Ironman mode

Sommige mensen vinden het leuk om een account te hebben waarop ze echt zelf alles hebben behaald, zonder enige hulp van andere spelers. Voor deze spelers zijn er de Ironman en Hardcore Ironman modi.

Inschakelen

Zowel de normale Ironman mode als de Hardcore Ironman mode kun je alleen aanzetten als je een account aanmaakt. Klik met je rechtermuisknop op de 'Randomise'-knop bij het aanmaken van je account en je zult geavanceerde instellingen te zien krijgen, waar je kunt kiezen voor een van de modi. Je zult een hoop waarschuwingen krijgen om uit te leggen wat de modi betekenen.

Advanced mode

Beperkingen

Je zult met met beide modi aan de volgende beperkingen hebben:

Je kunt wel met andere spelers praten.

Doodgaan

Het verschil tussen de normale Ironman mode en Hardcore Ironman mode zit in het doodgaan. In de normale Ironman mode kun je wel doodgaan en doorspelen. Wanneer je in de Hardcore Ironman mode sterft, kun je niet langer spelen en verlies je alles, inclusief overgebleven dagen member en aangeschafte RuneCoins. Je zult normaal gesproken niet teruggaan naar de normale modus of Ironman mode en bij het inloggen het onderstaande venster krijgen.

Game over

Je zult wel een Ironman worden wanneer je met een jar of divine light in je inventory of op de bank sterft. Dan zul je een normale Ironman worden. Hierover wordt later meer verteld.

Activiteiten waarbij je als normale speler geen spullen verliest als je doodgaat, gelden niet als dood in de Hardcore Ironman mode. In quests zijn vele voorbeelden te vinden. Ook in Dungeoneering kun je veilig sterven.

Wanneer je in de Hardcore Ironman sterft en 750 total of meer hebt, zal iedereen in dezelfde wereld een melding krijgen in de chatbox.

Mr Ex

Vanaf 1.000 en 1.600 total kun je bij Mr Ex in Edgeville een divine coin kopen, waarmee je een extra leven krijgt. De kosten zijn 100.000 gp voor het eerste leven en 10.000.000 gp voor het tweede. Hierna kun je geen levens meer kopen. Een dood kan niet worden teruggedraaid, ongeacht de reden van je dood. Verbindingsproblemen en hacks zijn dus voor eigen risico.

Bij Mr Ex kun je ook spullen kopen om Hardcore Ironman in Ironman en Ironman in normale accounts om te zetten. Veranderingen zijn onomkeerbaar. De jar of divine light, waarmee je van Hardcore Ironman mode naar de normale Ironman mode gaat, kost 100.000 gp. Het book of diplomacy, waarmee je van Ironman naar normaal gaat, kost 50.000 gp.

Hiscores en rang

Wanneer je in Ironman of Hardcore Ironman speelt, heb je de beschikking tot de rangen '(Hardcore) Ironman/Ironwoman', die voor je naam komen, en 'the (Hardcore) Ironman/Ironwoman', die achter je naam komen. Als je iets in de chat zegt, komt er een speciaal symbool voor je naam te staan.

Chat

In de hiscores zijn aparte tabellen voor spelers met Hardcore Ironman en Ironman aan. Als je dood bent gegaan in de Hardcore Ironman mode en geen divine jar had, blijven je behaalde levels in de hiscores staan.

Over deze pagina

Met dank aan Xorathz en xBHx voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.