Tuska world event

Dit evenement liep van 1 juni tot 30 juni 2015. Inmiddels is Tuska verslagen door de Godless. Je kunt het evenement nog steeds spelen om de beloningen te krijgen, maar je moet wel meer punten betalen. Warpriest armour van vorige evenementen is niet meer te kopen. Tuska is nu te bereiken door vanaf het Bandit camp in de woestijn naar het lichaam van Tuska te zwemmen.

In de eerste twee world events, de Battle of Lumbridge en The Bird and the Beast, streden de spelers tegen elkaar om hun god te laten winnen. In het derde world event moeten alle spelers echter samenwerken om Gielinor te redden. De oorlogsgodin Tuska, een reusachtig zwijn, vliegt namelijk recht op onze planeet af en is van plan onze planeet te verzwelgen! Het evenement is open voor alle spelers.

Ironmans kunnen met alles meedoen. Wanneer je sterft, verlies je niets.

Beginnen

Het evenement neemt plaats op het lichaam van Tuska. Hier kun je komen door naar een speciale lodestone te teleporteren. Klik op de kaart met lodestones op het vergrootglas rechtsbovenin om naar Tuska te gaan. Je komt nu op de rug van Tuska.

Plattegrond rug

Je wordt verwelkomd door Wizard Chambers, een tovenaar die zich specialiseert in astronomie. Hij vertelt je wat je kan doen om Tuska tegen te houden. Wizard Chambers staat ten westen van de lodestone.

Ten noorden van de lodestone vind je een bankkist en vertegenwoordigers van de vier partijen die tegen Tuska samenwerken: Saradomin, Zamorak, Armadyl en de Godless. Praat met hen en sluit je bij een van hen aan om aan het evenement te kunnen deelnemen. Je kan tijdens het evenement zonder gevolgen weer met hen praten om je bij een andere partij aan te sluiten.

Groeperingen

De eerste twintig minuten van elk uur kun je samen of met anderen een poging doen om de God Spear op te laden en Tuska ermee te verwonden. Dit kun je ook één keer per dag buiten deze twintig minuten doen. Hiervoor zul je punten krijgen, die je nodig hebt voor de beloningen. Wanneer je op de rug van Tuska bent, zal bovenin je scherm een klok aftikken tot het hele uur, zodat je weet wanneer het evenement begint.

De laatste veertig minuten van het uur kun je op de rug van Tuska skills trainen. Hiervoor krijg je xp en Tuska fragments, die je bij Wizard chambers voor vijf punten per stuk kunt inleveren.

Wanneer om 2 uur 's nachts 100% schade door spelers aan Tuska is toegebracht, wint de groepering met de meeste punten die dag. Anders wint Tuska. Dit zal uiteindelijk invloed hebben op de uitslag aan het einde van het world event.

Tuska steken

Zoals gezegd kun je in de eerste twintig minuten van ieder heel uur – of één keer per dag daarbuiten – alleen of met andere spelers een groep vormen om de god spear op te laden en Tuska in het gezicht te steken. Een groep bestaat uit één tot tien spelers. Je kunt dus ook in je eentje een poging wagen.

Maak een groep via het Grouping-systeem of sluit je bij een groep aan en praat vervolgens met Wizard Chambers om te beginnen. Je kunt ook op het platform ten westen van hem springen, dan wordt er willekeurig een groep gemaakt uit de mensen die daar staan. Wanneer je in je eentje wilt spelen, kun je een groep voor jezelf maken en dan met de tovenaar praten.

Als je bent begonnen heb je twintig minuten de tijd. Het maakt dus niet uit hoe laat je begint. Wizard Chambers zal je om de vijf minuten naar een eiland in de buurt van Tuska sturen waar je de God Spear kunt opladen. Er zijn totaal vier eilanden. Op elk eiland kun je de speer voor 25% opladen, maar als je de 25% op het ene eiland niet redt kun je ze op het volgende eiland inhalen als je daar de tijd voor hebt. De volgorde waarin je de eilanden bezoekt is willekeurig, maar het zijn altijd dezelfde vier. De speer opladen gaat door anima te verzamelen. Op ieder eiland verzamel je anima op een andere manier.

