Halloween 2014 - Death's Door

Praat met de hond van de Dood, Muncher, bij de lodestone van Burthorpe. Uit zijn geblaf maak je op dat het er een geesteninvasie in het huis van de Dood is. Jij moet ze wegjagen. Laat je teleporteren naar het huis.

Muncher

De Dood vertelt je dat Melzar de Mad zijn huis aanvalt door een leger geesten op zijn huis los te laten. Melzar wil graag de doden van Crandor weer tot leven wekken. De Dood looft mooie beloningen uit aan elke sterveling die hem helpt. Wanneer je accepteert, krijg je een proto pack.

Dood

Doe de proto pack aan en klim over de ketting het huis in. Je zult nu geesten moeten verjagen met het apparaat dat je hebt gekregen. Hiervoor krijg je punten en trofeeën, die je bij de Dood kunt inwisselen voor beloningen.

Geesten

De geesten zitten in de meubels en andere voorwerpen in het huis. De geesten hebben verschillende sterktes. In bewegende voorwerpen zitten geesten met meer life points, die meer punten zullen opleveren. Klik op een geest om hem te verjagen.

Geest verjagen

De onderstaande tabel geeft weer welke geesten er zijn.

PlaatjeNaamLife pointsFear (normaal)Fear (special attack)Punten
Bestial ghostBestial ghost120

0%

-1
Weak ghostWeak ghost4801%-4
Spooky ghostSpooky ghost6005%-6
Wailing ghostWailing ghost1.6803%5%15
Tough ghostTough ghost2.4001%-20
Terrifying ghostTerrifying ghost5.5201%5%50
Vile ghostVile ghost6.7202%15%65
Demonic ghostDemonic ghost17.0401%5%, 15% of 35%170

Wanneer een geest een special attack uitvoert, zal hij die uitspreken over een vakje waar voor het laatst een speler heeft gestaan. Iedereen die op dat vakje staat, zal vluchten en fear erbij krijgen.

Soms zal een geest active ectoplasm, een demonic trace of een ectoplasmator achterlaten.

Geesten kun je samen met andere spelers doden. Dat is ook aan te raden, aangezien de geesten dan sneller dood zijn en iedereen die mee heeft geholpen hetzelfde aantal punten krijgt als wanneer de geest in je eentje wordt gedood. Veel mensen gaan in wereld 2 zitten, waar veel Demonic ghosts (de sterkste) worden opgeroepen. Door het grote aantal spelers dat de geest helpt verjagen, is de geest vervolgens in 1 seconde dood en krijgt iedereen 170 punten.

Als je meehelpt een demonic ghost te verjagen, krijg je één trophy.

Fear

Op je scherm zie je ook een fear meter staan. Fear gaat omhoog als je naast een geest staat. Als de meter op 100% komt, schrik je je dood en kom je met 20 punten armer bij de Dood kwijt. Je fear zal teruggebracht zijn naar 30%.

Je kunt je fear meter omlaag brengen door in het maanlicht te gaan staan, dat vanachter sommige ramen in het huis schijnt. In maanlicht kun je geen geesten aanvallen. Aangezien 20 punten een relatief laag aantal is, kun je om tijd te besparen je dood laten gaan. Een voordeel hierbij is dat je onderweg beloningen kunt aanschaffen.

Kisten

Iedere tien minuten zal ergens in het huis een kist verschijnen. In je chatbox zal staan of dit op de begane grond of op de eerste verdieping is. Na de melding heb je twee minuten om de kist te vinden. De kist zal noted bones, big bones, dragon bones, snoepjes, een nachtlampje, ectoplasmator, ghostly essence en een teddybeer kunnen bevatten. De snoepjes, teddybeer en nachtlampje verminderen je angst met 20 tot 40%. Je kunt de snoepjes ook op de bank zetten en bewaren.

Beloningen

Met de punten en trofeeën kun je verschillende dingen kopen. Je kunt maximaal 15.000 punten opsparen. Na dit aantal moet je ze inwisselen om extra punten te krijgen.

De eerste tweeduizend punten die je op een dag verdient, worden verdubbeld.

BeloningKostenOpmerkingen
Large XP lamp5.000 punten (4.250 na Broken Home) of 3 trofeeënKan niet worden gekocht met Ironman aan. Maximaal vijf per dag.
Ghost hunter goggles5.000 punten, 4.250 na Broken HomeGeeft bonus-xp en extra schade tegen geesten buiten het evenement waar je ook met een ectoplasmator Prayer xp van krijgt. Dit hybride armour begint bij level 20 en wordt verbeterd bij 50 en 70.
Ghost hunter body en Ghost hunter backpack8.000 punten
Ghost hunter legs6.000 punten
Cremation ability en large XP lamp10.000 puntenAls je botten op een door een speler gemaakt vuurtje doet, krijg je 250% van de begraaf-xp bij Prayer en 200% van de begraaf-xp bij Firemaking. Is na het evenement een drop van geesten. Werkt niet samen met andere bonussen.
Titel Ghost Hunter en large XP lamp3 trofeeën
Emotie Proto Pack en large XP lamp3 trofeeënEr verschijnt een geest van het evenement, die je met je proto pack zult verjagen.

Daarnaast krijg je de cosmetic override Proto pack als je 50 geesten hebt verjaagd. Hiermee kun je daggers, claws en crossbows van uiterlijk laten veranderen.

Over deze pagina

Met dank aan babymetal voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.