RuneScape-scherm - Friends en ignore list

De friends en ignore list zitten onder Friends list rechtsonderin je scherm.

Friends list

Je friends list is voor je vrienden in Runescape. Je kunt via die lijst zien wie er online is, in welke wereld ze zitten en je kunt met ze praten via de zogenaamde "Private chat". Gratis spelers kunnen 100 mensen in hun friends list zetten, members kunnen er 200 inzetten.

Friends list

Met de knop in de linkerbovenhoek kun je een vriend toevoegen aan je lijst. Je kunt ook met de rechtermuisknop op de naam van iemand in de public chat klikken en de "Add"-optie kiezen, zodat je de naam niet hoeft in te vullen.

Met de knop ernaast verwijder je een vriend. Je kunt je vriend ook verwijderen met de "Remove"-optie, die je krijgt als je met de rechtermuisknop op de naam van je vriend in je friends list.

Links in de lijst staat de naam van je vriend, rechts zijn status. Zijn status is offline als hij niet in één van de spellen van Jagex is of als hij zijn private chat uit heeft staan. Hij is ook offline als jij niet in zijn friends list staat en hij zijn Private chat op "Friends" heeft staan. Als hij er wel is en hij er niet voor heeft gezorgd dat je zijn status niet mag zien, zal de wereld waar hij inzit verschijnen. De naam van de wereld is groen als hij in dezelfde wereld als jij zit, anders zal de naam geel zijn. Het is ook mogelijk dat hij niet in RuneScape zit, maar in een ander spel van Jagex.

Op je minimap zie je vrienden die online zijn als een groen stipje in plaats van een wit stipje.

Je kunt met je vriend chatten als hij online is. Druk op zijn naam, typ wat in en het zal naar hem verstuurd worden. De berichten zullen in het bruin in je chatvenster komen te staan of in het lichtblauw in je speelscherm als je "Split chat" aan hebt staan. Deze kleuren zijn aanpasbaar bij je instellingen.

Om snel op een privébericht van een vriend te antwoorden, kun je op tab drukken. Je bericht zal dan aan degene worden gestuurd die het laatst wat tegen je heeft gezegd.

Ignore list

Klik in de rechteronderhoek op het rode stippeltje om je ignore list te openen. Op de ignore list kun je mensen zetten die je niet aardig vindt. Zij kunnen in hun friends list niet zien dat je online bent en kunnen niet in je clanchat komen. Je ziet ook niet wat de personen zeggen als je ze tegen komt in RuneScape. Je kunt maximaal 100 mensen in je ignore list zetten. Dit is voor gratis spelers en members hetzelfde.

Ignore list

Toevoegen en verwijderen gaat op dezelfde manier als bij de friends list.

Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.