Reizen - Andere manieren

Kleine trucs en middelen die geen eigen pagina verdienen worden hier gezet. Je zult ze altijd gebruiken om snel te reizen

Al Kharid naar Port Sarim

Vraag aan Shantay, die bij de Shantay Pass ten zuiden van Al Kharid is, op wat voor plaats je bent. Zeg daarna dat je een outlaw (een boef) bent. Hij zal je dan in de cel stoppen. Je kunt ervoor kiezen om 5 gp te betalen en vrijgelaten te worden, maar je kunt je ook naar de gevangenis van Port Sarim laten deporteren. Daar kun je zo de gevangenis uitlopen als je de deur van de cel met de rechtermuisknopoptie openbreekt. Dit is sinds de komst van lodestones vrij omslachtig omdat de lodestone van Port Sarim vlakbij de gevangenis zit en veel sneller en gemakkelijker te gebruiken is.

Runecrafting altar naar de Wizards' tower

In elk Runecrafting altar staat een tovenaar. Deze wil graag dat je voor een onderzoek naar uitgeputte Runecrafting altars de Runespan gaat spelen en zal je daarom gratis naar de bovenste verdieping van de Wizard Tower teleporteren. Je kunt helaas niet terug naar het altar teleporteren, als je terug wilt zul je op een andere manier moeten gaan.

Plaatje

Dark Wizards' Tower naar de Lumbridge Swamps

Deze truc is alleen voor members. Praat met Zandar Horfyre op de bovenste verdieping van de Dark Wizard's Tower ten noorden van de Make-over Mage en ten westen van Falador. Hij wil dat je de toren verlaat. Als je zegt dat je dat niet doet, zal hij je naar de Lumbridge Swamps teleporteren. De plek waar je naar toe wordt geteleporteerd is ten noorden van het water altar.

De Abyss

Dit is een manier om snel in de altaren van Runecrafting te komen. Bekijk de guide over Runecrafting voor meer informatie.

Portalen in de Wizard's Guild

Bovenin de Wizard's Guild zijn ook nog drie portalen te vinden. Als je in een van deze portalen stapt, kom je op een andere plek in RuneScape uit. De portal in het oosten teleporteert je naar de Wizards' Tower bij Draynor Village en de zuidelijke portal teleporteert je naar de Dark Wizards' Tower ten westen van Falador. Tot slot kan de westelijke portal je naar de toren van Thormac the Sorcerer brengen, de man van Scorpion Catcher. Deze toren staat ten zuiden van Seers' Village.

Plaatje

House portals

Members kunnen in hun huis een Portal Chamber bouwen. Hiermee kunnen ze naar Varrock, Lumbridge, Falador, Camelot, Ardougne, de Watchtower in Yanille en Canifis (Kharyrll) teleporteren. Je kunt ook portalen gebruiken in een huis dat niet van jou is.

Summoning

Er zijn verschillende monsters van Summoning die je kunnen teleporteren.

Edgeville/Ardougne <--> Deserted Keep

Kaart
Kaart

Tegen de muur tussen West en East Ardougne staat een klein schuurtje met een hendel aan de binnenkant. Als je die overhaalt, zul je naar de Deserted Keep in de wildernis worden geteleporteerd. In de ruïnes ten zuiden van Edgeville zit dezelfde hendel. Andersom kun je de hendel in de wildernis ook gebruiken om te teleporteren naar Ardougne. Hij zal altijd naar Ardougne gaan, je kunt dus niet direct teleporteren naar Edgeville.

De Deserted Keep ligt ten oosten van de Mage Arena, op level 68. Als je vanuit de Deserted Keep plaats verder de wildernis in wilt, moet je een spinnenweb kapotslaan. Hiervoor heb je een scherp wapen of een mes nodig. Uiteraard kun je ook het mes aan je toolbelt gebruiken.

De eerste keer dat je de hendel gebruikt krijg je een waarschuwing dat deze hendel gevaarlijk is. Je kunt instellen dat je deze waarschuwing niet meer wil hebben. Deze instelling kun je bij de Doomsayer in Lumbridge terugdraaien.

Mort Myre Swamp

In de Mort Myre Swamps zijn drie nieuwe manieren om te gebruiken als je de In Search of the Myreque quest hebt voltooid. Je kunt via een luik ten zuiden van het café in Canifis een stuk afsnijden om in de moerassen die ten oosten van Canifis liggen te komen. In deze moerassen heb je tijdens de quest een brug gemaakt, die weer naar een bootje leidt die je kunt gebruiken na deze quest. Dit bootje vaart naar Mort'ton. Als je terug met het bootje wil, kost dat 10 gp. Met een Ring of Charos is dit uiteraard gratis.

Keldagrim <--> Dorgesh-Kaan

Als je de quest Another Slice of H.A.M. hebt gedaan, kun je voortaan met de trein heen en weer tussen Keldagrim en Dorgesh-Kaan.

Plaatje

Burgh De Rott <--> Meiyerditch

Tijdens de Darkness of Hallowvale quest moet je naar Meiyerditch. Dit doe je via een roeibootje dat in het zuidoosten van Burgh De Rott ligt. Na de quest kun je dit roeibootje nog steeds gebruiken om heen en weer te varen.

Wilderness obelisks

In de Wilderness liggen zes obelisks verborgen. Deze obelisks zullen niet moeilijk te vinden zijn, ze zijn namelijk best groot. Members kunnen hiermee door de Wilderness reizen. Om hiermee te kunnen teleporteren, moet je de vier pilaren die als paal bij elke hoek dienen activeren door er op een te klikken. Loop daarna naar het midden van de portal om te teleporteren naar een willekeurige obelisk. Iedereen die in de obelisk staat zal ook mee worden geteleporteerd. Het is ook mogelijk met de rechtermuisknop een locatie te kiezen.

Bekijk voor de locaties de wereldkaart. Klik in de legenda aan de rechterkant op Toon extra informatie en vink Andere teleporteermiddelen aan. Nu zullen onder andere de obelisks op de kaart verschijnen.

Doodgaan

Je gaat dood als je aantal levenspunten op 0 komt te staan. Je krijgt dan de keuze om weer te verschijnen in Lumbridge of in de laatste grote plaats waar je voor het laatst geweest bent. Door verschillende quests te doen, kun je die keuzes uitbreiden met Soul Wars (Nomad's requiem, Camelot (King's ransom) of Falador (Wanted!). Nieuwe spelers zullen eerst bij de Grim Reaper uitkomen. Wanneer je doodgaat, zul je voorwerpen verliezen. Het proces van doodgaan staat helemaal uitgelegd op de pagina over Doodgaan.

Portals in de Tower of Voice

In het midden van Prifddinas is de Tower of Voice, waar aan de noordoostzijde vier portals staan. Eén gaat er naar Daemonheim, één naar de Player owned Ports en één naar je clan citadel. In de vierde portal kun je je huis van Construction stoppen.

Over deze pagina

Met dank aan Verkoper38, kaimon1111 en magicdoetje voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.