Zeldzame spullen

Tijdens feestdagen zijn er vaak zogenaamde holiday events te voltooien in RuneScape. Voor Pasen, Halloween en Kerst is er altijd een evenement in RuneScape. Soms worden er ook nog andere feestdagen gevierd, zoals Oktoberfest en Thanksgiving. Verder zijn er ook nog evenementen die niets met feestdagen te maken hebben, zoals het cryptic clue fest, een evenement met lastige puzzels, het begin van de lente, of voorwerpen die je krijgt zodra je bijvoorbeeld kaarten voor RuneFest koopt.

Plaatje

Als beloning krijg je een speciaal voorwerp dat met dat evenement te maken heeft, denk bijvoorbeeld aan een kerstboom tijdens Kerst. Zo kun je er later mee patsen en laten zien hoe lang je het spel al speelt. Deze spullen worden holiday items genoemd. Soms zijn er extra beloningen voor members, maar bijna alle voorwerpen en evenementen zijn ook beschikbaar voor gratis spelers.

De oude holiday items kun je gewoon met elkaar ruilen, maar omdat de prijzen van deze, oorspronkelijk voor de lol bedoelde, items uit de pan rijzen, gebeurt dit niet meer. Je kunt de holiday items die nu in het spel verschijnen niet meer uitwisselen.

Voorwerpen terugkrijgen

Op het marktplein van Draynor Village kun je bij Diango je verloren holiday items terugkrijgen, met uitzondering van de voorwerpen van Pasen en Halloween 2003 en voorwerpen die ruilbaar zijn. De voorwerpen van Pasen en Halloween 2003 kunnen teruggehaald worden in de kledingwinkel aan het marktplein van Varrock.

Plaatje

Als je Plague's End hebt gedaan, kun je behalve bij Diango ook bij de elf Ianto terecht om verloren holiday items terug te krijgen. Hij staat in de Tower of Voices in Prifddinas, voor de portal die geopend zal zijn wanneer er een holiday event actief is.

Holiday items

Pompoenen

Pompoenen werden gedropt tijdens Halloween 2001. Dit was de eerste holiday drop in RuneScape. Ze maken je 140 life points beter als je ze eet. Het is natuurlijk niet handig om ze op te eten, omdat ze inmiddels veel waard zijn geworden.

PlaatjeNaamExamineEvenementMarktprijs
PlaatjePumpkinHappy halloween!Halloween 2001432.900.000 gp

Christmas crackers en party hats

Christmas crackers werden gedropt tijdens Kerstmis in 2001. Binnenin de crackers zit een party hat, met nog een ander ding uit RuneScape. Om dit eruit te halen moet je het op een andere speler gebruiken. De ene speler krijgt het item, de andere de party hat. Er zijn niet veel crackers ongeopend gebleven en daarom zijn ze zo verschrikkelijk duur.

PlaatjeNaamExamineEvenementMarktprijs
Christmas CrackerChristmas crackerI need to pull thisKerst 20012.100.000.000 gp
PlaatjeBlue partyhatA nice hat from a crackerKerst 20012.100.000.000 gp
PlaatjeGreen partyhatA nice hat from a crackerKerst 20012.100.000.000 gp
PlaatjePurple partyhatA nice hat from a crackerKerst 20012.100.000.000 gp
PlaatjeRed partyhatA nice hat from a crackerKerst 20012.100.000.000 gp
PlaatjeYellow partyhatA nice hat from a crackerKerst 20012.100.000.000 gp
PlaatjeWhite partyhatA nice hat from a crackerKerst 20012.100.000.000 gp
Plaatje

Easter Eggs

Paaseieren zijn gedropt met pasen in 2002. Ze maken je 120 life points beter als je ze eet.

PlaatjeNaamExamineEvenementMarktprijs
PlaatjeEaster eggHappy easterPasen 2002274.500.000 gp

Halloween Masks

Deze zijn gedropt tijdens Halloween 2002 en zijn er in drie kleuren. Je kunt ze op je hoofd zetten.

PlaatjeNaamExamineEvenementMarktprijs
PlaatjeBlue h'ween maskAaaarrrghhh ... i'm a monsterHalloween 2002747.200.000 gp
PlaatjeGreen h'ween maskAaaarrrghhh ... i'm a monsterHalloween 2002623.800.000 gp
PlaatjeRed h'ween maskAaaarrrghhh ... i'm a monsterHalloween 2002898.800.000 gp
Plaatje

Santa Hats

Deze werden gedropt tijdens Kerst 2002. Ook dit is een hoofddeksel.

PlaatjeNaamExamineEvenementMarktprijs
PlaatjeSanta hatIt's a Santa hatKerst 20021.400.000.000 gp
Plaatje

Bunny Ears

Deze zijn gedropt tijdens pasen van 2003. Dit is de eerste holiday item dat niet meer te ruilen is. Je kunt hier dan ook geen twee paar van hebben.

PlaatjeNaamExamineEvenement
PlaatjeBunny earsA rabbit-like adornmentPasen 2003

Scythes

Deze zijn gedropt tijdens Halloween 2003 en ze zijn net als Bunny Ears niet te ruilen. Als je er eentje hebt gehad kun je bij het vrouwtje in de klerenwinkel bij het marktplein van Varrock een nieuwe halen. Een scythe snijdt maximaal 110.

