Polypore Dungeon

Op een eilandje ten noordoosten van de Mage training arena vind je de ingang van een Slayer dungeon die zowel voor beginnende spelers geschikt is als voor de wat meer ervaren spelers. Een uit Daemonheim gevluchte Ramokee Skinweaver gebruikt haar magische krachten om voor haar plezier de paddenstoelen en wezens in de grot te betoveren, waardoor er zeer bijzondere monsters zijn ontstaan. De grot is alleen voor members.

De monsters in de grot variëren van level 26 tot 112. Voor sommige monsters heb je een bepaald Slayer level nodig. De hoogste eis ligt op 95 Slayer. Alle monsters zijn zeer goed bestand tegen Ranged en melee. Je moet ze dus met Magic doden. Alle monsters zijn immuun voor poison. Ze zijn niet agressief, dus je hoeft je geen zorgen te maken als je de grot wilt gaan verkennen.

Met de code BIP kun je de via de fairy rings de grot gemakkelijk bereiken. Hiervoor heb je Fairy Tale Part II nodig. Uiteraard kun je ook lopen. Ga eerst via het westen van de ziekenboeg bij de Duel arena naar de Mage training arena. Loop daar naar het noordoosten. Je komt nu het eiland tegen.

Ingang

Wanneer je de grot inkomt, zie je meteen een vreemde handelaar. Hij is na de dood van zijn geliefde gaan zwerven en uiteindelijk in deze grot beland. De Ramokee Skinweaver maakt Mycelium web robes voor hem, die hij aan jou kan verkopen. Op mycelium robes kun je flakes naaien, die door de monsters in de grot worden gedropt. Je krijgt hierdoor goed armour voor magiërs. Er bestaan drie soorten flakes, waarmee je verschillende robes mee kunt maken. Hier zal later meer over worden verteld.

Koopman

De grot bestaat uit vier lagen. Je komt de grot via de bovenste laag binnen en kunt vanaf hier naar de andere lagen. Je hebt geen specifieke levels nodig om naar een andere laag te gaan. Er is wel op de bovenste laag een toegang naar een extra gedeelte waar je 73 Agility voor moet zijn. Op de bovenste laag vind je ook nog een mysterious entrance, oftewel een bonusgrot van Dungeoneering. Om van deze ingang gebruik te maken heb je 82 Dungeoneering nodig. De eerste keer dat je hier gebruik van maakt, krijg je 13.500 Dungeoneering xp. Het gebied achter de agility shortcut en de bonusgrot zijn de enige plaatsen van de grot waar het multicombat is.

Het opvallende van de monsters is dat ze allemaal schedels dragen. Zelfs de handelaar draagt er één. Er wordt gefluisterd dat dit komt doordat er vele mislukte en gestorven monsters onder de grond begraven liggen die worden gebruikt door de levende monsters voor bescherming.

De gevaarlijkere monsters op de lagere verdiepingen zijn meestal omgeven met safespots. Soms zullen de monsters je heel snel hitten en veel schade toebrengen. Als je dit wilt voorkomen, moet je ze met neem oil besprenkelen. Om dat te maken heb je een pestle and mortar, neem drupes en een lege jug nodig. In de hele grot liggen neem drupes verspreid. Als je jug één of meer doses neem oil bevat en je pakt meer neem drupes op, zal je character deze automisch uitpersen in de jug. Door dit te gebruiken, zullen de monsters niet meer zo snel aanvallen en ben je een stuk veiliger. Als je gebruik maakt van safespots is het niet nodig om neem oil te maken.

Grot

Afhankelijk van het monster kunnen de monsters fungal flakes, grifolic flakes en ganodermic flakes droppen. Je kunt die met Crafting op mycelium robes naaien om sterke robes voor magiërs te krijgen. Mycelium robes zijn bij de koopman aan het begin van de grot te koop. Kijk bij Crafting - Armour voor uitleg hoe je het armour kunt maken. De stats staan bij Magic - Armour. De robes zullen kapot gaan tijdens het vechten. Je zult ze met nieuwe flakes kunnen repareren. De reparatieprijs voor een volledig kapotte robe is hetzelfde als de prijs voor het maken van een nieuwe robe. De flakes kun je er tussentijds ook afhalen, maar je krijgt maar de helft van de overgebleven flakes terug.

De ganodermic beasts in de grot kunnen een polypore stick droppen. Die kun je naar een polypore staff veranderen. Laat 3000 polypore spores op een polypore stick groeien en betover hem met 15.000 fire runes om een polypore staff te krijgen. Je hebt 80 Farming nodig om dat te doen. De staf heeft een speciale spreuk, die geen runes nodig heeft. De staf zal wel ladingen verliezen bij het uitspreken van de spreuk. Bij het maken heeft de staf 3000 ladingen. Hierna zul je hem weer met 3.000 spores en 15.000 fire runes moeten opladen. Tussentijds opladen kan ook. Eén lading kost 1 spore en 5 fire runes. De spreuk, Polypore Strike, kun je vinden in elk spreukenboek.

Bij de Merchant aan het begin van de grot kun je ook je flakes, polypore spores en neem oil laten opslaan.

Als je in het onderste niveau van het midden van de grot naar het zuiden gaat, kom je de Ramokee Skinweaver tegen. Je kunt met haar praten voor het verhaal van de grot. Ze kan je vertellen dat ze is geboren als skinweaver, die hun troep moeten dienen als genezer. Die bestemming weigerde ze. Zodra ze krachtig genoeg was, verliet ze haar groep en werd ze Ramokee. Op een gegeven moment ging ze door een gat en kwam ze in Zanaris. Het gat sloot snel. De feeën vertelden haar dat ze door een instabiel portaal was gegaan en dat ze niet meer terug kon. Via de fairy rings reisde ze de wereld rond. Ze werd fascineerd door de paddenstoelen en begon op de paddenstoelen in deze grot te experimenteren. Zo ontstonden de monsters.

Ramokee skinweaver

Plattegrond

Plattegrond

Monsters

CombatMonsterSlayer nodigVerdiepingen
26 Fungal rodent1Bovenste twee
105 Infested axe1Bovenste drie
81 Fungal mage1Bovenste drie
112 Ganodermic runt95Onderste twee
107 Grifolaroo82Bovenste drie
103 Grifolapine88Onderste drie
112 Ganodermic beast95Onderste twee

Over deze pagina

Geschreven door Tommy en Feppie64, met dank aan Noerdoes en Super Duckje voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.