Ring of Wealth

Voor de update van maart 2011 was er erg weinig bekend over de ring of wealth, behalve dat het je drops in een positieve zin beïnvloedde, met als gevolg dat veel spelers ervoor kozen om de ring te dragen bij doden van monsters. In maart 2011 is de ring vernieuwd. Nog steeds beïnvloedt de ring of wealth de drops die je krijgt, maar nu zijn de effecten duidelijker zichtbaar. Ook heeft de ring teleporteeropties gekregen. De ring is alleen voor members.

De ring of wealth is een betoverde dragonstone ring, die je met Crafting kunt maken als je 55 Crafting bent. Je hebt hiervoor een ring mould, een gold bar en een geslepen dragonstone nodig. Ga naar een furnace en maak de ring. Hierna kun je hem met Magic betoveren. De benodigde spreuk is Enchant jewellery level 5, waar je 68 Magic voor nodig hebt.

De Ring of wealth beïnvloed voornamelijk drops. De effecten zijn als volgt:

Verbetering van de droptabel

Voor je de werking van de ring kunt begrijpen, moet je eerst weten hoe het dropsysteem van RuneScape werkt. Wanneer je een monster doodt, gaat een soort rad van fortuin draaien. Hierin zitten een aantal droptabellen, waaronder de rare-droptabel. Deze tabellen staan apart van de 100%-drop, vaak bones. De rare-droptabel wordt door veel monsters gedeeld. Je zult hem in de monsterdatabase regelmatig tegenkomen.

Rare is zeldzaam in het Nederlands. Soms geldt dat zeldzaam duur betekent en dat is hier regelmatig het geval. In de rare-droptabel daarom zitten drops die geliefd zijn bij de spelers. Om een drop uit de rare-droptabel te krijgen, ben je niet verplicht een Ring of wealth te dragen. De ring vergroot de kans alleen.

De ring of wealth vermindert het aantal keren "niks" in de tabel van de rare drops. De ring of wealth zal je een grotere kans geven om een goede drop te krijgen. Met of zonder ring of wealth, je zult altijd even veel kans hebben om op de rare tabel terecht te komen. De ring beïnvloedt dus enkel je kansen binnen in de tabel. Je zal minder snel op "niks" terecht komen.

Wanneer de ring iets doet, krijg je het bericht in je chatbox "Your ring of wealth shines more brightly". De "game"-optie links onderin de interface moet wel op "all" staan en niet op "filter" om dit bericht te ontvangen.

Opladen van de ring

Je ring of wealth kun je ook opladen. Je ring hoeft niet opgeladen zijn om je kansen op betere drops te vergroten. Je kunt hierdoor alleen teleporteren. Met de ring kan je naar twee locaties teleporteren:

Net zoals bij een amulet of glory, kun je de ring in de fontein die onderin Heroes' guild staat of met een Geyser titan van Summoning opnieuw laden. Indien je de Heroes' quest niet gedaan hebt, kun je de niet opgeladen ring verkopen op de Grand exchange en een nieuwe opgeladen ring kopen. Uiteraard kost dit wel geld.

Over deze pagina

Met dank aan Meleepro NL en lolpoljos voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.