Huisdieren

RuneScape kent verschillende huisdieren. Ze hebben niet echt een bepaald nut, maar ze zijn wel leuk!

Menagerie

Veel huisdieren kun je in de menagerie van je huis zetten, zodat ze niet in een kille bank opgesloten zitten als je ze even niet wilt zien. Huisdieren in de menagerie zullen in je huis en tuin zwerven. Je kunt verschillende huisjes en voedersilo's voor ze maken. Het type van deze bouwsels bepaalt hoeveel huisdieren je kunt opslaan in je huis.

Menagerie

Basisprincipes

De meeste huisdieren zullen achter je aanlopen tijdens je RuneScape-avonturen. Drop je huisdier gewoon vanuit je inventory, dan zal je huisdier achter je aan lopen. Aangezien huisdieren vergelijkbaar zijn met wezens van Summoning, kun je geen extra beesten van Summoning oproepen als je al een huisdier achter je aan hebt lopen.

Je kunt gewoon rennen met een huisdier. Als je dier uit het oog is geraakt, zal hij of zij vanzelf terugkomen.

Je kunt per soort maar één huisdier tegelijk hebben. De huisdieren in je menagerie zullen niet meetellen voor deze regel. Daar kun je dus zoveel soortgelijke huisdieren in zetten als je wilt.

Sommige dieren hebben verschillende groeistages. Je moet ze voeren om de dieren te laten groeien. Doe je dat niet, dan zullen je huisdieren uit honger vluchten en ben je ze voorgoed kwijt. Druk met je rechtermuisknop op het summoningsymbool op je ability bar en selecteer de optie Summoner details. In het menuutje dat je nu opent kun je zien hoeveel honger je dier heeft en op hoeveel procent hij van zijn groeistage zit. Bij 100% gaat je dier naar de volgende stage.

Groei en honger

Er zijn over het algemeen twee manieren om van je huisdier af te komen: de rechtermuisknopoptie "Dismiss" bij het summoningsymbool op je ability bar of ze zo lang niet voeren dat zijn hongerpercentage 100% wordt. Sommige huisdieren kun je ook op andere wijze dumpen.

Katten

Katten zijn de eerste huisdieren die je in RuneScape kon krijgen. Je krijgt je eerste kitten na het voltooien van Gertrude's cat. Als je je kat verliest of verkocht hebt, kun je bij Gertrude een nieuwe kopen voor 100 gp. Ze zijn ook voor gratis spelers. Met een Ring of Charos (a) van de Garden of Tranquillity quest kun je zelfs de kleur van je kitten uitkiezen.

Kat

Katten hebben drie groeistages: kitten, normaal en overgrown. Wanneer je de quest Ratcatchers hebt voltooid kun je je overgrown cat veranderen tot lazy of wily cat. Wily cats kunnen in tegenstelling tot overgrown cats zeer goed ratten vangen, maar worden na een tijdje lazy. Als je dan weer een tijdje met ze speelt of ze laat jagen worden ze weer wily. Katten eten ratten, emmers melk en rauwe of gekookte vis. Het is niet slim je kitten met ratten te voeden: je kitten moet ze dan zelf vangen en dat lukt nog niet altijd als ze zo jong zijn.

Elk soort kat heeft ook nog een hell cat-uitvoering. Hiervan wordt je kat rood en ziet hij/zij er gemeen uit. Je kunt dat doen met het Evil Dave-deel uit Recipe for Disaster. Laat je kat een tijdje op de ratten jagen in de kelder van Evil Dave, dan zal je kat vanzelf in een hellcat veranderen. Het huis van Evil Dave staat in Edgeville, ten westen van de bank. Als je je hellcat weer in een normale kat wil laten veranderen, moet je hem wat melk geven.

Hellcat

Na de quest Swept Away kun je bij Wendy, ten noorden van Draynor Village, je kat paars laten kleuren. Bedenk je wel dat dit voorgoed is en dat ze je kat niet weer normaal kan kleuren.

Opties van je kat

Kittens en katten hebben ook wat liefde nodig. Die kun je ze geven met de "Interact"-optie die de kat heeft als hij of zij achter je aan loopt. Je kunt dan kiezen voor "Stroke" (aai), "Chase" (jagen) en "Shoo-away" (wegjagen). Gebruik de laatste optie dus alleen als je van je kat af wil, je kat zal niet meer terugkomen! Je kunt je kitten ook nog met een bolletje wol laten spelen.

