Livid farm

De Livid Farm ligt in het noorden van Lunar Isle. Pauline Polaris beheert een boerderij waar een magisch verbeterde afstammeling van de beruchte Jade Vine wordt verbouwd. Deze plant groeit zeer snel, waardoor het werk intensief is. Jij kunt helpen en krijgt daarbij toegang tot nieuwe lunarspeuken. Ook train je je Magic, Agility, Farming, Crafting en Construction.

Plaatje

Benodigdheden

Verder moet je Lunar diplomacy hebben gedaan. Je moet de onderstaande runes meenemen. Een staf die een of meer soorten van deze runes vervangen, zoals een mud battlestaff, is handig.

De runes die aangegeven zijn met een sterretje heb je alleen nodig als je de distractions wilt doen.

Wat je moet doen

Voor je begint, moet je op de boerderij met Pauline Polaris praten. Zij zal zeggen dat ze helemaal uitgeput is. Zij is door piraat en schurk Lokar Searunner op deze boerderij gezet om de Jade vine te verbouwen en te verbeteren, zodat hij ze aan Rellekka kan verkopen om de beesten buiten de stad te houden. Nu laat zij zien wat je moet doen.

Door de magie zullen de planten supersnel groeien. Binnen enkele minuten zijn ze klaar. Het verbouwen van een plantje bestaat uit verschillende stages. Alles gaat via Magic. Je hebt niet per se het benodigde Magic level nodig om op de Livid Farm te werken. Je kunt de spreuk gewoon gebruiken, maar je zult geen xp in Magic krijgen. Je krijgt wel xp in Farming, Agility, Crafting of Construction. De runes heb je altijd nodig. Het aantal punten dat je spaart, waarmee je beloningen kunt kopen, wordt ook gehalveerd wanneer je een spreuk gebruikt die je eigenlijk nog niet kunt.

De stages die doorlopen moeten worden voor een rondje zijn:

PlattegrondPlattegrond
SpreukMagic levelTaakSpreukRunes nodigXPProduce points
 GeenPauline Polaris motiverenGeenGeen169,7 Agility100
Fertile Soil83Grond vruchtbaar makenFertile soil3 Astral
15 Earth
2 Nature
87 Magic
91,8 Farming
20
Cure Plant66Plant genezenCure plant1 Astral
8 Earth
60 Magic
91,8 Farming
20
String Jewellery80Planten bundelenString jewellery2 Astral
10 Earth
5 Water
83 Magic
270 Crafting
120
Plank make86Hekken reparerenPlank make2 Astral
15 Earth
1 Nature
Coins
90 Magic
54,6 Construction
20

Je kunt alle spreuken ook uitspreken wanneer je het benodige Magic level nog niet hebt. Je krijgt dan echter geen xp in Magic, maar wel in de andere. Het aantal produce points dat je verdient, zal ook worden gehalveerd.

Plant genezen

Elke minuut zal de boerderij veranderen en zijn de patches weer een stadium verder. Dit noemen wij een ronde. Na vijf rondes begint alles weer opnieuw.

SpreukSpreukWanneerMaximale XP per vijf rondesProduce points
Fertile SoilFertile soil3 keer per ronde1.305 Magic
1.377 Farming
20
Cure PlantCure plant3 keer per ronde900 Magic
1.377 Farming
20
String JewelleryString jewellery2 keer in de derde en vijfde ronde332 Magic
1.080 Crafting
120
Plank makePlank make2 keer per ronde900 Magic
546 Construction
20
 Pauline motiveren1 keer in de eerste, tweede en vierde ronde509,1 Agility100
Totaal3.437 Magic
2.754 Farming
1.080 Crafting
546 Construction
509,1 Agility
1580

Het bundelen van planten en het motiveren van Pauline wisselen elkaar dus af. De bovenstaande getallen zijn exclusief Magic xp en produce points voor de distractions.

Aangezien elke cyclus van vijf rondes vijf minuten duurt, kun je de bovenstaande getallen 12 keer per uur behalen. Daardoor krijg je maximaal de volgende per uur:

De maximale totale xp per uur komt hiermee op 103.513,2.

Distractions

Bij het werk op de boerderij kunnen onverwachtse dingen gebeuren. Als je daar goed mee omgaat, kun je extra runes verdienen. Je krijgt geen punten.

Help, my ibis is sick

Er zal een zieke ibis verschijnen. Spreek monster examine uit en vertel aan Meteora wat de ibis heeft. Meteora is in het stadje.

PlaatjeMagic levelNaamRunes nodigMagic xp
Monster Examine66Monster examine1 Astral
1 Cosmic
1 Mind
61

Je krijgt hiermee 1 astral rune, 10 water runes, 16 earth runes, 1 cosmic rune en 1 mind rune.

Murky Pat's Revenge

Murky Pat's is jaloers op Pauline en wil wraak nemen. Spreek Vengeance Other uit over wie Murky Pat het gemunt heeft en klik op de juiste opties in je chatvenster.

