Ancient cavern

De Ancient cavern is een grot onder het meer ten noorden van de Baxtorian Falls, de watervallen van de Waterfall Quest. Na het voltooien van de Barbarian Training kun je in de draaikolk in het midden van het meer springen om in de grot te komen. Dit kan niet als je een beest van Summoning bij je hebt.

Ingang

Als je in de draaikolk springt, kom je eerst in een veilig gedeelte van de grot. Als je via de trap omlaag klimt, kom je bij de benedenverdieping van de grot. De monsters die hier rondlopen, onder andere brutal green dragons en waterfiends, hitten erg hoog, maar zijn niet agressief. Als je toch met ze wilt vechten is het verstandig om een goede wapenrusting, voedsel en eventueel bescherming tegen drakenvuur mee te nemen.

Door de trap in het oosten van de grot op te gaan, kom je bij de mithril dragons. Deze zijn in tegenstelling tot de andere monsters wel agressief en hitten hoog met alle combatstijlen én drakenvuur. Wees dus goed voorbereid als je hier naar boven gaat! De mithril dragons zijn samen met adamant dragons de enige monsters in RuneScape die de dragon full helm droppen.

Mithril dragon

Alle monsters uit de grot droppen, op de waterfiends na, droppen de ancient pages. Deze bevatten informatie over de grot en kun je toevoegen aan My notes, het boek dat je na Barbarian Training van Otto krijgt.

Om de grot weer uit te komen, kun je niet terug door de draaikolk. In de rivier in de grot liggen twee boomstammen die je kunt gebruiken om de grot uit te varen. Je zult onderaan de watervallen aan de oostkant van het meer uitkomen.

Pyre ships

Mithril dragons droppen soms chewed bones. Die kun je op de altaren bij de draaikolk verbranden. Hierdoor bevrijd je de ziel van een dode barbarian, zodat hij veilig naar het hiernamaals kan. Hij zal je belonen met voorwerpen. Dat kan ook weer de dragon full helm zijn. Voor het maken van een pyre ship heb je alleen logs nodig. Een hatchet en tinderbox zitten al aan je toolbelt. Aan de rand van het meer buiten de grot liggen enkele pyre sites, die je kunt herkennen aan de zwartgeblakerde plekken op de grond. Klik hier op om een pyre ship te maken.

De brutal green dragons, skeletten en barbarians in de grot droppen mangled bones. Die kun je ook verbranden, maar daar kun je geen dragon full helm van krijgen. Uit mangled bones zal een Barbarian spirit van level 106 verschijnen. Deze moet je doden om je beloning te krijgen.

Als je een pyre ship hebt aangestoken met chewed bones zul je bij de eerstvolgende botten die je begraaft of as die je uitstrooit 300% extra xp krijgen.

PlaatjeFiremaking levelCrafting levelNaamCrafting XPFiremaking XPBotten/as met bonus
Normale logs1111Logs10401
Achey Logs1111Achey Logs10401
Oak Logs2525Oak Logs15602
Willow Logs4040Willow Logs22,5902
Teak Logs4545Teak Logs26,21053
Arctic Pine logs5252Arctic pine logs31,21253
Maple Logs5555Maple Logs33,71353
Mahogany Logs6060Mahogany Logs39,3157,54
Eucalyptus Logs6868Eucalyptus logs42,8171,24
Yew Logs7070Yew Logs50,6202,54
Magic Logs8585Magic Logs75,9303,85
Elder Logs9999Elder Logs1094355

Skeletten

De skeletten in de grot zijn skeletten van gestorven barbarians en zijn dus erg sterk. Hier en daar liggen ook skeletten op de grond. Deze kun je doorzoeken.

Skelet

Als je een skelet doorzoekt, heb je de kans om iets te vinden, zoals bones, mangled bones of een ancient page. Andere keren verschijnt er een boos skelet, zoals een skeleton heavy of een skeleton hero. Deze vallen je dan aan. En soms gebeurt er ook helemaal niets. Het kan gebeuren dat je bij het doorzoeken wat schade oploopt.

