Vyrewatch burning

Tijdens de quest Legacy of Seergaze leer je een methode om de zielen van dode Vyrewatch te bevrijden. Dit doe je door hun lichamen te verbranden in het Columbarium onder de Paterdomus. Hiervoor krijg je een klein beetje xp en heb je kans op waardevolle spullen als beloning. Ook zul je door het verbranden van de vyrewatches steeds meer ervaring krijgen met de Ivandis Flail en Blisterwood wapens (na Branches of Darkmeyer), waardoor deze wapens onzichtbaar sterker worden. Je zult ook 200 Vyrewatches moeten bevrijden voor de Achievements van Morytania.

Voor deze activiteit heb je minstens 40 Firemaking nodig. Je moet ook vyrewatches kunnen verslaan, waarvan de levels uiteenlopen van 49 tot 98. Het is nodig om de quest Legacy of Seergaze te doen, maar het scheelt heel veel als je ook Branches of Darkmeyer voltooid hebt.

Verbranden

Vyre corpses verzamelen

Je zult Vyre corpses moeten verzamelen voordat je ze kunt verbranden. Ze zijn niet te koop op de Grand Exchange en worden altijd gedropt door een Vyrewatch, Vyrelady of Vyrelord. Je kunt deze monsters in Morytania en Meiyerditch vinden, maar de gemakkelijkste manier om ze te doden is in Darkmeyer. Hier heb je de quest Branches of Darkmeyer voor nodig. In Darkmeiyer zijn een hoop van deze monsters, omgeven door een Prayer altaar en een bank. De snelste en gemakkelijkste manier om daar te komen is door te teleporteren met Drakan's medallion.

Plattegrond

Ook als je The Branches of Darkmeyer nog niet voltooid hebt, is het mogelijk om Vyrewatches te doden. Daarvoor zul je dan wel de iets minder sterke Ivandis flail voor moeten gebruiken. Als je besluit om op deze manier Vyrewatch te doden, kun je dat het beste ten oosten van Burgh de Rott doen. Je kunt daar snel komen door met een Games necklace te teleporteren, maar daarvoor moet je wel een combat level van minstens 500 hebben bereikt voor de characters in Temple Trekking / Burgh de Rott Ramble. Als je dat niet hebt, zul je via het Mort Myre moeras moeten reizen.

Burgh de Rott

Tijdens Temple Trekking / Burgh de Rott Ramble zul je ook regelmatig vyrewatches tegenkomen. Je zult echter tijdens de minigame veel inventoryruimte moeten vrijhouden om alle lichamen mee te nemen.

Vyrewatches zijn immuun tegen alle aanvallen, behalve tegen aanvallen van de Ivandis flail en wapens van Blisterwood. De laatste wapens kun je na Branches of Darkmeyer maken. Het is aangeraden ze met een wapen van de juiste stijl aan te vallen als je die mogelijkheid hebt, maar op hogere levels maakt het weinig meer uit en zul je ze met alle stijlen makkelijk raken.

Omdat er in Darkmeyer een altaar en een bank dicht bij de Vyrewatches is, hoef je niet veel mee te nemen in je inventory. Potions die je stats verhogen zijn aan te raden, net als een beetje voedsel. Trek je niets aan van het geschreeuw van de Vyrewatch. Als je wilt ophouden met vechten kun je je vyrewatch kleren aandoen en je gevecht(en) afmaken, ze zullen je daarna met rust laten. Protect/Deflect prayers zullen je niet meer volledig beschermen en kun je met goede armour ook weglaten. Statverhogende prayers kunnen altijd van pas komen, maar zijn ook niet noodzakelijk.

In Burgh de Rott heb je geen toegang tot een Prayer altaar. Wel is er een bank, die je tijdens In Aid of the Myreque hebt gerepareerd. Als je hier Prayer wilt gebruiken zul je echter wel Prayer en/of Prayer renewal potions mee moeten nemen.

