Gnomeball

Gnomeball is een klein spelletje dat veel door gnomes wordt gespeeld. Jij kunt, alleen of samen met je vrienden, mee doen en tegelijk een klein beetje agility en ranged xp verdienen. Het gnomeballveld is in de noordwestelijke hoek van Tree Gnome Stronghold te vinden. Om Gnomeball te doen, heb je in principe niks nodig. Een goed Agility en Ranged level en wat voedsel kan wel handig zijn.

Als je het poortje aan de westkant van het veld binnenkomt, zie je een aantal dingen. Rechtsbovenin je scherm zie je de score. Verder zie je bij de poort de "gnomeball referee". Hij legt je de regels uit en geeft je een gnomeball om mee te spelen.

Het doel van het spel is om de bal naar de overkant van het veld te krijgen en in het net te gooien. Om te gooien moet je op "shoot" klikken bij de gnome goal.

Veld

Tijdens het spelen zal je worden gehinderd door gnomeballers van de tegenstander, die je bal proberen af te pakken. Deze gnomes dragen gele, rode of oranje kleren. Als het lukt jouw bal af te pakken, ben je de bal natuurlijk kwijt, maar krijg je ook een beetje schade. Om de bal terug te krijgen zal je de gnomeballer moeten tackelen. Het kan zijn dat je pas na een paar keer de bal terugkrijgt.

Tackelen

Omdat steeds de bal kwijt raken natuurlijk niet opschiet, heb je ook gnomes die jou helpen. Deze "gnome wingers", die in het groen gekleed zijn, kun jij de bal geven door als je de bal hebt op "pass-to" te klikken. Dan gooi je de bal naar de gnomeballer en kan jij rustig naar de overkant rennen en de bal weer krijgen van je team. Op die manier kun je gemakkelijk scoren.

Tijdens het spelen zul je worden aangemoedigd door cheerleaders, die langs het veld te schreeuwen staan. Buiten het veld kun je ook nog met de "gnome coach" praten. Hij kan je verhalen vertellen over de geschiedenis van Gnomeball, de tactieken en enkele beroemde gnomeballers.

Het spel is voorbij als je 5 goals hebt gemaakt. Voor elk doelpunt krijg je een beetje Agility en Ranged xp, met een bonus bij het vijfde doelpunt.

SkillXP 1e goalXP 2e goalXP 3e goalXP 4e goalBonus xp
Ranged en Agility xp4567525
Range4567525

De gnomeball mag je na afloop houden, als beloning. Deze gnomeball kun je ook buiten het veld gebruiken en naar andere mensen gooien, maar pas op: niet iedereen gooit hem terug. Bal

Over deze pagina

Met dank aan reeneetje11 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.