RuneScape-scherm - Spreukenboek

Het spreukenboek wordt gebruik bij Magic. Je kunt er de spreuken mee uitvoeren. Het boek is te bereiken via F4 of de knop met het boekje.

Spreukenboek

Alle spreuken zijn standaard donker. Als je de runes of benodigde staf bij je hebt, zal dat veranderen. De spreuken waarvoor je de spullen hebt die je nodig hebt, zullen dan oplichten. Je kunt er dan op klikken om ze uit te spreken. In het standaardspreukenboek zul je gevechtsspreuken standaard steeds opnieuw uitspreken als je een monster gaat aanvallen. Dit heet autocast. Met de rechtermuisknopoptie kun je er ook voor kiezen om spreuken maar één keer uit te spreken.

In de rechteronderhoek zie je een aantal knopjes. Het eerste knopje kun je aanklikken om defence xp te krijgen voor de gevechtsspreuken die je uitspreekt. Dat gaat wel ten koste van magic xp voor gevechtsspreuken. De volgende vier knopjes zijn om spreuken gevechts-, teleporteer-, overige en skillspreuken te filteren of weer te geven. Met de drie laatste knopjes kun je de spreuken ordenen. Het eerste knopje is voor de normale ordening, die op levels is gebaseerd. Met het tweede knopje worden vechtspreuken bovenaan gezet. Het derde knopje zet teleporteerspreuken bovenaan.

Er zijn drie verschillende spreukenboeken in RuneScape. Hierboven is het normale (ook wel moderne) spreukenboek te zien. Members kunnen nog twee andere spreukenboeken hebben. Als je op het ene spreukenboek staat in gesteld, kun je geen spreuken uit de andere gebruiken.

Ancient MagicksLunar Magics

Links staan de Ancient Magicks van Desert Treasure afgebeeld, aan de rechterkant de Lunar Magics van Lunar Diplomacy. Je kunt ze niet tegelijkertijd gebruiken. Als je van spreukenboek wilt wisselen, moet je naar het altaar van het spreukenboek gaan. Die van de Ancient Magicks staat in de tempel van Desert Treasure. Je kunt er wisselen tussen normaal en Ancient Magics. Bij het altaar van de Astral Runes op Lunar Isle kun je tussen Lunar en normaal wisselen. Je zult als je met Ancient Magicks naar Lunar Isle gaat om je spreuken te verwisselen, gewoon Lunar Magics krijgen. Als je die Lunar Magics vervolgens weer omzet, krijg je weer normale spreuken. Je moet dan weer naar het altaar van de Ancient Magicks om je spreukenboek op Ancient te zetten.

Bij Ancient magicks is autocast niet de standaardoptie. Je zult gevechtsspreuken van Ancient magicks maar één keer uitspreken, tenzij je "autocast" met je rechtermuisknop kiest.

Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.