PlaatjeMagic levelNaamRunes nodigMagic xp
Vengeance Other93Vengeance other3 Astral
10 Earth
2 Death
108

Dit levert je 3 astral runes, 15 water runes, 20 earth runes en 2 death runes op.

Beloningen

Bij alle spreuken die je uitspreekt, zul je produce points verdienen. Als je er genoeg hebt, kun je een nieuwe spreuk leren. Hierdoor verdwijnen de opgespaarde produce points niet. Als je de laatste spreuk hebt geleerd, worden er 850.000 punten afgetrokken. De rest kun je alle punten opmaken aan wensen. Hierdoor verdwijnen je punten ook.

Als je de kleren van Herblore Habitat hebt gehaald, kun je met Pauline Polaris praten om eenmalig een vial te krijgen die goed is voor 3.000 Farming xp.

Spreuken

PlaatjeMagic levelNaamKostenGebruik
Plaatje72South Falador Teleport35.000Teleporteert je naar de zuidelijke poort van Falador
Plaatje75Repair Rune Pouch70.000Repareert een pouch voor rune essence en zorgt ervoor dat de pouch ongeveer vijf keer zo lang mee gaat.
Plaatje76North Ardougne Teleport110.000Teleporteert je naar een plaats ten noorden van de noordelijke bank in Ardougne
Plaatje78Remote Farm150.000Hiermee kun je elke patch in RuneScape bekijken en genezen via een lijst die in je scherm verschijnt.
Plaatje80Spiritualise Food200.000Je kunt deze spreuk op voedsel in je inventory uitspreken dat minimaal 1200 life points geneest. Wanneer je het voedsel aan een beest van Summoning geeft, zal deze life points terugkrijgen, tijdelijk verhoogde combat stats hebben en de timer deels resetten (afhankelijk van het beest). De spreuk kun je één keer per beest gebruiken.
Plaatje83Make Leather250.000Looit (Engels: tan) vijf huiden in je inventory.
Plaatje90Disruption Shield290.000De volgende hit van een speler op je zal 0 zijn. Als je tegenstander een ability gebruikt die verschillende keren hit, zullen al deze hits worden geblokkeerd. Je kunt deze spreuk eens per minuut gebruiken. Hij blijft werken als je uit- en weer inlogt.
Plaatje95Vengeance Group330.000Doet vengeance op maximaal 50 tegenstanders die drie vakjes aan elke kant om je heen staan. 75% van de eerstvolgende hit die een tegenstander op je doet, zal worden teruggekaatst.
Plaatje92Teleport to trollheim370.000Teleporteert je naar de farming patch bij Trollheim
Plaatje93Tele group Trollheim400.000Teleporteert een groep naar de farming patch bij Trollheim
Plaatje99Borrowed power430.000Wanneer je een arcane capacitor necklace draagt, die 18.000 punten kost, kun je met deze spreuk wind wave, water wave, earth wave, fire wave, entangle, enfeeble, telekinetic grab, high alchemy, bones to peaches, teleport to house, vulnerability en magic dart uitspreken. De necklace moet je opladen met de benodigde runes voor de spreuk die je wilt gebruiken. Je kunt er maximaal 1.000 spreuken indoen. Ongebruikte runes kun je weer uit het amulet halen.

Wensen

De onderstaande effecten zijn slechts tijdelijk. Om wensen te kunnen doen, moet je eerst de spreuk Borrowed power hebben gehaald.

KostenNaamGebruik
5.500Turn Lunar Lumber Into RunesZet een volle inventory met lunar lumber (de logs voor het repareren van de hekken) om in runes
5.500Vial My HerbsConverteert clean herbs (noted of niet-noted) naar unfinished potions, met een maximum van 50 voor elk type herb.
18.000Gimme HerbsGeeft je grimy herbs.
18.000Give me an Arcane CapacitorHiermee krijg je de necklace die je nodig hebt voor de spreuk Borrowed power
18.000I'd Like a New Patch!Hiermee krijg je een wegwerp-patch voor groente. Hij blijft tot je hem leegmaakt.
18.000Let It Rain SeedsHet regent zaden, die je op kunt pakken.
18.000More Planks PleaseHiermee heb je twintig minuten lang kans op extra planken bij het uitspreken van Plank make.
18.000Reduce the Fish I BurnHiermee zul je een half uur lang minder vis verbranden.
37.000Protect a Patch for me!Je krijgt hiermee een scroll waarmee je tree of fruit tree patches kunt beschermen. Je kunt maar één scroll tegelijk gebruiken, maar je zult tien bomen van dat type beschermen.
55.000Let it Rain Awesome SeedsZelfde als Let it rain seeds, maar dan met betere zaden.

Over deze pagina

Met dank aan NL, Asana, Huseyin-Gazi, Pieter en walter herix voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.