Geld verdienen

Geld is heel belangrijk in RuneScape. Hieronder staat een overzicht met allerlei manieren voor zowel lage, gemiddelde en hoge levels om geld te verdienen.

Gratis spelers - Feathers

Dit is de klassieke manier om vanaf combat 3 al geld te verdienen. Ga naar één van de kippenboerderijen in Lumbridge. Ze zijn in het noordoosten en noordwesten. Dood hier kippen en pak de veren op. Eén feather is 13 gp waard. Ook kun je hier de eieren oprapen. Deze kun je op de Grand Exchange verkopen voor 358 gp.

Gratis spelers - Fishing winkels

Je kunt in de Fishing winkels van Lumbridge en Port Sarim elke dag 1000 fishing bait voor 3 coins per stuk kopen en 1000 feathers voor 6 coins per stuk. Fishing bait kun je op de Grand Exchange voor 5 gp coins verkopen en feathers voor 13 gp coins. Als je in beide winkels alles koopt is dit 18.000 gp coins winst. Members hebben nog veel meer winkels om dit te doen en kunnen hier nog meer uit halen.

Gratis spelers - Ashes

Ashes van firemaking leveren op de Grand Exchange 113 gp op. Je kunt de ashes oprapen als je iemand ziet die nog op de traditionele manier Firemaking traint.

Gratis spelers - Koeienhuiden

Beginnende spelers kunnen goed geld verdienen door cowhides te verzamelen. Dood koeien en pak hun huiden op. Koeien zijn te vinden in Lumbridge en ten zuiden van Falador. Een cowhide levert 763 gp op.

Je kunt ook huiden laten looien (tanning) om ze meer waard te maken. Hard leather is 932 gp en normaal leather 810 gp. Dit kan gecombineerd worden met het verzamelen van de huiden, maar je kunt de huiden ook op de Grand Exchange kopen.

Gratis spelers - Koeien melken

Emmertjes melk leveren 997 gp op. Je kunt melk krijgen door dairy cows te melken. Deze staan bijvoorbeeld ten noorden van de molen in Lumbridge, ten oosten van de oostelijke kippenboerderij in Lumbridge en ten westen van de Crafting guild.

Gratis spelers - Spider silk

Spider silk gaat weg voor 255 gp op de Grand Exchange. Je kunt de spinnen zelf doden, maar veel spelers hebben geen zin de spider silk op te pakken en laten het liggen. Bij de corpse spiders van level 6 in de crypte van The Blood Pact liggen ze vaak. Zoek een drukke wereld op.

Gratis spelers - Imps doden

Imps droppen altijd een imphide en af en toe kralen. Door de prijzen van deze voorwerpen zijn imps een goede methode om geld te verdienen. De andere drops kun je beter laten liggen.

PlaatjeVoorwerpPrijs
ImphideImphide559 gp
Black beadBlack bead1.080 gp
Red beadRed bead1.001 gp
White beadWhite bead1.028 gp
Yellow beadYellow bead1.002 gp

Het is aan te raden imps bij de vulkaan van Karamja te doden. Hiervoor is het handig de lodestone in Port Sarim te hebben geactiveerd, zodat je nadat je naar de bank bent geweest, snel terug kunt.

Gratis spelers - Water halen

Een heel erg simpele manier van geld maken is vials vullen. Wat je hierbij doet, zijn zoveel mogelijk vials kopen en ze vullen met water. De vials of water kun je met winst verkopen. Voor het vullen kun je bijvoorbeeld de waterpomp in Falador, die zes stappen van de bank is. Members kunnen na de inleiding van Recipe for Disaster de bank in de kelder van het kasteel van Lumbridge gebruiken.

De prijs van een vial is 1 gp en van een vial met water 102 gp.

PlaatjeNaamPrijs zonder waterPrijs met waterWinst
BucketBucket175 gp102 gp-73 gp
VialVial1 gp102 gp101 gp
Waterskin 0Waterskin (0)136 gp489 gp353 gp
BowlBowl92 gp107 gp15 gp
BucketJug41 gp18 gp-23 gp

Gratis spelers - Falador bar

In de bar in Falador kun je voor 3 coins Asgarnian ale, Wizard's mind bomb en Dwarven stout kopen. Deze kun je voor respectievelijk 750 gp, 271 gp en 142 gp coins winst verkopen op de Grand Exchange.

Gratis spelers - Taken

Taken zijn voor beginnende spelers een goede manier om geld te verdienen. Ga naar Lumbridge en open je takenlijst. Hierin zullen een aantal taken staan. Als je een taak volbrengt, krijg je 640 gp en leer je tegelijkertijd het spel een beetje kennen.

Gratis spelers - Soft clay

Al wanneer je 1 Mining hebt, kun je clay hakken. De prijs daarvan is niet zo heel hoog: 451 gp. Als je het echter nat maakt, krijg je soft clay. De prijs van soft clay is 498 gp.

Gratis spelers - Rune essence

Runes zijn essentieel voor Magic en komen niet alleen in het spel door winkels. Je kunt ze ook maken met Runecrafting. Om runes te maken, heb je rune of pure essence nodig. De rune en pure essences kunnen door spelers worden gehakt in de Rune essence mine. Het enige wat je nodig hebt is de quest Rune Mysteries. De quest duurt niet heel lang en is erg leuk.