Jagen

Met de Chase-vermin optie kun je je kat op ratten van level 2 laten jagen. Een goede plek hiervoor zijn de Varrock Sewers, hier lopen veel ratten rond. Een wily cat is het beste in staat ratten te vangen, daarna een normale kat. Kittens zijn nog niet ervaren genoeg en overgrown / lazy cats zijn te dik. Daarom vangen ze een stuk minder ratten dan andere katten.

Als je kat 100 ratten heeft gevangen, kun je bij Gertrude een cat medal op halen. Deze medaille heeft geen speciale functie. Je kunt helaas nergens zien hoeveel ratten je al hebt gevangen. Wel zul je een melding krijgen als je 10, 50, 75 of 100 ratten hebt gevangen. Praat met Gertrude als je de 100 ratten hebt bereikt.

Je kat kan ook op speelgoedmuizen jagen. Je kunt ze maken met Crafting. Toy mouse Het is ook mogelijk clockwork cats te maken. Deze hoeven niet te eten en hebben geen aandacht nodig.

Bob the cat

Bob the cat is de huiskat van Jagex. Hij begint altijd na elke update in Burthorpe, maar zwerft daarna de hele wereld over. Hij kan alleen geen ladders op of deuren openen, je zult hem dus niet in afgesloten gebieden vinden. Het is ook best speciaal als je hem ziet.

Bob

Als je een Catspeak amulet hebt, kun je met Bob praten. Hij zal als je A Tail of Two Cats nog niet hebt gedaan, zoiets zeggen als "Zaro eeeuhm... meauw". Hiermee bedoelt hij de RuneScape god Zaros. Lang werd gedacht dat Bob misschien wel Zaros was, maar in de quest The Temple at Senntisten wordt dat ontkracht. Bob is wel een bijzonder wezen.

Als je wel een catspeak amulet hebt, je kat bij je hebt en met Bob praat, zal Bob zich aan je kat voorstellen. Bob vertelt dat hij de vader van je kat is en dat je kat Zamorak gemakkelijk aan kan. Daarna kunnen ze samen de wereld regeren. Dit verhaal lijkt erg op een stukje uit een film van Star Wars.

Quests met katten

Bij sommige quests heb je je kat nodig. De eerste quest is natuurlijk Gertrude's cat, waarin je je eerste kat krijgt. Daarna kun je verschillende quests doen.

Catspeak amuletIn Icthlarin's little helper moet je in het begin de slechterik helpen een vaas met organen te stelen. Deze organen zijn van een oude priester. Later hoor je dat je gehypnotiseerd was door de god der vernietiging, die gewoon het het dorp van de kattenliefhebbers in handen wilde hebben. Na deze quest krijg je een amulet waarmee je met katten kunt praten. Als je deze kwijtraakt kun je hem opnieuw ophalen bij de Sphinx in Sophanem. Hiervoor moet je kat of kitten achter je aanlopen.

A Tail of Two Cats gaat over Bob, de huiskat van Jagex. Het baasje van Bob maakt zich nu ongerust: Bob is niet langsgeweest om te eten! Jij moet helpen om hem op te sporen. Een vrouw in Burthorpe zal je Catspeak amulet van Icthlarin's little helper zo veranderen dat je Bob er mee kunt opsporen. Als je eenmaal bij hem bent gekomen, zul je merken dat hij verliefd is op een andere kat... Dan krijg je een leuke quest, met een mouse toy als beloning. Hier kun je je kat mee laten spelen. Ga als je deze kwijt bent geraakt naar Bob om een nieuwe te krijgen. In The Temple at Senntisten en Ritual of the Mahjarrat speelt Bob ook een rol. Bobs verhaal is nog lang niet af. Je zult hem in toekomstige quests zeker terug gaan zien.

Rat pits zijn plaatsen waar je met je kat kunt vechten tegen andere katten. Als je deze wilt gebruiken, moet je eerst Ratcatchers doen.

In het Evil Dave-deel uit Recipe for Disaster heb je je kat ook nodig. Je moet daarin een stew in maken om Evil Dave te bevrijden. Dat moet met kruiden die je kunt krijgen door de ratten in de kelder van zijn huis te vangen met je kat. Deze ratten zorgen er voor dat je kat in een hellcat verandert.

