God Emissaries

Nu Guthix in The World Wakes is gestorven, zijn de edicten van Guthix verbroken en kunnen goden weer vrij rondlopen. Alle goden zijn inmiddels op weg terug naar Gielinor en hebben alvast trouwe volgelingen gestuurd om hun woord te verspreiden voor de storm los gaat barsten. Er zijn acht afgezanten, elk van een andere god. Zij kunnen je meer vertellen over zichzelf, over de god die ze aanhangen en bieden je werk aan. Het werk is alleen voor members, de andere dingen niet.

De afgezanten zijn aangegeven met een symbool op de kaart. Dit symbool staat op de plaatjes hieronder nog niet.

Goden en hun afgezanten

PlaatjeNaam afgezantGodLocatie
KaartTaw'PaakArmadylTen oosten van het Clan camp
KaartMurknoseBandosIngang van Goblin Village
KaartHolsteinGoddeloosCafé van Port Sarim
KaartJulienneSaradominPark van Falador
KaartEndwyrSerenTen zuiden van Port Sarim
KaartRelomiaSliskeMarkt van Draynor Village
PlaatjeHannuVGrot op het eiland van V, waar je na Hero's welcome kunt komen
KaartMoldarkZamorakTen noorden van de bank in Edgeville
KaartSoranZarosTen zuiden van de westelijke bank van Varrock

Aansluiten

Wanneer je besloten hebt welke god je wilt kiezen, kun je naar de afgezant gaan. Alle afgezanten zullen je vragen of je jezelf bij hen wilt aansluiten. Hiervoor krijg je de titel "of *naam van de god*" achter je naam en een speciale banier. Ook krijg je een het Book of the Gods, waarin de eerste hoofdstukken van het verhaal met wat er gebeurd is met de goden sinds het einde van het Derde Tijdperk. Wanneer je member bent, kun je ook nog taken aannemen. Door deze taken uit te voeren, krijg je xp, een speciale helm, de mogelijkheid om skills met je banier te verhogen en extra hoofdstukken voor het boek.

Afgezant

Er zijn drie soorten taken: combat, skills en exploration. Met combat krijg je xp in een combatskill naar keuze als beloning. Bij skills krijg je xp in verschillende skills en bij exploration in Agility.

De taken zijn voor iedere afgezant hetzelfde. Je kunt daarom elk moment besluiten je bij een andere afgezant aan te sluiten en verder gaan met de taken waar je bent gebleven. De reden om je de taak te geven kan wat verschillen per god, maar het verhaal is toch alleen versiering. Bij Bandos moet je bijvoorbeeld tegen goblins vechten om te laten zien dat je sterk bent, bij Armadyl om de plaag wat in te dammen.

Binnen de drie categoriën moet je de taken in de onderstaande volgorde uitvoeren, maar je kunt de taken van de drie categorieën tegelijk uitvoeren.

Je kunt via je banier met je afgezant praten. Hij kan je op een afstand instructies geven, helpen, voorwerpen aannemen, voorwerpen tevoorschijn toveren en je belonen. Je hoeft dus niet meer terug naar je afgezant bij het doen van de taken.

Combat

Let erop dat je bij het kiezen van een beloning geen xp krijgt wanneer je huidige xp in de gekozen combat skill minder is dan drie keer de beloning.

Goblins

Eisen: geen
Beloning: keuze uit 500 Attack, Strength, Defence, Constitution, Magic en Ranged xp

De afgezant wil graag dat je 10 goblins doodt. Je kunt ze bijvoorbeeld vinden bij Lumbridge, Port Sarim en Goblin Village.

White of black knights

Eisen: 25 Attack, Magic of Ranged
Beloning: keuze uit 2.000 Attack, Strength, Defence, Constitution, Magic en Ranged xp

Dood White of Black knights tot er een een bericht achterlaat. White knights zijn in het kasteel van Falador, Black knights bij Black Knights' Fortress en in Taverley Dungeon.

Soldaten

Eisen: 30 Attack, Magic of Ranged
Beloning: keuze uit 4.000 Attack, Strength, Defence, Constitution, Magic en Ranged xp

Houd de bewakers in Yanille drie minuten bezig door tegen ze te vechten, zodat een codekraker die daar bewaakt wordt even tijd heeft om het bericht te decoderen. Je moet in het bloemperkje ten noorden van het café gaan staan en met je banier contact opnemen met de afgezant. Klik op "Start diversion". Je wordt naar een privékopie van Yanille gestuurd waar steeds niet-agressieve soldaten komen. Dood ze drie minuten lang. Het maakt niet uit hoeveel je er doodt.

