Stronghold of Security

De Stronghold of Security is een grot in Barbarian Village voor zowel gratis spelers en members. De grot biedt spelers goede mogelijkheden om te trainen en speelt een rol in de Achievements van Varrock.

De grot heeft vier niveaus. Bij elk niveau worden de monsters die er lopen sterker. Het is aan te raden om wat voedsel mee te nemen. Als je dood gaat in deze grot, verlies je gewoon je voorwerpen, het is dus geen veilig gebied.

De ingang van de Stronghold of Security is in het midden van Barbarian Village, tussen de stenen van Mining. Je zult dan in het eerste van de vier niveau's komen. Dit niveau heet The Vault of War. De andere drie niveau's heten The Catacomb of Famine, The Pit of Pestilence en The Sepulchre of Death. Ze zijn vernoemd naar de vier ruiters van de Apocalyps uit het Nieuwe Testament van de Bijbel.

Ingang

Naast de ladder van elk niveau staat een portal. Deze portals brengen je naar het volgende niveau. De eerste keer moet je nog gewoon de doolhof door, maar als je dat een keer hebt gedaan, hoeft dat niet meer.

Het doel is om op elk niveau de weg te vinden naar de kist in het lichte gebied, dat zich meestal in het midden bevindt. Als je deze kist opent, krijg je wat geld en speel je één van de vier emoties vrij: idea, stomp, flap en slap head. Bij het laatste niveau zul je in plaats van geld de keuze krijgen tussen de fighting boots en de fancy boots. Je kunt als je deze kwijtraakt of het andere paar wilt altijd teruggaan om deze te halen. Ook is er naast de kist ook steeds een ladder die je naar het volgende niveau leidt en een ladder die je terug naar boven brengt.

The Vault of War

Dit is het eerste niveau van de grot. Je komt uit in het noordwesten. De portal naar het volgende level is ook in deze kamer te vinden, maar die kun je alleen gebruiken als je al eens door de doolhof bent gegaan. Je kunt in de Vault of War goblins van level 5 en 7 vinden. Minotaurs van level 14 en 52 en wolven van level 23 zijn er ook.

Je moet door de deuren gaan en een kist vinden, die de Gift of Peace heet. Alle rode strepen op het kaartje zijn deuren.

Vault of War

Op de plaats van het lichtgrijze gedeelte op het kaartje hierboven, zul je de Gift of Peace aantreffen. Als je deze opent, krijg je een nieuwe emotie bij je emotielijst en 2.000 gp. Er zijn ook twee ladders te vinden: één gaat omhoog, naar de buitenlucht. De ander gaat naar het volgende niveau van de grot.

Monsters

The Catacomb of Famine

In de Catacomb of Famine moet je weer hetzelfde doen. In dit niveau ligt de beloning in het midden. Je zult op de weg naar het midden toe giant rats van level 9, Flesh crawlers van level 39 en 40, en Zombies van level 11 en 12 kunnen aantreffen.

Catacomb of Famine

In het midden van dit niveau staat de Grain of Plenty. Als je deze doorzoekt, krijg je eenmalig 3.000 gp en een nieuwe emotie.

Monsters

The Pit of Pestilence

Ook hier is de beloning weer in het midden te vinden. Ga via de deuren naar het midden toe.

Op dit niveau kruipen er spinnen van level 15, catablepons van level 53 en 54, giant spiders van level 39 en scorpions van level 25 en 26 rond.

Pit of Pestilence

In het midden staat de Box of Health. Doorzoek deze om 5.000 gp en een nieuwe emotie te krijgen.

Monsters

The Sepulchre of Death

Dit is het laatste niveau van de grot. Ga weer naar het midden voor je beloning.

Je zult in dit niveau skeletten van level 43, 46, 47, 49, 51, 53 en 54 kunnen vinden. Er zijn ook geesten van level 42, 46, 47 en 48, shades van level 61 en ankous van level 60, 61 en 63.

Sepulchre of Death

Bij het einde staat de Craddle of Life. Je krijgt geen geld meer als je deze doorzoekt, maar krijgt wel de keuze tussen twee mooie laarzen. Ook zul je de laatste emotie vrijspelen.

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
Fancy boots-Fancy bootsBoots00000700N.v.tMeleeN.v.t.
Fighting boots-Fighting bootsBoots00000700N.v.tMeleeN.v.t.

Monsters

Skull sceptre

Door bepaalde monsters in de Stronghold te doden, kun je een sceptre maken. Soms zullen de monsters een onderdeel van de sceptre achterlaten. Als je deze onderdelen met elkaar combineert, krijg je de skull sceptre. Hiermee kun je 5 keer naar Barbarian Village teleporteren. Daarna zal de sceptre kapot gaan. Als je tijdens het combineren de Varrock armour 2 of hoger draagt - zie de Achievements van Varrock voor meer informatie - zul je 10 keer kunnen teleporteren. Ook heb je bij het dragen van de armour meer kans op het vinden van onderdelen van de sceptre.

Je kunt verschillende onderdelen tegelijk hebben, maar je kunt niet verschillende skull sceptres tegelijk hebben.

PlaatjeNiveau StrongholdSceptre partMonster die dit onderdeel dropt
Right skull halfLevel 1Right skull half Minotaur
Bottom of SceptreLevel 2Bottom of Sceptre Flesh crawler
Top of SceptreLevel 3Top of Sceptre Catablepon
Left skull halfLevel 4Left Skull Half Ankou

Skull sceptreMaak eerst de skull heel en zet daarna de top of sceptre op de bottom of sceptre. Voeg daarna de onderdelen samen om je sceptre te maken.

Shade robes

In het laatste niveau van de Stronghold of Security zul je shades van level 88 aantreffen die af en toe shade robes zullen droppen. Deze kledingstukken kon je vroeger krijgen van een random event en zijn op deze manier in het spel gebleven.

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
Shade robe (top)-Shade robe (top)Body00000005N.v.tOnbekendN.v.t.
Shade robe (bottom)-Shade robe (bottom)Legs00000004N.v.tOnbekendN.v.t.

Geschiedenis van de Stronghold of Security

De Stronghold of Security is in het spel gebracht om spelers meer te leren over de veiligheid van hun account. In de gehele grot zijn de deuren dubbel uitgevoerd. Van de monsters ga je naar een monstervrij gebied. De tweede deur brengt je verder in de grot. Vroeger moest je bij deze deur vragen beantwoorden over de veiligheid van je account om door te mogen. De vragen zijn nu verwijderd, omdat ze te kinderlijk waren en Jagex wil dat het imago van RuneScape minder kinderachtig wordt.

Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.