Nieuwe members

Dit artikel gaat over wat je moet doen als je net member bent geworden. Weet je niet hoe je member moet worden? Lees dan member worden.

Eindelijk, het is zover! Je bent member geworden! Je kunt nu veel meer doen dan een gratis speler. Je krijgt toegang tot nieuwe gebieden, kunt negen nieuwe skills trainen, meer dan 160 extra quests voltooien, nieuwe achievements doen, tegen sterke monsters vechten, skillcapes halen, nieuwe grotten verkennen en nog veel meer!

Het is erg handig dit artikel door te lezen voordat je de memberwereld gaat verkennen. Je kunt hier informatie over de meest bekende gebieden en bezigheden in de memberwereld lezen.

Naar de memberwereld

Je zult het meteen al merken wanneer je voor het eerst inlogt op een memberwereld: iedereen draagt armour dat je misschien nog nooit hebt gezien. Er staat je natuurlijk veel meer te wachten: de gedeeltes voor members!

Er zijn een aantal hoofdingangen naar de memberswereld. Er is er één bij de vulkaan op Karamja, er is er een op de berg ten westen van Taverley en er is er ook nog één ten oosten van Varrock. De poort bij Karamja brengt je naar Brimhaven en omgeving, de doorgang bij Taverley biedt toegang tot het koninkrijk van Kandarin, waar onder andere Catherby en Ardougne liggen, en de poort bij Varrock zal je naar oost-RuneScape, dat bekend staat onder de naam Morytania, leiden.

Nieuwe members kunnen het beste de doorgang bij Taverley nemen, hier is het namelijk het minst gevaarlijk en hier zitten ook de meest interessante gebieden. De andere poorten kun je ook nemen, maar die raden wij af voor lagere levels.

Kaart{{Kaart 11,58,0,-32,200,250}}Kaart

Lodestones

Je kunt natuurlijk ook teleporteren naar de memberswereld. De gemakkelijkste manier om dat te doen is door middel van lodestones. Dit zijn gratis teleports, je hebt daarvoor dus geen runes nodig. Klik de H bij je kaart aan. Je kunt nu kiezen uit een aantal steden. De meeste moet je zelf vrijspelen, maar Burthorpe en Lumbridge krijg je gratis. Klik hier voor een lijst van de overige lodestones.

Plaatje

De Troll Warzone

De twee steden Taverley en Burthope staan samen ook wel bekend als de Troll Warzone. Dit gebied is speciaal ingericht voor beginnende spelers en nieuwe members en bevat allerlei plekken om vrijwel alle skills te trainen. Dankzij de speciale taken kun je ook gemakkelijk kennis maken met de member skills.

Vroeger was dit gebied alleen voor members, maar nu kun je dit ook al als gratis speler doen. Je kunt in de gratis wereld je member skills hier tot level 5 trainen, daarna zul je er geen xp meer in krijgen.

Wanneer je dan zin hebt om echt de memberswereld in te gaan kun je over de berg ten westen van Taverley, de White Wolf Mountain, lopen. Als je voorbij de wolven bent zul je in het stadje Catherby zijn, waar je hieronder meer over kunt lezen.

Andere gebieden

Tijd om deze wijde wereld te verkennen. Helaas kun je nog niet overal komen. Voor een aantal gebieden moet je quests hebben gedaan. Natuurlijk zijn er ook erg veel gebieden waarvoor je geen quest hoeft te voltooien. Hieronder volgt een lijstje waar je informatie kunt lezen over elk stuk membergebied. Als je precies wilt weten waar alle gebieden liggen, kun je het beste op de wereldkaart kijken.

Catherby

Catherby is een vissersdorp. Er wordt hier veel vis gevangen door mensen, vis zoals lobsters en sharks. Je kunt hier komen door met de spreuk Camelot teleport te teleporteren. Je hebt hier level 45 Magic voor nodig. Loop als je in Camelot bent naar het zuidoosten, je komt dan in Catherby. Als je geen 45 Magic hebt moet je via de White Wolf Mountain lopen. Nadat je in Catherby gearriveerd bent, is handig er de lodestone te activeren.

