RuneScape-scherm - Assist System

Letterlijk vertaald is assist hulp verlenen. Met het Assist systeem helpt de ene speler speler bij een skill. De speler "leent" dan tijdelijk de levels van iemand die een hoog level heeft, zodat de speler met het lagere level spullen kan maken die de speler met het hogere level ook kan maken. De speler die hulp biedt, krijgt de xp, de speler die gebruikt maakt van de levels niet. Het systeem is ontworpen om scammen tegen te gaan. Met dit systeem hoeft een speler die spullen wil laten maken zijn grondstoffen niet eerst aan een andere speler te geven. De andere speler kan met dit systeem er dus niet met de spullen vandoor gaan. Het voordeel voor de speler die zijn levels laat lenen blijft behouden: hij krijgt nog steeds de xp.

Als je dus Smithing 1 bent en je wilt een rune platebody maken, kun je het smithinglevel van iemand lenen die het level heeft om een rune platebody te maken. Daardoor kun je toch een rune platebody maken, zonder dat je bars of ores uit hoeft te wisselen.

Je kunt niet alle spullen via het assist system maken. Spullen die je niet kunt ruilen, zoals voorwerpen uit minigames, quests en achievement diaries, kun je niet maken. Daar moet je echt het level voor hebben dat je normaal gesproken nodig hebt. Levels van skills waarmee je alleen grondstoffen krijgt, zoals mining, fishing en woodcutting zijn ook niet uit te lenen. Die spullen moet je gewoon kopen.

Je kunt de volgende skills wel lenen en uitlenen:

De combatskills Attack, Strength, Ranged, Prayer, Defence, Slayer en Constitution kun je dus niet uitlenen. Skills als Agility, Firemaking, Thieving en skills waarbij je grondstoffen krijgt (Woodcutting, Mining, Fishing en Hunter) kun je dus ook niet gebruiken. Natuurlijk kun je memberskills niet in f2p uitlenen.

RechtermuisknopmenuHulp vragen

Klik op "Req assist" in het menu dat je krijgt als je met de rechtermuisknop op een speler klikt. De speler waaraan gevraagd wordt om hulp te geven zal dan een regeltje in zijn chatvenster krijgen, zoals je dat ook bij ruilen krijgt. Hij kan je aanvraag dan negeren of er gehoor aan geven. Als je geholpen wordt, krijg je een symbooltje in de rechteronderhoek van je scherm: Assist system.

Hulp bieden

Als iemand je om hulp vraagt, zal er een tekstje in je chatvenster komen met dat er iemand hulp vraagt. Je kunt daar dan op klikken om te helpen of het negeren als je niet wilt helpen.

Assist system

Je krijgt als je de aanvraag accepteert een scherm te zien. Klik de skills aan waarin je wilt helpen. Je kunt alleen de skills die op het plaatje staan aanklikken, met de andere skills kun je niet helpen. In het scherm kun je ook zien hoeveel xp je diegene die je levels leent voor je haalt. Sommige mensen willen geen xp in een bepaalde skill krijgen. Daarom kun je precies aangeven welke skills je aanbiedt aan je vriend.

Tijdens het assisteren kun je niets doen. Als je gaat lopen, zul je stoppen met assisteren. Je kunt dus niet je skills zelf ook gaan trainen: je moet wachten totdat je vriend klaar is. Je vriend kan alles doen met je uitgeleende levels wat hij wil, maar als hij meer dan 20 vakjes van je af gaat, zal je hem geen hulp meer geven.

Beperkingen

Er zit een maximum van 30.000 xp per 24 uur aan. Je kunt als je dat hebt bereikt niemand meer helpen totdat de 24 uur om zijn. Met het Assist System kun je er niet voor zorgen dat mensen in bepaalde guilds kunnen.

Zoals hierboven al vermeld is, kun je geen onverhandelbare spullen en spullen van minigames of quests maken. Spullen die je voor een Achievement Diary moet maken kun je ook niet maken via het Assist System. Soms kun je die spullen natuurlijk dan wel gewoon maken, maar dan tellen de spullen niet mee voor je Achievement Diary.

Runecrafting
Je zult alleen meer dan één rune per essence maken als de hulpverlener de levels heeft
Crafting
Je kunt geen demonic sigils, lightning rods of silvthrill rods maken
Fletching
Je kunt geen ogre arrows of blurite bolts maken
Construction
Je kunt alleen spullen op de werkbank van de workshop maken
Farming
Je kunt geen planten, bushes, calquats of cactussen planten. Je zult alleen bij het oogsten xp krijgen als je dan inmiddels wel het juiste level hebt
Herblore
Je kunt geen Sanfew serum, Guthix balance, blamish oil, Magic essence, Relicym's balm, extreme potions of overload potions maken.
Magic
Je kunt via het Assist System alleen de volgende spreuken uit het standaard spreukenboek gebruiken:
  • Enchant bolts
  • Enchant level 1 tot en met 6
  • Charge orbs
  • Low en High Alchemy
  • Bones to Bananas
  • Bones to Peaches
  • Superheat item
Om de spreuken uit de Lunar Magics te gebruiken, moet de persoon die leent zijn spreuken op Lunar Magics hebben staan.
Smithing
Als je darts wilt maken, moet je Tourist Trap hebben gedaan. Voor claws moet je eerst Death Plateau doen. Je kunt geen blurite voorwerpen maken. Het is wel mogelijk om een dragonfire shield te maken.
Cooking
Gnome voedsel en lava eel kun je niet koken

Over deze pagina

Met dank aan schaatser44 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.