Soldaten

Kalphite workers

Eisen: 40 Attack, Magic of Ranged
Beloning: keuze uit 7.500 Attack, Strength, Defence, Constitution, Magic en Ranged xp

Dood Kalphite workers tot er een een Curved artefact achterlaat.

Jogres, demons en blue dragons

Eisen: 50 Attack, Magic of Ranged
Beloning: keuze uit 10.000 Attack, Strength, Defence, Constitution, Magic en Ranged xp

Dood Jogres, demons (soort maakt niet uit) en baby blue dragons of blue dragons tot je 5 Jogre talismans, een demon horn en een perfect blue dragon scale hebt.

Betoveren

Eisen: 55 Attack, Magic of Ranged
Beloning: tweemaal keuze uit 10.000 Attack, Strength, Defence, Constitution, Magic en Ranged xp

Betover je Curved artefact om een Empowered curved artefact te krijgen. Ga naar de ingang van het fire altar ten noorden van Al Kharid (niet naar binnen). Je krijgt de vraag of je de betovering wilt beginnen. Hierbij zal een Black demon verschijnen, die je moet doden. Hierna voltooi je de betovering.

Skills

Scrambled eggs of bronze 2h swords

Eisen: 14 Smithing of 12 Cooking
Beloning: 750 xp in Smithing of Cooking, afhankelijk van wat je gemaakt hebt

Maak driemaal een scrambled egg of maak drie Bronze 2h swords. Voor het geklutste ei heb je een bowl, een egg en 13 Cooking nodig. Doe het ei in de kom en bak het. Voor de zwaarden heb je 14 Smithing en per zwaard 3 bronze bars nodig.

Metalen fragmenten 1

Eisen: 30 Fishing, 30 Mining of 30 Woodcutting
Beloning: 4.000 xp in Fishing, Mining of Woodcutting, afhankelijk van wat je gebruikt hebt

Verzamel vijf speciale metal fragments met Mining, Woodcutting of Fishing via trainmethodes waar je level 30 of hoger voor nodig hebt. Bij Mining is dat coal of hoger. Pure essence werkt niet. Voor woodcutting moet je een willow of hoger omhakken. Ivy werkt niet. Voor Fishing kun je salmon of hoger proberen te vangen.

Bonfires of vlaggen

Eisen: 40 Firemaking of 40 Crafting
Beloning: 7.500 xp in Crafting of Firemaking, afhankelijk van wat je gebruikt hebt. Als je ze alletwee gebruikt, krijg je de keuze.

Maak grote vuren of plaats vlaggen op de pleinen van Varrock, Rimmington, Ardougne en Draynor om contact te maken met agent van je god, zodat ze informatie over de fragmenten kunnen geven. Wanneer je een vuurtje wilt maken heb je per vuur 4 logs en 40 Firemaking nodig. Voor één vlag heb je vier strips of cloth of vier bolts of cloth en 40 Crafting nodig.

Afgezant

Metalen fragmenten 2

Eisen: 50 Thieving of 50 Hunter
Beloning: 10.000 xp in Thieving of Hunter, afhankelijk van wat je gebruikt hebt. Als je ze alletwee gebruikt, krijg je de keuze.

Rol de zakken van Bandits in het Bandit Camp van de Woestijn (53 Thieving), knights in Ardougne (55 Thieving) of de bebaarde bandieten in het noorden van Pollnivneach (45 Thieving) om nog vijf metalen fragmenten te krijgen. Je kunt ook implings vangen voor de fragmenten. Alleen zakken rollen geeft je Thieving xp, alleen implings vangen Hunter.

Metaal bewerken en betoveren

Eisen: voor deze taak moeten Summoning, Magic, Prayer en Runecrafting bij elkaar opgeteld minimaal 200 zijn. Crafting plus Smithing moet tenminste 100 zijn en je moet 30 Woodcutting, Fishing en Mining hebben, waarvan één skill minimaal 60 moet zijn.
Beloning: keuze uit 10.000 xp in Fishing, Mining of Woodcutting, keuze uit 10.000 xp in Crafting of Smithing, keuze uit 10.000 xp in Magic, Runecrafting, Summoning of Prayer. In alle skills die je kiest, moet je minimaal 50 zijn.

