Warriors' Guild

De Warriors' Guild ligt in Burthorpe en is ook voor gratis spelers. Je Attack en Strength level moeten bij elkaar opgeteld hoger zijn dan 130 om binnen te komen. Je mag ook naar binnen als je 99 Attack of 99 Strength hebt. Het is niet toegestaan om met potions je levels te verhogen.

Je kunt in Burthorpe komen door te teleporteren met home teleport. Je kunt ook vanuit Taverley naar het noorden lopen. De Warriors' Guild ligt in het westen van Burthorpe.

Ligging
Plattegrond

Je verliest gewoon je voorwerpen als je in de Warriors' guild doodgaat.

Harrallak Menarous is een ervaren krijger die nu rustig uit wil rusten van zijn avonturen. Daarom heeft hij een guild opgericht voor alle warriors. Je kunt in deze guild op vijf verschilende manieren je meleeskills trainen. Er is ook een gebied met cyclopen. Tijdens het trainen kun je speciale tokens verdienen. Deze tokens geven je voor een bepaalde tijd toegang tot de cyclopen. Elke trainmethode heeft zijn eigen tokens.

Begane grond

Voor de guild staat Ghommal, die je tegenhoudt wanneer je niet aan de eisen voldoet. Tijdens While Guthix Sleeps zal Ghommal door de gnome Laidee Gnonock worden vervangen. Bij binnenkomst zul je door Harrallak Menarous in hoogst eigen persoon verwelkomd worden. Je kunt vragen over de guild bij hem stellen. Met je duelleren zal hij niet willen.

Op de begane grond zijn twee manieren om tokens te verdienen. Er is ook een een voedselwinkel, Warrior Guild Food Shop genaamd. Daarnaast is de Warrior Guild Potion Shop.

Animation room: vecht tegen je armour

In de animation room kun je je armour tot leven laten wekken. Vervolgens kun je er tegen vechten om Warrior Guild tokens te verdienen. De animation room is in het zuiden van de begane grond. Neem een platebody, platelegs en een full helm mee en doe een van de onderdelen op de animator in de kamer. Trimmed armour of plateskirts zullen niet werken. Dragon ook niet. Je armour zal via de animator tot leven komen, waardoor jij het kunt doden voor tokens.

Combat levelNaamLife pointsTokens
16Bronze40010
36Iron90020
56Steel140030
66Black165040
76Mithril190050
96Adamant240060
116Rune290080

Let op: Er is een kans dat je armour kapot zal gaan als je er tegen vecht. Je raakt het dan kwijt. De kans dat dit gebeurt wordt steeds kleiner naarmate het armour sterker wordt. Bronze zal eerder kapot gaan dan rune. Je kunt vanaf mithril veilig tegen je armour vechten. De kans dat je armour kapot gaat, zal vanaf mithril verwaarloosbaar zijn.

Plaatje

Tegen armour vechten is de populairste manier om tokens te verdienen.

Dummy room

Hier kun je Attack trainen en tegelijk tokens verdienen. Je moet met de juiste aanvalsstijl van je wapen op de juiste dummy slaan. Het lijkt een beetje op het bekende spelletje waarin constant mollen uit een veld met molshopen omhoog komen. Daarin moet jij de mollen terugmeppen. Welke stijl bij welke dummy hoort, kun je bekijken bij de poster die op de muur hangt in de kamer bij de dummy room. De dummy's komen telkens op dezelfde plaatsen.

Om alle stijlen mee te nemen heb je dus drie wapens nodig. De sterkte van je wapen maakt niet uit. Bronze is even goed als dragon.

PlaatjeStijl
SlashSlash
CrushCrush
AgressiveSlash
StabStab
AccurateStab
ControlledStab
DefensiveStab

Eerste verdieping

Op de eerste verdieping zijn drie trainmanieren en een winkel met wapens en armour te vinden. De winkel heet Warriors' Guild Armoury. Hij zal, als zijn winkel de normale voorraad bevat, je wapens voor de High Alchemy-prijs kopen.

Katapult

Bij de trap staat de katapult. Doe je wapens uit, vraag een schild aan Gamfred en ga op de aangegeven plaats in de kamer met de katapult gaan. Kijk wat de katapult afvuurt en klik dat voorwerp aan op het menu dat op de plaats van je inventory verschijnt. Hierdoor weet je poppetje hoe hij moet reageren wanneer het voorwerp bij hem of haar is en wordt je niet geraakt door de katapult. Als je wel wordt geraakt, gaan er wat life points van je af.

