Living Rock Caverns

In de Living Rock Caverns draait het, de naam zegt het al, om levende rotsen! Zij zijn de bewakers van een grot waar je bijzondere vissen kunt vangen en goud en coal te vinden is in speciale afzettingen, die elk meer coal en gold bevatten dan normale stenen. Je krijgt hierdoor meer dan één ore uit één steen!

De grot is te betreden via een groot gat dat zich bevindt in het noordelijke deel van de Dwarven Mine. Let wel goed op: er lopen in deze grot agressieve monsters rond. Ze vallen aan met Melee en Ranged. Het is dus handig om goed armour aan te doen. Je hebt geen lichtbron nodig.

Ingang

De activiteiten in de grot richten zich op de hogere levels in RuneScape. Ondanks dat zijn er geen eisen om de grot in te kunnen. Je kunt er dus altijd een muziekje halen of een kijkje nemen. De hogere levels kunnen er vissen, mijnen en monsters doden. De grot heeft als thema "rots en grot". Alles wat je er kunt doen heeft met rotsen te maken. Zo kun je er zelfs rocktail vangen, een vis.

Binnenkomst en banksysteem

Als je bij het gat in de Dwarven Mine bent, ga je via het touw naar beneden. Je zult meteen in de grot terechtkomen, bij een tent om precies te zijn. Naast deze tent staat een dwerg genaamd Farli zijn voedsel te braden. Je kunt op dit vuurtje helaas niet je eigen rauwe vis koken. Naast Farli staat een soort vervoerssysteem voor spullen die je op de bank wilt zetten, zoals vis en ores. Je kunt dit vergelijken met een deposit box. Je kunt hier dus ook niets van je bank afhalen, alleen opzetten. Kijk dus uit dat je je belangrijke spullen niet per ongeluk op je bank zet, zoals je pickaxe of hengel. Je hoeft voor dit systeem niets te betalen.

Mijnen in de grot

Een groot deel van de grot is gebaseerd op Mining. Door de grot zijn verschillende bijzondere stenen van coal en goud te vinden. Deze worden concentrated deposits genoemd, geconcentreerde afzettingen. Hier kun je ores vanaf hakken. Uit één steen kun je meer dan één ore krijgen. De wijze van mijnen in deze grot is erg populair, omdat je ondertussen wat anders kunt doen, net zoals bij Fishing en Woodcutting. Je wacht tot je inventory vol is en bankt ores dan. Soms zal de steen leeg zijn, dan zal je automatisch stoppen met mijnen. Je moet dan even een andere plek zoeken.

Als je één van de living rocks doodt, zal er een stuk puin tevoorschijn komen. Je kunt dit weghakken als je level 73 Mining hebt. Met level 77 Mining kun je concentrated coal deposits hakken en met level 80 Mining concentrated gold deposits.

Hakken

Vissen in de grot

Voor vissers is er ook genoeg te beleven in de grot. Je kunt in deze grot twee soorten vis vangen, namelijk cavefish en rocktail. Je hebt twee soorten visplaatsen. Een aantal zijn er voor cavefish en een aantal voor rocktail. De visplaatsen zullen soms van plaats veranderen, maar er zal bijvoorbeeld nooit rocktail komen op de plek waar eerst cavefish zwom.

Om cavefish te vangen heb je een normale hengel met fishing bait nodig als aas. Om rocktail te vangen heb je ook een normale hengel nodig, maar het aas is anders dan dat van cavefish. Voor rocktail heb je namelijk living minerals als aas nodig. Living minerals kun je krijgen door living rocks (monsters in de grot) te doden. Ze zullen dan een grote berg puin achterlaten. Als je level 73 Mining hebt kun je dit puin weghakken. Je zult dan ongeveer 10-15 living minerals krijgen. Deze nemen samen maar één inventoryplaatsje in, net zoals geld en pijlen. Als je geen level 73 Mining hebt, kun je het aas ook op de Grand Exchange proberen te kopen.

Cavefish herstelt 2200 life points en verhoogt je attack, strength, defence, ranged of magic tijdelijk met twee levels. Rocktails herstellen 2300 life points, tot 10% meer dan je maximum aantal life points.

Vis en ores op een rijtje

PlaatjeEisenNaamXP
Living minerals73 MiningLiving minerals25
Coal77 MiningCoal uit concentrated coal deposits50
Gold80 MiningGold uit concentrated gold deposits65
Raw cavefish85 FishingRaw cavefish300
Raw rocktail90 FishingRaw rocktail380
Cavefish88 CookingCavefish214
Rocktail93 CookingRocktail225

Living rock patriarch

Af en toe zal er een living rock patriarch tevoorschijn komen. Dit monster is level 95 en dropt diverse dure voorwerpen, zoals runite ores. Als je de kans krijgt om hem te doden, pak die kans dan. Meer informatie over dit monster kun je in de monsterdatabase vinden.

Plattegrond

Plattegrond

Ores

Monsters

Tips

Over deze pagina

Geschreven door Frankos9, met dank aan dragontime50 en raoul572 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.