Gratis spelers - Iron ore

Vanaf 15 Mining kun je iron hakken. Eén ore is 468 gp waard. De beste plaats is in de Dwarven Mine, tegenover de grot waarvoor je 15 Dungeoneering nodig hebt. Hier zijn drie stenen. In de grot van Dungeoneering is deposit box, waar je de iron in kunt doen.

Gratis spelers - Logs

Doodnormale losse logs leveren 316 gp op. Je kunt uiteraard ook naar andere logs gaan kijken, zoals yew logs. Deze leveren 180 gp op.

Gratis spelers - Arrow shafts met Fletching

Manieren om met Fletching geld te verdienen zijn het maken van arrow shafts. Per log heb je -76 gp winst. Je kunt als member ook maple longbows maken.

Gratis spelers - Grapes

In de Cooking guild liggen grapes, die je voor 5.015 gp kunt verkopen.

Gratis spelers - Cooking

Je kunt -356 gp verdienen door trout te koken. Salmons geven -498 gp.

Pizza's maken is ook heel interessant. Anchovy's pizza's leveren bijvoorbeeld 592 gp op. Verder kun je -23 gp verdienen door een tomaat op een pizza base te doen. Zoek naar combinaties, er zijn meer mogelijkheden.

Gratis spelers en members - Winkels

Je kunt vaak voorwerpen uit winkels voor een hogere prijs op de Grand Exchange verkopen. Het nadeel van deze methode is dat je dit niet onbeperkt kunt doen. Op een gegeven moment zijn de winkels leeg en moet je wachten tot de voorraden weer gevuld zijn.

Te overwegen voorwerpen:

Gratis spelers - Chocolate dust

Door voor 471 gp een chocolate bar op de Grand Exchange te kopen en die met een knife te verpulveren, kun je 190 gp verdienen.

Demon statuesGratis spelers - Demon statues

Na de quest The Blood Pact wordt er een nieuwe dungeon voor je geopend, waar je kunt trainen op monsters met lage levels. Er is ook eenmalig wat geld te verdienen. Overal staan beeldjes verspreid door de grot. Zoek de beeldjes en haal ze van hun pilaren af. Let er wel op dat een aantal beesten je zullen aanvallen. Hoe dieper je de grot ingaat, hoe sterker ze worden. Neem de beeldjes mee naar Xenia, de vrouw waar je de quest startte. Zij zal er wat geld voor geven.

Gratis spelers - Stronghold of Security en Stronghold of Player Safety

In de Stronghold of Security valt ook geld te verdienen. Baan een weg door de grot en zoek op elk van de vier verdiepingen de opvallende kist op. Open de kist. Je zult dan geld krijgen. Uiteindelijk zul je bij elkaar 10.000 gp krijgen! De ingang van de Stronghold of Security is in Barbarian Village. Je kunt dit echter maar één keer doen.

Geld is ook te vinden in de Stronghold of Player Safety. Lees de guide over de Stronghold of Player Safety voor meer informatie.

Gratis spelers - Cockroach soldiers

In de Stronghold of Player Safety zijn cockroach soldiers te vinden. De noted mithril en adamantite ores, de death en law runes en de rune sq shields en scimitars die ze geregeld droppen maken ze tot een goede manier om geld te verdienen.

Gratis spelers - Great orb project

Great Orb Project is een minigame in de Runecrafting guild. Je hebt 50 Runecrafting nodig om binnen te komen. De minigame geeft tokens als beloning, waarmee je in de winkel in de Runecrafting guild beloningen kopen. Wissel de tokens in voor voorwerpen als water talismans en verkoop deze op de Grand Exchange. Je krijgt 2.683 gp voor een talisman.

Gratis spelers - Zamorak wine

Deze manier is gevaarlijk als je niet goed oplet. Neem 28 law en 28 air runes mee en ga naar de kerk van Zamorak ten westen van Goblin Village. Haal hier met telekinetic grab Zamorak wine van de tafel. Je kunt de wijn niet op de normale manier pakken, omdat je dan aangevallen wordt door de monniken. Teleporteer naar Falador als je inventory vol is, zet alles op de bank en verkoop al je wijn uiteindelijk op de Grand Exchange. Een Wine of zamorak levert 16.600 gp op.

Gratis spelers - Hill giants

Hill giants doden voor geld is een bekende manier voor lage levels. Ze droppen big bones en af en toe een clue scroll (easy). Hill Giants zijn in de Edgeville dungeon. Er is een ingang direct bij de Hill Giants in een huisje direct ten westen van de Grand Exchange. Om in dit huisje te kunnen, heb je een brass key nodig, die gemakkelijk te koop is op de Grand Exchange. Hill Giants zijn wel vaak druk. Er is voor gratis spelers en members een speciale bonusgrot van Dungeoneering die wat minder druk is, maar hiervoor heb je wel 20 Dungeoneering nodig.

Gratis spelers - Limpwurt roots

Dit kun je eventueel combineren met de bovenstaande methode, de Hill Giants. In de bonusgrot van Dungeoneering in de Edgeville Dungeon, waar je 20 Dungeoneering voor nodig hebt, liggen verschillende limpwurt roots op de grond. Deze kosten 6.361 gp. Pak ze op. Eén inventory vullen kost ongeveer 15 minuten. Je kunt van werelden wisselen.

