Runecrafting guild

De Runecrafting guild is te bereiken via het blauwe, middelste portaal op de bovenste verdieping van de Wizards' Tower. De twee andere portalen op de bovenverdieping zijn er om de Runespan te kunnen betreden. De Runecrafting guild bevindt zich in een speciale dimensie vol vliegende eilanden en magie. Vandaar dat dit de ideale plaats is voor Runecrafters om runes te maken en de skill te beoefenen. Om deel uit te maken van deze gilde moet je minstens een Runecrafting level van 50 hebben. De guild is voor gratis spelers en members.

Portaal

De guild is een ronde kamer, gebouwd in de stijl van de Wizard's Tower. Zoals dat bij vele geleerden het geval is, is het een ware puinhoop. Overal liggen aantekeningen bezaaid over grond, boeken en kasten vliegen je om de oren. In de guild kun je deelnemen aan een minigame, praten met verschillende tovenaars en je voorwerpen naar de bank sturen door middel van de bank deposit box, die in het oosten tegen de muur staat.

In het midden van de guild is een grote opening. Als je naar beneden kijkt, kijk je neer op een magische wereldkaart. Door op de kaart te klikken, zie je de verschillende delen van RuneScape. Je kunt ook de locaties van de altaren zien. Neem een talisman mee, klik op de wereldkaart en kies vervolgens de optie "Reveal" bij jouw talisman. Nu zal een rune van het desbetreffende altaar op de kaart verschijnen. Op die plaats bevindt zich het altaar waar je de rune kunt maken. Op de kaart zie je ook nog een toren staan. Dit is de Wizards' Tower.

Kaart

In het noorden van de guild staat nog een portaal. Deze dient voor de minigame The Great Orb Project. Om deze minigame te starten, kan je met een willekeurige tovenaar praten. Wizard Achanta is de leidster van het groene team, Wizard Vief de leider van het gele. Door met hen te praten kun je kiezen in welk team je terecht komt. Wanneer elk team voldoende leden heeft, opent het portaal in het noorden. The Great Orb Project speelt zich niet af in de Runecrafting guild, maar bij de altaren van de skill Runecrafing zelf. Lees voor meer informatie de beschrijving.

Naast de vele nutteloze decoraties, lopen er nog drie belangrijke tovenaars rond. Eén van hen is Wizard Elriss. Zij beheert de winkel van de guild, waar je de tokens van Great Orb Project kunt inwisselen. Je kunt in deze winkel talismans, runecrafting-kleding, teleporteertabletten voor altaren, een staf waar je talismannen in kunt doen en pure of rune essence kopen. Lees meer over deze spullen bij The Great Orb Project.

Wizard Elriss kan ook een omni-talisman voor je maken. Een omni-talisman geeft je toegang tot alle altaren. Wanneer je alle twaalf soorten talismannen, tiara's of runecrafting staven die er bestaan aan Elriss laat zien, zal ze een omni-talisman voor je maken. Je hoeft de talisman, tiara of staf niet in te leveren, alleen te laten zien. Als je de laatste laat zien, krijg je 13.605 Runecrafting xp.

Korvak

Wizard Korvak is een gekke geleerde die omni-talisman kan omzetten naar een omni-tiara of omni-staff. Voor de omni-staff heb je wel een Talisman staff nodig, die je voor 10.000 tokens van The Great orb Project kunt kopen. Voor de omni-tiara heb je alleen een lege tiara nodig. Daarnaast verkoopt en repareert Wizard Korvak pouches. Pouches zijn zakken waarin je pure essences in kan doen. Naargelang de grote van de pouch, kan je er meer in doen. Natuurlijk hangt hier wel een prijskaartje aan. Het enige wat je gratis van hem krijgt zijn medium pouches. Small pouches kun je van de Zamorak Mage krijgen. Hier is de prijslijst voor het kopen en repareren van pouches:

Het is natuurlijk voordeliger om je pouches te repareren met de Repair Rune Pouch spell van Livid Farm of door ze gratis te laten repareren door de Dark Mage in de Abyss. Dit kan door middel van de spreuk NPC-contact of door simpelweg naar hem toe te gaan. Je hoeft je pouches in dat geval niet mee te nemen.

Ten slotte is de verkoper van de Runecrafting cape hier te vinden. Larriar zal voor 99.000 gp je een Runecrafting skillcape geven, op voorwaarde dat je level 99 in de skill Runecrafting bent.

Over deze pagina

Geschreven door Noob, met dank aan maxiboy3, Cabelero, Tumtum368 en pizzaporkey voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.