De wapens

Zoals eerder verteld, zijn de enige wapens waarmee je Vyrewatches aan kunt vallen de Ivandis flail en wapens van Blisterwood. Klik op de naam in de onderstaande tabel als je wilt weten hoe je ze moet maken.

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
Ivandis flail-Ivandis flailWapen588163000005SlashMeleeGemiddeld
Blisterwood polearm70 AttackBlisterwood polearmWapen7501486000000CrushMeleeGemiddeld
Blisterwood staff70 MagicBlisterwood staff2h01486000000N.v.tMagicGemiddeld
Blisterwood stake70 RangedBlisterwood stakeWapen6721486000000ThrownRangedSnelst

Melee

Als je met Melee gaat, kun je het beste voor je body en legs sterke Melee armour dragen en voor de rest vooral Ranged armour of armour van klasse All. Omdat vyrewatches met Magic aanvallen wil je dus je magic defence zo hoog mogelijk krijgen en Ranged armour is hier erg geschikt voor. De Blisterwood polearm is tweehandig, dus je kunt geen schild dragen. Je kunt Vyrewatches ook als slayertaak krijgen, in dat geval kun je een (Full) Slayer Helmet dragen. Een Holy wrench van Rum Deal vergroot het aantal punten dat je terug krijgt als je een slokje van je Prayer potion drinkt. Dit kan handig zijn als je nog niet naar Darkmeyer kunt en prayer gebruikt.

Hieronder staat een voorbeeld van armour die je bijvoorbeeld zou kunnen dragen.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ranged

Als je blisterwood stakes gebruikt is Ranged ook erg effectief tegen Vyrewatch. Omdat ze met Magic aanvallen en jij met Ranged ben je in het voordeel en zul je nauwelijks voedsel nodig hebben.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Magic

Ook Magic werkt goed op vyrewatches, zeker met sterke spreuken. Hier geldt weer hetzelfde verhaal als bij Melee, doe een Magic body en legs aan en vul de rest aan met Ranged armour. Als dat niet lukt is goede Magic armour ook goed, deze geeft ook een goede Magic defence.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Vechten

Nu je klaar bent met de voorbereiding is het heel simpel: vertrek naar Darkmeyer of Burgh de Rott, drink eventueel een slokje van je statboostende drankjes en zet eventueel een Prayer aan die je stats boost, zoals Piety voor Melee of Rigour voor Ranged. Val daarna de vyrewatches aan. Maak ook goed gebruik van je abilities en gebruik als het nodig is Regenerate om wat levenspunten terug te krijgen.

Je zult verschillende soorten lichamen als drop krijgen. Behalve het uiterlijk en het feit dat ze verschillende plaatsen op je bank innemen, zit er geen verschil in. Verzamel de lichamen, herlaad je Prayer zo nu en dan bij het altaar of drink een slokje van je Prayer potion en zet alles op de bank zodra je inventory vol is. Herhaal dit proces tot je het gewenste aantal Vyre corpses hebt. Het is aan te raden steeds in series van 50 vyre corpses te verzamelen en te verbranden. Elke 50 vyre corpes zul je namelijk iets beter worden met de Ivandis flail en wapens van Blisterwood.

Vyre corpses verbranden

Nu je het gewenste aantal Vyre corpses in je bank hebt staan, is het tijd om ze te verbranden. Dit moet je doen in de columbarium onder de Paterdomus. De snelste manieren om daar te komen zijn door met een Ring of Slaying naar de Slayer Tower van Morytania te teleporteren, via een fairy ring (CKS) of door naar Canifis te teleporteren met Ancient Magicks.

Om de vyre corpses aan te steken, heb je een tinderbox en teak pyre logs of hoger nodig. Je kunt de logs zelf maken. In de guide van Shades of Mort'ton staat hoe, maar je kunt ze ook gewoon kopen op de Grand Exchange. Voor elk lichaam heb je één pyre log nodig. Een beast of burden van Summoning kan handig zijn. Deze kunnen extra pyre logs voor je dragen, om het proces te versnellen.

