RuneScape-scherm - Quick chat

Het quickchatsysteem is een optie in het chatsysteem om sneller met elkaar te praten. Er zijn een aantal standaardzinnen die je aan kunt klikken met sneltoetsen of met je muis. Andere spelers hebben dan ook weer een optie om snel antwoord te geven. Met het quickchat wordt het ook gemakkelijker om te praten over de skill die je traint of het gebied waar je bent. Voor mensen die muted zijn biedt quick chat de ideale uitkomst: als je muted bent kun je namelijk gewoon nog wel de quick chat gebruiken om met andere mensen te spreken.

Je kunt quick chat activeren door met je rechtermuisknop op het quickchatsymbool te drukken, die naast je spelersnaam staat. Kies vervolgens in welke chat je het systeem wilt gebruiken. Je kunt ook op enter drukken als er niets in je chatbalk staat. Je zult dan automatisch naar de quick chat van de public chat gaan. Het systeem kan ook worden gebruikt in de private chat. Klik hiervoor met je rechtermuisknop op iemand in je vriendenlijst en druk op "Quickmessage {Naam}".

Als je op een van de bovenstaande manieren het quickchatsysteem hebt geactiveerd, opent het volgende menu:

Chatgesprek

In het menu staan een aantal opties. Elke optie is gerelateerd aan een onderwerp in RuneScape. Links van alle opties staan letters. Deze letters zijn de sneltoetsen. Als je bijvoorbeeld snel iets wilt zeggen, open je het menu en druk je de letters in van de gewenste opties. Daarna opent er weer een menu. Dit is ook te besturen met sneltoetsen, alleen dan in de vorm van cijfers.

Chatgesprek

Klik het aan en je zult het zeggen. Soms moet je de zin eerst nog afmaken, door bijvoorbeeld je level, naam van een voorwerp of plaats in te vullen.

Onder de sneltoets X staan zinnen die betrekking hebben op het gebied waar je bent of de skill die je voor het laatst hebt getraind. De zinnen die onder X staan, verschillen dus vaak.

In de public chat zie je soms een tekstballonnetje voor de zin die iemand zegt. Als dat zo is, kun je op F9 drukken om antwoord te geven. F11 herhaalt het laatste wat je via de quick chat hebt gezegd.

Overzicht van de sneltoetsen

ToetsWerking
EnterOpent het quickchatmenu voor de public chat
/ + enterOpent het quickchatmenu voor de friends chat
// + enterOpent het quickchatmenu voor de clanchat
BackspaceKeer terug naar het vorige menu
HomeKeer terug naar het begin van het quickchatmenu
Page Up / Page DownSelecteer de bovenste of onderste optie in het quickchatmenu
F9Hiermee antwoord je op de laatstgestelde vraag
F10Hiermee kun je snel iets zeggen over de skill die je voor het laatst hebt getraint of het gebied waar je bent
F11Hiermee herhaal je de tekst die je voor het laatst hebt gezegd met quickchat
EscapeHiermee sluit je het quickchatmenu

Over deze pagina

Geschreven door Kilerhageman, met dank aan NL Nightmare voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.