Rogue trader

Rogue trader bestaat uit verschillende onderdelen. Je kunt een onderdeel doen om de spullen die Ali Morrisane in Al Kharid verkoopt te veranderen naar andere spullen, maar je kunt ook sudoku's oplossen om goedkope runes te kunnen kopen.

Ali Morrisane is een beruchte handelaar, die volgens de verhalen oorspronkelijk uit Pollnivneach komt. Nu staat hij met een kraampje in het noorden van Al Kharid. Hij weet je van alles aan te smeren, zelfs als je het eigenlijk niet wil hebben. Je zult altijd wat bij hem kopen als je geld bij je hebt, zonder dat je er wat aan kan doen.

Rogue trader

In het begin heeft Ali Morrisane alleen nog een General Store. Als je met hem praat, heeft hij het er over dat hij zijn zaakje wil uitbreiden. Jij kunt dat voor hem regelen, zodat hij ook runes, kleren en blackjacks gaat verkopen.

Je moet met de volgende personen gaan praten:

Je hebt om de bovenstaande personen te bereiken een aantal quests nodig. Om met Aubury te spreken, heb je Rune Mysteries nodig. Je kunt alleen de taak met de blackjackverkoper voltooien als je de Feud hebt gedaan. Als je Icthlarin's Little Helper nog niet hebt voltooid, kun je niet eens in Sophanem komen.

Runes

Ga naar Varrock en praat met Aubury in de runeswinkel. Deze winkel is in het zuidoosten van Varrock. Je hebt de Rune Mysteries quest nodig om deze taak goed te volbrengen. Vertel Aubury wat Ali tegen je gezegd heeft, dan zal hij zeggen dat hij negen redberries van je wil hebben voordat hij akkoord gaat. Redberries kun je kopen in Port Sarim, maar ze liggen ook buiten de stadsmuren van Varrock, aan de zuidoostelijke kant. Aubury zal nu akkoord gaan, zodat je terug kunt naar Al Kharid.

Sudoku

Als je nu met Ali Morrisane gaat praten en hem vraagt naar de runes, vertelt hij je dat hij wat problemen heeft met kisten. In deze kisten zitten de runes, maar het slot is zo sterk dat hij ze niet open kan krijgen. Er zijn kleine kistjes, waar alleen air, water, earth en fire runes in zitten en er zijn grotere kisten. Hier zitten alle andere runes in, op Astral en combinatie runes na. Ali wil graag dat je hem helpt om ze open te krijgen. Je hoeft dit gedeelte niet te doen, je kunt dit ook gewoon overslaan als je hier geen zin in hebt.

Kleinere kisten kunnen open worden gemaakt door in het slot te pulken, de kist te forceren of door de puzzel op het slot op te lossen. De puzzel op de kleine kisten is niet echt moeilijk. Het lijkt een beetje op het Japanse puzzelspelletje Sudoku, maar dan met runes in plaats van nummers. Je hebt bij kleine kisten ook een kleiner veld dan het veld van normale sudoku's.

Dit is een voorbeeldje:

Gemakkelijk

Nu moet je op de lege plaatsen runes neerzetten. Klik links in je scherm op de rune en plaats ze in het veld. Je moet ze op zo'n manier plaatsen, dat in verticale en horizontale rijen de runes niet dubbel zijn geplaatst. Je mag ze ook niet in de gekleurde vakken dubbel hebben staan. Als je de puzzel te moeilijk vindt, kun je je scherm afsluiten en om een andere vragen. Je kunt de runes die je zelf hebt neergezet ook weer weghalen met de knop met het kruis er op aan de linkerkant. De runes waarmee je aan het begin al begon, kun je niet weghalen.

Je krijgt dan bijvoorbeeld dit:

Oplossing

Je ziet dat er geen dubbele runes verticaal en horizontaal zijn. Ook in de gekleurde vakken zie je niets dubbel. Als je zoiets als hierboven hebt gekregen, moet je op "Unlock chest" drukken. De kist springt dan open, als de puzzel goed is opgelost natuurlijk. Je krijgt nu de keuze om alle runes in één keer te kopen, maar je kunt ze ook eerst zien. Als je ze eerst wil zien, krijg je gewoon een normaal winkelscherm, waar je de runes apart kunt kopen voor 3 of 4 gp per stuk.

De moeilijkere puzzel uit de grotere kisten is een standaard sudoku:

Moeilijk

Ook bij standaard sudoku's mogen de runes niet dubbel voorkomen. Niet verticaal, niet horizontaal en niet in de gekleurde vakken. Als je de puzzel te moeilijk vindt, kun je je scherm weer afsluiten en om een andere vragen. Je kunt ook onze sudokuoplosser gebruiken om snel de sudoku's op te lossen, dan kun je snel en goedkoop runes kopen.

Je kunt weer runes kopen als je de puzzel hebt opgelost. Klik weer op "Unlock chest" om de kist te openen en te zien welke runes er in zitten. In de grote kisten zitten alle runes, op de elementaire en astral runes na. Je kunt alles weer in één keer kopen, maar ook weer per stuk. De prijzen zullen gelijk blijven totdat je het scherm afsluit, ook als je runes koopt. Als je de runes niet koopt, zullen ze aan de winkel van Ali worden toegevoegd. Andere mensen kunnen ze dan ook kopen.

De klerenverkoper van Sophanem

Ali heeft je ook gevraagd om een bezoekje te brengen aan de klerenverkoper van Sophanem. Ali Morrisane wil graag kleren gaan verkopen, nu zoekt hij een leverancier.

Klerenverkoper
Ga naar Sophanem in het zuiden van de woestijn. Daar heb je wel Icthlarin's Little Helper voor nodig. Je kunt er via het tapijt heen door vanuit de Shantay Pass naar Pollnivneach te vliegen, dan naar het zuiden van Pollnivneach te lopen en hier weer het tapijt naar Sophanem te vliegen.

Loop door de poort en ga naar het oosten van de stad. Hier is de klerenverkoper. Vraag hem of hij interesse heeft in Ali Morrisane's aanbod, hij zal zeggen dat hij eerst drie vachten van dieren of drie dyes nodig heeft om de eerste kleren te maken. Je kunt nu kiezen tussen twee soorten kleren:

Je kunt de soort winkel altijd nog veranderen door de klerenverkoper de andere spullen te geven.

Blackjacks

Voor dit deel heb je de Feud quest nodig. De blackjackverkoper is in Pollnivneach. Vlieg dus met het tapijt vanuit de Shantay Pass naar Pollnivneach. Dat kost je 200 gp, neem 100 gp extra mee voor de blackjackverkoper.

Blackjackverkoper

De blackjackverkoper is tussen de kamelenverkoper en de kebabverkoper. Stel hem voor wat Ali Morrisane je heeft verteld. Je ziet dat hij niet gemakkelijk te overtuigen is. Je hebt net zoals bij de klerenverkoper twee opties, namelijk defensieve blackjacks en aanvallende blackjacks.

Blackjacks kun je bij Thieving gebruiken om de bevolking in Pollnivneach te bestelen.

Over deze pagina

Met dank aan Burn the Sof voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.