Pet rock

Pet rockDe pet rock is een voorwerp uit de quest Fremennik trials. Je kunt hem aaien, voederen, er mee spelen en er tegen praten. Als je hem bent verloren, kun je Askeladden, die bij de ingang van Rellekka staat, om een nieuwe vragen. Voor 1000 loyalty points kun je bij Solomon's general store de mogelijkheid aanschaffen de kleur van je pet rock veranderen in blauw, groen, goud en rood. Je mag zo vaak als je wilt de kleur veranderen, zonder extra kosten.

Rune guardian

Rune guardianDe Rune guardian is een beloning van Rune mechanics. Je kunt filosofische gesprekken met hem houden. Anders dan bij andere huisdieren hoef je dit wezen niet te voeren. Hij moet echter wel regelmatig opgeladen worden bij een runecrafting altar of de menagerie van je huis. De rune guardian is meteen volwassen als je hem ophaalt. Als je hem verliest, kun je bij Apprentice Clerval in de Mage Training Arena een nieuwe halen.

Je hebt 4 Summoning nodig om de Rune guardian te gebruiken.

Je kunt de kleur van de rune guardian veranderen door hem op een altaar te gebruiken. Hij zal dan in de kleur van de rune veranderen.

Rune guardian

The Firemakers' curse

Searing flameNa The Firemaker's curse kun je elke week een minigame doen, waarbij je Firemaking xp kunt verdienen. Hiervoor heb je 91 Firemaking nodig. Als je de minigame één keer hebt gespeeld, kun je een huisdier ophalen. Dit huisdier bestaat in vier uitvoeringen: Searing Flame, Glowing Ember, Twisted Firestarter en Warming Flame.

Je kunt officieel één huisdier van The Firemakers Curse tegelijk hebben, maar via de menagerie in je huis kun je er meer krijgen. Pak na de minigame een vuurbal van jou keuze en stop hem dan in de menagerie in je huis. Ga dan terug naar de grot en neem weer vuurbal mee. Die kan van dezelfde soort zijn. Als je terugkomt in je huis, zul je zien dat je andere vuurbal nog vrolijk ronddwaalt. Stop de tweede vuurbal ook in je menagerie en je hebt meerdere vuurballen.

The World Wakes

CresbotNa The World Wakes kun je Automatons doden. Deze zullen heel soms een cresbot achterlaten, die je kunt activeren en daarna als huisdier kunt houden. De cresbot zal geen eten nodig hebben en zal ook niet weglopen.

Barrows bobbleheads

Torag bobbleheadDe bobbleheads kun je maken met 500 malevolent energy en hun respectievelijke armour set van de Barrows. De malevolent energy is een drop van Barrows - Rise of the Six.

Baby troll

Baby trollDe troll baby is een klein trolletje, dat je kunt krijgen tijdens de taken van de Troll Warzone. Je hoeft hem niets te voeren, maar zijn naam zal veranderen naar het eerste wat je hem voert. De naam zal bij volgende voorwerpen die je voert niet veranderen, tenzij je op "Reset name" klikt. Baby trolls zullen nooit groeien.

Baby troll

Social Slayer

FreezyMet de reward punten van Social Slayer kun je twee huisdieren kopen. De Baby Aquanite kost 50 punten, Freezy, een kleine ice strykewyrm, kost 100 punten.

Dungeoneering

FrostyMini-BlinkHoper NibblerMet een hoog Dungeoneering level kun je drie huisdieren kopen die je vanuit je Pets-interface kunt oproepen. De baby frost dragon Frosty kost 250.000 tokens en kun je kopen met 85 Dungeoneering en 99 Summoning. Ook moet je eens bij de frost dragons zijn geweest. Mini-Blink vereist 95 Dungeoneering en het doden van Blink en kost 500.000 tokens. Voor de Hope Nibbler moet je 101 Dungeoneering hebben, de Hope Devourer hebben gedood en 1.000.000 tokens neertellen.

Imp herald

Calling beadsAls je minstens één kampioen van de Champion Challenge hebt verslagen kun je van Larxus in de Champions' Guild vragen om calling beads. Met deze beads kun je een imp herald oproepen die een vaandel draagt met daarop het aantal kampioenen dat je verslagen hebt of het plaatje van een verslagen kampioen.

Eddy

EddyEddy wordt heel soms gedropt door een super-edimmu. Deze kun je doden met 115 Dungeoneering. Je hebt dus hoge skills en een hoop geluk nodig om hem te krijgen. Eddy moet je vanuit je Pets-interface aanroepen. Klik op het voorwerp dat de edimmu dropt om het huisdier vrij te spelen.