PlaatjeNaamExamineEvenement
PlaatjeScytheIt's a scytheHalloween 2003

Yo-yo's

Tijdens Kerst 2004 was Santa Claus himself voor twee weken op Runescape. Hij gaf iedereen een yo-yo. Als je je yo-yo kwijt bent, kun je bij Diango in Draynor Village een nieuwe krijgen. Yo-yo's zijn niet te ruilen en je kunt er maar één tegelijk hebben.

PlaatjeNaamExamineEvenementVideo
PlaatjeYo-yoA gift from SantaKerst 2004Klik

Rubber chickens

Ook tijdens Pasen in 2005 is er wat gegeven aan de spelers. De paashaas kwam in RuneScape om eieren uit te delen. Dit feest ging alleen niet door, omdat hij wat vertraagd was. Daarom moesten de spelers het werk opknappen en eieren uitdelen. Je kreeg van de paashaas een mandje waarmee je iemand eieren kon geven. Als je een ei van iemand had gehad, kon je dit ei opeten. Hierdoor ging je de chicken dance doen. Na 4 april 2005 zijn de eieren gesmolten en veranderd in chocolate dust. De beloning van de paashaas was een rubberen chicken, daarmee kan je mensen slaan. Het is een erg slecht wapen, de stats zijn -100, -100, -50 attack bonus. Je kunt hier ook de chicken dance nog eens mee doen.

PlaatjeNaamExamineEvenementVideo
Rubber ChickenRubber chickenPerhaps not the most powerful weapon in RuneScapePasen 2005Klik

Zombie head

Ook tijdens Halloween 2005 had Jagex weer wat leuks bedacht. Er waren verschillende zombies uit hun graven opgestaan die in de Lumbridge Swamps een plekje hadden opgezocht. Sommige zombies hadden een "Insult" optie. Als je deze deed viel het hoofd van de zombie eraf, stuiterde het hoofd weg en kon jij hem vangen. Met dit hoofd kon je kinderen in Lumbridge bang maken, waardoor ze spontaan snoep voor je achter lieten.

Nu kun je nog met het hoofd praten, laten showen aan je vrienden en er een vraag aan stellen. Als je het hoofd kwijt bent geraakt, moet je graven in de moerassen van Lumbridge om een nieuwe te krijgen. Je kunt ook naar Diango in Draynor Village gaan.

PlaatjeNaamExamineEvenementVideo
Zombie headZombie headAlas... I hardly knew himHalloween 2005Klik

Hats, marionettes en scarfs

De Holiday drop van Kerstmis 2005 was een uitgebreide. Jagex had na de kritiek van de vorige drops deze keer een iets langere opdracht gemaakt. De spelers klaagden bij eerdere drops dat je je cadeautje te snel kreeg: je hoefde eerst alleen maar met iemand te praten en klaar was je.

Met kerstmis had Diango problemen met zijn speelgoed elfjes: de elfjes zaten te huilen, omdat ze vonden dat ze hun werk niet goed deden. Vervolgens deden helemaal niets meer. Er werd ook een deel gejat door vervelende imps. Daarom moest jij het werk opknappen Je kon marionettes en kerstballen schilderen, in dozen stoppen en die aan de hoofdelf geven. Als je genoeg dozen had gemaakt moest je ze naar een verspreider brengen. Die beloonde je dan met hoeden of sjaals.

Marionettes kon je krijgen door de kerstboom die in Varrock stond te versieren met zelfgemaakte kerstballen. Je kunt ze laten dansen, springen, lopen en buigen. Examine: I've got no strings ... oh hang on!

Diango zal je nieuwe hoeden, marionetten en sjaals geven als je ze kwijt bent geraakt. Je kunt ze ook nog uit de dozen bij de plek van Diango's werkplaats halen.

PlaatjeNaamExamineEvenementVideo
Blue marionetteBlue marionetteI've got no strings ... oh hang onKerst 2005Klik
Green marionetteGreen marionetteI've got no strings ... oh hang on!Kerst 2005-
Red marionetteRed marionetteI've got no strings ... oh hang on!Kerst 2005-
Tri-jester hatTri-jester hatA woolly tripple bobble jester hatKerst 2005-
Tri-jester scarfTri-jester scarfA woolly tripple bobble jester scarfKerst 2005-
Bobble hatBobble hatA woolly bobble hatKerst 2005-
Bobble scarfBobble scarfA woolly bobble scarfKerst 2005-
Jester hatJester hatA woolly jester hatKerst 2005-
Jester scarfJester scarfA woolly jester scarfKerst 2005-
Woolly hatWoolly hatA wooly tobogganning hatKerst 2005-
Woolly scarfWoolly scarfA wooly tobogganning scarfKerst 2005-

Easter ring

Gratis spul met pasen in 2006 was er ook weer te krijgen. Je moest met een schep eieren opgraven. Als je deze op at, veranderde je in een konijn en kon je naar het hol van de paashaas. Hier kon je een ontmoeting krijgen met een paashaas, die je een taak gaf: je moest tien eieren aan de kinderen die boven rondliepen geven. Als je dit gaf, kreeg je een easter ring. Met deze ring kun je in een blauw ei veranderen.

Als je de ring kwijt bent, kun je een nieuwe bij Diango in Draynor Village halen.

PlaatjeNaamExamineEvenementVideo
Easter ringEaster ringA ring given to you by the Easter BunnyPasen 2006Klik

Skeleton en Jack o'Lantern mask

Kwade geesten, verstopt in het hout van Draynor Manor dat voor de kerstcadeau's was bedoeld, hadden de werkplaats van Diango overgenomen. Gewapend met een Ghost buster 500 en destabilisers voor de verschillende kleuren geesten moest je ze verdrijven uit de werkplaats. Hiervoor kreeg de skelettenkleren. Daarna moest je nog met de evil tree afrekenen door onder zijn wortels door te gaan en ze af te hakken. Als je dat deed, kreeg je de pompoenenhoed.

