt, bijvoorbeeld het aantal mensen uit je clan dat je in een bepaalde tijd tegenkomt. Elke keer als je iets ziet dat je wilt optellen, moet je op de Ticker klikken. Als je wilt zien hoeveel keer je al iets hebt opgeteld, moet je op Read ticker klikken. Wanneer je de Ticker op de bank wilt zetten, moet je de teller op 0 zetten.

Empty bag caller

Hiermee kun je je clan bewijzen dat je geen armour aan hebt en/of je inventory leeg is. Dat kan handig zijn bij een zelf verzonnen spelletje.

Timepiece

Een time is hetzelfde als een stopwatch: je drukt hem in, de tijd begint te lopen, op een gegeven moment druk je hem uit en de tijd is opgenomen. De Timepiece is niet heel erg uitgebreid, er komt bijvoorbeeld niet 05,294 seconde te staan, maar gewoon 5 secondes. Om de timepiece weer op 0 seconde te zetten, moet je op de "Advanced"-optie klikken. Vervolgens kun je op Reset timepiece klikken. Als je de Timepiece op de bank wilt zetten, moet je de teller op 0 zetten.

Racing boots en de starting horn

Met deze voorwerpen kun je je eigen race maken! Als je aan een race wilt meedoen, moet je wel je Racing boots aandoen. De maker van de race heeft waarschijnlijk een route uitgestippeld met de marker seeds, die ook bij Faruq te koop zijn. De maker van de race kan de race starten door op de Starting horn te blazen. Er verschijnt nu een figuurtje: de Master of Racing. Hij telt af (ready, set, go!) en de race kan beginnen. Als je je Racing boots aan hebt en de Master of Racing aan het aftellen is, kun je je niet bewegen. Dit is zo omdat je anders een valse start kunt maken.

Starting horn

Orb of oculus

Orb of oculus

De Orb of oculus is een voorwerp waarmee je RuneScape vanuit een ander oogpunt kunt bekijken. Met deze functie kan je erg mooie plaatjes van het spel maken. Wanneer je je orb of oculus draagt, kun je bijvoorbeeld inzoomen op zaken, je beeld naar boven/beneden draaien en nog veel meer! Het spijtige is dat je maar een beperkte afstand kan "wegvliegen" van je poppetje. Als je verder wilt kijken, ben je verplicht om je poppetje ook verder te verplaatsen. De Orb of oculus is voor 20 gp bij Faruq te koop.

Als je er eentje hebt, moet je hem dragen. Ga ververvolgens naar de tab met Uitrusting en kies de optie "Gaze-into" bij je Orb of oculus. Nu verandert je beeld plotseling. Alle tabs en het chatvenster verdwijnen. Aan je rechterkant staat een legenda met de besturingstoetsen. Deze zijn erg handig als je nog geen gebruik hebt gemaakt van deze functie.

Menu

De besturing

ToetsActie
W, S, A, DMet deze toetsen kan je het beeld verplaatsen naar respectievelijk het noorden, oosten, zuiden en westen.
Q, EHiermee verschuif je het beeld naar boven of beneden
PijltjesMet je pijltjes kun je het beeld draaien, zoals in het spel zelf.
EscHiermee ga je terug naar het spel en gebruik je de Orb of oculus niet meer
F1Door op deze toets te drukken kun je in verschillende modi kijken. Over de verschillende modi staat hieronder meer.
F2Als je op deze toetst drukt, kun je weer praten. Deze toets kan handig zijn indien je een leuk plaatje wil nemen terwijl je wat zegt. De overige besturingstoetsen werken niet meer, totdat je op F2 drukt.
SpatieDe spatiebalk verbergt de legenda
F7Als je een leuke positie hebt gevonden, kun je deze toets indrukken. Zo blijft hij opgeslagen en kan je hem opnieuw bekijken nadat je bent weggegaan. Wanneer je je Orb of oculus uit doet, gaan deze verloren.
F8Hiermee ga je naar een positie die je met F7 hebt opgeslagen.
F6Haalt de opgeslagen cameraposities weg.

De besturing is in het begin vreemd, maar na een tijdje gaat het wennen en is het een zeer leuke functie. Je moet er echter wel geduld en tijd voor hebben, anders zal je geen mooie plaatjes kunnen creëren.

Er zijn drie verschillende modi beschikbaar. Elke modus staat voor een andere soort besturing.

Aim mode

Deze modus is de standaard modus. Wanneer je deze modus gebruikt, zoomt de Orb of oculus automatisch in op zaken die volgens hem interessant zijn. Als je zelf wilt kiezen wat je gaat bekijken, is deze modus geen aanrader. Je kunt ook posities opslaan en ze vervolgens allemaal achter elkaar laten afspelen.

Voorbeeld

Focus mode

Wanneer je naar een punt kijkt en je vervolgens je beeld naar een andere windrichting verandert, blijft hij op dat punt focussen. In deze modus kun je tot acht cameraposities opslaan. Vervolgens kun je ze automatisch laten afspelen. Zo kun je ook hier bijvoorbeeld een filmpje van de omgeving rondom je maken.

Fine control mode

Deze modus is de aanrader als je heel precies te werk wilt gaan. Je kunt er detailbewegingen mee maken, wat bij de rest een probleem kan zijn. In deze modus is het niet mogelijk om je camerapostie op te slaan. Bij het gebruik van je pijltjes zal je blijven focussen op één bepaald punt.

Verborgen gebieden

De Orb of oculus laat veel van de opbouw van het spel zien. Je kunt met de Orb of oculus veel verder dan normaal kijken. Als je in veel grotten de orb of oculus gebruikt en het beeld verplaatst, zie je een andere grot of zelfs verborgen gebieden liggen, die nog uit moeten komen of zijn verwijderd. Ga zelf eens in een grot of bijvoorbeeld Clan wars en een random event staan. Je zult veel moois ontdekken!

Dice bag (verwijderd)

De dice bag is uit het spel verwijderd, omdat dice bags veel voor gokspelletjes werden gebruikt. Dat was niet de bedoeling.

De dice bag bevatte veel verschillende soorten dobbelstenen. Je kon op dice bag klikken en uit verschillende soorten dobbelstenen kiezen.

Nadat je één van de bovenstaande dobbelstenen had uitgekozen, kon je gaan gooien. Je dice bag kreeg extra opties, waarmee je een getal kon zeggen in je chatvenster of een van de chats, waar iedereen het kon zien. Hier konden spelletjes mee gespeeld worden, door van te voren een getal te raden. Veel mensen veranderden de regels zo dat ze veel kans om te winnen hadden of gingen er gewoon met je inzet vandoor, ook al had je gewonnen.

Dice

Over deze pagina

Geschreven door Nick en The Sims33, met dank aan Joshi-Skilzz, Flipke en walter herix voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.