Seers' Village

Seers' Village is de stad van de seers, profeten. Seers' Village ligt ten westen van Catherby. Je kunt er ook met de spreuk Camelot teleport komen. Je hebt hier level 45 Magic, een law rune en 5 air runes voor nodig.

Als je in Camelot bent, loop je naar het westen. Je bent nu in het hart van Seers' Village. Er is hier onder andere een bank en een flaxveldje. Flax kun je voor aardig wat geld op de Grand Exchange verkopen. Verder is Seers' Village de enige plaats waar je zonder Dungeoneering level maples kunt hakken.

Plaatje

In het westen van Seers' Village is een lodestone.

Hemenster

Hemenster ligt tussen Ardougne en Seers' Village. Het is een erg klein dorpje dat tegen Ardougne aan ligt. Vaak wordt het bij Ardougne gerekend. In het oosten van Hemenster kun je de Ranged guild vinden. In het westen is de Fishing guild.

East-Ardougne

Mensen noemen East-Ardougne, vaak afgekort tot Ardougne, vaak de hoofdstad van de memberwereld. Je spreek het uit als Ardoin. Je kunt in Ardougne komen door het zuidelijke pad bij de Ranged guild te volgen.

In Ardougne kun je bij de stalletjes vanaf level 5 Thieving beginnen met cakes stelen. Die stalletjes staan op het marktplein. Er zijn ook twee banken in deze stad. Er is een bank in het noordoosten en in het zuidwesten van Ardougne. Je kunt hier nog heel veel meer doen, maar dat ontdek je zelf wel.

Plaatje

Bij de noordelijke bank is een lodestone.

West-Ardougne

Volgens de geschiedenis van RuneScape vormden East-Ardougne en West-Ardougne vroeger één stad, maar die is toen de oude koning overleed verdeeld tussen zijn twee zonen. Door de plague, pest in het Nederlands, is West-Ardougne in verval geraakt. Je moet vanwege de plague een quest doen om binnen te mogen, namelijk Plague City.

Er is voor een beginnend member niets te doen in West Ardougne. We raden je dus aan om eerst andere steden te verkennen. Wat wel handig is, is dat je na de quest Plague City de mogelijkheid krijgt om naar East-Ardougne te teleporteren. Je hebt daar level 51 Magic voor nodig.

Witchaven

Witchaven is een klein vissersdorpje ten oosten van Ardougne, waar je alleen wat quests kunt doen. Er is wel een Fishingwinkel.

Tree Gnome Stronghold

De Tree Gnome Stronghold is de plaats waar iedereen zijn Agility voor het eerst begint te trainen. Dat kan ook in Burthorpe, maar daar verdien je minder XP per uur. De Stronghold ligt ten noordwesten van Ardougne. De eerste keer dat je voor de poort komt, vraagt de gnome Femi of je haar kunt helpen met haar kratten. Het is aan te raden dit te doen, zodat ze in de quest Grand Tree wat voor je terug doet.

Plaatje

Tree Gnome Village, de Fight Arena en Yanille

Yanille, de Fight Arena en Tree Gnome Village liggen allemaal ten zuiden van Ardougne.

Tree Gnome Village is een doolhof, met in het midden daarvan een klein dorpje vol met gnomes. Je hebt hier nog niet erg veel te zoeken, dus we raden je hierbij ook weer aan om eerst andere steden te verkennen. De Fight Arena speelt een rol in de quest Fight Arena. Hier kun je dus ook nog niet veel doen.

Yanille is wel een leuk stadje om te bezoeken. Je kunt hier onder andere de Magic Guild vinden, maar ook winkels voor de skills Summoning en Hunter. Ook worden hier in wereld 31 veel house parties gehouden. Het portaal is in het westen van het stadje.

Plaatje

Castle Wars, Feldip Hills en Oo'glog

Als je vanuit Yanille verder zuidelijk gaat, kom je in de Feldip Hills en uiteindelijk in Oo'glog. In de Feldip Hills kun je starten met Hunter. Lees hier bij Hunter meer over. In Oo'glog kun je dingen doen na de quest As a First Resort. Je kunt hier dus ook nog niets doen.

