Mazcab

Mazcab is een andere planeet en het thuis van de Goebies. Je kunt er het Nemi Forest en de Liberation of Mazcab vinden, RuneScape's raidsysteem. De planeet heeft erg geleden onder Tuska, de godin die werelden verzwelgt, en heeft nog altijd veel last van de Airut die zij altijd met zich meebrengt.

Acca Kanatah

Je kunt er op vier manieren komen:

De planeet heeft twee stadjes Kanatah en Otot. In beide steden is een bank, waar ook de winkel Macab Emergency Merchants is.

Er speelt zich één quest op Mazcab af, Call of the Ancestors.

Plattegrond

Plattegrond

Nemi Forest

De Nemi Forest is het bos in het westen van Mazcab. Je komt er vanzelf doorheen als je naar het stadje Otot gaat. In het bos kun je Prayer, Farming, Dungeoneering en Mining xp en reputatie voor Mazcab verdienen.

PlaatjeNemi ForestPlaatje

Reputatie

Je kunt op Mazcab reputatie verdienen om voordelen te krijgen. Je hoeft niets te kopen: zodra je een bepaald niveau bereikt, heb je de beloning. Reputatie gaat ook niet verloren als je iets krijgt, je telt gewoon door.

ReputatieNaamBeschrijving
100Supply discount10% korting bij Mazcab Emergency Merchants
500Bank access (canal)Toegang tot een bank bij het kanaal in de raid Liberation of Mazcab
750Fast travel-1De Goebie rangers kunnen je naar de portal van Tuska, de open plaats uit Call of the Ancestors of de dichtstbijzijnde ingang van het Nemi Forest brengen
1.000Supply discount+25% korting bij Mazcab Emergency Merchants
1.250'The Reputable'Toegang tot de titel *naam* the Reputable
1.500Bank access (waterfall)Toegang tot een bank bij de waterval in de raid Liberation of Mazcab
1.750POH locationMogelijkheid je huis van Construction naar Otot te verplaatsen als je 60 Construction hebt en de mogelijkheid Otot tablets te maken.
2.000Fast travel-2Rangers kunnen je, behalve de locaties van Fast travel-1, ook naar Otot en Kanatah brengen
2.500Pet GoebieHuisdier Goebie spawnling
3.000'Of the Goebies'Toegang tot titel *naam* of the Goebies
5.000Reroll raid dropJe kunt de beloning van één raidgevecht per reset opnieuw laten loten.

Je kunt iedere dag 90 reputatie verdienen. Je kunt drie taken voor Trinks in Kanatah doen, die elk 15 reputatie opleveren. De andere 45 kun je verdienen door elk van de negen xp-gevende activiteiten in het Nemi forest te doen.

Daarnaast krijg je reputatie als je de volgende dingen voor de eerste keer doet:

Beastmaster Durzag en Yakamaru kunnen ook kleine, normale en grote burial charms geven voor respectievelijk 50, 100 en 150 reputatie.

Koeriersdienst

Iedere twaalf uur op elke wereld, iets na middernacht en het middaguur gemeten in speltijd, kun je helpen goederen van van Kanatah naar Otot te transporteren. Na 20 minuten is het voorbij.

Je kunt als de tijd daar is bij de steen met voorraden bij Querci in Kanatah een lading halen. Je moet deze veilig naar Quercy in Otot brengen. Je kunt geen gebruik maken van Mazcab guides om sneller te gaan. Als het tlukt, krijg je twee skills voorgeschoteld waar je ééntje uit mag kiezen om xp in te krijgen. De twee voorgeschotelde keuze zal één van de volgende drie zijn:

Onderweg kun je worden aangevallen door andere spelers, maar je zult behalve je lading geen spullen verliezen als je doodgaat. Degene die je gedood heeft, kan je lading overnemen.

Je kunt tot tien ladingen per dag wegbrengen.

Raids

Ten noorden van de portal waar je uitkomt als je de portal op Tuska's rug in gaat, is de Liberation of Mazcab. Dit is de enige raid in RuneScape. In Liberation of Mazcab bescherm je Goebies tegen een zeer sterke Airut met de naam Beastmaster Durzag, om vervolgens na een puzzel bij de watergeest Yakamaru uit te komen. Mocht je sterven, dan zal je grafsteen uitkomen op de begraafplaats van Mazcab, buiten de raids.

Je kunt beide monsters slechts één maal per twee dagen looten.

Je kunt alleen een raid doen via het grouping system. Als iedereen de ingang door is gegaan, moeten ze de arena inspringen vanaf een platform. Hierna moet je met de Goebie praten en zullen een aantal Goebie prisoners komen, vergezeld door Airut, Chargers en uiteindelijk Durzag's huisdier Cormes. Na 39 gedode monsters ga je door naar de volgende fase.

Beastmaster Durzag wordt vergezeld door Tuz en Krar, die je eerst moet doden om te voorkomen dat Beastmaster Durzag meer schade toe zal brengen. Verder zul je tijdens het gevecht bommen achter je aan krijgen en soms in een kooitje komen, waar je eenvoudig af kunt komen.

Beastmaster Durzag

Yakamaru is een stuk lastiger, met verschillende fases, waarbij je goed moet opletten. Aan het begin is een puzzel met jellyfishes. Je kunt Yakamaru via het grouping system zodra iedereen in de groep Beastmaster Durzag tenminste één maal heeft gedood.

Onder de buit zal Teci zitten, wat de munteenheid van de beloningenwinkel is. Ook kun je speciaal level 90 tank armour, een teleport codex voor de spreuk Mazcab teleport en een ability codex krijgen, waarmee je drie nieuwe ability's kunt leren.

Armour

Zie de voorwerpendatabank voor een lijst met al het armour van de Libaration of Mazcab.

Het tank armour van de Liberation of Mazcab komt in twee smaken: normaal en Achto. Magic armour heet Primeval, melee Teralith en Tempest voor Ranged.

De normale versies kun je met Teci in de beloningenwinkel bij de ingang kopen. Deze gaan langzaam kapot tijdens het vechten en verdwijnen als de 0% is bereikt. Er is een bonuseffect die ervoor zorgt dat je ability's direct weer kunt gebruiken, in plaats van dat je moet wachten tot een afkoelperiode is afgelopen. Hoe meer delen je draagt, hoe hoger de kans daarop is.

De Achto-versies zijn een drop van zowel Beastmaster Durzag als Yakamaru. Ze gaan ook kapot, maar deze kun je via de gebruikelijke kanalen repareren. Ze verhogen ook de schade van je hoofdhand als je een schild draagt. Hoe meer delen je draagt, hoe sterker dat effect is.

Mazcab teleport

Met een Mazcab teleport codex, die voor 2.000 Teci te koop is bij de beloningenwinkel, kun je de spreuk Mazcab teleport in het normale spreukenboek vrijspelen. Deze spreuk kost 3 cosmic, 1 law en 1 soul rune om uit te spreken en vereist 70 Magic. Het is ook mogelijk de spreuk te krijgen uit een ruilbare Mazcab ability codex, maar die zijn aan de prijzige kant: 29.600.000 gp op de Grand Exchange.

Ability's

Je kunt deze ability's krijgen uit een per ability specifieke codex of een algemene Mazcab ability codex. De onruilbare, per ability specifieke kosten 15.000 Teci in de beloningenwinkel. De ruilbare, algemene variant kun je voor 25.000 Teci kopen. Een Mazcab ability codex geeft één ability naar keuze (of een de spreuk Mazcab teleport, maar daarvoor kun je beter een teleport codex gebruiken).

Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.