Betere pyre logs geven alleen meer Firemaking xp tijdens het verbranden van Vyre corpses. Het vergroot niet de kans op betere beloningen.

Voor elke Vyre corpse die je verbrandt, krijg je 79 Prayer xp. Als je Morytania legs 4 draagt terwijl je Vyre corpses verbrandt, krijg je 50% meer Prayer xp. Firemaking xp blijft hetzelfde, maar kun je wel beïnvloeden door het dragen van een Ring of Fire of Flame gloves.

PlaatjePyre logsVereist Firemaking levelFiremaking xp (zonder boost)
Teak pyre logsTeak40120
Arctic pyre logsArctic pine47158
Maple pyre logsMaple50175
Mahogany pyre logsMahogany55210
Eucalyptus pyre logsEucalyptus63246
Yew pyre logsYew65255
Magic pyre logsMagic80404,5
Route

Slayer Tower teleport met Ring of Slaying
Kharyll Teleport met Ancient Magicks
Fairy ring (CKS)

Zodra je aangekomen bent in het columbarium, is het heel simpel. Allereerst leg je de pyre logs op één van de platformen. Vervolgens leg je daar een vyre corpse op en steek je het aan. Er zal een Spectral vyrewatch verschijnen, die ook al snel weer verdwijnt. Ook verschijnt er een Columbarium key. Pak deze op.

Je kunt snel veel vyre corpses verbranden door op een hoek van twee platforms te gaan staan. Terwijl de spectral vyrewatch van één platform bevrijd wordt en een sleutel achterlaat, kun je op een ander platform nieuwe logs en een vyre corpse plaatsen. Deze kun je ook gelijk weer aansteken. Vervolgens pak je de sleutel die de eerste spectral vyrewatch heeft achtergelaten en leg je op het eerste platform ook weer nieuwe logs en een nieuwe vyre corpse. Herhaal dit proces tot je vyre corpses op zijn.

Op een bepaald moment zit je met een inventory vol met columbarium keys. Deze kun gebruiken om de kluizen in de muur open te maken, die waardevolle beloningen kunnen bevatten.

Beloningen

Voor elke vijftig vyre corpses die je verbrandt, worden zowel de Ivandis flail als Blisterwood wapens onzichtbaar sterker. Dit komt ook in je chatbox te staan. Iedere keer wordt je kans om vyrewatches te hitten groter. De schade blijft onveranderd. Vroeger kreeg je iedere keer onzichtbaar +5 in attack slash, crush en magic, +5 in defence tegen alles op Ranged en Summoning na en +5 Strength. Na het verbranden van 500 lichamen heb je de maximale kracht van de Ivandis Flail en Blisterwood wapens tot je beschikking. Let er wel op dat deze bonussen alleen gelden als je tegen Vyrewatch, Vyrelady, Vyrelords en Vampyres vecht.

Het vrijspelen van de maximale kracht voor de Ivandis Flail en Blisterwood wapens is tevens een eis voor de trimmed Completionist Cape.

Je kunt gemakkelijk checken hoeveel vyre corpses je al verbrand hebt door in het zuiden van het Columbarium het boek op de lessenaar te lezen. Daarin staan de namen van vyrewatches, maar de lichamen van vyrewatches die je al verbrand hebt, zijn doorgekrast. Je kunt ook de Check-optie op je Ivandis flail gebruiken als je hem in je inventory hebt.

Voorwerpen

Naast de upgrades aan de Ivandis Flail en Blisterwood wapens, krijg je ook een Columbarium key voor elke Vyrewatch die je bevrijdt. Daarmee kun je een van de kluizen in de columbarium openen. Hier kunnen waardevolle beloningen inzitten, zoals God pages en God-versies van het Rune armour. De volgende voorwerpen kun je uit een kluis halen:

Over deze pagina

Geschreven door Loliwo en Noob, met dank aan Zilliewan voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.