Katapult

Kogelstoten

Met kogelstoten train je je Strength. Als je kogel wilt stoten, moeten je beide handen vrij zijn; je mag geen wapens, schilden of handschoenen dragen. Ringen zijn wel toegestaan.

Pak een kogel van een van de stapels, kies de manier waarop je hem weg wilt werpen en gooi. Er zijn drie werptechnieken. Je zult meer tokens voor een moeilijkere techniek krijgen, maar de kans op falen is hoger. De kogels in de noordelijke kooi zijn lichter dan die in de zuidelijke kooi, maar ze zullen wel minder xp en tokens opleveren. Ook zul je bij de zwaardere ballen meer kans op falen hebben.

Kogelstoten

Keg balancing

Drunken Jimmy daagt je uit voor een wedstrijdje. Je moet vaten op je hoofd zetten, dat zal tokens verdienen. Om een keg op je hoofd te kunnen zetten moet je je wapens, handschoenen en helm af doen. Zet een vat op je hoofd, loop naar een andere en probeer deze er bovenop te zetten. Ze kunnen vallen. Je zult dan wat life points verliezen en moet opnieuw beginnen.

De meubels in de kamer zijn gekleurd. Als je ze in de volgorde die bovenin je scherm met de vaten op je hoofd aanraakt, krijg je Strength xp.

Barrels

Tweede verdieping

Op de tweede verdieping kun je cyclopen doden. Dit zijn de monsters die defenders droppen. Defenders tellen als off-hand wapen. Cyclopen hebben verschillende weaknesses, sommigen ook terwijl ze hetzelfde combat level hebben. Ze kunnen wel allemaal slecht tegen melee. Neem dus een crush, slash en stabwapens mee. Bij elke cycloop die je doodt, kan de cyclossus verschijnen. Je hebt een rune of dragon defender nodig om die te doden. Ze droppen sneller dragon defenders dan de cyclopen.

Kamfreena is de bewaakster van de cyclopen en zal je binnenlaten als je genoeg tokens hebt. Wanneer je naar binnen gaat, kun je er voor kiezen om tokens van één type trainmethode of tokens van alle methodes in te zetten.

Als je voor tokens van één trainmethode kiest, heb je minimaal 200 tokens van dat type nodig om binnen te komen. Elke minuut zullen er 20 tokens verdwijnen. Bij de optie tokens van alle methodes verlies je per minuut 3 tokens van elk type. Dat zijn er dus in totaal 15. Bij deze optie is de kans hoger dat je een defender krijgt of er een cyclossus verschijnt. Ook zul je per hit 2 extra hitten en zul je meer drops noted krijgen.

De eerste keer dat je bij de cyclopen komt, zal ze je vertellen dat de cyclopen bronze defenders zullen droppen. Als dat gebeurt, is het handig om weer even naar Kamfreena te gaan, je defender te laten zien en weer naar binnen te gaan. De cyclopen zullen dan automatisch de volgende defender droppen, in dit geval iron. Als je een dragon defender wil hebben, moet je dus eerst een bronze halen, die laten zien, daarna een iron halen en laten zien, vervolgens een steel halen, enzovoorts.

Plaatje

Als je je defender verliest, moet je weer vanaf het begin beginnen, tenzij je een andere defender laat zien die je nog hebt. Het is dus handig om van het hoogste type defender dat je wilt hebben, minimaal twee in voorraad te houden.

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
Bronze defender1 Attack
1 Defence
Bronze defenderSchild281500001500StabMeleeGemiddeld
Iron defender10 Attack
10 Defence
Iron defenderSchild482020002000StabMeleeGemiddeld
Steel defender20 Attack
20 Defence
Steel defenderSchild963160003100StabMeleeGemiddeld
Black defender25 Attack
25 Defence
Black defenderSchild1153810003800StabMeleeGemiddeld
Mithril defender30 Attack
30 Defence
Mithril defenderSchild1444540004500StabMeleeGemiddeld
Adamant defender40 Attack
40 Defence
Adamant defenderSchild1926280006200StabMeleeGemiddeld
Rune defender50 Attack
50 Defence
Rune defenderSchild2408500008500StabMeleeGemiddeld
Dragon defender60 Attack
60 Defence
Dragon defenderSchild1444540009000StabMeleeSnelst

Cyclossi kunnen ook een cyclopean helmet droppen. De cyclossi dragen deze zelf ook. De helmet geeft geen bonussen.

Over deze pagina

Met dank aan A 01, GhostMadmess, Spartfight, pk01killerby en shakywoad voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.