Monastery of Ascension

De Monastery of Ascension ligt in de Feldip Hills, iets ten noordwesten van Oo'glog, en biedt huis een vreemde sekte die Guthix verafgoodt, de Order of Ascension. Sinds de dood van Guthix zijn er mensen uit de omgeving begonnen te verdwijnen en Ocellus Virius, een bewaker van Guthix, verdenkt de Order ervan met de verdwijningen verbonden te zijn.

Ocellus staat buiten de ingang op wacht en houdt de Order binnen gevangen, maar is niet sterk genoeg om zelf binnen iets te ondernemen. Daarom vraagt hij ervaren avonturiers om  dit voor hem te doen en de plannen van de Order tegen te gaan. Om de monsters aan te vallen heb je sterke Ranged wapens en 81 Slayer nodig.

In de hele grot kun je geen dwarven multicannon gebruiken.

Kaart

Reismethodes

Snelle manieren om bij de Monastery te komen zijn de lodestone bij Oo'glog, een ring of duelling, de Spirit tree of de teleporteerspreuk naar Mobilising Armies, Fairy ring AKS, de gnome glider naar de Feldip Hills en de charter ships naar Oo'glog. Daarnaast kun je nog vanuit Yanille naar het zuiden lopen. In dat geval kun je de spreuken Watchtower Teleport en Teleport to House of de Lodestone van Yanille gebruiken. Aan veel van deze manieren zijn quests verbonden. Zie daarvoor de pagina's van de transportmiddelen hierboven.

De Order of Ascension

De Order of Ascension is overal in de grot te vinden en is gelukkig niet agressief. Je kunt dus veilig door de grot rondlopen om eens rond te kijken en alleen de gevechten aangaan die jij wilt. Ook zijn ze allemaal zwak tegen Ranged, dus een sterk wapen als een hand cannon is aangeraden. In de grot zelf kun je ook wapens en ammunitie krijgen, hier later meer over.

Scutarius

Voor de normale monsters in de grot heb je level 81 Slayer nodig. Een sterk Ranged-wapen en een goede verdediging tegen Magic zijn handig, omdat ze allemaal met Magic aanvallen. Ook hebben alle monsters hun eigen speciale trekjes die het moeilijker maken er tegen te vechten. Hieronder staan ze kort samengevat. Voor een volledigere beschrijving kun je terecht op hun pagina in de monsterdatabase, waar hieronder ook naar gelinkt is.

Met de Ascension keystones die de monsters af en toe droppen, kun je toegang krijgen tot de kamers waar de leiders van de Order zitten, de Legiones. Deze monsters zijn nog een stuk sterker en hebben een eis van 95 Slayer. Je kunt je Slayer onder andere met een wild pie tijdelijk hoger maken om dit level te bereiken. Wanneer je met een co-op-Slayer-partner bent, heb je als tweetal maar één sleutel nodig. Alleen degene die de sleutel gebruikt, heeft 95 Slayer nodig. Elke sleutel zal vernietigd worden wanneer je de bijbehorende deur opent en gaat dus maar één keer mee.

Legio

De Legiones gooien met elektrisch geladen bollen naar de speler(s). Wanneer deze de vloer raken, zal alles direct naast het vakje waar de bol is geland onder stroom staan, wat snel en veel schade kan doen als je niet op tijd weg bent. Blijf dus rondrennen op een veilige afstand van het midden van de kamer en eet op tijd. Gebruik ook geen combo-abilities, deze houden je op je plek gefixeerd waardoor je snel enorme hoeveelheden levenspunten kunt verliezen! Het gebruik van Prayer en potions is ook sterk aangeraden.

Hiernaast heeft elke Legio nog zijn eigen trekje om een extra uitdaging in het gevecht te brengen. Hieronder staan ze kort samengevat. Voor een volledigere beschrijving kun je terecht op hun pagina in de monsterdatabase, waar hieronder ook naar gelinkt is.

Elke boss zal af en toe zijn eigen Ascension signet achterlaten, zoals Legio Primus de Ascension signet I dropt. Wanneer je alle zes de signets hebt, kun je ze samen met 100 Ascension shards en een dragon crossbow of off-hand dragon crossbow naar Ocellus brengen om er een Ascension crossbow van te laten maken. Met nog eens 100 shards kun je deze laten ombouwen tot een off-hand Ascension crossbow en vice-versa.

