Miscellania

Bij de Throne of Miscellania quest moet je problemen tussen het eiland Miscellania en het naburige eiland Etceteria oplossen. Als je dat gedaan hebt, word je de regent van Miscellania. Dat heeft zo zijn voordelen: je kunt de bevolking van het eiland spullen laten verzamelen. Jij kiest uit welke spullen dat zijn en spekt de staatskas zodat ze kunnen werken. Je kunt als je Throne of Miscellania voltooit de bevolking herbs, flax, coal, maple logs en vis (tuna en swordfish) laten verzamelen. Als je ook nog eens Royal Trouble voltooid, krijg je meer spullen voor hetzelfde geld en je kunt naast de andere dingen ook nog uit Mahogany logs, Teak logs en farming seeds kiezen.

De opbrengst die je krijgt hangt van de populairiteit van jou onder de werkbevolking af. Dit heet de approval rating. Je approval rating gaat elke dag met 2,5% omlaag als je Throne of Miscellania hebt gedaan en 1% als je Royal Trouble hebt gedaan. Je kunt je populairiteit verhogen door je bevolking een handje te helpen bij hun werk. Je kunt aan bijna iedere bewoner vragen wat jouw approval rating is. 100% is het hoogste. Ieder persoon op het eiland heeft een ander beroep. Jij mag kiezen bij welk beroep je helpt en welke skill je dus gebruikt om je approval rating op te krikken.

Kijk op het plaatje hieronder als je wil weten waar deze personen te vinden zijn. Dat plaatje kun je als kaart van Miscellania gebruiken.

Let op: Voor het helpen krijg je als je een voorwerp krijgt heel weinig xp, omdat het anders een gemakkelijke manier zou zijn om te trainen. Je inventory raakt dan niet vol, waardoor je niet steeds naar de bank hoeft te lopen. Jagex voorkomt dit "power-levelen" door slechts 0,1 xp per voorwerp te geven.

Beheren

Het koninkrijk beheren doe je bij Advisor Ghrim. Deze man staat altijd bij King Vargas op de eerste verdieping van het kasteel van Miscellania. Vraag hem hoe het het met koninkrijk gaat, dan zal hij het je vertellen. Er komt ook een overzicht te staan waar alles om draait: het beheren van je koninkrijk.

Menu

Je moet de staatskas van je koninkrijk zelf vullen. Hiervoor krijg je de spullen die je wil terug. Je kunt als je alleen Throne of Miscellania hebt voltooid maximaal 5.000.000 gp in de kas stoppen, als je Royal Trouble ook nog hebt voltooid maximaal 7.500.000 gp.

De bewoners zullen elke dag met 1/10e deel van de staatskas betaald worden, met een maximaal van 50.000 gp per dag als je alleen Throne of Miscellania hebt gedaan. Bij mensen die Royal Trouble ook hebben voltooid, zal er nog steeds 10%, maar nu met een maximum van 75.000 gp per dag uit de kas worden gehaald. Hoe groter het bedrag dat aan de bewoners wordt uitbetaald, hoe meer spullen je krijgt. Bij een lege staatskas moeten de bewoners hun spullen zelf verkopen om in leven te blijven, dan blijft er dus niets meer voor jou over. Als je bijvoorbeeld 2.000.000 gp in de kas stopt en je hebt Royal Trouble gedaan, dan wordt er totdat er 750.000 gp in je kas zit, elke dag 75.000 gp uitgehaald. Daarna zal er steeds 1/10e van je kapitaal afgaan. Je krijgt dan dus ook minder spullen. Zorg ervoor dat je genoeg geld in kas hebt om het maximale aantal spullen te halen.

Wanneer je de moeilijke taken van de Fremennik-provincie doet, is het mogelijk om flatpacks van construction in je kist te stoppen. Elke flatpack heeft een vastgestelde waarde in geld. Dit bedrag zal aan de kist worden toegevoegd. De flatpacks kunnen niet in notes in de kist worden gedaan. Het is een goede manier om van je flatpacks van construction af te komen, maar als je de juiste flatpacks op de Grand Exchange koopt en in de kist stopt, kun je een aardige winst maken.

Samengevat betekent dit dat je je approval rating (populairiteit onder de bevolking) en je geld goed in de gaten moet houden als je de maximale winst wilt krijgen.

De opbrengst

Je kunt je spullen één keer per dag ophalen bij Advisor Ghrim in het kasteel van Miscellania. Deze zal de spullen dan naar de bank brengen. Je kunt ook met Advisor Ghrim praten via de NPC contact spreuk van Lunar Magics. Je kunt dan alleen niet je approval rating bijwerken. Er is een bank in het noordoosten van het eiland naast Miscellania, Etceteria. Daar kun je de opbrengst beter bekijken.

Hieronder staan de maximale opbrengsten als je Royal Trouble hebt gedaan. Bij een approval rating van 100% en het maximale aantal van 75.000 gp voor die dag in de kas beschikbaar kun je dit krijgen.

NaamMaximale opbrengstMogelijke opbrengst
FarmVerschillend 
Fishing440 Tuna, 131 Swordfish en 10 CasketsClue scroll (easy), groene Fremennik gloves en boots
Flax1250 Flax en 2 herb seeds 
Hardwood301 Teak logs, 204 Mahogany logs of 121 Teak logs met Mahogany logs 
Herbs60 Herbs 
MiningOngeveer 540 Coal en 2-3 gems 
WoodOngeveer 900 Maple logs en 8 Bird nests 

Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.