Ook deze spullen kun je bij Diango terug krijgen als je ze kwijt bent geraakt.

PlaatjeNaamExamineEvenement
Skeleton MaskSkeleton maskA scary skeleton maskHalloween 2006
Skeleton GlovesSkeleton glovesSome skeleton glovesHalloween 2006
Skeleton TopSkeleton shirtThe shirt of a full body skeleton costumeHalloween 2006
Skeleton LeggingsSkeleton leggingsDoes my pelvis look big in this?Halloween 2006
Skeleton BootsSkeleton bootsSkeleton feetHalloween 2006
Jack O'LanternJack lantern maskBetter not light it!Halloween 2006

Reindeer Hat en een kerstboom

Tijdens kerst 2006 ging het sneeuwen bij de vulkaan van Karamja, een vreemde zaak dus voor zo'n tropische plek. De gublinch zaten hier achter. De weerwolf Shanty Claws stond op de ongebruikte pier naast de pier waar je lobsters kunt vissen met een aantal kooien. Hij legde je uit dat er ook kinderen waren "gekindernapt". Jij moest een aantal sneeuwballen maken en deze naar de gublinch gooien, zodat ze braken. De scherven moest je naar Shanty Claws brengen. Je kreeg hier een reindeer hat voor, die je kunt bedienen. Je zult dan een rendier nadoen en sterretjes om je heen. Members kregen ook nog een kerstboom om in de tuin van hun huis te zetten.

PlaatjeNaamExamineEvenementVideo
Reindeer hatReindeer hatA reindeer hat and a matching flashing noseKerst 2006Klik

Chicken costume

Het ging weer mis tijdens Pasen in 2007. De paashaas dacht weer slim te zijn door de chocoladelekkernijen zichzelf te laten bezorgen. Helaas kreeg de paashaas chocolate kebbits geleverd in plaats van de chocolate rabbits! Je moest er 10 vangen en kapot gooien met een paasei, die als bowlingball gebruikt werd. Daarna moest je een chocolate rabbit mould van een farmer stelen, zodat er toch nog rabbits gemaakt konden worden. Je moest dit doen door in een konijn te veranderen en de juiste ondergrondse tunnel naar het midden van een slaveld, waar de mould lag, te gaan. De beloning was een chicken costume, die de emotie fly verandert.

PlaatjeNaamExamineEvenement
Chicken headChicken headCock-a-doodle-do!Pasen 2007
Chicken wingsChicken wingsI look fowl in thisPasen 2007
Chicken legsChicken legsWhat's the matter, are you chicken?Pasen 2007
Chicken feetChicken feetPerfect for crossing the road.Pasen 2007

Grim Reaper Hood

Tijdens Halloween 2007 moest je drie opdrachten vervullen. De eerste opdracht was dat je door allemaal spinnenwebben moest geraken om uiteindelijk een skull (een doodshoofd) te bereiken. Deze doodshoofd moest je naar de Grim Reaper brengen, die in het begin van de halloween update kon vinden. De tweede opdracht bestond uit allemaal voorwerpen die je moest vinden en vervolgens weer op de juiste plaats moest zetten. Als dat gedaan was moest je de laatste opdracht uitvoeren. Die opdracht bestond uit een soort agilityparcours dat je twee maal moest afleggen. Als beloning kreeg je een Grim Reaper Hood.

PlaatjeNaamExamineEvenement
Grim Reaper HoodGrim reaper hoodAllows me to imitate the harbinger of doom, the stealer of souls, and the eternal end...Halloween 2007

Snow globe

Met kerst 2007 was er zoals elk jaar een kerstupdate. Deze keer liet een Snow Imp allemaal hopen sneeuw op verschillende plaatsen in RuneScape vallen. Jouw opdracht was om van die hopen sneeuw sneeuwballen van te maken en vervolgens een sneeuwpop maken. Als je pop af was, kon je aan de Snow Imp een hoed vragen. Je had de keuze tussen een aantal hoedjes, zoals een snowman hat, dragon hat of barbarian hat. Met deze hoed kon je je pop tot leven wekken. Vervolgens kon je naar het "Land of snow" gaan, waar je heen werd gebracht door de Snow Imp. Daar kon je met de Queen of Snow praten, die je een Snow globe gaf. Deze snow globe kun je schudden. Er komen dan allemaal hoopjes sneeuw waarmee je later weer een pop mee kan maken als je daar zin in hebt. Ook kreeg je de emotie Snowman dance.

PlaatjeNaamExamineEvenementVideo
Snow globeSnow globeA tiny model of Lumbridge Castle inside a glass domeKerst 2007Klik

Chocatrice cape

In 2008 waren er tijdens pasen over het gebied van Falador tot Draynor Village negen eieren verstopt, waarvan je er drie moest vinden. Als je de eieren had gevonden, moest je ze afgeven bij Easter Bunny. Vervolgens moest je de eieren onderdompelen in een bad van chocolade. Daarna moest je 12 emmers nemen en ze vullen met water, vervolgens in een machine steken. Hetzelfde moest met coal. Met deze machine moest je het chocolade-ei uitbroeden. Er kwam een chocatrice uit. De volgende stap was dat de paashaas je veranderde in een konijn. De bedoeling was om met je gekregen monster twaalf dieren, die in een tunnel achter het hol van de paashaas rondliepen, in chocolade te veranderen. Het besturen van het monster leek wel wat zoals je dat bij Summoning doet. De gedode monsters dropten chocolade. Dat moest je in de mixer stoppen en laten malen. Daarna moest je terug gaan naar Easter Bunny. Je kreeg een cape met een speciale emotie, de chocatrice cape.