De Ascension crossbow kan alle bolts afschieten, inclusief de level 90 Ascension bolts die je met 90 Fletching van Ascension shards kunt maken. Deze bolts zijn extra effectief tegen de monsters in de Monastery en doen altijd een minimum van 25% van de maximale schade. Je kunt ze alleen met de Ascension crossbow afschieten.

De Ascension fragments kun je op bronze arrows of bronze bolts gebruiken om er fragment arrows of fragment bolts van te maken. Deze zijn niet erg sterk en kun je met een boog of crossbow van level 5 of hoger gebruiken. Wanneer je ze in de Monastery gebruikt zullen ze echter een stuk sterker zijn en genieten ze hetzelfde speciale effect als de Ascension bolts. Ook met deze ammunitie zul je minstens 25% van de maximale schade doen.

Tijdens slayertaken zullen de monsters in de Monastery of Ascension ook een kans hebben om de ascension grips te droppen. Dit zijn level 90 power gloves die langzaam kapotgaan tijdens het vechten. Ze zijn niet te repareren en zijn alleen ruilbaar wanneer ze ongebruikt zijn.

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
Ascension crossbow90 RangedAscension crossbowWapen02458000000BoltRangedSnelst
Off-hand Ascension crossbow90 RangedOff-hand Ascension crossbowSchild02458000000BoltRangedSnelst
Ascension bolts90 RangedAscension boltsPijlenkoker8640000000N.v.tRangedN.v.t.
Fragment arrows60 RangedFragment arrowsPijlenkoker480000000N.v.tRangedN.v.t.
Fragment bolts60 RangedFragment boltsPijlenkoker480000000N.v.tRangedN.v.t.
Ascension grips90 DefenceAscension gripsGloves00001410802N.v.tRangedN.v.t.

De geschiedenis van de plek

Van Ocellus leer je al een beetje over het ontstaan en het doen en laten van de Order of Ascension. Nog meer kun je lezen in het boek History of the Order, dat je zelf moet opvullen. De in totaal 22 bladzijdes zijn te vinden in de boekenkasten van de grot en worden ook door de monsters gedropt. Wanneer je er een vindt, zal hij automatisch toegevoegd worden aan het boek en zal het boek, als je het niet bij je had, in je inventory verschijnen. Wanneer je het boek gevuld hebt en het aan Ocellus laat zien, zal hij je nog wat vertellen over de orde.

Uit het boek leer je hoe de wens van de schrijver om de mensheid te leren wat vrijheid betekent verkeerd uitpakte toen ze hem begonnen te vereren. Uit een serie experimenten die daarop volgden, waarvan er ook vele mislukten, ontstonden uiteindelijk de Gladii, vervolgens de Legiones, daarna de Rorarii, de Scutarii en uiteindelijk de Capsarii. Toen begon het verkeerd te lopen: de Legiones begonnen de rest te leiden in gebeden tot Guthix. De schrijver kon ze uitleggen waarom ze verkeerd deden aan het vereren van Guthix en twee jaar lang ging dit goed, tot het noodlot toesloeg.

Guthix is dood en de Legiones hebben het nieuws vrij slecht opgevangen. Ze kunnen zich geen wereld zonder Guthix voorstellen en proberen dus een nieuwe Guthix te maken. Van Ocellus krijg je te horen dat ze hiervoor een lichaam van kristal bouwen en dit proberen te bezielen met de geesten van mensen, die ze hiervoor ontvoeren en doden. Dit zou echter geen nieuwe Guthix creëren, maar een wezen met enorm veel macht en geen echte wijsheid. Wanneer je boek volledig is zal Ocellus ook vertellen dat hij de schrijver is en toegeven dat hij een vergissing heeft begaan door de Legiones teveel eigen wil te geven. Hij heeft Guthix opnieuw gefaald en wil opnieuw beginnen, maar vooralsnog heeft de huidige situatie de prioriteit en is het van belang de Order of Ascension tegen te houden.

Plattegrond

Plattegrond

Monsters

Over deze pagina

Met dank aan rangedsaf voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.