Noticeboard

Omdat de wereld van RuneScape zo groot is en vol zit met mysteries, avonturen en gevaren die je nog niet, of juist wel, allemaal gezien hebt, is het soms lastig te bepalen wat je gaat doen. Het Noticeboard helpt iets leuks te vinden. Het Noticeboard is te vinden door op het icoontje met het vinkje in de rechteronderhoek van je scherm te klikken. Zodra je dat doet, opent een scherm dat hierop lijkt:

Eerste scherm

Featured content

Het eerste scherm dat voor jou zichtbaar is, is het scherm dat Featured content heet. Deze geeft in een kort overzicht aan wat er zoal te doen is voor jou als speler. Zoals je kunt zien, wordt in het bovenstaande aanbevolen om een quest te doen, de laatste update te proberen, wat aan combat te doen of misschien wel wat te skillen. Je kunt op één van deze vakken klikken om gelijk naar een pagina met uitleg te gaan, maar je kunt ook op een van de andere tabbladen, die bovenaan te vinden zijn, klikken.

Challenge System

De Imperial Guard van Burthorpe heeft je hulp nodig. Kapitein Haskell heeft in de vorm van opdrachten een manier gevonden om jou te trainen. Deze opdrachten worden challenges genoemd. De challenges die je doet zorgen voor een brede variatie in trainingsmogelijkheden. Je kunt deze challenges voltooien, maar behalve de xp die je krijgt tijdens deze opdracht en het resterende product, zoals runes, krijg je geen extra beloningen.

Daily Challenges

Als je wel geïnteresseerd bent in het krijgen van beloningen heb je een Daily Challenge nodig. Elke dag krijg je automatisch één Daily Challenge toegewezen. Je kunt er maximaal vijf opsparen. Als je al vijf Daily Challenges op je lijst hebt staan, stoot een nieuwe challenge de oudste van de lijst. Je hebt dus vijf dagen de tijd om een Daily Challenge te voltooien. Zodra je een Daily Challenge voltooid hebt, zul je voor een andere Daily Challenge echter één extra dag de tijd krijgen. Op die manier kun je oudere challenges, waar je bijvoorbeeld geen zin in hebt, net zo lang uitstellen zonder een beloning mis te lopen.

Daily challenges

Je zult er in ieder geval voor moeten zorgen dat je de laatste stap van een Daily Challenge zelf voltooit. Bij het maken van bijvoorbeeld shieldbows hoef je dus niet eerst hout te hakken, bow strings te weven en deze aan elkaar te maken. Je kunt ook shieldbows (u) en bow strings via de Grand Exchange kopen.

Als je hebt gedaan wat de taak voorschreef, moet je een bezoek brengen aan de Imperial Guard. Bij sommige Daily Challenges zul je de producten die je gemaakt hebt in moeten leveren. Als je deze wel hebt gemaakt, maar niet bij je hebt, zal hij toestemming vragen om deze voorwerpen van je bank te halen. Je kunt echter ook zeggen dat hij dat niet meer hoeft te vragen, waardoor voorwerpen automatisch van je bank gehaald worden.

Mocht je één of meerdere voorwerpen die je hebt gemaakt niet meer in je bezit hebben, dan kun je deze later alsnog via de Grand Exchange kopen om in te leveren.

Daily Challenges uitschakelen
Als je in een bepaalde skill al level 99 (of 120 Dungeoneering) hebt bereikt, kun je bij de Imperial Guard Quartermaster aangeven om geen Daily Challenges voor deze skill meer te ontvangen.

Beloningen

Voor elke voltooide Daily Challenge ontvang je één key voor het Treasure hunter. Daarnaast ontvang je bij opdrachten waar je voorwerpen in moet leveren een Challenge Mystery Bag. Deze bevat voorwerpen die qua waarde op de Grand Exchange ongeveer gelijk zijn aan de voorwerpen die je ingeleverd hebt. Ook krijg je een flinke dosis xp, afhankelijk van de Daily Challgenge, voor de skill waar je een challenge voor hebt voltooid. Voor bepaalde challenges die combat vereisen, zul je een lamp ontvangen, waarbij je zelf xp kunt kiezen in een combatskill naar keuze.

Quests

Deze pagina bevat een overzicht van alle quests die RuneScape te bieden heeft.

Quests

Je kunt de quests op verschillende manieren sorteren: difficulty (moeilijkheidsgraad), progress (voortgang) of tussen gratis spelers en members. Door nogmaals een optie te selecteren, draai je de lijst om. Zodra je dus moeilijkheidsgraad selecteert terwijl je lijst al gesorteerd is op moeilijkheidsgraad, zullen niet de moeilijkste quests, maar de makkelijkste bovenaan staan. Door middel van het filter kun je alleen quests zichtbaar maken die je op dit moment kunt starten. Het knopje 'Hide done' maakt alle quests die je al voltooid hebt onzichtbaar.

ActiefQuests die je al voltooid hebt, zijn met groen aangegeven. Quests waar je op dit moment mee bezig bent, zijn geel en quests waar je nog niet aan begonnen bent hebben een rode kleur. Je kunt op een quest in de lijst klikken om informatie over het starten van de quest te krijgen. Door op 'View quest overview' te klikken, krijg je gedetailleerdere uitleg - ook van stappen die je in de quest al gedaan hebt. Dit kan handig zijn als je een quest op een later tijdstip op wil pakken en na wil lezen waar je precies gebleven bent.

Door op 'Set Active' te klikken, kun je de quest vastpinnen. Dat houdt in dat quest direct zichtbaar is als je opnieuw op het icoontje van het Noticeboard klikt (zie afbeelding rechts). Verder zal een pijl je richting het startpunt wijzen. Gepinde quest krijgen een blauwe kleur in de lijst van alle quests.

Door op het icoontje van het oog te klikken, zul je een extra schermpje van je gepinde quest krijgen. Door op het icoontje daarnaast te klikken kun je het pinnen van de quest weer ongedaan maken.

Bekijk de pagina Quests voor een gedetailleerdere omschrijving van alle quests.

Achievements

Achievements zijn bedoeld om een bepaald gebied binnen RuneScape wat beter te leren kennen. Bekijk de pagina over Achievements voor meer informatie.

Minigames

Het tabblad Minigames geeft een overzicht van minigames en distractions & diversions die je eens zou kunnen bezoeken.

Minigames

Je kunt de minigames en D&D's sorteren op single player met of zonder combat of multiplayer met combat. Door op een minigame te klikken, krijg je gedetailleerdere informatie, hints en opties. De optie 'Accept' zal de minigame vastgepind worden. De optie 'Take Me There' zal je naar de dichtsbijzijnde open Lodestone teleporteren en je in sommige gevallen naar een andere wereld verplaatsen. Zodra je bijvoorbeeld naar Castle Wars teleporteert, zul je uitkomen bij de Lodestone van Yanille in een themawereld waar veel Castle Wars gespeeld wordt. Handig!

Over deze pagina

Geschreven door Noob.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.