RuneScape Moderators

Jagex heeft vier soorten moderators die helpen in en rondom RuneScape: de Jagex moderators, locale moderators, player moderators en forum moderators. Hieronder is een overzichtje van de taken en verschillen tussen de moderators.

Gouden Kroon Jagex Moderators

Jagex moderators zijn oppermachtig: ze kunnen je verbannen, ze kunnen hun eigen levels en spullen veranderen en nog veel meer. Ze zullen nooit om je wachtwoord vragen, omdat ze zonder je wachtwoord meer kunnen dan jij met. Als toch iemand om je wachtwoord vraagt, moet je ze altijd via "Report abuse" melden! Je kunt Jagex moderators herkennen door hun Gouden Kroon gouden kroon voor hun naam in de chatbox of de gouden achtergrond van hun berichten in het forum.

Jagex Moderators werken officieël op kantoor voor Jagex en krijgen hiervoor betaald. Het zijn dus de mensen die updates voor het spel schrijven, bij de klantenservice werken of een ander baantje op het kantoor van Jagex hebben. In het spel staan deze moderators alleen te kijken of alles goed gaat: je kunt dus niet met ze ruilen en niet aanvallen in de Wilderness of een minigame.

Sommige Jagex Moderators spelen het echte spel RuneScape stiekem zelf, maar op een ander account waar ze niet oppermachtig en geen spullen of levels aan zich toe kunnen wijzen. Als de moderator op zijn speelaccount speelt, zal hij nooit zeggen dat hij een Jagex Moderator is. Daarom adviseert Jagex je als je iemand ziet, die doet alsof hij een moderator is, dit te melden via het "Report Abuse"-formulier voor Impersonation. Doe dit ook bij twijfel. Jagex heeft liever dat je een keer een foutje maakt, dan dat er iemand rond loopt die mensen probeert te hacken.

De enige manier om Jagex Moderator te worden is om naar Engeland te verhuizen en hier een baan bij Jagex te krijgen.

Paarse kroon Local moderators

Locale moderators werken bij een bedrijf buiten Engeland dat met Jagex samenwerkt om ondersteuning te bieden aan de plaatselijke bewoners. Deze moderators kennen de plaatselijke taal en cultuur beter dan de mensen in Engeland. Op dit moment werkt Jagex samen met twee bedrijven in Zuid-Amerika voor Spaanstalige en Braziliaans-Portugese ondersteuning, te weten Gamerica/UOL en Aexso5. De moderators helpen de spelers met het organiseren van evenementen en beantwoorden vragen. Zij kunnen niet met spelers ruilen. Zij hebben, in tegenstelling tot de moderators die in Engeland werken, niet de mogelijkheid spelers een ban te geven. Wel kunnen ze spelers aangeven.

Zilveren Kroon Player Moderators

Player Moderators zijn normale RuneScape-spelende mensen met speciale krachten: hun meldingen via het Report Abuse formulier-worden extra goed door Jagex bekeken en ze kunnen je voor twee dagen "muten" als je de regels overtreedt. Als dat bij jou gebeurt, kun je niet chatten en alleen nog de quick chat gebruiken. Player moderators zijn door Jagex uitgezocht om een extra oogje in het zeil te houden tijdens het spelen. Ze kunnen dan ook geen levels en spullen veranderen, behalve op de normale manier zoals jij ook doet natuurlijk. Ook player moderators zullen nooit om je wachtwoord vragen. Als toch iemand om je wachtwoord vraagt, moet je ze altijd via "Report abuse" melden!

Ook Player Moderators moeten gewoon betalen voor hun memberschap. Je kunt ze herkennen aan de Zilveren Kroon zilveren kroon voor hun naam in de chatbox.

Player Moderators zijn niet verplicht je te helpen als je daar om vraagt, dat is de bedoeling niet om Player Moderators aan te stellen. Hiervoor heeft RuneScape een forum en een vragensysteem. Fansites, zoals deze, zijn natuurlijk ook handig om antwoorden op je vragen te vinden.

Zoals als gezegd zijn Player Moderators door de mensen van Jagex uitgezocht. Ze kijken goed naar je gedrag in RuneScape, behulpzaamheid en betrouwbaarheid. Ze kijken dus niet naar je combat level, spullen op je bank of gewone levels. Ook denken mensen vaak dat ze Player moderator kunnen worden door maar zo veel mogelijk mensen te reporten. Dat is niet waar. Jagex kijkt daar nauwelijks naar. Je kunt beter actief zijn op de forums van RuneScape. Dat er niet naar je levels wordt gekeken, betekent natuurlijk niet dat iedereen die net 3 Woodcutting heeft zomaar Player Moderator kan worden, maar iemand met een lager level dan je zou verwachten kan wel.

Stuur geen berichten aan Jagex met de vraag of je alsjeblieft Player Moderator mag worden: dat verlaagt alleen maar de kans dat je er ooit nog eentje wordt. Jagex zoekt Player Moderators zelf uit, dat gebeurt niet op aanvraag.

Als Jagex jou heeft uitgekozen Player Moderator te worden, zullen ze je daarover berichten via hun Message System op de website van Runescape. Na dit bericht moet je bevestigen of je er een wil worden. Hierna zal een Jagex Moderator je Player Moderator maken.

Jagex zegt dat als je ooit eens een waarschuwing van ze hebt gekregen, niet betekent dat je geen Player Moderator kan worden. Als je geleerd hebt van je fouten, vinden ze dat goed en geven ze je weer evenveel kans als de mensen zonder waarschuwingen.

Ook bij Player Moderators geldt: zelfs bij twijfel moet je diegene die zich uitmaakt voor Player Moderator melden via het Report Abuse-formulier: Jagex heeft liever dat je een keer een foutje maakt, dan dat er iemand rond loopt die mensen probeert te hacken.

Groene KroonForum Moderators

De naam zegt het al: Forum Moderators beheren het forum. In dit geval het forum van RuneScape. Zij kunnen berichten sluiten, aanpassen of verwijderen. Zij hebben alleen macht op het forum en kunnen je dus niet met andere zaken dan het forum helpen. Ook hier geldt weer: moderators zullen nooit om je wachtwoord vragen. Als toch iemand om je wachtwoord vraagt, moet je ze altijd via "Report abuse" melden!

Ook deze mensen worden uitgekozen door Jagex. Je kunt je dus weer niet ergens opgeven. Je kunt de Forum Moderators alleen op het forum herkennen, niet in het spel zelf. De achtergrond van hun berichten is groen, ze hebben in het forum een groen kroontje voor hun naam, met "Forum moderator" eronder.

Forum Moderators in het groen

Over deze pagina

Met dank aan mrperfectk, castrisgu en pro davi voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.