PlaatjeNaamExamineEvenementVideo
Chocatrice capeChocatrice capeA thick, orange capePasen 2008Klik

Warlock costume (mannelijk) of witch costume (vrouwelijk) en trick-emotie

Tijdens halloween van 2008 kampeerde er een heks bij Rimmington. Ze was daarheen gekomen om van Halloween te genieten. Helaas had haar koe een koutje gevat, waardoor ze niet weg kon. Ze zocht naar iemand die snoep voor haar kon halen. Dat was jij. Je moest alle mensen in Rimmington, Port Sarim en Draynor Village af om "trick or treat" te roepen. Bij treat krijg je meteen snoep, bij "trick" moest je de mensen met een speciale trick-emotie laten schrikken voor je snoep kreeg. Als je een bepaald aantal snoepjes had verzameld, kon je die naar de heks, Maggie, brengen voor je kostuum.

Met Halloween 2008 konden gratis spelers ook de quest Swept Away doen. Later werd die quest alleen voor members. Na de verwijdering van Witch's potion en Sheep shearer is de quest permanent voor gratis spelers gemaakt. Met deze quest krijg je een bezem.

Warlock topWarlock legs Halloween 2008 Warlock legsWarlock top

Cornucopia

In 2008 kwam er een nieuw soort evenement: een evenement voor Thanksgiving. Het bestond uit twee onderdelen. De gratis wereld zat vol kalkoenen, die uit de keuken van het kasteel van Lumbridge waren ontsnapt. De meeste kalkoenen kon je doden, andere kalkoenen waren vermomd en kon je opsporen. Door alle vermomde kalkoenen op de sporen, kreeg je een speciale emotie.

De kalkoenen die je kon doden, lieten soms een cornucopia achter. Dat is de hoorn des overvloeds. Je kunt hier voedsel instoppen totdat er voedsel voor 140 life points in zit. Met één druk op de knop eet je alles wat in de hoorn des overvloeds zit op en krijg je dus 140 life points. Dat scheelt inventoryruimte als je met slecht voedsel traint.

Als je je hoorn des overvloeds verliest, krijg je gratis een nieuwe van Diango. Na Thanksgiving zullen de cornucopia's ook door verschillende andere vogels in RuneScape worden gedropt, maar je krijgt ze dan minder snel.

Cornucopia Thanksgiving 2008 Cornucopia

Kerstmannenpak

Jack Frost, de zoon van de kerstman en de Queen of Snow, ontsnapte tijdens kerst 2008 uit het Sneeuwland. Hierdoor maakte hij RuneScape onveilig door alles te bevriezen. Je moest hem opsporen. Als beloning kreeg je een kerstmannenpak.

SymboolSymbool Kerst 2008 SymboolSymbool

Met Kerst konden gratis spelers ook de quest Myths of the White Lands doen.

Easter carrot

De paashaas wilde met pensioen en is op vakantie gegaan. Het was de bedoeling dat zijn luie zoon het werk over zou nemen, maar dat is niet gebeurt! Tijdens pasen van 2009 moest je de verwaarloosde fabriek en de luie zoon aan het werk zetten. Als beloning kreeg je een easter carrot. Dat is een zeer slecht wapen, waarmee je mensen kunt slaan. Je kon ook de emotie "Around the world in eggty days" en, als je die nog niet had, de "bunny hop" verdienen.

Symbool Pasen 2009 Symbool

Eek en web cloak

Grim Reaper had tijdens Halloween in 2009 met een spin in de badkuip. De spinnenkoningin had deze spin gestuurd, omdat Grim Reaper de spinnenwebben uit zijn huis had verwijderd. Jouw hulp werd ingeroepen om de diplomatieke ruzie te sussen. Je werd beloond met Eek, een spin waarmee je kunt praten en mee kunt spelen, en een web cloak.

SymboolSymbool Halloween 2009 SymboolSymbool

Thanksgiving 2009

Tijdens Thanksgiving in 2009 kon je twee evenementen doen. Je kon de broer van de kok van Lumbridge helpen om uit de kluiten gewassen kalkoenen te doden. Hiervoor kreeg je een drankje, waardoor je maximaal 199 op de kalkoenen van level 138 kon hitten. Ook was er een nieuw soort evenement: een puzzeltocht die zich op het forum en in RuneScape afspeelde. Het puzzelevenement duurde vier dagen. Elke dag werd er een aanwijzing op het forum vrijgegeven, waardoor je in RuneScape een stapje verder kon raken. Aan het eind van die vier dagen kregen de mensen die de zoektocht goed hadden voltooid, een vergrootglas een speciale emotie!

Symbool Cryptic clue fest Symbool

Candy cane en spokenpak

Het was weer helemaal mis rond Kerst in 2009. De knorrige buurman van de Queen of Snow, Ebenezer Scourge, had de kerstman ontvoert en het eten gejat. Jij moest dat oplossen. Dat deed je door je als geest te verkleden en Scourge bang te maken. Aan het einde had de kerstman een cadeautje voor je: een candy cane, waarmee je een emotie kunt doen. Je gooit de wandelstok in de lucht, de wandelstok draait een rondje en je vangt hem weer op. Het spokenpak mocht je houden. Je kreeg ook de emotie dramatic point, waarbij je sneeuw laat verschijnen.