Premier Club

Bij de Premier Club van 2013-2014 zaten ook huisdieren, namelijk twee vliegende varkentjes.

PigglesPiggles kreeg je bij het kopen van elk pakket.

Commander PorkinsCommander Porkins kreeg je alleen bij het kopen van een zilveren of gouden pakket.

Holiday events

Bij holiday events kun je regelmatig huisdieren krijgen.

Eek

EekEek was tijdens Halloween 2009 te krijgen. Het is het enige huisdier voor gratis spelers. Je kunt leuke gesprekken met haar voeren en haar aan een draadje heen en weer laten bungelen. Je kunt Eek als wapen dragen, maar niet achter je aan laten lopen. Je kunt haar ook in je huis rond laten lopen door haar in de menagerie te stoppen.

Mackers

MackersMembers konden tijdens Thanksgiving 2011 Mackers krijgen. Hij is geobsedeerd met cake. Dat is dus ook het enige wat hij zal eten - en het enige waar hij over zal praten.

Mackers

Tinsel snake

Sparkles the tinsel snake was van Kerst 2011.Tinsel snake

Corgi

Je kon dit huisdier tijdens het Diamond jubilee krijgen door zes puppy's van Minnie Coop terug te vinden. Zij stond op het marktplein van Varrock. De puppy's waren door heel RuneScape verspreid. Als beloning mocht je er een houden. Als je hem verloren bent, kun je hem terughalen bij Diango in Draynor Village.Corgi

Vissen

Vissen zijn hele interessante wezens. Ze zitten in een vissenkom en zwemmen wat rondjes. Soms moet je ze wat te eten geven of mee spelen, zodat je een tekstje in je chatvenster krijgt. Al enthousiast? Dan gaan we vissen!

Vissen zwemmen in een vissenkom, fishbowl in het Engels. Je kunt ze maken met een glassblowing pipe en molten glass. Je hebt hier 42 Crafting voor nodig. Om je vissenkom klaar te maken voor je visje moet je hem eerst nog vullen met kraanwater, daarna moet je er nog seaweed in doen om voor wat beschutting voor je vis te zorgen.

Je visje koop je bij Harry, die een winkel in Catherby heeft. De naam van deze winkel is Harry's Fishing shop. Vraag hem om een visje voor in je fishbowl, hij zal je dan een visnetje geven. Hiermee kun je een vis uit een van de bakken in zijn winkel vissen. Er zijn drie soorten: een green fish, een blue fish en een oranje spinevis.

Vis

Vissenvoer is te vinden in Draynor Manor, maar je kunt het ook zelf maken. Vraag Harry om vissenvoer. Hij zal dan zeggen dat hij niets meer heeft. Hij heeft wel een lege doos voor je, zodat je je eigengemaakte vissenvoer er in kunt doen. Dat moet je maken van gemalen guam en seaweed. Doe wat guam in een pestle and mortar om gemalen guam leaf te krijgen

Als je je vis zat bent, kun je hem natuurlijk altijd droppen. Je vis zal dan wel doodgaan. Vissen zijn niet verhandelbaar.

Je huis: demonen, hellhounds, skeletten en aanhang

Dit zijn de echte huisdieren, je kunt ze namelijk in je huis stoppen! Ze vallen je gasten aan en verder heb je geen omkijken naar ze. Je kunt ze kopen met Construction en ze in je oubliette, treasure room of dungeon stoppen.

Na Love story is het mogelijk om een Dungeon pit te bouwen. Hier kun je ogres, rock protectors, Scabarites, black demons en iron dragons in zetten.

Boss pets

Meer dan twintig bosses hebben een kans om een voorwerp te droppen waarmee je een miniatuurversie van de boss kunt vrijspelen als huisdier. Je kunt deze vervolgens oproepen via de Pets-interface in de Hero-tab. De kans op een drop wordt groter als je ze een bepaald aantal keren hebt gedood. Dit komt doordat er zogenoemde 'thresholds' bestaan per boss. Elke keer dat je een threshold bereikt zal je kans op de pet drop toenemen. Een threshold wordt normaal gezien elke keer bereikt wanneer je 1/5de kills van de originele dropkans van de boss pet bereikt. Je kan tot negen keer toe een threshold bereiken per boss, maar dan heb je wel erg veel pech mocht dat zich voordoen. Stel dat je 1674 King Black Dragon kills hebt. Dan heb je dus driemaal de threshold bereikt en is je kans op de boss pet niet meer 1 op 2.500 maar 4 op 2.500 (of beter gezegd 1 op 625). Bosses die meerdere boss pets droppen zoals Legio, Dagannoth Kings en Araxxi hebben een hogere thresholds in verhouding tot de andere bosses. De huisdieren van Vorago hebben geen thresholds vanwege het ingewikkelde dropsysteem van deze boss.

