Uiterlijk veranderen

Toen je jouw account aanmaakte, kon je een aantal dingen aan het uiterlijk van je personage kiezen, zoals het geslacht, het kapsel en de kleren. Misschien vind je dat het uiterlijk van je personage op een gegeven moment saai wordt en wil je wel eens iets anders. Gelukkig kan dat ook op bepaalde plaatsen! Gratis spelers kunnen hun geslacht, kapsel en kleren veranderen. Members kunnen ook nog eens hun schoenen en armbanden veranderen als de kleren dat toestaan.

Naast het uiterlijk van je personage kun je ook zogenaamde cosmetic overrides kiezen die altijd zichtbaar zullen zijn, zelfs als je ander armour aanhebt. Deze kun je op verschillende manieren krijgen, waaronder Solomon's General Store, maar ook van bijvoorbeeld quests als The Death of Chivalry. Deze kun je in het "Gear"-menu vinden onder de "Wardrobe"-tab. Het "Gear"-menu kun je openen door op de knop met het schild en het zwaard te klikken.

Je poppetje

Geslacht en huidskleur

Je kunt je geslacht en huidskleur veranderen bij de Make-over Mage. De Make-over Mage zal ook zelf af en toe van geslacht veranderen. Zijn of haar huisje staat ten noorden van de Crafting Guild, ten zuidwesten van Falador.

Make over Mage

Het veranderen van je geslacht en/of huidskleur is gratis. De kikkers die er rondlopen zijn mislukte make-overs, maar laat je daardoor niet ontmoedigen. Inmiddels heeft de Make-over Mage namelijk genoeg ervaring om het altijd goed te doen!

Make over mage

Naast make-overs verkoopt de Make-over Mage ook voor 100 coins het yin yang amulet. Het amulet heeft geen stats en is dus puur voor de sier.

Kapsel en haarkleur

Je kapsel en haarkleur kon je vroeger veranderen bij de kapper in Falador. Zijn zaak zit ten noorden van de westelijke bank. Tegenwoordig gaat dit via de "Appearance"-tab in je "Gear"-menu. Je kunt nog steeds bij de kapper terecht, deze zal dan hetzelfde menu openen. Dit kan echter ook buiten de kapper om. Het is dus gemakkelijker om het menu normaal te openen zodat je niet naar Falador hoeft.

Kapsel

Zowel het veranderen van je kapsel als het veranderen van je haarkleur is gratis.

Kleren

In de kledingzaak van Thessalia, naast het marktplein van Varrock, kun je gratis je broek, trui, mouwen en polsbedekking veranderen. De laatste twee zijn bij sommige broeken en truien al inbegrepen en kun je dus niet bij al je kleren zelf bepalen. Voordat je je kleren kunt veranderen moet je wel eerst je wapens en armour uitdoen. Als je cosmetische overrides aan hebt staan, zul je deze ook moeten uitschakelen.

Locatie ThessaliaKleren

Laarzen

Als member kun je na de quest The Fremennik Trials je laarzen veranderen. Dit kan gratis bij Yrsa, in het westen van Rellekka.

YrsaSchoenen

Armbanden

Als member kun je naast je laarzen ook je armbanden nog vervangen. Dit kun je voor 500 gp bij Reinald doen. Reinald is een dwerg die in het noordoosten van Keldagrim woont. Hierbij geldt ook weer dat sommige outfits hun eigen armbanden hebben en dat je ze dus niet altijd zult zien, maar daar zal Reinald je ook over inlichten.

Armbanden

De soorten armbanden die je kunt laten maken staan hieronder beschreven.

Dresser

Members die een slaapkamer in hun huis hebben, kunnen bij de dresser hun kapsel en/of de kleur van hun kapsel gratis veranderen. Je kunt ook bij iemand op bezoek gaan die een dresser heeft. Een dresser biedt wel minder mogelijkheden dan de kapper, maar dat verschilt per dresser of shaving stand. Ook kun je zelf niet bepalen waarnaar je je kapsel of baard verandert, dit is willekeurig.