SymboolSymbool Kerst 2009 SymboolSymbool

Squirrel ears

Paniek tijdens Pasen 2010! De paashaas had zo veel aan iedereen beloofd dat hij het niet meer alleen bij kon benen. Als je de paashaas hielp zijn oven schoon te maken, glazuur te mengen voor de eierverfmachine, zijn eekhoorns opnieuw traint, de paasvogel kalmeert en bestellingen aflevert, krijg je squirrel ears. Die kun je opzetten. Je kunt dan een eekhoorn achter je aan laten lopen of een emotie doen waarbij je een eekhoorntje over je heen laat lopen.

Symbool Pasen 2010 Symbool

Cryptic clue fest II

Op 20 augustus 2010 was er weer een cryptic clue fest, waarbij je een boek met het verhaal van het Cryptic clue fest en een investigator's hat, investigator's coat en investigator's trousers kon verdienen. Ook kreeg je het vergrootglas van het jaar ervoor als je die nog niet had gehaald.

SymboolSymbool Cryptic clue fest II SymboolSymbool

Halloween 2010

Botten

Pumpkin Pete houdt een feestje voor Grim om hem de vervelende gebeurtenissen van vorige Halloweens te laten vergeten. Er zijn echter enkele problemen die jij op moet lossen! Enkele onderdelen van je hulp was een handtekening bemachtigen van de zanger van een bandje, 8 spinnen zoeken en de stemmen van de wolven helpen door ze een drankje te geven. Nadat je deze opdrachten vervult had, kreeg je een Bone brooch als beloning. Wanneer je deze gebruikt, verander je in een hoopje botten.

Symbool Halloween 2010 Symbool

Kerst 2010

Fremennik Thorvar Crittersmash wilde de kerstsfeer naar Daemonheim brengen en de Fremennik uitnodigen voor de Heimland Games. Zij mede-Fremenniks wilden, gezien het postuur van Thorvar, echter niet geloven dat hij een Fremennik was. Ze lieten hem een grot doorlopen, maar dat ging helemaal mis: Thorvar sloeg op de vlucht voor een groot monster en liet daarbij de spullen voor de Heimland Games achter. Aan jou om ze terug te halen. Je werd beloond met een krabbenhoed (salty claws hat), een voorwerp waarmee je in een sneeuwpop kon veranderen (heimland games souvenir) en de emotie "seal approval".

SymboolSymbool Kerst 2010 SymboolSymbool

Pasen 2011

Dit jaar mag jij helpen om de Queen of Sunrise de traditionele wedstrijd tussen de Queen of Snow en de Queen of Sunrise te laten winnen, waardoor de overdracht van kou naar warmte plaats kan vinden. Er blijkt echter iets mis te zijn... Als je de problemen op weet te lossen, krijg je een sunbeam crown. Members kunnen ook nog een icicle crown bemachtigen.

SymboolSymbool Pasen 2011 SymboolSymbool

Cryptic clue fest III

Het derde cryptic clue fest draaide rond de clan citadels die kwamen toen het cryptic clue fest was afgelopen. Je kon een setje van Avalani's robes en een Rock fragment krijgen waarmee je kippen uit de lucht kon laten vallen. Ook dit cryptic clue fest was voor members en gratis spelers.

SymboolSymbool Cryptic clue fest III SymboolSymbool

Halloween 2011

Ook Halloween stond in het teken van de clan citadels. Dit jaar organiseerde Magere Hein Deathcon II, een conferentie over Halloween. Deze bijeenkomst werd in de clan citadel van zijn clan wordt gehouden. Iedere gratis speler of member mocht helpen het feest te organiseren. Hiervoor werd je beloond met de emotie Living on borrowed time en een Deathcon t-shirt. Members kregen nog een extra beloning: een hourglass, dat je als schild kunt dragen.

SymboolSymbool Halloween 2011 SymboolSymbool

Kerst 2011

Dit jaar organiseren de tovenaars van de Wizards' tower het jaarlijkse banket voor magiegebruikers in RuneScape. Ze willen er een groots feest van maken, maar ze hebben hulp nodig. Als jij helpt het feest te organiseren, krijg je een wand, waarmee verschillende voorwerpen naar spelers kunt gooien, en de emotie chaotic cookery, waarmee je pudding uit een kanon schiet. Members kunnen nog een tinsel snake als huisdier krijgen.

Symbool Kerst 2011 Symbool

Pasen 2012

Dit jaar zijn de Chocatrice en de Evil chicken verwikkeld in een heftige weddenschap. Ze vechten uit wie het grootste aantal kuikentjes uit paaseieren in versnaperingen kan veranderen. Jij kunt één van de twee helpen. In RuneScape zijn elke twee uur vijf eieren verstopt, waarvan twee in memberswerelden. Met een eggsterminator, die je van de Chocatrice en Evil chicken kunt krijgen, kun je erop schieten. Val het ei met één van de twee aanvalsstijlen op de eggsterminator aan en er zal een kuikentje verschijnen. Schiet op het kuikentje om een evil drumstick of chocotreat te krijgen. Lever drie evil drumsticks bij de evil chicken of drie chocotreats bij de Chocatrice in om respectievelijk een chocolate egg on face mask of egg on face mask te krijgen. Als members drie maal vijf eieren vinden, mogen zij de eggsterminator ook na Pasen houden.