Wanneer je een boss pet hebt gehaald, kun je Summoning-beesten het uiterlijk van je boss pet geven. Dit moet bij de Pets-interface. De examine van je Summoning-beest zal je killcount bevatten.

PlaatjeVoorwerpHuisdierBossKansThreshold
PlaatjeKing black dragon scaleKing Black Dragonling*King Black Dragon1 op 2.500500
PlaatjeQueen black dragon scaleQueen Black Dragonling*Queen Black Dragon1 op 2.500500
PlaatjeKalphite eggKalphite Grublet / Kalphite Grublet (vliegend)Kalphite Queen / Exiled Kalphite Queen1 op 2.500500
PlaatjeKalphite clawKalphite GrublingKalphite King1 op 2.000400
PlaatjeRibs of chaosEllieChaos Elemental1 op 2.500500
PlaatjeCorporeal boneCorporeal PuppyCorporeal Beast1 op 2.500500
PlaatjeRotten fangMollyGiant Mole1 op 2.500500
PlaatjeVolcanic shardShrimpyHar-Aken1 op 20040
PlaatjeDagannoth eggPrime hatchlingDagannoth Prime1 op 2.5001.500
PlaatjeShrivelled dagannoth clawRex hatchlingDagannoth Rex1 op 2.5001.500
PlaatjeDagannoth scaleSupreme hatchlingDagannoth Supreme1 op 2.5001.500
PlaatjeGiant featherChick'arraKree'arra1 op 5.0001.000
PlaatjeSevered hoofK'ril TinyrothK'ril Tsutsaroth1 op 5.0001.000
PlaatjeDecaying toothGeneral AwwdorGeneral Graardor1 op 5.0001.000
PlaatjeAuburn lockCommander MinianaCommander Zilyana1 op 5.0001.000
PlaatjeBlood-soaked featherNexterminatorNex1 op 2.000400
PlaatjeAraxyte eggBarry**Araxxi1 op 500200
PlaatjeAraxyte eggMallory**Araxxi1 op 500200
PlaatjeCorrupted Ascension signet ILegio PrimulusLegio Primus1 op 1.0001.200
PlaatjeCorrupted Ascension signet IILegio SecundulusLegio Secundus1 op 1.0001.200
PlaatjeCorrupted Ascension signet IIILegio TertiolusLegio Tertius1 op 1.0001.200
PlaatjeCorrupted Ascension signet IVLegio QuartulusLegio Quartus1 op 1.0001.200
PlaatjeCorrupted Ascension signet VLegio QuintulusLegio Quintus1 op 1.0001.200
PlaatjeCorrupted Ascension signet VILegio SextulusLegio Sextus1 op 1.0001.200
PlaatjeAncient summoning stoneVitalisVorago1 op 5.000-
PlaatjeAncient artefactBombi***Vorago (hardmode)1 op 100-
Telos' tendrilTelos' tendrilTessTelos, the Warden1 op 1400 bij enrage 99% of lager, 1 op 700 anders300

*: Om de huisdieren van de King en Queen Black Dragon op te roepen heb je 99 Summoning nodig. Je kan ze wel als drop krijgen zonder dit level.

**: Om de huisdieren van Araxxi te krijgen moet je eerst alle spider minions vrijspelen. Kijk bij de pagina over Bill voor meer informatie.

***: Om het huisdier Bombi te kunnen bemachtigen moet je Vorago persoonlijk gedood hebben met de Maul of Omens op alle zes verschillende rotaties.