Eiland met bliksem

Het middelpunt van dit eiland bestaat uit een grote wolk bliksem, die erg belangrijk is. Op dit eiland kun je drie dingen doen:

Pylon bouwen

Eiland met planten

Op dit eiland is een boom in het midden. Er zullen grote tentakels verschijnen die je kunt omhakken voor Woodcutting xp en mysterieuze kruiden. Er zijn ook kleinere tentakels die zwak zijn tegen Ranged en kunt doden voor de kruiden. De kruiden moet je fijnmalen en op de wortels in het midden doen. Hierdoor zullen de wortels richting een klein bloemetje groeien. Als de bloem bereikt is, zal de bloem groter worden en kun je er een zaadje uithalen. Plant deze in het midden. Vooral dat laatste zal veel aan de speer bijdragen. Na drie zaden heb je vaak het maximum bereikt.

Op dit eiland kun je Herblore xp, Farming xp en Woodcutting xp krijgen. Soms zullen er ook enorme stenen uit de lucht vallen waar je Mining xp van kunt krijgen.

Vines

Eiland met corruptie en zielen

Op dit eiland kun je drie dingen doen. Er zijn tentakels die je kunt verbranden en er zijn zielen te vangen en te bevrijden.

In het deel waar je in eerste instantie te voorschijn komt, is er heilig vuur waar je een toorts van kunt pakken. Wanneer je de toorts in je handen draagt, kun je er de tentakels op het eiland mee verbranden. Er zullen hitwolkjes verschijnen van 250 bij tentakels in de buurt en 500 bij de tentakel die je hebt aangeklikt. Voor het verbranden krijg je Firemaking xp, die niet afhangt van de hoeveelheid tentakels die je verbrandt. De toorts blijft 30 seconden branden, daarna moet je een andere halen. De laatste minuut op het eiland zal de toorts 60 seconden blijven branden.

Vuur

Het is ook mogelijk bij stenen omlaag te klimmen. Zoek bij het altaar naar een reliek, graaf in een graf en je zult in de spirit world komen. Hier zijn een aantal tormented souls en één lost soul. Voor de lost soul kun je Divination xp krijgen, voor de tormented Prayer. Klik op de lost soul om je de reliek opladen. Een opgeladen reliek kun je op het altaar in de normale wereld loslaten voor de xp. Tormented souls kun je doden. Je zult bij hun dood de vorm van de geest aannemen, waarna je naar de cirkel moet gaan om weer normaal te worden. Na acht geesten heb je het maximum aan anima bereikt voor dit eiland. Het is handig om het vangen van lost souls en het bevrijden van tormented souls te combineren. Als je met meerdere spelers bent, is het handig om dezelfde soul aan te vallen. Iedereen die de soul schade doet zal anima krijgen voor het bevrijden.

Eiland met kristallen

Er zijn vier eilanden met runestones. Eén daarvan zal actief zijn. Je kunt daar Divination xp van krijgen. Afhankelijk van het eiland kun je om naar een ander eiland te gaan een blauw kristal opklimmen voor Agility xp of een gatestone slijpen voor Dungeoneering xp.

Runestone

Als je met twee of meer spelers bent, krijgt iedere dertig seconden een bepaalde speler in je groep een gatestone. Anderen kunnen hierheen teleporteren.

Ook hier zullen soms enorme stenen uit de lucht vallen waar je Mining xp van kunt krijgen.

Tuska steken

Nadat je allevier de eilanden hebt gehad word je naar het hoofd van Tuska geteleporteerd. Ren naar het verre einde en klim langs de tand omhoog. Klik vervolgens op de lichtgevende plek om Tuska te steken. Je ontlaadt op indrukwekkende wijze de energie in de speer om haar te verzwakken en wordt vervolgens terug geteleporteerd naar Wizard Chambers.

Steken

De rug van Tuska

Na de eerste twintig minuten van elk uur kun je Tuska niet meer in het gezicht steken, maar kun je wel op andere manieren helpen. Je kunt Woodcutting, Slayer en Agility trainen. Naast xp krijg je Tuska fragments, die je bij Wizard Chambers in kunt leveren voor 5 punten per stuk.

In het noorden zijn twee soorten stekels van Tuska. Eén soort kun je omhakken voor Woodcutting xp, op de andere kun je balanceren voor Agility xp. Tijdens het trainen van beide dingen krijg je Tuska fragments.

Het balanceren lijkt op de serenity posts in Prifddinas. Je staat op de stekels en krijgt daarvoor xp. Het verschil met Priffdinas is dat je niet de poses van iemand na hoeft te doen als je de meeste xp wilt. Nu moet je om de zoveel tijd naar een andere stekel gaan. Bij de stekel waar de energie vanaf spat, krijg je tien maal zoveel xp als bij de andere stekels.