SymboolSymbool Pasen 2012 SymboolSymbool

Cryptic clue fest IV

Cryptic clue fest IV stond in het teken van het diamanten jubileum van de Britse koningin Elizabeth, de viering dat zij 60 jaar op de troon zit. Er zijn tijdens het diamanten jubileum twee dingen die je kunt doen: het opsporen van de lievelingshonden van de koningin, corgi's, en het cryptic clue fest. Voor het opsporen van de honden kun je een corgi krijgen, terwijl het cryptic clue fest je een diamond crown en diamond sceptre oplevert. Ook kon je de beloningen van de voorgaande jaren weer halen.

SymboolSymbool Cryptic clue fest IV SymboolSymbool

Gielinor games

De Olympische spelen werden in 2012 in Londen gehouden. Daar kan een Brits bedrijf als Jagex natuurlijk niet omheen en daarom had RuneScape de Gielinor Games. Uit allerlei streken van RuneScape kwamen wezens naar Varrock om met en tegen elkaar te sporten. Jij mocht ook meedoen, in een van de vier sporten. Je kon een renwedstrijd, kaasrollen, grondstoffenrace en marathon houden. Met deze sporten zul je punten verdienen, die je voor kleding en emoties kon inwisselen.

SymboolSymboolGielinor Games SymboolSymbool

Halloween 2012

Halloween 2012 is een herhaling van zetten: vervang de eieren uit het paasevenement van 2012 door geesten en de kuikentjes door ectoplasma en daar is het Halloweenevenement geboren. Sluit je aan een van de teams en je zult kleren en een ectoplasmator verdienen, waarmee je Prayer xp zult krijgen wanneer je geesten of revenants doodt.

SymboolSymboolHalloween 2012 SymboolSymbool

Kerst 2012

Na de slecht ontvangen paas- en halloweenevenementen besloot Jagex in 2012 met Kerst weer wat meer tijd aan de evenementen te besteden. Hoewel het evenement niet zo uitgebreid was als evenementen van de jaren daarvoor, was het weer meer een questachtig evenement. Een snow imp was dit jaar de pet santa en hij had jouw hulp nodig om vier straathonden te vinden en een nieuw huis te geven. Hiervoor kreeg je één van de honden, een permanente kennel ergens in RuneScape, een kerstmannenbaard en een zak.

SymboolSymboolKerst 2012 SymboolSymbool

Tijdens kerst kreeg je van verschillende dingen, zoals tijdens het skillen, drops van monsters en vooral van de toenmalige Squeal of Fortune, verschillende kleuren cadeaus. Door de cadeaus te combineren kon je leuke beloningen krijgen. De cadeaus zijn inmiddels verwijderd, maar de beloningen niet.

Eén van de beloningen is een christmas tree hat, een kerstboom die je op je hoofd kunt zetten. Dat voorwerp is ruilbaar, maar inmiddels dus niet verkrijgbaar. Helaas is het pakje dat je daarvoor nodig hebt erg zeldzaam. Er is ook een pudding amulet met een beperkte hoeveelheid bonus-xp. De pakjes konden niet op de Grand Exchange verkocht worden, maar wel via het traditionele ruilsysteem.

De combinaties en beloningen van de pakjes zijn als volgt:

Tribute to Guthix

In 2013 is besloten op Pasen te vervangen door een evenement dat meer aan RuneScape gerelateerd is. Om de moord op Guthix, die in de toen pas net uitgebrachte quest The World Wakes plaatsvindt, te herdenken, waren er twee druïdes uit Taverley die de wereld kenbaar wilden maken dat Guthix er niet meer was. Je kon bij de lodestone van Falador met ze praten voor een butterfly outfit, de emotie Butterfly Dervish en een override in Solomon's General Store waarmee je een 2h naar een Sword of Edicts kunt veranderen.

Bij de druïdes was een offersteen waar je 1 rune of pure essence op kon leggen. Wanneer er 250.000 essences geofferd zouden worden, zou deze steen in een permanent altaar voor Prayer en een obelisk voor Summoning worden veranderd. Toen bleek dat dit getal niet gehaald zou worden, werd de grens verlaagd naar 100.000. Deze grens is wel gehaald, waardoor de steen nu is omgezet. Je kunt hier ook van Ancient curses naar standaardprayers wisselen.

Ook waren er in de hele wereld vlinders van Guthix. Je kon die met je blote handen vangen. Members kregen daarvoor xp in hun laagste skill. Wanneer je op één dag 20 vlinders had gevangen, kreeg je de rest van de dag geen xp meer voor het vangen van vlinders. Gratis spelers en members kregen ook zo nu en dan een herinnering van Guthix, die ter plekke gelezen kon worden en later nog eens terug konden worden gelezen bij de druïdes van het evenement.

Lumbridge Rebuildathon

Na de Battle of Lumbridge lag Lumbridge in puin. Veel moest weer worden opgebouwd. Eind oktober 2013 ging een groep vrijwilligers uit RuneScape aan de slag en spelers konden meehelpen met het verzamelen van materialen. De beloningen zijn afhankelijk van wat er allemaal is opgebouwd, maar bestaan onder andere uit een mooi schort, helm en xp-lampen.

SymboolLumbridge Rebuildathon Symbool

Halloween 2014

In 2014 wilden de spelers weer een echt ouderwets Halloween-evenement. Dit maal had Melzar the Mad geesten op het huis van de Dood losgelaten, in de hoop dat hij de boel over kon nemen en de doden van Crandor weer kon laten terugkeren. De Dood had hulp van spelers nodig om de geesten te verjagen. Als beloning kreeg je een emotie, cosmetic override pack en kleding waarmee je meer schade doet tegen geesten.