Mega ducklings

Mega Duck was een verborgen grap tijdens de RuneScape Road Trip, maar is nog steeds in het spel. In het park van Falador loopt bij het vijvertje met de brug een mannetjeseend (drake) die je niet kunt aanvallen. Als minstens vijf spelers hem binnen korte tijd totaal 21 breadcrumbs voeren zal hij veranderen in een reusachtige eend. Deze kun je achter je aan lokken door hem aan te vallen. Als je hem naar Mobilising Armies weet te brengen, bijna aan de andere kant van Gielinor, zal hij weer samenzijn met zijn vrouw en zullen ze samen wegzwemmen.

Als je in gevecht met hem bent wanneer hij aankomt bij Mobilising Armies heb je een kans om een nieuw huisdier vrij te spelen; mega ducklings. Deze kun je via de Pets-interface oproepen.

Summoning

Voor de meeste huisdieren heb je een Summoning-level nodig. Huisdieren van Summoning zijn iets anders dan monsters van Summoning, familiars. De huisdieren van Summoning zijn huisdieren als de bovenstaande huisdieren: je kunt ze in je inventory of menagerie doen en hebben soms verschillende groeistages.

De huisdieren die je met Hunter kunt vangen vang je als baby, niet als volwassene. Deze huisdieren hebben sinds 19 december 2012 geen eten meer nodig om bij je te blijven en te groeien, maar ze lusten het natuurlijk nog steeds graag! Soms heb je voer uit dierenwinkels nodig. Die zijn in Taverley en Yanille. De meeste dieren gaan van kuiken, pup of baby naar volwassene, maar de Guthix raptor, Saradomin owl en Zamorak hawk hebben nog een tussenstadium.

Er zijn dieren die je in ei-vorm krijgt. Deze eieren kun je laten uitbroeden bij de dierenwinkels.

Sommige dieren zijn ook in meerdere kleuren te krijgen, achter dit dier staat dan een sterretje. Kijk voor de verschillende kleuren op de pagina van het dier in de database.

PlaatjeLevelNaamHoe te krijgenVoedselUitbroeden in dierenwinkel
Bulldog1BulldogDierenwinkels (500 gp)Rauw vlees-
Dalmatian1DalmatianDierenwinkels (500 gp)Rauw vlees-
Greyhound1GreyhoundDierenwinkels (500 gp)Rauw vlees-
Labrador1LabradorDierenwinkels (500 gp)Rauw vlees-
Sheepdog1SheepdogDierenwinkels (500 gp)Rauw vlees-
Terrier1TerrierDierenwinkels (500 gp)Rauw vlees-
Creeping hand4Creeping handKrijg een crawling hand als drop met slayer en wek hem via de beloning van Soul Wars tot levenLeather gloves-
Minitrice4MinitriceKrijg een cockatrice head als drop met slayer en wek hem via de beloning van Soul Wars tot levenLimpwurt root-
Baby basilisk4Baby basiliskKrijg een basilisk head als drop met slayer en wek hem via de beloning van Soul Wars tot levenEye of newt-
Baby kurask4Baby kuraskKrijg een kurask head als drop met slayer en wek hem via de beloning van Soul Wars tot levenBones-
Abyssal minion4Abyssal minionKrijg een abyssal demon head als drop met slayer en wek hem via de beloning van Soul Wars tot levenAshes-
Gecko10Gecko *Te vangen met HunterFlies en beetle bits uit dierenwinkels-
Baby platypus10Platypus *Te vangen met Hunter. Je moet As a First Resort doen.Rauwe vis en ground fishing bait als kuiken, rauwe vis en fishing bait als volwassene-
Broav23BroavTe vangen met Hunter. Je moet While Guthix Sleeps doen.Mort myre fungus-
Penguin30Penguin *Praat met een pinguin keeper in de dierentuin van Ardougne. Hij geeft je een ei.Rauwe visJa
Tooth creature37Tooth creature *Na Fairy Tale Part III kun bij met de tandenfee bij de Fairy Queen een tooth creature krijgen. Ze wil een kebbit teeth, Suqah tooth, Old tooth, Monkey dentures en een Human tooth.Melk (of chocolademelk, maar dan krijg je een decayed/"bedorven")-
Giant crab40Giant crab *Dood eerst mogres bij het Mudskipper point, totdat je een crunch crab token heb. Koop daarna je beest van Nung ( Recipe for Disaster - Pirate Pete)Rauwe vis-
Raven50Raven *Raven egg uit vogelnestenGround fishing bait als kuiken, normale fishing bait als volwasseneJa
Squirrel60Squirrel *Te vangen met Hunter.Nuts uit dierenwinkels-
Saradomin owl70Saradomin owlBlauw ei uit vogelnestenGround fishing bait als kuiken, normale fishing bait als volwasseneJa
Guthix raptor70Guthix raptorGroen ei uit vogelnestenGround fishing bait als kuiken, normale fishing bait als volwasseneJa
Zamorak hawk70Zamorak hawkRood ei uit vogelnestenGround fishing bait als kuiken, normale fishing bait als volwasseneJa
Ex-ex-parrot71Ex-ex-parrotHaal een ex-parrot bij Brass Hand Harry or 50 Ships Mufassah op Mos Le'Harmless na Rocking Out. Stop de ex-parrot in een magical cage van Bill Teach, de piraat die je naar Mos Le'Harmless brengt. Doe de kooi dan op de plaat ten westen van de ingang van de grot op Mos Le'Harmless.Rock fragments. Te maken van stukjes van de plaat ten westen van de ingang van de grot op Mos Le'Harmless. Neem een chisel mee om ze te krijgen.-
Cute phoenix eggling72Cute phoenix egglingNa Phoenix Lair kun je "verdwaald raken" als je de grot weer verlaat. Je komt dan een ei tegen. Door er tegen te schoppen krijg je een mean phoenix eggling, door er tegen te klappen een cute.As-
Cute phoenix eggling72Mean phoenix egglingNa Phoenix Lair kun je "verdwaald raken" als je de grot weer verlaat. Je komt dan een ei tegen. Door er tegen te schoppen krijg je een mean phoenix eggling, door er tegen te klappen een cute.As-
Raccoon80Raccoon *Te vangen met Hunter.Rauw vlees en rauwe vis-
Sneakerpeeper80SneakerpeeperVoor 85.000 tokens te koop bij Dungeoneering. Je moet 80 Dungeoneering en Summoning hebben.Eye of newt-
Vulture85Vulture *Het ei wordt gedropt door vultures.Ground fishing bait als kuiken, normale fishing bait als volwasseneJa
Chameleon90ChameleonTe vinden op Cairn IsleFlies uit dierenwinkelsJa
Monkey95Monkey *Te vangen met HunterBananen-
Baby dragon (green)99Baby dragon *Ei is een drop van drakenGrote hoeveelheiden rauwe vis, vlees en kippenJa
TzRek-jad99TzRek JadTe koop voor 100 zeal en een fire cape bij Soul Wars. Je moet naast 99 Summoning ook 99 Slayer hebben.--

