Thieves' guild

De ingang van de Thieves' guild ligt bij het huisje ten noorden van de furnace in Lumbridge. Aan de noordkant van het huisje is een luik in de grond gemaakt. Ga erin en je zult in de Thieves' Guild komen.

LocatiePlattegrond

De eerste keer dat je er komt, is de gilde niet zo bijster interessant. Je moet tijdens de quest Buyers and Cellars Darren Lightfinger helpen om aan geld te komen, zodat hij de gilde op kan zetten. Na de quest kun je nog drie extra taken voor hem doen. Elke keer zal de gilde worden uitgebreid met nieuwe mensen en onderdelen.

In het eerste kamertje dat je tegenkomt, zul je Darren Lightfinger en Chief Thief Robin tegenkomen. Deze twee figuren spelen in de quest Buyers and Cellars en de karweitjes daarna een belangrijke rol. De dummy die er is, helpt je naar 5 Thieving te trainen. Je kunt bij de dummy ook wanneer je 62 Thieving hebt, eenmalig 2.000 Thieving xp verdienen door Darren Lightfinger de fijne kneepjes van het zakkenrollersvak bij te brengen.

Bezienswaardigheden

De grote hal in het midden is het hart van de gilde. Hier lopen verschillende trainers rond die je informatie kunnen verschaffen.

Er zijn personen die ter oefening hun zakdoeken vrijwillig uit hun zakken laten rollen. Daar krijg je hanky points voor, waar hieronder meer informatie staat. Hoeveel xp je voor het zakkenrollen krijgt, hangt af van je Thieving level. Bij 99 Thieving zul je bij het zakkenrollen 66 xp krijgen. Als de vrijwilliger merkt dat je zijn of haar zak aan het leegroven bent, zul je 1 life point verliezen. Die heb je in een paar tellen weer terug, dus voedsel is niet nodig.

De dummy's in de grote hal zijn niet zo interessant.

In de hal lopen ook gekke mensen die zich met een blackjack laten neerknuppelen om jou te leren hoe dat moet. Je moet ze eerst met "Lure" afleiden en vervolgens met "Knock-out" neerslaan. Nadat je ze hebt neergeknuppeld, kun je ze van hun zakdoek beroven. Dit levert weer hanky points op. Als blackjack moet je een rubber blackjack gebruiken, die je na het karweitje Lost My Marbles in de general store kunt kopen. Ook hier hangt het van je Thieving level af hoeveel xp je zult krijgen. Bij 99 Thieving krijg je 178 xp. Je hebt de quest The Feud nodig om blackjacks te gebruiken.

Midden

In het noordoosten van de grote hal kun je kluizen in de muur vinden. Die kun je ook openen. Je zult 1 hanky point en 75 Thieving xp krijgen. De kluizen zijn er na Lost My Marbles. Als het mislukt om een kluis leeg te roven, zul je door pinnen uit de grond worden verwond. Een stethoscope uit de winkel van Martin Thwait in de Rogues' Den verlaagt de kans dat je gesnapt wordt.

Aan de oostkant van de gilde zal er na From Tiny Acorns... een cellencomplex zijn. In deze cellen staan kisten. Je moet de cellen met een lockpick openen en vervolgens de kisten leegroven. Het bestelen van een kist aan de noordkant van een cellencomplex zal, ongeacht je Thieving level, 30 xp opleveren. Aan de zuidkant krijg je 180. De deuren van de cellen geven respectievelijk 210 en 280 xp.

Cellen

De general store zal na het karweitje Lost My Marbles beschikbaar zijn. Je kunt er lockpicks, willow-blackjacks, rubber blackjacks, tinderboxes en ropes kopen. De rubber blackjacks kun je gebruiken om de mensen in de Thieves' guild mee neer te knuppelen.

Er is ook een bank. Die zal er na het laatste karweitje, A Guild of Our Own, zijn.

In de kamers in het noorden, oosten en zuiden kun je niets doen.

Hanky points

In de gilde kun je op vier verschillende manieren hanky points verdienen. Dat gaat aan de hand van zakdoekjes. Als je de zakken van een normale vrijwilliger rolt of een normale vrijwilliger neerknuppelt, krijg je een blauwe zakdoek. Deze leveren 1 hanky point op. Bij de advanced pickpocket trainer en advanced coshing trainer zul je een rode handdoek krijgen, die goed is voor vier hanky points.

Het hangt van je Thieving level af hoeveel hanky points je mag bewaren. Bij 74 Thieving is het 72. De hanky points kun je per week inwisselen. Het hangt van je Thieving level af hoeveel. Bij 74 Thieving kun je er in totaal 54 per week in wisselen. Ook de hoeveelheid xp die je voor een hanky point krijgt, is verschillend. Bij 74 Thieving krijg je 79 xp per hanky point.

Blackjacking is de snelste manier om hanky points te krijgen, maar dan moet je het slachtoffer wel verschillende keren bestelen als je jouw slachtoffer één keer buiten bewustzijn hebt geslagen. Kisten leegroven is ook een goede manier.

Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.