SymboolSymboolHalloween 2014 - Death's Door SymboolSymbool

Acties om members te lokken

Onder andere in de Verenigde Staten en Engeland zijn in verschillende winkels speciale kaartjes te koop waarmee je op RuneScape member kunt worden. Je krijgt regelmatig een voorwerp als je zo'n kaartje koopt. Jagex hoopt hiermee extra members te krijgen. Deze kaartjes zijn helaas niet in Nederland en België beschikbaar, waardoor deze voorwerp voor Nederlandstalige spelers alleen via kaarten van internet beschikbaar zijn.

Deze voorwerpen worden ook wel vanity items genoemd. Vanity is Engels voor prul, snuisterij of futiliteit.

Ornate katana

De ornate katana is een speciaal voorwerp dat je kreeg als je member op RuneScape werd met een RuneScape game card tussen 20 juni 2011 en 31 juli 2011. De statistieken van dit voorwerp zijn net zo hoog als die van een iron 2h sword.

PlaatjeNaamExamine
SymboolOrnate katanaA sharp blade from the Eastern Lands.

Golden katana

Je kreeg dit zwaard wanneer je een kaartje van 90 of 180 dagen member van Amazon.com inwisselde of Gold member was met de Premier club. De actie was geldig tot 6 oktober 2012. Het heeft dezelfde statistieken als een bronze 2h sword.

PlaatjeNaamExamine
Golden katanaA fine blade from the Eastern Lands.

Turkey hat

De Turkey hat was rond Thanksgiving van 2011 bij een memberkaartje te krijgen. Je moest het kaartje tussen 18 november en 8 december 2011 inwisselen.

PlaatjeNaamExamine
SymboolTurkey hatA hat-wearing turkey, or a turkey wearing a hat?

Groene huid

Niet echt een voorwerp, maar wel te krijgen bij een memberkaartje. Als je tussen 20 oktober en 4 november 2011 een kaartje van 30 of 35 dagen gebruikte, kreeg je bij de Make-over mage permanent de optie om je huid groen te laten worden.

Ice mask

De ice mask is 14 december 2011 uitgekomen. Je kreeg hem bij een kaartje van 6 maanden. Je kunt hem omkeren, zodat je een blije en een boze versie kunt krijgen.

PlaatjeNaamExamine
SymboolIce mask (boos)An ice mask with an angry face.
SymboolIce mask (blij)An ice mask with a happy face.

Barbed bow

De barbed bow kwam 9 maart 2012 uit. Je kreeg hem als je een kaartje voor 90 of 100 dagen member kocht. Bij de boog kreeg je 200 iron arrows om de boog te gebruiken.

PlaatjeNaamExamine
SymboolBarbed bowA vicious, spiked bow.

Scarecrow mask

De scarecrow mask kwam 11 oktober 2012 uit. Je kreeg hem als je een rode membership kaart van 90 dagen kocht.

PlaatjeNaamExamine
Scarecrow maskScarecrow maskCan also be used to scare bats.

Runefest

Flagstaff of Festivities

Zodra je kaarten voor RuneFest 2010 bestelde kreeg je dit voorwerp cadeau. Je kunt de vlag vasthouden en op de grond zetten. Hiermee kun je iedereen in RuneScape laten zien dat je naar RuneFest 2010 bent geweest.

PlaatjeNaamExamine
Flagstaff of FestivitiesFlagstaff of FestivitiesA flagstaff celebrating Runefest '10

RuneFest 2013 cape

Deze cape kun je krijgen door een code bij Diango in te vullen. De code was alleen te krijgen op RuneFest 2013. Je kunt de kleuren van de cape veranderen.

PlaatjeNaamExamine
RuneFest 2013 capeRuneFest 2013 capeOnly for those who attended RuneFest 2013!

Andere

10th Anniversary cake

Op 4 januari 2011 werden 10th anniversary cakes aan RuneScape toegevoegd vanwege het 10-jarig bestaan van RuneScape. Deze taarten werden gedropt door verschillende low-level monsters in de gratis werelden. Voordat de taart klaar was moest je er ook nog wat kaarsjes op doen. Ook deze werden gedropt door monsters met een laag level.

Het was tevens mogelijk om een speciale drop party aan te vragen bij een Jagex Moderator. Zo kon je overal in RuneScape een drop party houden. In deze ballonnen zaten soms dezelfde taarten. Daarnaast stonden er net als in de party room in Falador dansende ridders bij.

PlaatjeNaamExamine
10th anniversary cake (kaarsen)10th anniversary cakeCelebrating 10 years of RuneScape

Golden cracker en hammer

Iedere speler op RuneScape kreeg dit voorwerp als cadeau, om te vieren dat Jagex in 2009 en 2010 twee keer de Golden Joystick awards won. De beloning is een golden cracker, die je op een andere speler kunt gebruiken om een golden hammer te krijgen. De cracker verdwijnt dan. Er zitten twee emoties op de golden hammer: je kunt de hamer opgooien en rondzwaaien. Je kunt hem ook gebruiken voor Smithing.

