Solomon's General Store

Solomon's General Store is een officiële winkel buiten RuneScape waar je vooral cosmetische dingen voor binnen RuneScape kunt kopen. Je kunt er bijvoorbeeld emoties, titels, bijzondere teleporteeranimaties en kleding kopen. Ook zijn er mogelijkheden te koop om het uiterlijk van wapens te veranderen en je bank te vergroten.

Je kunt Solomon's General Store openen door op Extra's in RuneScape te klikken en voor Solomon te kiezen. Je zult dan uit het spel gaan en de winkel openen. Het is ook mogelijk de winkel te openen door bij Solomon ten zuiden van de Grand Exchange te praten. Je kunt hem herkennen aan zijn rokende olifantenhuis, prachtige hoed en het feit dat hij een paarse geest is. De winkel is daarnaast volledig buiten RuneScape te openen door naar deze pagina te gaan.

Wanneer je via RuneScape in de winkel bent aanbeland, kun je de winkel weer sluiten via het kruis in de rechterbovenhoek. Je zult dan weer terug naar RuneScape gaan.

In de winkel kun je met twee betaalmiddelen betalen: RuneCoins en loyalty points. RuneCoins zul je via de winkel met echt geld moeten aanschaffen of moeten 'verdienen', waar later meer over zal worden verteld. Het is ook mogelijk om een bond in te wisselen voor 160 RuneCoins. Loyalty points krijg je als member iedere maand bijgeschreven. Veel voorwerpen in de winkel van Solomon kun je met beide betaalmiddelen kopen, maar er zijn ook voorwerpen die je maar met één van beide betaalmiddelen kunt kopen. Zo kun je aura's alleen met loyalty points kopen.

De prijzen voor losse RuneCoins zijn als volgt:

De winkel is voor gratis spelers en members, maar alleen members kunnen loyalty points krijgen. Ook krijgen members 10% korting op de prijzen in RuneCoins en zo nu en dan een gratis voorwerp.

Voorwerpen uit Solomon's general store komen in een apart systeem in RuneScape, waardoor aankopen geen bankruimte innemen. Wanneer je wat gekocht hebt en op RuneScape inlogt, krijg je een melding dat je aankopen via de zogenaamde Customisation-interface te openen is. Je kunt die openen door op Gear te klikken. In de laatste vier tabs kun je aankopen activeren en uitzetten.

RuneCoins 'verdienen'

In de winkel is, net als bij Treasure Hunter, een verdienknop te vinden. Als je hierop klikt, zie je verschillende aanbiedingen van bedrijven. Je kunt keys verdienen door enquêtes in te vullen of iets aan te schaffen. De hoeveelheid RuneCoins staat per actie vermeld. Veel acties zien er niet erg betrouwbaar uit en sommige mensen vullen daarom nepgegevens in. Dit is uiteraard niet toegestaan. Er zijn ook spelers die gemeld hebben dat ze hier virussen op hun computer van krijgen. Pas dus goed op. Geef ook niet zomaar je e-mailadres, daar kun je veel spam van krijgen.

Het kan even duren voor de RuneCoins worden bijgeschreven als je aan iets mee hebt gedaan. Mocht je niets krijgen, dan kun je via de link in de rechterbovenhoek van de aanbiedingenpagina een link vinden waarmee je contact kunt opnemen met Jagex.

Loyalty points

Je krijgt iedere maand loyalty points wanneer je member bent. Dit valt onder het loyalty programme, dat vroeger los stond van Solomon, maar nu samen is. Hoe langer je member bent, hoe meer loyalty points je iedere maand krijgt. Als je member afloopt, zul je geen punten verliezen, maar ook niets bijkrijgen.

De onderstaande tabel geeft aan hoeveel punten je iedere maand krijgt. Je krijgt de eerste punten op de eerste dag die je member bent. De volgende maand zul je op dezelfde dag opnieuw punten krijgen.

Maanden achtereen memberPunten erbijTotaal
1500500
24.5005.000
37.50012.500
49.50022.000
510.50032.500
614.00046.500
715.00061.500
817.00078.500
919.00097.500
1021.000118.500
1123.000141.500
12 of meer30.000, met iedere zes maanden 5.000 extra-

Wanneer je je member af laat lopen, ook maar één dag gratis speler bent en vervolgens weer member wordt, begint de tabel weer opnieuw en krijg je die maand dus weer 500 punten. Het gespaarde aantal blijft uiteraard wel behouden.