Ten westen van Yanille ligt Castle wars, één van de beroemdste minigames in de memberwereld. Hoe de minigame werkt kun je lezen in het artikel over Castle Wars.

Tirannwn

Dit is het elvengebied van RuneScape. Het ligt ten westen van West Ardougne. Je kunt er helaas nog niet komen. Daarvoor moet je de quest Regicide hebben gestart, waar veel quests aan vooraf gaan. In Tirannwn ligt ook een lodestone die je kunt activeren.

De belangrijkste nederzettingen in het gebied van de elven zijn het Tyras camp, Lletya en Prifddinas. In het Tyras Camp zijn charter ships en een winkel met halberds. Lletya kun je in na het beginnen van Mourning's Ends Part I. Prifddinas is de oudste stad van RuneScape en bedoeld voor gevorderde spelers. Je moet Plague's End hebben gedaan om naar binnen te gaan.

Zanaris

Zanaris is de feeënstad. Er kunnen daarom rare dingen gebeuren. Kijk niet vreemd op als er ineens een regenwolk boven je hoofd verschijnt, er een zingend koor om je heen komt staan of als je ineens in een varken verandert.

De stad ligt op de maan van Gielinor. Je moet er de quest Lost City voor doen. In die quest leer je ook hoe je de stad kunt betreden. In de stad kun je erg veel doen. Er is een bank, een winkel met dragon longswords, een general store, de minigame Impetuous Impulses, een Slayer master en nog veel meer! De kaart van de stad kun je hier vinden.

Plaatje

Rellekka

Terug naar het hoge noorden! Dit is het domein van de Fremenniks. Dat zijn een soort barbaren, hoewel ze zichzelf helemaal geweldig vinden. Je kunt in Rellekka komen door via Seers' Village helemaal naar het noorden te lopen. Je kunt er nog niet veel doen, want je moet eerst de quest Fremennik Trials gedaan hebben. Ten oosten van Rellekka ligt een lodestone die je kan activeren.

De eilanden van de Fremennik-provincie

Rellekka ligt aan de zee. Als je over deze zee gaat, stuit je op verschillende eilanden. Velen hiervan worden bevolkt door afvallige Fremenniks. Voor deze eilanden moet je verschillende quests doen. Hier een lijstje:

Keldagrim

Keldagrim is een stad, die net als Zanaris onder de grond ligt. De stad wordt bewoond door dwergen. Het is een erg grote stad, waarin je veel kunt doen. Je wordt naar de stad gebracht als je de quest The Giant Dwarf hebt gestart. De ingang van Keldagrim is ten oosten van Rellekka. Na de quest Forgiveness of a Chaos Dwarf kun je ook via de trapdoor in de Grand Exchange naar Keldagrim toe.

Er is een bank, een miningwinkel, een general store, een kebabshop, een ruilgebouw en nog veel meer. Ook spelen er erg veel quests in deze grot af waarna je met mine carts kunt reizen tussen andere ondergrondse plaatsen.

PlaatjePlaatje

Piscatoris Fishing Colony

De Piscatoris Fishing Colony ligt ten noordwesten van de Gnome Stronghold. Hier kun je monkfish vangen. Dat zijn de lobsters van de members. Je moet de quest Swan Song doen voordat je er kunt komen, maar die quest is best lastig. Ten zuiden van de kolonie, onderaan de Eagles' Peak, ligt ook een lodestone.

TzHaar

De TzHaar is een ondergrondse stad in de Karamja Vulcano. De ingang is naast de ingang van de Karamja Vulcano Dungeon. In die grot zijn vier minigames. Een daarvan is de Fight Cave Hier leeft het beroemde monster TzTok-Jad van level 140. Durf jij hem te verslaan? Daarnaast is hier ook de lastigste minigame van RuneScape: de TokHaar Fight Kiln. Hierin moet je maar liefst zeven TokHaar-Jads doden en tot slot Har-Aken van level 160. Er is ook nog een bank en er zijn wat winkels. Klik hier voor de kaart van de TzHaar-grot.