Gratis spelers - Smithing

Steel bars leveren 886 gp op, terwijl een iron ore en twee coal 692 gp kosten. Met deze manier train je ook nog eens Smithing. Beginnende spelers kunnen ook bronze bars maken, waarmee met tin en copper eraf gehaald 390 gp kan worden verdiend.

Gratis spelers - Handel

Deze manier was voor de komst van de Grand Exchange voor veel mensen dé manier om geld te verdienen, maar heeft tegenwoordig aan populariteit ingeboet. Je kunt er echter nog steeds geld mee verdienen, voor als mensen te lui zijn naar de Grand Exchange te gaan. In de bank van Edgeville staan in gratis werelden vaak spelers die gaan pk'en, maar niet helemaal naar de Grand Exchange willen voor potions, voedsel en pijlen. Je kunt hun vaak spullen verkopen voor een hogere prijs dan op de Grand Exchange.

Gratis spelers en members - Item flipping

Item flipping is de Engelse benaming voor het kopen en direct voor een hogere prijs weer verkopen van voorwerpen op de Grand Exchange. Je kunt hier erg veel geld mee verdienen als je een goed voorwerp hebt gevonden. Hiervoor heb je wel een klein startkapitaal nodig van tussen de 3.000.000 en 5.000.000 gp.

Zoek eerst een voorwerp uit waarmee je wilt gaan handelen. Het is mogelijk om dit met alle voorwerpen te doen, maar sommige werken beter dan andere. Runes en logs werken vaak, maar er zijn ook voorwerpen die beter werken.

Er zijn twee verschillende strategieën die je kunt gebruiken. Je kunt zo veel mogelijk spullen kopen met een zo klein mogelijk tussen in- en verkoopprijs. Je kunt ook genoegen nemen met wat minder voorwerpen en een groter verschil tussen in- en verkoopprijs nemen. Met de eerste manier zul je sneller kunnen kopen en verkopen. Deze wordt hier besproken.

Om snel te kunnen kopen en verkopen, moet je de prijzen weten. Hieronder staat een voorbeeld met nature runes.

Verkoopprijs bepalen

Zoek eerst naar de prijs waarop een voorwerp onmiddelijk koopt. Koop één voorwerp voor +5% of zelfs meer, tot wanneer het onmiddelijk koopt. Wij gaan vlak onder of op deze deze prijs zitten. In het voorbeeld kunnen we een nature rune voor 178 gp kopen. Onze verkoopprijs wordt 178 gp of iets daaronder.

Aankoopprijs bepalen

Om de koopprijs te bepalen, verkoop je het zojuist gekochte voorwerp voor -5% of lager, zodat het onmiddelijk verkoopt. Ga iets boven of op deze prijs zitten als aankoopprijs! Als je een nature rune verkoopt voor 175 gp, wordt de aankoopprijs 175 gp.

Winst maken

Nu hebben we drie gp verlies gemaakt om de prijzen te bepalen. Dat moeten we natuurlijk terug verdienen! Koop zo veel mogelijk voorwerpen voor de zojuist bepaalde aankoopprijs.Je kunt vanwege de limieten op de Grand Exchange 25.000 runes kopen, dus kopen we 25.000 nature runes voor 175 gp per stuk.

Kopen

25.000 runes kosten hier 4.375.000 gp. Verkoop ze allemaal voor 178 gp per stuk. Zo maak je 3 gp winst per voorwerp. Reken maar uit: 25.000 * 3 gp = 75.000 gp winst!

Verkopen

Het kopen en verkopen kan enkele minuten duren. Als het niet lukt, heb je nieuwe prijzen nodig. Dit is het gevolg dat de prijzen van de Grand Exchange voordurend wijzigen. Meestal maak je met runes en logs slechts 1 gp winst per voorwerp of 25.000 gp winst per keer. Het limiet op runes en logs is 25.000. Deze voorwerpen zijn dan ook de meest verhandelde voorwerpen.

Members - Flax

Met het plukken van flax kun je 121 gp verdienen. Als je er ook nog bow strings van maakt, krijg je nog eens 268 gp en Crafting xp.

Members - Honeycombs

In het huisje ten noorden van de bank van Catherby ligt insect repellent. Doe insect repellent op de beehives ten westen van Catherby, dan kun je de honeycombs eruit halen. Deze leveren 1.000 gp op.

Members - Mans

Je zult nu vast denken dat dit een grap is. Nee, dat is niet zo. Mans droppen betere spullen dan jij denkt. Natuurlijk is deze manier aangeraden voor lage levels, hogere levels kunnen wel op betere manieren geld verdienen. Mans zullen bijna altijd herbs achterlaten en af en toe een clue scroll (easy). We raden je aan om in het grote huis ten noorden van de bank van Edgeville mans te doden, daar lopen er heel veel. Winst gegarandeerd!

Members - Chaos druids

Chaos druids droppen net als mans veel herbs. Je kunt ze vinden in de Edgeville Dungeon, Agility dungeon van Yanille en de Taverley Dungeon. In de Edgeville dungeon is het wel Wilderness.

