RuneScape-scherm - Uitrusting

Bij de uitrusting kun je zien welke kleren en welke wapenrusting je poppetje draagt. Je kunt het scherm bereiken met F2 of het symbooltje van het poppetje in de rechteronderhoek van je scherm.

Uitrusting

Er zijn verschillende soorten kleren in RuneScape: hoed, cape, ketting, pijlen, zwaard, harnas, schild, benen, handschoenen, laarzen, ring en aura. Je kunt van elk soort maar één ding tegelijk dragen.

Als je met de rechtermuisknop op het voorwerp klikt, zie je een operate-optie. Deze optie is maar voor een paar spullen nuttig, zoals teleporteerjuwelen of skill capes. Bij teleporteerjuwelen kun je teleporteren, bij skill capes zul je tijdelijk level 100 in de skill van de cape worden.

Bonussen

Bij de knop met het schild en de medium helm kun je zien wat je bonussen zijn. Er staat ook een groot plaatje van je poppetje met alle spullen aan die je aan hebt.

Bekijk uitrusting

Rechtsonder staat hoeveel kilo je bij je draagt. Dat beïnvloed de snelheid waarmee je energie omlaag gaat als je rent. Als je weinig bij je draagt, zal je energie niet zo hard omlaag gaan.

Spullen die je behoudt als je doodgaat

Het inventoryteken met het doodshoofd leidt naar een scherm waar je kunt zien welke spullen je behoudt als je dood gaat.

Spullen die je behoudt als je doodgaat

Je behoudt als je dood gaat normaal gesproken drie spullen. Dat kan veranderen, bijvoorbeeld in de Wildernis. Daar verlies je alles als je dood gaat. De prayer "Protect items" verhoogt het aantal spullen dat je houdt als je dood gaat met 1. Lees voor meer informatie het artikel over doodgaan.

Sommige voorwerpen zul je altijd bewaren als je doodgaat, behalve in de Wildernis en andere speciale situaties zoals de Crucible. Hieronder vallen onder andere coins en runes.

Sommige andere voorwerpen zul je altijd kwijtraken, bijvoorbeeld pouches van Runecrafting.

Je ziet ook de waarde van alle voorwerpen die je op dat moment bij je draagt en de waarde van de voorwerpen die je verliest als je dood gaat. Dit laatste is handig als je bijvoorbeeld een riskant gevecht aangaat. Dan weet je meteen hoeveel je eigenlijk riskeert.

Voorwerpen die in meervoud maar één plekje in beslag nemen, tellen apart. De 448000 coins hierboven tellen dus voor 448000 voorwerpen, die allemaal 1 gp waard zijn. Het is niet zo dat het één voorwerp is, dat 448000 gp waard is.

Toolbelt

De toolbelt is heel handig. Je kunt hier allerlei gereedschappen in opslaan, die je tijdens het trainen automatisch zult gebruiken. Als je er bijvoorbeeld een hamer aandoet en iets gaat smeden, hoef je geen hamer meer mee te nemen. Dat scheelt ruimte in je inventory. Helaas zul je nog niet bij alle dingen waar je deze voorwerpen voor nodig hebt het voorwerp van de toolbelt gebruiken, zoals in quests en treasure trails waarbij je moet graven.

Alles wat je eraan doet, weegt niets. Je kunt voorwerpen er niet afhalen als er ze eenmaal aanzitten. Dat kan soms vervelend zijn. Als je er een knife aandoet en ook een tinderbox aan je toolbelt, zal de bovenste optie van een log niet langer "Light" zijn.

Alle items die je niet tijdens quests vrijspeelt zullen meteen aan je toolbelt zitten, de rest kun je zelf toevoegen.

De gereedschappen zijn onderverdeeld in vier categorieën. Je kunt in totaal 39 voorwerpen aan je toolbelt doen.

Wanneer je een hatchet of pickaxe in je toolbelt stopt die je nog niet kunt gebruiken zul je automatisch de hoogste gebruiken die je kunt. Als je dus een rune pickaxe in je toolbelt hebt zitten en je kunt maar tot steel gebruiken zul je een steel gebruiken, al zit deze eigenlijk niet in je toolbelt. Het is dus handig om een hoog level pickaxe of hatchet in je toolbelt te stoppen, wat je level ook is. Let wel op: wat je er ook in stopt, je kunt het er niet meer uithalen!

Algemeen

Fishing

Crafting

Farming

Over deze pagina

Met dank aan clau clau ii en varooy voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.