Plaatje

Morytania

Morytania is een duister gebied ten oosten van Varrock en Al-Kharid. Het wordt bewoond door vampieren, geesten en andere vreemde wezens. Canifis is de eerste stad die je tegen zult komen. Om in Canifis te komen heb je geen quests nodig. Je moet wel door de passage onder de Temple Salve, maar dat is niet moeilijk.

Je vindt in Canifis onder andere een bank en een vleeswinkel. Ten noordwesten van Canifis vind je de beroemde Slayer Tower. Je zult dit gebouw ongetwijfeld nog gaan gebruiken. Om in de Mort Myre Swamp te komen moet je de quest Nature Spirit hebben gestart. In het noordoosten van Canifis ligt ook een lodestone.

Plaatje

Port Phasmatys ligt ten westen van Canifis. Als je Ghosts Ahoy! nog niet hebt gedaan, moet je entree in de vorm van ectotokens betalen. Bij Ghosts Ahoy kun je lezen hoe je die krijgt. Je kunt ook via de Charter Ships in Port Phasmatys komen. Dit kost wel wat geld. In deze stad vind je o.a een Smithing fornuis dichtbij de bank.

Mort'ton, Burgh de Rott, Meiyerditch en Darkmeyer zijn pas nuttig als je quests doet. Die zijn nog niet aan beginnende members besteed.

Pollnivneach

We gaan nu even terug naar het warme zuiden. Pollnivneach is een stad in de woestijn. Je kunt hier via het vliegende tapijt bij de Shantay Pass komen. Dit kost 200 gp. Je kunt hier gebruik maken van de general store en nog een aantal winkels. De belangrijkste quest in Pollnivneach is The Feud.

Nardah

Dit dorp bevat een herblorewinkel en een bank. Verder is er niet echt veel te doen. Het ligt ten oosten van Pollnivneach. Je kunt via de vliegende tapijtenservice in het zuiden van Pollvineach naar dit dorp vliegen. Dit kost 200gp. Ook kun je een nardah teleport op de Grand Exchange kopen, maar die zijn redelijk duur.

Plaatje

Sophanem en Menaphos

Dit zijn de twee zuidelijkste steden van de woestijn. Ze liggen tegen elkaar aan. Hun namen zijn omgekeerd bijna hetzelfde. Het is onmogelijk om in Menaphos te komen. In Sophanem kun je wel komen, hiervoor moet je de quest Icthlarin's Little Helper hebben gestart. Je kunt er via de vliegende tapijtenservice van Pollvineach heen vliegen voor 200 gp. Voor Menaphos hoef je geen quest te doen voordat je met het tapijt kunt vliegen, maar voor Sophanem moet je Icthlarin's Little Helper hebben gedaan.

In Sophanem vind je onder andere Pyramid Plunder, waarmee je vanaf level 21 Thieving erg snel je Thieving level omhoog kunt halen. Er is alleen een bank in de stad als je de quest Contact! voltooid hebt.

Brimhaven en members-Karamja

Je kunt via de boot op de zuidelijke pier van Ardougne naar Brimhaven varen. Dit kost 30 gp. In Brimhaven kun je de Agility Arena vinden. Ook zijn er nog een aantal winkels. Als je Shilo Village af hebt, kun je ook met de wagen in het noorden van het stadje voor 10 gp naar Shilo Village. Ten zuiden van Brimhaven ligt een lodestone waarmee je er makkelijk opnieuw kan komen.

Op het members Karamja vind je onder andere Shilo Village en Tai Bwo Wannai Village. Kijk wel uit voor Tribesmen, deze mensen kunnen je vergiftigen waardoor je snel dood kunt gaan als je zonder voedsel zit. Je kunt Shilo Village betreden wanneer je de quest Shilo Village hebt voltooid.

Plaatje

Ape atoll

Ape atoll is de apenrots van RuneScape. De apen die hier wonen zijn erg slim. Je moet de quest Monkey Madness starten om er te komen.