Dragon platebody smeden

In de Ancient cavern bevindt zich ook de dragon forge. Hier kun je dragon armour smeden. Tijdens de quest While Guthix Sleeps krijg je een strange key loop en een strange key teeth. Als je een van de stukken op een mithril dragon doet, zal hij ze aan elkaar smelten en krijg je een dragonkin key. Met de sleutel kun je de deur bij de mithril dragons openen. Achter de deur vind je een grote orb en drie drakenhoofden. Klik op de hoofden om ze aan te steken. Als ze alledrie aan zijn zal de orb oplichten.

Orb

Ga nu weer de kamer uit, ga terug naar de benedenverdieping van de grot en loop naar het zuidwesten. Ga hier weer de trap op. Hier bevindt zich de Slayer master Kuradal, maar ook een gebied met aambeelden en drakenhoofden. Als je de orb hebt geactiveerd, zal de geul die langs de aambeelden loopt gevuld zijn met lava. De aambeelden kun je dan gebruiken om de drie stukken ruined dragon armour, die worden gedropt door Tormented demons, om te smeden tot een dragon platebody. Hiervoor heb je 92 Smithing en een blast fusion hammer nodig. De hamer kun je voor 1.000.000 gp kopen bij de Blast Furnace.

Je kunt de aambeelden niet gebruiken om normaal armour te smeden.

Kuradal en haar grot

In de Ancient cavern is ook nog een vrouwelijke Slayer master aanwezig, die Kuradal heet. Zij is de dochter van Duradel uit Shilo Village. Kuradal is de verkoper van de Slayer cape. Ook geeft ze slayertaken aan iedereen die combat level 110 of hoger is, mits je minimaal 75 Slayer hebt. Kuradal staat ten noorden van de dragon forge, bovenaan de trap in het zuidwesten van de grot.

Kuradal

Kuradal heeft haar eigen grot vol met slayermonsters. Ze heeft deze monsters zelf uit alle hoeken en gaten van RuneScape gehaald en in haar grot gedumpt. Je kunt haar grot alleen betreden als je taak één van de monsters bevat die zich in de grot bevindt. Je taak moet ook van Kuradal afkomstig zijn. De ingang van de grot is erg gemakkelijk te vinden, die is namelijk bij Kuradal zelf. Jagex wilde een grot voor alleen echte slayers hebben zodat zogenaamde 'campers' de monsters niet zouden bezetten. Campers zijn mensen die zich op één soort monster richten, puur voor de drops. Hier werden de mensen die slayer trainden het slachtoffer van, omdat het bij deze monsters altijd erg druk was. Dat is in deze grot dus niet het geval.

Ferocious ring

Alle monsters in Kuradal's Dungeon zullen af en toe een speciale ring droppen, de ferocious ring. Deze ring verhoogt alle schade die je doet in de grot met 4%. Dit werkt alleen bij monsters die in haar grot wandelen. Je kunt met deze ring ook vijf keer naar Kuradal teleporteren. Wanneer je vijf keer geteleporteerd hebt, zal de ring verdwijnen: laat dus altijd één teleport over als je maar één ring hebt. Ook werkt de ring als een ring of life in de grot van Kuradal en zal hij je als je bijna dood bent naar Kuradal teleporteren.

Fairy ring

In de Ancient cavern is ook nog een fairy ring aanwezig. Deze ring is nog niet helemaal af, maar je kan hem wel afmaken. Neem vijf bittercap mushrooms mee en maak de fairy ring af door de optie "Plant Fairy Land'' te kiezen. Je kunt nu de fairy ring gebruiken: handig voor Kuradal en de rest van de grot. De code is BJQ.

Plattegrond

Plattegrond

Monsters

Kuradals grot

Over deze pagina

Geschreven door Frankos9 en Feppie64, met dank aan hidding8, MyNameIsMike en Neor voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.