Members - Unicorn horns

Je kunt unicorns gaan doden voor hun hoorn. Deze leveren 3.854 gp op.

Met Tower of Life kun je sneller unicorn horns krijgen door monsters onderin de Tower of Life te maken. Per monster heb je een cowhide en unicorn horn nodig. Doe ze in de fontijn in het noordwesten van de kelder in de toren. Activeer hem en dood de unicow. Deze dropt 2 tot 4 unicorn horns. Gebruik eventueel een spirit terrorbird voor extra inventoryruimte.

Members - Batwings

Een batwing levert 3.670 gp op. Een goede plaats om bats te doden is op de weg tussen Varrock en Morytania.

Members - Wolf bones

Op de White wolf mountain kun je wolves vinden. De bones leveren 2.751 gp op de Grand Exchange op.

Members - Crystal keys

In Taverley staat in het huis tegenover de Summoning-winkel een kist die je alleen met een crystal key kunt openen. Hier kunnen waardevolle voorwerpen in zitten. Een crystal key kun je uit een tooth half of a key en loop half of a key maken. De winst die je met deze methode maakt fluctueert continu, dus een klein onderzoekje is op zijn plaats. Het is handig een beast of burden van Summoning mee te nemen.

Ogre coffins

Na de quest Zogre Flesh Eaters kun je naar Jiggig, een voormalige begraafplaats van ogres. Het ligt een klein stukje ten zuiden van Castle Wars. Binnen kun je ondode ogres doden voor sleutels. Deze sleutels kun je op de Grand Exchange verkopen voor 2.438 gp of gebruiken om de kisten te openen. Hier zitten dure botten in. Wanneer je niet wilt vechten, kun je de sleutels ook op de Grand Exchange verkopen.

PlaatjeNaamMarktprijs
Raurg bonesRaurg bones29.400 gp
Ourg bonesOurg bones25.600 gp
Fayrg bonesFayrg bones7.781 gp

Je kunt ook nog andere voorwerpen krijgen, maar die zijn, op grimy lantadyme na, niet zo veel waard.

Members - Swamp lizards

Vanaf 29 Hunter kun je ten oosten van Canifis swamp lizards vangen, die 7.807 gp kosten. Je kunt ze gebruiken om Ranged te trainen. Tussendoor moet je wel steeds naar de bank van Canifis om je buit veilig te stellen. Kijk bij Hunter - Methodes en beesten voor meer informatie.

Swamp lizard

Members - Polar kebbits

Vang bij Taverley met Hunter polar kebbits. Hun huid kun je voor 8.808 gp verkopen.

Members - Implings en impling jars

De implings die je tijdens [[pagina:Impetuous Impulses]] vangt, kun je proberen te verkopen, maar hoog is de vraag niet. Je kunt bij de gnome van de minigame ook van 1 nature impling, 2 electric implings en 3 essence implings een jar generator kopen. Hieruit kun je 33 impling jars maken, die 312 gp per stuk opleveren.

Members - Bolt tips

Vanaf 65 Fletching kun je diamonds tot diamond bolt tips slijpen. Het levert per diamond slechts 7 fletching xp op, maar als je een diamant koopt, tot 12 bolt tips slijpt die weer verkoopt, heb je 122 gp.

Members - Swamp toads

Ten westen van de Grand Tree is een moerasje met swamp toads. Je kunt ze voor 985 gp verkopen.

Members - Gems

In Shilo village kun je vanaf 40 Mining gems hakken. Deze kun je op de Grand Exchange verkopen.

Members - Toy soldiers/dolls

Als member kun je met het juiste Crafting level en een Crafting table 3 in je POH (of toegang tot die van iemand anders) een toy soldier of toy doll maken, met respectievelijk 13 en 18 Crafting. Hiervoor heb je een steel bar en een plank nodig. Van de steel bar maak je een clockwork op de crafting tabel, waarna je op de crafting table een opwindbaar speelgoedje kunt maken. De winst is op marktprijzen momenteel 4.034 gp per soldaatje en 1.004 gp per pop. Dit kan nog een stuk meer zijn omdat niet veel mensen dit doen, daardoor verkopen ze nogal eens voor een (veel) hogere prijs dan de Grand Exchange aangeeft.

Members - Bone running

Veel rijke members willen graag 99 Prayer, maar omdat ze lui zijn, geven ze je vaak veel geld als je bones naar hen toe brengt. Het is de bedoeling dat de persoon waarvan jij bone runner bent je steeds 27 bones in notes geeft. Dan ren jij naar de bank en zet de notes om in normale bones. Ren terug naar de persoon en geef de bones terug. Hij zal je nieuwe bones en extra geld geven. In de tijd dat jij rent, zal je opdrachtgever zijn bones op het altaar in zijn huis offeren, waardoor hij Prayer traint. Op de forums kun je elkaar ontmoeten.

Het is ook mogelijk je eigen huis open met gilded altar en marble burners te stellen voor mensen die graag Prayer willen trainen. Hiervoor kun je geld vragen.