Agility

In het zuiden van Tuska's rug zijn parasieten van level 75 te vinden. Dood ze voor Slayer xp. Soms droppen ze Tuska fragments.

Beloningen

Tijdens het evenement kon je vier titels winnen. Dit zijn Harbinger *naam*, *naam* of Gielinor, *naam* the Beast Slayer en *naam* the Tuska Raider. De eerste twee kun je verdienen door Tuska respectievelijk in week 1 en 2 vijf maal in het gezicht te steken. De andere twee titels zijn in respectievelijk week 3 en week 4 te winnen.

Met de punten die je verdient door Tuska te steken en door Tuska fragments in te leveren kon je tijdens het evenement beloningen kopen bij de vertegenwoordigers van de vier partijen. Ze verkochten allemaal hetzelfde. Nu kun je ze kopen bij Wizard Chambers. Per dag kon je tijdens het World Event 1000 punten verdienen door Tuska te steken en ongeveer 500 door fragments in te leveren. Het aantal punten dat je precies kunt krijgen door fragments in te leveren verschilde.

Tuska warpriest armour

Warpriest of Tuska armour is hybride armour met drie verschillende tiers. De laagste tier vereist 25, de middelste 50 en de hoogste 75. Met een hogere tier hebben de kledingstukken een hogere armour bonus. De hoogste tier is alleen voor members.

Wanneer je een deel van de Warpriest of Tuska set draagt, is de kans op een critical hit 1% hoger. Dit is additief: voor de volledige set van zes kledingstukken is de kans 6% hoger.

De kosten van de kledingstukken zijn als volgt:

De totale set kost 12.000 punten.

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
25 DefenceWarpriest of Tuska helmCape000005600N.v.tAlleN.v.t.
25 DefenceWarpriest of Tuska capeCape00000600N.v.tAlleN.v.t.
25 DefenceWarpriest of Tuska cuirassBody000004600N.v.tAlleN.v.t.
25 DefenceWarpriest of Tuska gauntletsGloves000001000N.v.tAlleN.v.t.
25 DefenceWarpriest of Tuska robe legsLegs000004400N.v.tAlleN.v.t.
25 DefenceWarpriest of Tuska bootsBoots000001000N.v.tAlleN.v.t.

Weapon overrides

De Saradomin, Armadyl, Zamorak en Godless spear overrides kostten allemaal 1.000 punten. Er is ook een Astromancy telescope, die 500 punten kost.

Ability's

De drie ability's Sacrifice, Devotion en Transfigure van vorige world events kon je kopen voor 3.500 punten. Er is ook een nieuwe ability van dit world event, Tuska's wrath. Deze kost 4.000 punten.

Voor Tuska's wrath heb je 50 Constitution nodig. Als je deze gebruikt tegen een monster dat je niet voor Slayer moet doden, veroorzaak je 110% van je maximale wapenschade. De afkoelperiode is dan vijftien seconden. Wanneer je de ability echter gebruikt tegen een monster dat je voor Slayer moet doden, veroorzaak je 100 keer je Slayer level aan schade. Dit werkt niet bij bepaalde bosses. De afkoelperiode van de ability is dan 120 seconden. De maximale hit van de ability is 12.000.

Emoties, teleport override en xp-lampen

Er zijn drie emoties te koop. Tuska's Fury tier 1 kost 500 punten, tier 2 1.000 en tier 3 1.500. Je kunt tier 2 alleen kopen als je tier 1 hebt gekocht en tier 3 kun je alleen kopen als je tier 2 hebt gekocht.

De teleport override Tuska storm kost 1.200 punten.

Een small xp lamp kostte tijdens het evenement 350 punten, een medium 600, een large 1.100 en een huge 2.100. Nu kost een large xp lamp 5.000 punten.

Beloningen van vorige world events

Tijdens het deelnemen aan dit evenement kon je zomaar titels als The Virtuous, The Powerful, The Eternal en The Boundless van vorige world events krijgen. Daarnaast kon je Saradomin, Zamorak, Armadyl en Bandos warpriest armour kopen. De benodigde punten waren iets meer dan van Warpriest of Tuska. Voor een volledig setje had je 15.000 punten nodig. Nu kun je ze niet meer kopen bij Tuska, maar ze worden nog wel gedropt door monsters in de God Wars Dungeon.

Het was mogelijk hetzelfde kledingstuk verschillende keren te kopen.

Over deze pagina

Met dank aan Kiara2100, Speed Cube en w mp voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.