Gevaar in de memberwereld

Er zijn in de memberwereld erg veel gevaren, waardoor je dood kunt gaan of bijna niets meer kunt uitvoeren. We gaan de bekendste dingen voor je uitleggen.

Poison

Poison betekent in het Nederlands vergif. Door vergiftiging kun je sterven, je life points gaan er geleidelijk door omlaag. Er zijn verschillende dingen die je kunnen poisonen, zoals monsters en spelers. De hoeveelheid life points die door de vergiftiging omlaag gehaald wordt, is elke keer anders. Elke minuut verschijnt er een groen wolkje, dat aangeeft hoeveel life points eraf gaan. Zo krijg je -160 life points per keer als je poisoned bent door Zamorak in de God Wars Dungeon en -110 life points als je vergiftigd bent door een Tribesman op Karamja. Kijk dus goed uit!

Wanneer je vergiftigd bent, kun je jezelf genezen met een antipoison. Deze potions kun je maken met Herblore of op de Grand Exchange kopen, maar ook in de general store van Tai Bwo Wannai zijn ze verkrijgbaar. Vergiftiging zal langzaam verdwijnen, totdat je dood bent of de hoeveelheid vergiftiging op 0 komt.

Plaatje

Je kunt ook je tegenstander vergiftigen. Dit kan met wapens die vergiftigd zijn. Lees daar meer over in de guide over Combat.

De woestijn

In de woestijn moet je water meenemen, het is er namelijk erg heet. Je kunt waterskins kopen uit de winkel in de Shantay Pass. Neem dit dus altijd mee, anders krijg je erg veel schade waardoor je dood kunt gaan. Je kunt je waterskins vullen door je knife te gebruiken op cactussen die door de woestijn verspreid staan. Je kunt ze ook met emmers water of in fonteinen vullen, maar die zul je in de woestijn niet snel tegenkomen.

Trollen

In het trollengebied ten noorden van Burthorpe wonen trollen. Deze beesten zijn erg gevaarlijk, omdat ze op een paar plekken stenen naar beneden gooien. Hierdoor word je erg hard geraakt en heb je grote kans dat je dood gaat. Er zal minder op je gehit worden als je protect from missiles (ranged prayer) aandoet. Hier volgen twee kaartjes waar die trollen stenen naar je toe gooien.

PlaatjePlaatje

Skill capes

De skill capes! Wie wilt er nou niet zo'n cape? Nu je member bent kun je er één kopen, mits je een skill 99 hebt. Een cape kost 99.000 gp. Je kunt hier lezen waar je welke cape kunt kopen. Bij elke cape zit natuurlijk ook een leuke emotie.

Capes of distinction

Er zijn naast skill capes ook nog andere capes die je levels aantonen. Lees hierover het artikel Capes of Distinction.

Capes voor spelers die 5 of 10 jaar op RuneScape geregistreerd zijn

Mocht je je account 5 of 10 jaar geleden aangemaakt hebben, dan kun je nu je member bent speciaal hiervoor bij Hans in Lumbridge een leuke cape ophalen. De cape voor wie vijf jaar RuneScape speelt kost 50.000 gp en de cape voor wie 10 jaar RuneScape speelt kost 100.000 gp. Bij de cape zit natuurlijk ook een leuke emotie.

Plaatje

Quests die je nodig hebt voor bepaalde gebieden

Je kunt, zoals je al gelezen had, niet overal komen omdat je bepaalde quests nog niet voltooid hebt. Hier volgt een lijstje waarin staat welke quest je voor welk gebied moet hebben voltooid.

Skills voor members

Nu je member bent, heb je tien nieuwe skills tot je beschikking. Voor Herblore en Summoning moet je eerst een quest doen. Voor Herblore doe je Druidic Ritual en voor Summoning doe je Wolf Whistle. Misschien heb je ze als gratis speler al eens uitgeprobeerd, maar hier volgen wat kleine stukjes uitleg over de skills.

