RuneScape-scherm - Vechtstijl

De vechtstijl zit onder de Vechtstijl-knop aan de rechterkant van je scherm. Je kunt er ook komen door op F5 te drukken.

Vechtstijl

Bovenaan zie je je huidige tegenstander. Rechtsboven zie je zijn combat level en zijn zwakte. in dit geval staat het symbool voor de zwakte Stab. Je kunt de tekstversie zien door er met je muis overheen te gaan. Zie voor meer informatie over zwaktes de Combat guide. Ook zie je een levensbalk die uitbeeldt hoeveel levens hij nog heeft.

In het midden van het scherm zie je dezelfde informatie over jezelf.

Ook kun je hier tijdens het gevecht zien welke effecten actief zijn voor jou en je tegenstander. Als je tegenstander bijvoorbeeld zijn skills door middel van potions verhoogt, zul je dat hier zien. Ook bepaalde abilities, zoals Resonance en Reflect, zul je hier kunnen zien.

XP

Bij de XP-knop rechtsonderin je scherm kun je kiezen in welke skill(s) je xp zult ontvangen na een gevecht, afhankelijk van je aanvalsstijl. Bij Melee kun je kiezen uit Attack, Strength, Defence en gemengde xp. Bij Magic kun je kiezen uit Magic, Defence en gemende xp. Bij Ranged kun je kiezen uit Ranged, Defence en gemengde xp. Constitution xp ontvang je automatisch en kun je niet uitschakelen.

Auto retaliate

Bij alle wapens staat er altijd een Auto Retaliate-knop. Vrij vertaald betekent dat "vanzelf terugslaan". Dat is ook wat de knop doet. Als je deze knop aanzet, zul je iedereen die jou aanvalt vanzelf ook aanvallen. Bij een knop die uit staat zul je dat niet doen: je blijft dan gewoon staan. Bij het trainen is het handig om deze knop aan te hebben, maar tijdens het pk'en weer niet. Als je de knop tijdens het pk'en aan hebt, zou je poppetje altijd naar de vijand toelopen, ook als je wilt vluchten!

Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.