Zanaris

Zanaris is de stad van de fairies, wat feeën in het Nederlands zijn. Het ligt op de maan van Gielinor. Je kunt er alleen komen als je de quest Lost City hebt gedaan. Je krijgt daarin de Dramen staff. Wanneer je met die staf in je handen het schuurtje in de Lumbridge Swamps ingaat, zul je vanzelf in Zanaris komen. Je kunt ook een Lunar Staff van Lunar Diplomacy gebruiken als je via het huisje gaat. Na Fairy Tale Part III - Orks Rift heb je geen staf meer nodig.

Het is ook mogelijk om via de Abyss, wicked hood en het cosmic altar in Zanaris te komen, maar dan heb je nog steeds Lost City nodig. Als je A Fairy Tale Part II hebt gedaan, kun je ook met de fairy rings naar Zanaris. Elke fairy ring gaat naar de hoofdfairyring, die in Zanaris staat.

Zanaris wordt bestuurd door de fairy queen. Helaas zal ze na A Fairy Tale Part I op mysterieuze wijze ziek worden en worden vervangen door de Fairy Godfather. Het lijkt erop dat hij niet veel goeds in de zin hebben. In A Fairy Tale Part II willen hij en zijn bodyguards Slim Louie en Fat Rocco niet meehelpen om de fairy queen beter te maken. Er zijn ook allemaal orks en vreemde wezens in Zanaris verschenen.

Als je door Zanaris loopt, zal er soms een regenwolk boven je hoofd verschijnen. Je kunt ook een zangkoor of een kikker tegen het lijf lopen, die je gaan lastig gaan vallen. Soms ga je ook dansen of wordt je veranderd in een varken, kip of konijn!

In het noordwesten van de stad is een bank. Ten zuiden daarvan zit een range met chocolate bar en een General Store. Ga je nog verder naar het zuiden, dan kom je bij Otherworldly beings. Deze monsters waren vroeger populair om op te trainen, maar tegenwoordig zijn er monsters die betere dingen droppen zijn.

In het midden van Zanaris staat een molen. Deze molen wordt aangedreven door koeien, omdat er in Zanaris geen wind is. Naast de molen is een graanveld, dus je hebt alles wat nodig is om brood te bakken. Melk kun je van de dairy cow halen die bij het graanveld is. In de molen is een karn. Je kunt dus ook boter en kaas maken. In het graanveld zie je ook kringen die door buitenaardse wezens lijken gemaakt te zijn. Het is de ingang van Impetuous Impulses. Verder kun je de hoofdfairyring en een fontein in het midden van Zanaris vinden.

Helemaal in het zuiden van Zanaris staat het Cosmic Altar. De weg naar het altar toe is, vanaf de bank, lang. Er zijn twee agility shortcuts om de weg te verkorten. Voor de westelijke heb je level 46 nodig, voor de oostelijke 66.

In A Fairy Tale Part I krijg je toegang tot een grot, waarvan de ingang ten westen van het Cosmic Altar is. In deze grot zit tanglefoot in. Je kunt deze monsters alleen met magic secateurs doden.

In het noorden van Zanaris is een furnace. Als je bijvoorbeeld om glas te blazen zand nodig hebt, kun je dat uit de sandpit halen. Bij het Cosmic Altar en de furnace staan ook fungi's. Je kunt ze aanvallen, maar dan zullen ze in Zygomites veranderen. De Zygomites bij de furnace zijn level 58, de Zygomites bij het Cosmic Altar 65. Om ze dood te krijgen, heb je 57 Slayer en fungicide spray nodig. Fungicide spray is bij elke slayer master te koop.

Bij de ingang van Zanaris staat het altaar van de Evil Chicken. Er ligt een ei bij. Als je Recipe for Disaster - Sir Amik Varze doet, weet je dat je een raw chicken op het altar moet doen om in het hol van de evil chicken te komen. Hier kun je tegen Black Dragons vechten.

Ten zuiden van de ingang is normaal gesproken de fairy queen, maar zij kan ook zijn vervangen door de Fairy Godfather. Chaeldar, een slayer master waar je heen kunt als je 75 combat of hoger bent, is er ook.

Het oostelijke deel van Zanaris is de marktplaats. Je moet één geslepen diamant betalen als handelsbelasting om binnen te komen. Na Fairy Tale Part III is dat gratis. Binnenin is het winkeltje van Irksol, waar je ruby rings kunt kopen en verkopen. Bij Jukat kun je de beroemde dragon daggers en dragon longswords kopen. Je kunt ook Lunderwin tegenkomen. Zij koopt elke cabbage die je hebt voor 100 gp. In het noorden van de marktplaats is een uitgang naar de bank van Al-Kharid. Je kunt vanuit Al-Kharid niet meer terug naar Zanaris.

Er zijn verschillende yews en oaks in Zanaris te vinden.

Plattegrond

Plattegrond

Winkels

Monsters

Over deze pagina

Geschreven door Scyfer, met dank aan 12awsomeness en Bjorn herckenrath voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.