Agility

De skill Agility is erg handig voor je energiepercentage. Hoe hoger je Agility level, hoe sneller je energie oplaadt. Ook kun je verschillende shortcuts gebruiken, waardoor je sneller en gemakkelijker gebieden kunt betreden.

Plaatje

Divination

Met Divination kun je herinneringen verzamelen en omzetten in energie. Met die energie kun je dan weer voorwerpen maken die je helpen bij andere skills.

Herblore

Met Herblore kun je drankjes maken. Hoe hoger je level, hoe betere drankjes je kunt maken. Zo kun je op level 3 normale attack potions maken en op level 66 super defence potions.

Thieving

Met Thieving kun je dingen stelen. Zo kun je bijvoorbeeld op level 40 bewakers bestelen. Je krijgt er 30 gp per keer van. Je kunt natuurlijk ook andere dingen bestelen, zoals kraampjes en piramides.

Fletching

Met Fletching kun je benodigdheden voor Ranged maken, zoals bogen en pijlen. Deze kun je weer gebruiken voor de skill Ranged.

Slayer

Bij Slayer krijg je van een slayer master de opdracht om bepaalde monsters te doden. Het aantal en het level van dat monster ligt van je combat level af. Zo kun je op level 4 naar een slayer master gaan die je opdrachten zoals spiders geeft. Op een hoog combat level kun je naar een slayer master gaan die je opdrachten zoals iron dragons geeft. Als je de monsters die je hebt opgekregen, verslaat, krijg je xp in Slayer.

Farming

Bij Farming skill ga je tuinieren. Zo kun je op level 1 sla planten en op level 75 Magic trees. Je hebt dan een privéboom!

Construction

De bedoeling van deze skill is om je eigen huis te maken. Je koopt je eigen huis die nog leeg is en bouwt er dan materialen in. Voor elk ding dat je in je huis maakt, zoals een stoel of een kast, krijg je xp. Je kunt als je een hoger Construction level hebt zelfs dragons in je huis zetten! Construction kost vaak wel zeer veel geld.

Plaatje

Hunter

Bij Hunter ga je jagen. Je begint met het jagen op kleine vogels. Op ten duur word je beter in de skill en kun je zelfs op chinchompas jagen! Je verdient hier ook erg veel geld mee.

Summoning

Summoning is een combatskill. Je maakt bij deze skill beesten die je kunt oproepen. Ze hebben erg handige opties en ze vechten ook met je mee. Sommigen kunnen zelfs spullen meedragen zodat je bijvoorbeeld langer bij monsters kunt blijven!

Leuke en gemakkelijke minigames

Nu je net nieuw in de memberwereld bent kun je nog lang niet overal naar toe, dus ook nog lang niet naar alle minigames. Toch zijn er wat leuke minigames gemaakt waar je wel naar toe kunt, maar niets voor nodig hebt.

Castle Wars

Er zijn twee teams in Castle wars: Zamorak en Saradomin. De bedoeling is om je tegenstander buiten je kasteel te houden, dit doe je met behulp van melee/magic/katapulten of wat dan ook. Je staat er gelukkig niet in je eentje voor, je hele team helpt je mee. Als je je tegenstander niet buiten het kasteel houdt, zal diegene de vlag bovenin het kasteel pakken en naar zijn eigen kasteel brengen. Dan zal hij één punt krijgen. Het team met de meeste punten wint het spelletje en krijgt een beloning. Je kunt naar Castle Wars teleporteren met een ring of duelling. Deze kun je gewoon kopen op de Grand Exchange. Je kunt ze ook zelf maken door een emerald ring te betoveren. Gebruik de rub- of operate-optie om je bestemming te kiezen.

Plaatje

Pest Control

De bedoeling van Pest Control is wezens doden die de void knight in het midden proberen te doden. Dood die monsters met je team totdat alle portalen waar de monsters uitkomen, vernietigd zijn. Doe dit zo snel mogelijk, want als de void knight sterft door de monsters, verlies je het potje! Als je alle portalen hebt vernietigd, zul je het potje winnen. Je krijgt dan wat geld en punten waar je xp van kunt kopen in een aantal combat skills. Je kunt via de squire op de zuidelijke pier in Port Sarim naar Pest Control Varen.