We moeten speciale voorwerpen van Woodcutting, Fishing en Mining gaan verzamelen en met deze voorwerpen het metaal bewerken en betoveren. Ga naast een boom, steen van Mining of visplaats staan en zoek contact met je afgezant. Je zult nu speciale voorwerpen gaan verzamelen.

Je moet tenminste één well-cut strong stock, fine small gemstone of very smooth stone hebben. Ga daarna naar een aambeeld, doe het metaal erop en maak een prepared metal artefact. Vervolgens moet je er in de volgende volgorde runes op doen: Fire, Earth, Air, Water, Body en Mind.

Exploration

Toevoer verzorgen

Eisen: geen
Beloning: 500 Agility xp wanneer je 50 Agility of hoger bent. Als je dat niet bent, krijg je een bepaald deel bij level 1, 20 en 30.

Ga helmen-, platebody- of chainmail-, platelegs- en schildenwinkels af om de eigenaren te vragen of ze willen leveren aan jouw afgezant. Je zult van één van de eigenaren iets te horen krijgen over een gebroken helm. Hier gaan we achterheen.

Acht helmfragmenten

Eisen: geen
Beloning: 2.000 Agility xp wanneer je 50 Agility of hoger bent. Als je dat niet bent, krijg je een bepaald deel bij level 1, 20 en 30.

Je moet acht delen de helm zien te vinden. Ze liggen op de onderstaande plaatsen. Je zult in het spel een rood stipje op de kaart zien. Let erop dat hieronder 12 locaties staan. Je hoeft er maar naar 8.

PlaatjeLocatie
KaartTen westen van de Cooking guild
KaartTen noordoosten van de Grand Exchange, buiten de muren van de stad
KaartTussen de ruïnes tegen de kerk van Zamorak bij de zuidkant van Varrock, ten oosten van de lodestone
KaartTen oosten van de mijn in het noorden van Al Kharid
KaartTen zuidwesten van de mijn bij Al Kharid
KaartIn het noorden van de koeienweide ten noordoosten van Lumbridge
KaartTen noordoosten van de lodestone bij Draynor Village
KaartTen zuiden van Port Sarim, tegen de oostkust
KaartTen zuidwesten van Melzar's Maze
KaartBij de kippen in de boerderij ten noorden van Port Sarim
KaartTen oosten van de ingang van de Gamer's grotto bij Falador
KaartAan de zuidwestelijke onderkant van de Ice Mountain
Fragment

Informatie verzamelen

Eisen: geen
Beloning: 3.000 Agility xp wanneer je 50 Agility of hoger bent. Als je dat niet bent, krijg je een bepaald deel bij level 1, 20 en 30.

De afgezant weet nog niet hoe hij of zij de fragmenten weer in elkaar moet zetten. Deze informatie ligt achter altaren van Prayer. Bezoek er vier en doe je banier op het altaar. Sommige altaren zullen niet voor alle spelers werken, in dat geval zul je een ander altaar moeten proberen.

Betoveren

Eisen: geen
Beloning: 7.500 Agility xp wanneer je 50 Agility of hoger bent. Als je dat niet bent, krijg je een bepaald deel bij level 1, 20 en 30.

We moeten een empowered strange artefact maken door drie keer vlak na elkaar twee ruïnes van altaren van Runecrafting te bezoeken. De paren zijn water-fire, air-earth en body-mind. Ga naar de ingang van het altaar op de vaste grond van RuneScape, dus niet naar binnen. Doe dan je strange artefact erop en doe dit binnen 90 seconden ook bij het volgende altaar. Tussen de paren is geen tijdslimiet. Plan je route zorgvuldig. De volgorde binnen de paren maakt niet uit. Je mag dus eerst naar het fire altar en vervolgens naar het water altar, maar ook andersom. Een wicked hood en andere teleporteermiddelen zijn erg handig.

Samenvatting van de beloningen

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
Banner of Armadyl-Banner of Armadyl2h111150000000CrushMeleeGemiddeld
Relic helm of Armadyl60 DefenceRelic helm of ArmadylHelm0000014600N.v.tAlleN.v.t.

Over deze pagina

Met dank aan seperfall, D3ATHxLIVE, Haar Doetie, Jordysteen, Joren Wolf en Mr CocaCola voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.