Xuan

Xuan was vroeger de man van het loyalty programme. Hij beheert nu nog de aura's en de herkleuringen. Xuan staat op twee plaatsen in RuneScape: Burthorpe en Varrock. In Varrock staat Xuan op het marktplein. In Burthorpe staat Xuan in het oosten. Teleporteer met home teleport naar Burthorpe en ga naar het oosten tot je hem tegenkomt. Naast Xuan kun je ook bij de elf Dilwyn in de Tower of Voices in Prifddinas terecht.

Locatie Xuans

Een korte uitleg van wat je kunt kopen

Voor een overzicht inclusief beschrijving van alle voorwerpen en filmpjes van de voorwerpen kun je het beste naar Solomon's general store zelf gaan, aangezien het daar veel mooier weergegeven kan worden dan hier. Ook hoeven wij dit artikel dan niet zo vaak bij te werken. Wel zullen we een korte uitleg van de belangrijkste voorwerpen geven, zodat je een indruk krijgt. Ook staat hieronder een lijst met wat je allemaal kunt kopen en wat de prijzen zijn.

Cosmetische overrides: packs en wardrobe

Met cosmetische overrides kun je bepaalde stukken armour van uiterlijk veranderen om de rest van de spelers voor het lapje te houden. Het lijkt dan bijvoorbeeld alsof je een parasolletje draagt, maar eigenlijk is het een dragon 2h sword. Om deze reden werken overrides niet wanneer je tegen andere spelers vecht. Veel overrides kun je maar bij bepaalde types armour activeren. De genoemde parasol werkt bijvoorbeeld alleen met 2h swords. Let hier op bij het kopen van een override. Je kunt aangekochte cosmetische overrides activeren bij de Wardrobe-tab van de Gear-knop. Meestal kun je kledingstukken een andere kleur geven.

Veel van de voorwerpen die je bij Solomon kunt kopen zijn cosmetische overrides, maar er bestaan ook dragon keepsake boxes. Als je deze op een stuk armour doet dat je kunt dragen, zul je dit voortaan als cosmetische override kunnen gebruiken. Hiermee kun je dus met een goede helm naar Vorago die eruit ziet als een party hat. Het voorwerp zal terug te vinden zijn in de categorie Dragon Keepsake Box bij de Wardrobe. Als je het voorwerp terug wilt, kun je dit doen door met je rechtermuisknop op de cosmetische override te drukken en voor Reclaim-item te kiezen. De dragon keepsake key zul je hierbij wel kwijtraken, dus bedenk je goed hoe je ze gebruikt.

Animaties

Animaties veranderen de animaties bij het trainen van skills, het uitspreken van spreuken of het doden van spelers.

Emoties

Emoties zijn extra emoties die in het overzicht van de standaardemoties in RuneScape komen.

Equipment

Onder equipment vallen voorwerpen die geen cosmetische override zijn, maar echte voorwerpen. Het zijn bijvoorbeeld muziekdozen, die je neer kunt zetten. Spelers kunnen er bij dansen. Ook is het mogelijk een feestpakket te kopen, waar een mooie hoed voor de eigenaar in zit en spelers champagne, taart en vuurwerk uit kunnen halen.

Titels

Chat

Titels verschijnen voor je naam in de chatbox. Ze verschijnen wel in public zodra je spreekt, maar niet in een clan of friends chat. Zodra je één titel koopt, blijft deze beschikbaar. Als je dus van titel verandert, hoef je je oude titel dus niet opnieuw te kopen. Je kunt uit een lijst bij Xuan kiezen welke titel je draagt.

Diensten

In deze categorie vallen de onder overrides genoemde dragon keepsake boxes. Je kunt ze in verschillende hoeveelheden kopen, met korting als je er veel koopt. Ook zijn er zes bank boosters te koop, die je bankruimte elk met 50 plaatsen vergroten. Eén hiervan is gratis voor members.

Herkleuringen

Net zoals men de kleuren van bijvoorbeeld een dark bow kan veranderen via Barbarian Assault, kun je met loyalty points ook de mogelijkheid kopen de kleuren van bepaalde voorwerpen aanpassen. Zodra je deze beloning gekocht hebt, moet je naar Xuan gaan, hem het voorwerp laten zien en een kleur selecteren. Hierboven staat waar Xuan is. Let er wel op dat een gekleurd voorwerp onruilbaar is! Je kunt de kleur zo vaak aanpassen zoals je wilt en je kunt het voorwerp ook zijn originele kleur teruggeven. In het laatste geval is het voorwerp ook weer ruilbaar.