Members - Mort Myre Fungus

Mort Myre Fungus wordt voor Herblore gebruikt. Spelers die Herblore trainen, kunnen het nodig hebben. Je moet wel de quest Nature Spirit hebben gedaan tot het punt waar je de silver sickle (b) hebt gekregen. Gebruik de optie "cast bloom" van de silver sickle (b) uit de quest op de rotte boomstammen in de Mort Myre Swamps ten zuidwesten van Canifis. Ze liggen zowat overal aangezien het daar zo'n dooie boel is. Pluk vervolgens de fungi van de boomstammen af. Doe dit net zolang tot je inventory vol is, zet ze dan op je bank in Canifis. Je prayer zal wel naar beneden gaan. In de grotto in het zuiden van het moeras is het mogelijk om je prayer op te laden. Je kunt ook naar de kerk bij de Paterdomus, prayer potions of het altaar in je huis in combinatie met een portaal naar Canifis of de fairy rings gebruiken.

Members - Green dragons

Een bekende manier om geld te verdienen is het doden van green dragons. Sinds de terugkeer van de Wilderness is deze manier wel een stuk gevaarlijker geworden. In de Wilderness verlies je alle spullen als je doodgaat, tenzij je de prayer Protect item aan hebt staan. Neem dus niet al te duur armour mee. Green dragons zijn zwak tegen arrows. Neem niet al te dure arrows mee, dan zul je weinig winst maken. Een ranged potion kan handig zijn.

Green dragons kun je op verschillende plekken in de Wilderness vinden, zoals ten oosten van het Bone Yard. Ze zijn ook in de Chaos Tunnels. Zodra je een green dragon gedood hebt, pak je de huid en botten op. Deze kun je voor aardig wat geld op de Grand Exchange verkopen.

Wanneer er bots bij de green dragons zijn, kun je ze doden. Ze zijn bijvoorbeeld ten oosten van de Bone Yard en hebben vaak meer verschillende bones en hides bij zich. Denk er wel aan dat je een skull krijgt.

Members - Blue dragons

Een goed alternatief voor green dragons zijn blue dragons. Deze kun je onder andere in de Taverley Dungeon doden. Ze zijn iets sterker dan green dragons, maar je hoeft hiervoor niet de Wilderness in. Ook zijn hun huiden meer waard dan die van green dragons.

Members - Frost dragons

Voor deze manier van geld verdienen moet je een minimaal level van 85 Dungeoneering hebben. Frost dragons zijn te vinden in de Asgarnian Ice Dungeon. Ze droppen frost dragon bones, die 13.700 gp per stuk opleveren. De dragons vallen met melee, magic en ranged aan. Hun zwakte is stab. Een wapen als een chaotic rapier is dus effectief. Een Beast of Burden van Summoning stelt je in staat meer voorwerpen mee te nemen.

Members - Warped tortoises

Na The Path of Glouphrie kun je warped tortoises doden. Deze zijn redelijk gemakkelijk te doden en droppen veel tortoise shells. Tortoise shells worden gebruikt om war tortoise pouches te maken en zijn daarom 33.700 gp waard.

Members - Demons

Begin 2014 zijn de drops van alle demonachtige wezens bijgewerkt. Naast de combat xp die je er voor krijgt, zijn ze nu ook lucratief. Zo droppen Greater demons nu veel voorwerpen van adamant en rune, black demons goede herbs en Abyssal demons een abyssal orb of abyssal wand, mits je ze voor Slayer moet doden.

Members - Nihils

Nihils kun je na Fate of the Gods doden op Freneskae. Ze laten ingrediënten achter voor nihil pouches. Deze zijn veel waard.

Members - Implings vangen

Vang in Puro-Puro

Members - Pawya en Grenwalls

Deze manier is bestemd voor de wat hogere levels. Je traint er Hunter mee en verdient er veel geld aan. Je hebt minimaal 77 Hunter en 69 Summoning nodig voor deze manier. Een hoger Hunter level is handig. Pawya's en Grenwalls lopen in Isafdar, het elvengebied in het westen van RuneScape. Je moet Regicide voltooid hebben om er te kunnen komen. Koop een aantal fruit bat pouches en fruitfall scrolls. Neem ook ongeveer tien box traps van Hunter mee. Pak de boot van Catherby naar Isafdar en zoek naar Grenwalls. Grenwalls lopen bijna overal in Isafdar. Ze worden zelfs aangegeven op de wereldkaart, het zal dus niet lastig zijn om ze te vinden.

Zodra je ze hebt gevonden, zet je zoveel mogelijk box traps op. Roep je fruit bat op en gebruik de special move daarvan. Hiervoor heb je de fruitfall scrolls nodig. De fruitbat zal wat fruit droppen. Pak de papaya's op en gebruik deze op een box trap. Probeer vervolgens nog meer papaya's te bemachtigen voor je andere box traps. Pawya's komen namelijk alleen op papaya's af. Zodra je een pawya gevangen, hebt open je de box. Je zult nu pawya meat krijgen. Je krijgt ook nog wat botten, begraaf deze. Een bone crusher van Dungeoneering kan hiervoor handig zijn.

Gebruik het vlees weer op een lege box trap en ga door met pawya's vangen. Grenwalls komen namelijk af op pawya meat. Zodra je een grenwall hebt gevangen, open je de box trap weer. Je krijgt nu grenwall spikes. Grenwall spikes kosten 1.112 gp per stuk. Je krijgt er rond de 20 per grenwall! Eventueel kun je naar de bank in Lletya. Je moet daarvoor wel Mourning's Ends Part I gestart hebben.

