Lore

RuneScape heeft verschillende uitgebreide verhalen, die zeer interessant zijn wanneer je je erin verdiept. De Engelse term die voor alle achtergrondverhalen van RuneScape wordt gebruikt is lore, wat traditionele kennis of overlevering in het Nederlands is. Deze pagina verwijst door naar pagina's op de website waar de lore wordt samengevat of wordt verteld.

De geschiedenis van Gielinor

Gielinor is de planeet waar RuneScape zich afspeelt. De planeet bestaat al duizenden jaren, jaren waarin veel gebeurd is. De geschiedenis is opgedeeld in zes tijdperken. Pagina's met wat er in het vierde, vijfde en zesde tijdperk gebeurd is, zullen nog volgen.

SymboolGoden Symbool
SymboolElder artefacts Symbool
SymboolDe schepping van Gielinor Symbool
SymboolFirst age Symbool
SymboolSecond age Symbool
SymboolThird age - de God Wars Symbool

Quests

Quests zijn een bron van verhalen. Veel quests behoren tot een bepaalde verhaallijn. De belangrijkste verhaallijn is die van de goden, gevolgd door de Mahjarrat. Daarnaast zijn er nog verhalen over vampieren, elven, trollen, dwergen, kabouters, piraten... noem maar op. Het kan lastig zijn om zo'n verhaal tijdens een quest goed te volgen en te onthouden.

Tijdens The World Wakes zal het Vijfde Tijdperk eindigen en het Zesde Tijdperk beginnen. Een aantal quests spelen zich af in de Vijfde Tijdperk en laten je dus terugkijken in het verleden.

PlaatjePiraten

Samenvatting van de questserie van de piraten en de jacht op Rabid Jack

Plaatje
PlaatjeRise of the Red Axe

Samenvatting van de questserie van de Dwarves

Plaatje
PlaatjeMysteries van de Mahjarrat

Samenvatting van de questserie van de Mahjarrat

Plaatje
PlaatjeCave goblins

Samenvatting van de questserie van de Dorgeshuun

Plaatje
PlaatjePlague city

Samenvatting van de questserie over Plague city

Plaatje

Lores and Histores

De lores-sectie op de website bevat enkele prachtige verhalen, waarvan hier de Nederlandse vertaling is neergezet.


Welkom bij de Koninklijke bibliotheek van Varrock, het huis van kennis en wijsheid, bron van alle ware kennis in de menselijke koninkrijken (en soms zelfs nog van verder). Mijn naam is Reldo en als conservator, historicus en leraar van de geschiedenis van RuneScape, zal ik hier je gids zijn.

In de bibliotheek bewaar ik documenten met de geschiedenis van de grote naties in RuneScape, de dagboeken van dappere verkenners en fantastische verhalen die in vervlogen eeuwen zijn opgesteld. Neem je tijd om door de catalogus te gaan en ik weet zeker dat er een verhaal bij zal zitten dat je interesse kan opwekken.

Beneden vind je een lijst met boeken die zijn hersteld of waarvan de conditie zo goed is dat ze door elke lezer gelezen kunnen worden. Sommige verhalen zijn aantoonbaar accurate geschiedsbronnen van RuneScape, andere zijn mythologieën over echte mensen en gebeurtenissen waarvan de accuraatheid niet vast kan worden gesteld, maar bij gebrek aan andere bronnen, heb ik deze materialen voor het historische gedachtegoed bijgevoegd.

Ik hoop dat je van de volgende documenten net zo zult genieten als ik deed bij het samenstellen.


Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.