PlaatjeNaamExamine
Golden crackerGolden crackerA cracker to commemorate the winning of the Golden Joystick.
Golden hammerGolden hammerCelebrating the Golden Joystick awards for Jagex

Boogie bow en 200m glasses

Om te vieren dat Runescape 200.000.000 geregistreerde spelers had kon je in juli 2012 de boogie bow krijgen en daarmee een party demon neerschieten voor de 200m glasses. Omdat de demon hier niet goed tegen kon kon je met de boog soms wel 1.000.000 hitten. De boog kan nog gewoon afgeschoten worden, maar hit een stuk minder op normale monsters. Na het verslaan van de demon kon je iemand om de 200m glasses vragen. Beide voorwerpen kun je nu bij Diango terugvragen.

PlaatjeNaamExamine
Boogie bow Boogie bowA magical bow from the party master.
200m glasses 200m glassesWoah! So many zeros!

Hati en Sköll

In januari 2011 kwam Hati, een grote wolf, voor het eerst tijdelijk in het spel. Hij dropte de hati head en hati paws. De hoofd is puur voor de sier, maar met de gloves kon je voor een paar uur dubbele xp in Attack, Strength, Defence, Constitution, Ranged en Magic krijgen. Je kon ze gebruiken tot 10 mei 2011. Waarschijnlijk gaat Hati jaarlijks terugkeren.

In 2012 kwam Hati weer terug. Je kon opnieuw de gloves krijgen, of opladen als je ze al had, zodat je weer dubbele xp kon krijgen. Hati dropte ook voor het eerst een hati cloak. De broer van Hati, Sköll, kwam ook. Hij dropte boots waarmee je dubbele xp in Woodcutting en Agility kon krijgen. De gloves boots zijn tot 16 mei 2012 te gebruiken.

In 2013 waren Hati en Sköll weer van de partij en kon je hen weer doden om je dubbele xp op te laden. Ook dropte Sköll nu het Skoll amulet, dat puur cosmetisch is.

In 2014 kon je de twee wolven weer doden. Dit keer kon je de bonus-xp echter uit de paws en cloak halen met de daarvoor bestemde optie en je de voorwerpen niet meer te dragen om de xp te krijgen. Ook deed dit jaar de valkyrie Eir haar intrede. Door Hati en Sköll te doden en door enriched sparkling wisps te verzamelen kon je haar speer of helm vinden. Elke speler kon alleen de speer of de helm vinden, maar kon hier wel meer dan één van krijgen. Door een tweede speer of helm dan met een andere speler te ruilen kon je ze allebei krijgen. Als je dan beide voorwerpen aan Eir teruggaf, kreeg je bonus xp in Divination of Prayer en een cosmetische override, de Valkyrie helmet.

PlaatjeNaamExamine
Hati pawsHati pawsPowerful gloves made from the paws of a legendary wolf.
Hati headHati headA hat made from the head of a legendary wolf.
Hati cloakHati cloakA fine wolf cloak.
Sköll bootsSköll bootsImbued with Sköll's agility and ties to nature.
Sköll amuletSkoll amuletA wolf paw amulet dropped by Skoll, the sun-chasing wolf.

Chrome goggles

Als je nu met de internetbrowser Google Chrome op RuneScape inlogt, krijg je chrome goggles. De bril heeft een emotie. Er verschijnt een portaal, waaruit tentakels verschijnen die je mee willen sleuren. Dat lukt niet.

PlaatjeNaamExamine
Chrome gogglesChrome gogglesA free gift for Google Chrome users.

Half full wine jug

Nu kun je deze niet meer krijgen. Als je nu wijn drinkt is hij helemaal op.

PlaatjeNaamExamineMarktprijs
Half full wine jugHalf full wine jugAn optimist would say it's half full1.500.000.000 gp

Disk of Returning

Jagex stopte in het begin van RuneScape alle mensen die de regels hadden overtreden in een zwart gat, waar ze niet meer uit konden. Spelers die in het zwarte gat wilden kijken, maar niets gedaan hadden, konden deze disk voor 10 gp bij Thordur kopen. Hiermee konden ze weer naar gewone wereld gaan als ze er waren uitgekeken. Thordur was een dwerg in de Dwarven Mine. In 2001 is Thordur's Black Hole afgeschaft.

PlaatjeNaamExamineMarktprijs
PlaatjeDisk of returningUsed to get out Thordur's Black hole915.900.000 gp

War ship

Een war ship was een voorwerp dat je tijdens RuneScape Classic tijdens The Grand Tree van de tafel van Glough kon pakken. In RuneScape 2 kon je dat niet meer. Bij de overgang van RuneScape Classic naar RuneScape 2 kon je echter wel alle spullen van RuneScape Classic overzetten en daarmee ook dit voorwerp. Er zijn maar een paar mensen die dat gedaan hebben. Dit is een van de meest zeldzame voorwerpen.

PlaatjeNaamExamine
Plaatjewar shipA model of a Karamja warship

Squeal of Fortune/Treasure Hunter

Tegenwoordig worden er veel voorwerpen via Treasure Hunter geïntroduceerd die maar beperkt beschikbaar zijn. We kunnen ze niet allemaal in dit artikel zetten. Bekijk de voorwerpendatabank voor een overzicht van voorwerpen van de Squeal of Fortune en Treasure Hunter.

Over deze pagina

Geschreven door Frankos9 en Feppie64, met dank aan mrperfectk, Eekhoornpoep, Evil Kimmy, Guru guru10, Michielvdh, No1s2dark4me, Sjoerrd, THIRD_AGES, The_Sims33, Turgay, YellowRaptor, awsomo-2000, blauwgeelara, handzaag, maikel ajax, mrperfectk, skys sniper en stoffel73 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.