Pawya's

Members - Desert goat horns

Kaart desert goat hornsTen westen van Nardah lopen desert goats. Deze beesten laten desert goat horns achter, die je voor 2.757 gp op de Grand Exchange kunt verkopen. De fijngemalen versie levert 4.545 gp op. Er zijn geen eisen aan vastgesteld. Hun zwakte is magic, met name airspreuken. In de woestijn is het heet. Om die hitte te overleven, heb je water nodig. Vergeet dus nooit waterskins mee te nemen. Deze zijn te koop bij de Shantay Pass. Een enchanted water tiara van Dealing with Scabaras is nog handiger, maar dat is iets voor de hogere levels.

Members - Granite

Voor de Living Rock Caverns was granite een populaire manier om Mining te trainen. Nu is het nog steeds een aantrekkelijke methode voor als je niet de levels hebt, ook omdat je er geld mee kunt verdienen. Granite (500g) wordt gebruikt bij Summoning en levert 1.325 gp op. Tijdens het hakken krijg je ook grotere stukken dan 500 gram. Deze kun je met een chisel kleiner maken.

Members - Snape grass op Waterbirth Island

Deze manier kan iedereen gebruiken. Op Waterbirth Island, een eiland ten noorden van Rellekka, ligt snape grass. Snape grass kun je voor een leuke prijs verkopen op de Grand Exchange. Als je nog niet The Fremmenik Trials hebt voltooid, zul je 1.000 per keer moeten meenemen. Na de quest is het gratis. Om snel snape grass te kunnen verzamelen, moet je de quest wel beginnen. Wanneer je de quest hebt gedaan, heb je de Fremennik sea boots van de gemakkelijke taken van de achievement diary van de Fremennik-provincie nodig.

Praat met Jarvald op de pier van Rellekka. Je zult nu naar Waterbirth Island varen. Verzamel zoveel mogelijk snape grass. Zodra je inventory vol zit, vaar je terug naar Rellekka. Terugvaren kost niets. Zoek nu Peer the Seer ten zuiden van de marktplaats op. Als je The Fremennik trials nog niet hebt gedaan, moet je nu je geld droppen. Vraag aan Peer of hij al je voorwerpen op de bank wilt zetten. Dat doet hij. Wanneer je de quest wel hebt gedaan, zal hij dat alleen doen als je de Fremennik sea boots draagt.

Pak het geld weer van de grond en reis terug naar Waterbirth Island voor je volgende lading.

Members - Blue dragon scales

Bij de blue dragons in de Taverley dungeon ligt een aantal blue dragon scales. Je kunt ze oppakken en voor 1.978 gp verkopen. Fijngemalen blue dragon scales leveren 798 gp op.

Members - White berries

Je kunt in Tirannwn white berries oprapen, die je voor 3.409 gp kunt verkopen. Het grote nadeel is dat de plaats waar de White berries verschijnen, ver van de bank ligt.

Members - Planken

Construction is een dure skill en wordt dan ook alleen door rijke members getraind. Ze zijn vaak te lui om zelf naar de sawmill te lopen en kopen planken voor een groot bedrag. Hak of koop bijvoorbeeld 1000 oak logs en ga naar de oostelijke bank van Varrock. Doe 250.000 gp in je money pouch, neem 28 logs mee en loop naar de sawmill ten noordoosten van Varrock. Laat hier je logs omzetten in planken voor 250 gp per stuk. Loop terug naar de bank en herhaal dit. Verkoop ze vervolgens voor winst op de Grand Exchange. Je kunt de route eventueel verkorten met de hot air balloons en een ring of duelling.

Het is ook mogelijk de oak logs onderweg te hakken.

Met een spirit terrorbird heb je extra inventoryruimte en kun je ook nog eens langer rennen.

Sawmill

Members - Mahogany logs

Het hakken van mahogany logs kan erg winstgevend zijn. De meest bekende plek om dit te doen is binnen de omheinde plek aan de oostelijke kant van de Tai Bwo Wannai, in het westen van Karamja. Om hier binnen te mogen moet je per keer 100 trading sticks betalen. Neem eventueel ook extra trading sticks mee om snel je logs naar de bank te laten sturen bij Rionasta, die voor 10 trading sticks een item naar de bank stuurt. Rionasta staat ten westen van de bomen.

Af en toe zul je een speciale mahogany log krijgen. Als je er hiervan twee hebt kun je ze bij de sawmill ten oosten van Varrock inleveren. De verkoper zal dan alle mahogany logs in je inventory gratis omzagen tot planken. Dit levert dus een leuk extra zakcentje op.

Members - Papaya's met Fruit bats

Als je 69 Summoning hebt, kun je een fruit bat oproepen. Koop een groot aantal fruitfall scrolls, roep het monster op en gebruik de scroll. Er valt dan fruit naar beneden, waaronder regelmatig Papaya's. Je kunt die voor 7.156 gp verkopen. Je kunt ook coconuts, watermelons, banana's, limes, lemons, strawberries en pineapples krijgen.