PlaatjeNaamConstruction levelWordt gebruikt voor
Shaving StandShaving stand21Gratis scheren van mannen
Oak Shaving StandOak shaving stand29Man: 4 types baarden
Vrouw: 5 modellen haar
Oak DresserOak dresser37Man: 8 types baarden
Vrouw: 7 modellen haar
Teak DresserTeak dresser46Man: 8 types baarden, 4 haarmodellen
Vrouw: 9 modellen haar
Fancy Teak DresserFancy teak dresser56Man: 8 types baarden, 9 haarmodellen
Vrouw: 9 modellen haar
Mahogany DresserMahogany dresser64Man: 8 types baarden, 9 haarmodellen, 7 kleuren
Vrouw: 9 modellen haar, 7 kleuren
Gilded DresserGilded dresser74Man: 8 types baarden, 9 haarmodellen, 12 kleuren
Vrouw: 10 modellen haar, 12 kleuren

Wardrobe

De wardroom (kledingkast) staat ook in de slaapkamer van een huis van een member. Hier kun je je torso, armen, legs en armbanden veranderen. Ook hier kun je niet bepalen waarnaar je dingen verandert. Als je naar iets bepaalds op zoek bent, moet je het ofwel verschillende keren proberen of bij de zaak langsgaan waar je wel zelf kunt kiezen.

PlaatjeNaamConstruction levelWordt gebruikt voor
Shoe boxShoe box20Gratis verandering van schoenen
Oak DrawersOak drawers27Gratis verandering van schoenen en handen
Oak WardrobeOak wardrobe39Gratis verandering van schoenen, handen en mouwen
Teak DrawersTeak drawers51Gratis verandering van schoenen, handen, mouwen en romp
Teak WardrobeTeak wardrobe63Gratis verandering van schoenen, handen, mouwen en romp
Gratis verandering van rompkleur
Mahogany WardrobeMahogany wardrobe75Gratis verandering van schoenen, handen, mouwen, romp en benen
Gratis verandering van rompkleur
Gilded WardrobeGilded wardrobe87Gratis verandering van schoenen, handen, mouwen, romp en benen
Gratis verandering van romp- en benenkleur

Cosmetische overrides

Naast je normale outfit kun je ook kiezen om bepaalde stukken armour altijd te laten zien, ook als je eigenlijk iets anders aanhebt. Deze zogenaamde cosmetische overrides kun je activeren in je "Gear"-menu in de "Wardrobe"-tab. Je kunt dan volledige outfits en losse onderdelen selecteren om aan te doen. Om dit vervolgens te gebruiken moet je op "Activate" drukken.

Je kunt ook bepaalde outfits opslaan met de "Preset"-knoppen onderaan. Met Save sla je een outfit op in een van de drie presets, met Load haal je deze weer op en met Reset verwijder je hem.

Wardrobe

Om een outfit te kunnen gebruiken zul je deze eerst moeten bemachtigen. De meeste spullen kun je kopen in Solomon's General Store met RuneCoins en/of loyalty points. Daarnaast zijn er nog outfits die je tijdens het spel zelf kunt krijgen.

Cosmetische overrides zullen uitgeschakeld worden in gebieden waar je tegen andere spelers kan vechten, zoals de Wilderness en de Duel Arena. Zo weet je dus altijd zeker dat je tegenstander echt draagt wat je ziet. Tijdens gevechten met bijvoorbeeld bosses werken ze echter wel, dus je kunt gerust in een wolvenkostuum naar de God Wars Dungeon gaan.

Dragon Keepsake Boxes

In Solomon's General Store kun je dragon keepsake keys kopen voor RuneCoins of Loyalty Points. Als je deze op een stuk armour gebruikt dat je kan dragen, zul je dit voortaan ook als cosmetische override kunnen gebruiken. Hij zal terug te vinden zijn in de categorie Dragon Keepsake Box. Als je het voorwerp terug wilt, kun je dit doen door met je rechtermuisknop op de cosmetische override te drukken en voor Reclaim-item te kiezen. De dragon keepsake key zul je hierbij wel kwijtraken, dus bedenk je goed hoe je ze gebruikt.

Over deze pagina

Met dank aan diana, Proud Hero, ikke9140 en octo gast voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.