Treasure Hunter

Tumbleweed, Skully en Sq'irks the parrot zijn alleen te winnen als zeer zeldzame prijs van Treasure Hunter.

BuddyJe kon van 3 tot 16 december 2014 het huisdier Buddy krijgen uit een christmas present of big christmas present. Ook Buddy kun je terugvinden in het Pets menu.

Solomon's General Store

Buiten huisdieren die je als voorwerp hebt bestaan er ook huisdieren die je gewoon kan oproepen en wegsturen zonder dat ze bankruimte innemen. Deze kun je doorgaans kopen in Solomon's general store, maar er zijn ook enkele anderen.

Je kunt deze huisdieren terugvinden in het Pets menu, dat je kan vinden door op de Hero-knop te drukken. Hier krijg je een menuutje te zien waarin je kan kiezen welk huisdier je wilt kiezen, hoe je hem eruit wilt laten zien, of je hem iets te snoepen wilt geven en hoe je hem wilt noemen. Ook kun je hier je huisdier oproepen.

Pets-menu

'Legendary' huisdieren

De huisdieren uit de groep 'Legendary Pets' zijn nog specialer. Deze hebben groeistadia, net als normale huisdieren, maar hoeven niet gevoed te worden. Je kan in Solomon's General Store wel voedsel kopen waardoor ze sneller groeien. Ook kun je de snelheid waarmee ze groeien vergroten door af en toe met ze te spelen.

Ook hebben ze enkele speciale eigenschappen die je kunnen helpen tijdens het spelen. Deze verschillen per groeistadium, maar als je de voorkeur geeft aan een bepaalde bonus kun je in het Pets menu hun huidige stadium aanpassen - mits je dit al een keer hebt vrijgespeeld. De bonussen zijn als volgt:

Over deze pagina

Met dank aan judogurl 1, j34rr3l, mrperfectk, D Vondragon, Zaye, lorenzo bvp, mrperfectk, soul 4 magic en walter herix voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.