Members - Banshees

Op de begane grond van de Slayer Tower en in de Pollnivneach Slayer Dungeon zijn Banshees te vinden. Banshees droppen vaak pure essences en verschillende soorten herbs. Om een banshee te kunnen verslaans, heb je een slayer level van minimaal 15 nodig. Je kan ze het best verslaan door gebruik te maken van pijlen. Vergeet geen earmuffs of een slayer helmet te dragen wanneer je deze monsters wilt verslaan. Indien je geen van beiden gebruikt, zullen je levels constant verlaagd worden en zullen banshees hoog op je hitten.

Members - Aviansies doden

Geld verdienen kun je doen door Aviansies te doden. Deze beesten vliegen in de God Wars Dungeon. Aviansies laten vaak vier adamantite bars achter, wat leuk voor de portemonee is. Helaas is deze manier heel erg bekend, waardoor het altijd erg druk is in de grot.

Vergeet nooit een voorwerp van Armadyl, Saradomin en Zamorak te dragen, anders vallen de monsters je aan en heb je een grote kans op sterven! Een voorwerp van Bandos is niet echt nodig, aangezien die niet in jouw route staan. Als je slim bent gebruik je god d'hide, zodat je toch nog een goede ranged bonus behoudt. Die zal namelijk erg handig zijn tijdens het doden van aviansies. Neem ook altijd een crossbow mee, aviansies kunnen namelijk slecht tegen bolts. Magic werkt niet goed.

Als voedsel kun je het best de spreuk bones to peaches gebruiken. Deze spreuk tovert botten om naar perziken. De botten die de aviansies achterlaten, kun je hiermee omtoveren naar voedsel zodat je kunt overleven. Je kunt ook bones to peaches tabs gebruiken. Voordat je bones to peaches kunt gebruiken, moet je deze spreuk eerst aanschaffen in de Mage Training Arena. Je zou ook nog een schild kunnen meenemen voor de ability Rejuvenate. Deze ability geneest je life points met 40%.

Members - Revenants

In de Forinthry dungeon zitten revenants. Ze droppen voorwerpen als Vesta, Statius en Zuriel. Je kunt die voorwerpen voor veel geld verkopen. Met een amulet of glory kun je vanaf level 30 of lager teleporteren. Helaas zul je daarvoor een stukje naar het zuiden van de revenants moeten rennen. Neem geen waardevolle spullen mee vanwege de pk'ers! Je verliest alles in de wildernis, tenzij je protect item aan hebt staan.

Members - Het dagelijkse rondje

Dagelijks kun je gratis of goedkoop spullen ophalen bij een aantal personages in RuneScape. Hiervoor moet je vaak taken of een quest voltooid hebben. Hieronder staan er een aantal.

Bij Arhein in Catherby kun je elke dag 40 pineapples en 80 seaweed halen. Arhein staat op de pier van Catherby, hij heeft ook een General Store, daar kun je hem aan herkennen op de kaart. Beide voorwerpen kosten 2 gp per stuk, terwijl een pineapple op de Grand Exchange 616 gp oplevert en zeewier 53 gp. Het zeewier kun je eventueel verbranden om nog {{"Soda ash"-"Seaweed"}} extra per seaweed te verdienen.

Na het voltooien van een van de sets taken van Seers' Village (gemakkelijk, gemiddeld, moeilijk of elite) kun je gratis flax ophalen bij Geoffrey. Geoffrey staat in de flaxweide van Seers' Village.

Flax

Bij Bert kun je elke dag 84 buckets of sand ophalen. Je moet wel The Hand in the Sand voltooid hebben. Bert woont in Yanille, in zijn huisje naast het portaal van Construction.

Na de gemiddelde taken van de taken van Ardougne kun je elke dag 100 gratis pure essence bij Wizard Cromperty in Ardougne ophalen. Als je ook de moeilijke taken doet, krijg je er 150.

Bij Naff in Varrock kun je elke dag battlestaves kopen. Om echt winst te maken moet je de gemakkelijke, gemiddelde en moeilijke taken van de achievement diary van Varrock voltooid hebben. Je moet minimaal 448.000 gp meenemen. Ga naar de winkel van Zaff en Naff ten oosten van de grote bank van Varrock. Koop bij Zaff je battlestaves. Koop ze allemaal en verkoop ze vervolgens op de Grand Exchange voor winst. Deze manier kun je om de 24 uur herhalen.

Je kunt ook regelmatig allerlei verschillende pakketten in winkels kopen en op de Grand Exchange verkopen.

Members - Air orbs

Hiervoor heb je 66 Magic, unpowered orbs, cosmic runes en een air staff nodig. Als je tijd wilt besparen, is een opgeladen amulet of glory handig.

Loop vanaf de bank in Edgeville naar het zuiden en ga het luik tussen de ruïnes in. Ga naar het noorden en betreed het Wilderness-gedeelte in. Neem geen dure spullen mee. Andere spelers kunnen je daar aanvallen, je verliest als je doodgaat alles tenzij je protect item aan hebt staan. Loop naar het noordwesten, ga door de poort en ren snel langs de black demons. Klim de trap in het noorden op. Spreek de spreuk "Charge air orb" over de obelisk uit en je zult air orbs maken. Een air orb levert 5.975 gp op.