Stealing Creation

Stealing Creation is ook erg leuk. De bedoeling is om in een kleiwereld zoveel mogelijk klei te verzamelen. Hier maak je dan weer spullen van. Je levert die spullen in bij je basis, zodat je punten krijgt. Als het spelletje afgelopen is zul je wat punten krijgen waar je gereedschap van kunt kopen. Je kunt bijvoorbeeld een hamer van klei kopen, waarmee je twee keer zoveel xp krijgt dan normaal als je hem voor bijvoorbeeld Smithing gebruikt! Na een bepaalde hoeveelheid xp gaat je hamer kapot. Stealing Creation is te vinden in de Gamers Grotto.

Soul Wars

De bedoeling van deze minigame is om je eigen avatar te verdedigen, terwijl je je tegenstanders avatar moet proberen te doden. Het team waarvan de avatar het meeste aantal keren dood is gegaan, verliest. Je krijgt 3 punten als je wint, 2 punten als je gelijkspel hebt en 1 punt als je verliest. Van de punten kun je heel erg veel xp kopen voor combat skills, maar ook voor Slayer. Je kunt er ook charms van kopen voor Summoning. Soul Wars kun je vinden door het portaal in Edgeville te betreden. Je zult dan op het eiland van Soul Wars terecht komen, om precies te zijn bij de wachtruimtes. Je kunt hier een team joinen. Het eiland van Soul Wars ligt in het westen van RuneScape, een afstandje van Edgeville af dus. Je kunt terug naar Edgeville via het portaal op het eiland van Soul Wars.

Plaatje

Clue scrolls

Soms zul je een clue scroll krijgen als je een monster doodt. Een clue scroll is een schatkaart. Na een bepaald aantal aanwijzingen zul je een schat vinden. Lees Treasure Trails voor meer informatie.

Distractions and Diversions

Distractions and diversions zijn afwisselingen op het normale trainen. Ze komen in verschillende vormen voor.

In de memberswerelden kun je zomaar op een als struik, steen, paddestoel, krat of ton verkleede pinguïn tegenkomen. Zoals je weet, zijn pinguïns zeer kwaadaardige wezens die uit zijn op werelddominantie. Ze bespioneren de hele wereld in hun vermommingen. Als je de pinguïnnenverzorger Larry in Penguin Hide and Seek helpt om ze op te sporen, zul je worden beloond!

Er zijn ook andere distractions and diversons, zoals Shooting Star en de Evil Tree. Kijk bij Distractions and Diversions voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik mijn combat goed trainen als beginner in de memberwereld?

Zie Combat voor meer informatie.

Hoe kan ik als nieuwe member geld verdienen?

Zie geld verdienen voor meer informatie.

Als ik gratis speler word, verlies ik dan al mijn prestaties zoals behaalde quests en spullen?

Nee.

Waar kom ik terecht als ik weer gratis word?

Je komt dan terecht in Lumbridge, tenzij je al in een deel staat waar je als gratis speler ook kunt komen.

Als ik weer gratis speler ben, kan ik dan mijn memberspullen verkopen op de Grand Exchange?

Ja.

Als ik member ben geweest en weer gratis speler word, behoud ik dan mijn membersbankruimte?

Nee. Je membersspullen mag je gewoon bewaren, maar van de spullen die ook voor gratis spelers zijn, mag je er maar een bepaald aantal hebben. Dit getal is afhankelijk van of je een e-mailadres geregistreerd hebt en bank boosters bij Solomon hebt aangeschaft. Je maximum is in de bank te zien. Als je meer spullen hebt dan dit getal die ook voor gratis spelers zijn, moet je eerst spullen verkopen of droppen voordat je er een nieuw voorwerp op kunt zetten.

Over deze pagina

Geschreven door Frankos9, met dank aan Meleepro NL, Dikke Visser, Greatlord125, Raphire, Skillrz cape, cer226 en ido435 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.