Kapsels

Gekochte kapsels kun je, net als standaardkapsels, activeren bij Appearance onder Gear. Bij sommige kapsels kun je een hoofd- en een tweede kleur kiezen.

Huisdieren

Er zijn verschillende huisdieren te koop bij Solomon. Ze worden ingedeeld in drie categorieën: companion, follower en legendary pets. Het verschil tussen de eerste en tweede categorie is niet heel groot. Voor elk huisdier kun je een naam uit een lijst kiezen, maar bij follower pets is deze lijst anders dan bij de andere twee. Legendary pets en companion pets kun je ook een andere kleur geven. Follower pets en companion pets hebben hebben geen groeistadia en bieden geen speciale mogelijkheden. Legendary pets hebben dat wel.

Legendary pets kunnen vanaf het moment dat je ze hebt voorwerpen verzamelen tijdens het rondwandelen. Voorbeelden zijn herbs, zaden en geld. Vanaf het adolescentenstadium kunnen zij elke tien minuten een voorwerp naar de bank brengen. Dit werkt niet in de Wilderness. In het volwassenenstadium kunnen ze bepaalde voorwerpen automatisch voor je oppakken die monsters achterlaten. Soms zal hij ze zelfs naar de bank brengen. Voorwerpen worden niet altijd opgepakt en een huisdier kan maar één voorwerp per monster oppakken. Categorieën waar je uit kunt kiezen om te laten oprapen zijn geld, runes & talismans, herbs & seeds, wapens, armour, bars & ore, bones & ashes, rauw & gekookt voedsel en overig.

In de categorie pet treats kun je snoepjes kopen om legendary pets direct of sneller te laten groeien. Het is niet verplicht eten te kopen. Sommige snoepjes werken maar een bepaalde tijd. De tijd gaat niet naar beneden als je uitlogt en als je van huisdier wisselt, gaat het effect je snoep mee.

Huisdieren zijn te activeren bij Pets onder Hero.

Aura's

Aura's zijn, net zoals bijvoorbeeld een ring, een vorm van equipment dat je kunt dragen. Zodra een aura wordt geactiveerd, zal een soort gloeieffect optreden. Zo kun je onderscheiden welke spelers een aura gebruiken en welke niet. Om een aura te activeren, moet je met je rechtermuisknop "Activate aura" selecteren zodra je hem aan hebt getrokken.

Aura's werken slechts tijdelijk en moeten daarna afkoelen voordat je ze weer opnieuw kunt gebruiken. Let ook op dat zodra je een aura uitdoet, het onmiddellijk het effect ongedaan maakt en dus opnieuw zal moeten opladen, inclusief de tijd dat je nog over had op je aura! Voorbeeld: je had nog 5 minuten en de cooldown duurt ook 5 minuten. Dan zul je 10 minuten moeten wachten voordat je je aura opnieuw kunt gebruiken. Je kunt slechts één aura tegelijkertijd gebruiken en ze zijn niet ruilbaar. Ook is het handig om te weten dat de tijd van een geactiveerde aura en cooldown minder wordt als je niet ingelogd bent en zelfs wanneer je hem niet draagt en bijvoorbeeld in je bank zit.

Je kunt verloren aura's terugkrijgen bij Xuan. Ze zijn alleen te koop met loyalty points.

Namen en prijzen van wat je kunt kopen

Dit is de lijst met voorwerpen per 26 februari 2017.

Packs

Wardrobe

Animations

Emotes

Equipment

Titles

Services

Hairstyles

Pets

Aura's

Milestone items

Members die al heel lang achter elkaar member zijn, kunnen bij Diango in Draynor Village een kroontje ophalen. Er zijn tien crowns of loyality, voor elk jaar dat je achter elkaar member bent één. Helaas moet je weer tien jaar wachten voor je tiende kroon als je negen jaar member bent geweest en dat één dag niet bent.

Over deze pagina

Met dank aan soundster, Vengreaperz, Mystery4life, baws jason, imreal dutch, koenlam8, marlboro185, palmboom94 en wouter_j9 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.