Members - Farming

Herbs verbouwen met Farming kan veel geld opleveren. Vooral bij evil turnips, ranarr, toadflax, torstol, snapdragon en morchella mushrooms kan het lonen om ze te gaan verbouwen. De prijs van een toadflax seed is bijvoorbeeld al enkele malen lager dan de prijs van één herb, terwijl je veel meer dan één herb uit een farming patch kunt halen. Tel uit je winst!

Voor maximale winst gebruik je zo veel mogelijk herb patches en let je erop dat je herbs niet ziek worden. Gebruik ook supercompost, magic secateurs en juju farming potions.

Members - Runecrafting

Pure essence kost 35 gp op de Grand Exchange. Je kunt hier runes van maken die veel meer opleveren dan dat bedrag. Nature runes worden bijvoorbeeld voor 389 gp verkocht. Je kunt ze maken bij het altaar ten zuiden van Tai Bwo Wannai, waar je snel via de Abyss, fairy rings of spirit ghraaks kunt komen. Vanaf level 54 kun je law runes maken, die 458 gp per stuk opleveren.

Op level 65 kun je death runes maken, die 255 gp opleveren. Je kunt het beste de Abyss gebruiken en met een Amulet of Glory naar Edgeville teleporteren.

Vanaf level 77 kun je blood runes maken. Die leveren 657 gp op.

Members - Miscellania

Na de quest Throne of Miscellania kun je een soort minigame doen, waarbij je een eigen koninkrijk kunt beheren en er in kan investeren. Dat kan je elke dag heel wat geld opleveren. Kijk voor meer informatie bij Miscellania!

Members - Order of Ascension

De monsters in de Monastery of Ascension laten verschillende sleutels achter, die veel waard zijn. Je hebt 81 Slayer nodig om de monsters te doden.

Members - Culinaromancer's chest (cooking)

Na de quest Recipe for Disaster kun je in de kelder van het kasteel in Lumbridge de Culinaromancer's chest vinden, waar een bank en een winkel in zitten. De winkel is verdeeld in een deel voor wapens en een deel voor kookingrediënten. In het deel met ingrediënten kun je heel goedkoop spullen kopen die je dan weer voor veel geld kan verkopen op de Grand Exchange. Aangezien de winkel en de bank op precies dezelfde plek zitten, kun je snel en met weinig moeite deze ingredienten kopen en op je bank zetten. Het is een goede manier om ongeveer één keer per dag geld te verdienen.

De voorraad hangt af van het aantal subquests dat je voltooid hebt. Enkele voorbeelden bij het kopen en verkopen van ingrediënten bij het voltooien van volledige quest zijn:

Members - Pie Shop in de Cooking Guild

Als je 32 Cooking hebt, kan je de Cooking Guild binnen gaan. Hier moet je een chef's hat of een cooking skillcape voor dragen. Als je de moeilijke achievements van Varrock hebt voltooid kan je er naar binnen zonder een van die twee te hoeven dragen.

In de Cooking Guild loopt iemand rond met de naam Romily Weaklax. Hij runt de Pie Shop. In deze winkel kun je 100 pots of flour kopen voor 14 gp per stuk en 100 pie dishes voor 3 gp per stuk. Aangezien beide voorwerpen voor veel meer verkocht kunnen worden, levert dit een best grote winst op.

Als je de moeilijke achievements van Varrock hebt gedaan, kun je ook bij bank in de Cooking Guild. Dit maakt het op de bank zetten van deze voorwerpen heel gemakkelijk. De Grand Exchange en de westelijke bank van Varrock zijn hier echter ook dichtbij.

Andere manieren

Er zijn talloze manieren om geld te verdienen. Gebruik je creativiteit!

Over deze pagina

Met dank aan 12awsomeness, 8 dungeon 8, 864202468, o_belgium_o, minimenno, Lolol51, gameplay4all, pesten25, NL Nightmare, samsix666, Pancho1987, Afthamafer1, Baruch, Chuck yin Sin, DJ_Funhouse, Dear Argony, Demonforce14, Diekik2, Dodeman69, DragonKisss, DutchBelgian, Fear-4-uz, GEBAKKENxKIP, Golden Vince, Grylls123, Host Chunky, HxC_ixf2, IGotABeer, Iron Sander7, Jojo 1825, Kiara2100, Lars024, Leaf or dead, Mathijs, Murmillo, Noskillssssss, PVM superlol, Pepijn, Pro Davi, Rangic III, Raphire, Rider Dipsy, Rockdog85, ShowTime, Teazerzz2, The whirl, Tim, Warlor_Devil, X123110, aimyourhead4, aragorn11, blackarrow26runescape, blackryder39, bluejus13, cer226, dekiller514, emardo2, emiel847, getty 2000, hakens, hammerskull, iBlacksad, iRuneAssault, issie54, kevin, kiko1997, kingdong66, lamborgini 1, loesietimie, lolhoofd888, lorenzo bvp, maartje300, machoian, massive0nly, milan, milano352, pangeplayer-2, pasman-6, pasman6, pkminers, qwerd231, red eagless, remcosl, revenant897, sand lizard, schepmetmoll, sven90749, tommy, toon11, victor, xMusic4Life, xtubbiex en zyremz voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.