RuneScape-scherm - Ruilen

RechtermuisknopmenuJe kunt spullen met elkaar ruilen in RuneScape. Dat is handig als je geen gebruik van de Grand Exchange wilt maken, een cadeautje wilt weggeven of ontvangen of een voorwerp uit wilt lenen. Het ruilsysteem bevat ook een handige mogelijkheid die "item lending" heet. Hiermee kun je elkaar veilig spullen lenen. Het systeem zorgt er voor dat je de voorwerpen altijd terugkrijgt, wat er ook mee gebeurt.

Om te ruilen moet je ruilen wel aan hebben staan. Dat kun je onderaan je scherm instellen, bij "Trade". Je kunt met het menu van de rechtermuisknop je "Trade" op aan zetten, zodat iedereen je mag vragen om te ruilen. Met "Friends" kunnen alleen vrienden met je ruilen en als je hem op "Off" zet, kan niemand met je ruilen.

Ontmoet iemand op een bepaalde plek en kies de rechtermuisknopoptie "Trade" bij de persoon in kwestie. Als je ruilgenoot zijn "Trade"-optie onderaan zo heeft ingesteld dat jij met hem mag ruilen, krijgt hij een regel in zijn chatvenster te zien. Daar kan hij op klikken om met je te ruilen. Jullie krijgen dan het volgende scherm:

Ruilen

Je kunt in je inventory klikken om spullen te gaan ruilen. Bied jullie spullen allebei aan en kijk nog eens goed na wat er gebeurt. Als iemand plotseling zijn aanbod verandert door iets minder aan te bieden of spullen te vervangen, dan zal er een uitroepteken op de plaats van het voorwerp komen te staan, zodat het beter opvalt dat er iets veranderd is.

Ruilen

MenuAls je een voorwerp uit wilt lenen, moet je met de rechtermuisknop op het uit te lenen voorwerp in je inventory klikken. Kies nu voor "Lend". Het door jou gekozen verschijnt verschijnt nu het vakje met "Loan". Met de knop die onder het voorwerp verschijnt, kun je voor twee dingen kiezen.

Je kunt maar één voorwerp tegelijkertijd lenen en daarnaast één voorwerp uitlenen.

Vaak wordt er voor het lenen een klein beetje geld betaald. Dit kun je gewoon tijdens de ruil inzetten.

Klik beiden op "Accept" als jullie met de ruil akkoord gaan. Je krijgt nog een scherm te zien, waar je alles nog eens goed na kunt kijken. Daardoor is de kans minder dat je iets krijgt wat je helemaal niet wilde. Druk nog een keer op "Accept" om de ruil te voltooien.

Handelslimiet

Spelers die na 22 november 2011 zijn begonnen, kunnen maar 25.000 gp per dag weggeven. Ze mogen wel onbeperkt ontvangen. Dit limiet gaat weg als je member wordt en blijft dan ook weg, ook wanneer je weer gratis speler wordt. Gratis spelers van voor 22 november 2011 hebben dit limiet niet. Deze maatregel is ingevoerd om real world trading te bemoeilijken.

Uitgeleende voorwerpen terugkrijgen

TeruggekeerdWanneer er een ruil met een geleend voorwerp is geaccepteerd, is het voorwerp uitgeleend met de instelde voorwaarden. Het voorwerp zal uitkleindelijk terugkeren naar je "returned items box" bij de bank. Je krijgt hiervan melding als je bent ingelogd of inlogt. Vraag een bankier naar je teruggekeerde voorwerpen. Je zult vervolgens je voorwerp terug kunnen krijgen. De manier om het voorwerp terug te krijgen als je hebt ingesteld dat je het voorwerp altijd terug kunt krijgen, is hetzelfde.

Bij de returned item box, waar je kunt komen door met een bankier te praten, zie je of het voorwerp al is teruggekeerd of hoe lang het nog duurt. Klik om het voorwerp terug te krijgen.

Het gebruik van geleende voorwerpen

Een geleend voorwerp ziet in de inventory iets anders uit dan een voorwerp dat je echt in je bezit hebt. In de linkeronderhoek van het plaatje staat een rood symbooltje. Hieraan kun je zien dat het voorwerp is geleend. Je hebt ook een discard-optie, waarmee je het voorwerp weg kunt gooien. De eigenaar kan zijn voorwerp dan weer, afhankelijk van wat is afgesproken, terugkrijgen door te wachten totdat de tijd voorbij is of door uit te loggen.

Discard

Een geleend voorwerp zul je altijd houden als je doodgaat. Het telt dan gewoon als een van je drie (of vier) voorwerpen. Je zult het voorwerp niet houden als je een doodshoofd boven je hoofd hebt, maar aan het einde van de leenperiode kan de oorspronkelijke eigenaar wel gewoon zijn voorwerp op de normale manier bij de bank ophalen. Als je met een voorwerp doodgaat, is de eigenaar het voorwerp dus niet kwijt.

Je kunt geen geleende voorwerpen meenemen naar de wildernis. Het is ook niet mogelijk om bij de Duel Arena, Koschei the Deathless in Rellekka, Barbarian Assault en Tears of Guthix voorwerpen te lenen. Je kunt wel geleende voorwerpen naar die plaatsen meenemen.

Door afwijkingen in tijden op de servers van de verschillende werelden kan het zo zijn dat je voorwerp tijdelijk dubbel is of is verdwenen. Na een minuut moet het weer goed zijn.

Uitleenbare voorwerpen

Je kunt maar één voorwerp lenen en maar één voorwerp tegelijkertijd uitlenen!

Wapens

Armour

Andere voorwerpen

Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.