Well of Goodwill

De Well of Goodwill is niet altijd geopend. De put is de gehele maand november open en zal dan weer voor enige tijd sluiten.

De Well of Goodwill biedt spelers de mogelijkheid om voorwerpen uit het spel te doneren aan goede doelen. Je kunt geld, voorwerpen en bonds in een put gooien, waarna Jagex aan de hand van de waarde van de gedoneerde voorwerpen een geldbedrag zal geven aan door hen gekozen goede doelen.

Well of Goodwill

Well of Goodwill

De Well of Goodwill, in het Nederlands de put van goedwilligheid, staat direct ten zuiden van de Grand Exchange. De Grand Exchange is in het noordwesten van Varrock. Je kunt hier dus snel en gemakkelijk komen door te teleporteren naar Varrock. Er zijn ook genoeg alternatieven, waaronder de ring of wealth en de Spirit tree in het noordoosten van de Grand Exchange.

Kaart

Door op de put te klikken, zul je een schermpje openen waarin je kunt kiezen wat je precies wilt geven. Je kunt kiezen om geld te doneren door het schuifbalkje te gebruiken. Ook kun je op het getal rechts van dit schuifbalkje klikken om zelf een bedrag in te typen. Rechts in het schermpje staat een blauwe knop met Select Inventory Item, waarmee je je inventory kunt openen en een voorwerp kan doneren. Dit zal dan meetellen voor de marktprijs die het op dat moment heeft.

Giftenschermpje

Voor elke 10.000.000 gp die spelers bij elkaar weten te geven, zal Jagex 1 dollar aan het goede doel geven. Als je een bond geeft, ligt dit anders. In dat geval zal namelijk $4,70 gedoneerd worden, wat bijna de volledige aanschafprijs is van een bond. Over het algemeen is het, als je van plan bent veel geld te geven, goedkoper om een bond te kopen op de Grand Exchange of van een andere speler en om dan deze te doneren.

Let op! Geld of voorwerpen die je doneert kun je niet terugkrijgen! Wees dus zeker van je zaak voordat je een hoop geld in de put gooit en zorg ervoor dat je het geld of de voorwerpen kan missen.

Huidige actie

De gehele maand november is de put geopend. Voor iedere 5.000.000 gp zal Jagex 1 Amerikaanse dollar doneren en voor elke bond $4,70. Deze keer gaat het geld naar AbleGamers, DonateGames en YoungMinds. AbleGamers helpt kinderen, volwassenen en veteranen met beperkingen een hogere levensstandaard te bereiken met videospellen. DonateGames maakt gebruik van videospellen, technologie en innovatie om kinderen en families te helpen die lijden aan kanker. YoungMinds is volledig gericht op het verbeteren van de mentale gezondheid en de emonotiele gesteldheid van kinderen en jongvolwassenen die hier problemen mee hebben.

Door geld te doneren kun je enkele titels krijgen. Ten opzichte van de vorige actie zijn er twee nieuwe. Vorige bijdragen aan de Well of Goodwill tellen nog steeds mee voor nieuwe titels. Ook zullen er in Solomon's Store enkele pakken te koop zijn, waarvan de opbrengst volledig naar het goede doel gaat.

Ook wordt er elke week een loterij gehouden voor iedereen die die week 500.000 gp of meer heeft gegeven. Hoe guller je geeft, hoe groter de kans dat je iets leuks wint. Prijzen zijn RuneScape goodies, zoals concept art. Daarnaast worden er ook feestjes gegeven om mijlpalen te vieren. Hier vallen ook prijzen te winnen.

Afgelopen acties

Oktober en november 2013

De Well of Goodwill was van 30 oktober tot 30 november 2013 geopend. Jagex zamelde toen geld in voor enkele liefdadigheidsinstellingen die hun best doen voor mensen met een handicap, terminaal zieken en risicojongeren.

De spelers hebben tijdens deze actie wel voor 544.000.000.000 - 544 miljard - aan gp en meer dan 7000 bonds gedoneerd. Hiervoor heeft Jagex bijna 66.000 euro gedoneerd aan de onderstaande goede doelen.

Februari 2014

Van vrijdag 21 februari om 1 uur 's middags tot maandag 24 februari 2014 om 3 uur 's middags was de Well of Goodwill weer geopend. Ditmaal ging de opbrengst naar SpecialEffect, een organisatie die gehandicapten helpt te genieten van spelen. Tijdens het weekend is totaal ongeveer 59.000 euro opgehaald. Hiervan kwam ongeveer de helft van de Well of Goodwill.

Extra's

Naast de voldoening dat je hebt meegeholpen aan een goed doel krijg je ook nog iets tastbaars voor je bijdrage aan de Well of Goodwill. Je kunt hier namelijk drie nieuwe titels krijgen:

Op de pagina van de Well of Goodwill kun je bijhouden hoeveel er totaal al is gedoneerd. Er staat op deze pagina ook een tijdelijke highscore waarop je kunt zien wie er tot nu toe het meeste geld en bonds hebben gedoneerd.

Over deze pagina

Met dank aan Xorathz voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.