Barbarian Assault

Barbarian Assault is een minigame voor vijf spelers en alleen voor members. Je moet er samen voor zorgen dat de monsters dood gaan. Iedere speler heeft zijn eigen rol in dit spel. Dit is een veilig spel, dus als je dood gaat verlies je je voorwerpen niet. Dit spel wordt vaak in wereld 6 gespeeld.

Schieten

Er zijn geen eisen voor het spel. De moeilijkheidsgraad en het aantal monsters zal per wave (dit wordt later uitgelegd) hoger worden, daarom is het wel handig als je een goed combat level hebt.

Benodigdheden

Goed armour is handig. Huisdieren en summoningbeesten zijn niet toegestaan. Overige spullen zoals runes en voedsel krijg je tijdens de minigame zelf.

Locatie

Barbarian Assault is ten zuiden van de Lighthouse te vinden. Met een games necklace kun je gemakkelijk naar de minigame teleporteren. Kies daarvoor de optie Barbarian Outpost. Een games necklace kun je gewoon op de Grand Exchange kopen.

Voordat je kunt beginnen

Om het spel te leren moet je eerst in de training. Dat kan bij Captain Cain in het gebouw van het spel. Als je hem aanspreekt en vraagt wat voor plek het hier is, zal hij boos worden en je wat discipline bijbrengen. Je slaat niet zo'n toon aan tegen een kapitein. Je komt er later achter dat dit een vechtplaats is. Dan kun je vragen of je mee wil doen of niet. Kies natuurlijk ja. Je zult dan een scherm te zien krijgen met hoofdstukken uit de tutorial:

Tutorialmenu

Ga door alle hoofdstukken heen. Je kunt dan beginnen met de minigame.

Een korte uitleg

Tijdens de minigame ga je door 10 waves heen. In elke wave zitten monsters. Na elke wave worden dat er steeds meer. De bedoeling van Barbarian Assault is om deze monsters allemaal te verslaan met je team van vijf man. De monsters moeten op speciale manieren worden gedood. Iedereen binnen het team heeft een eigen rol. Het spel eindigt als jij of een van je teamgenoten sterft.

Je moet veel samenwerken om de monsters dood te krijgen. In wave 10 zal de Penance Queen verschijnen. Dit is de eindbaas van de minigame. Ook haar moet je op een speciale manier doden. Daar later meer over. De rollen moet je tussen je teamgenoten verdelen:

Uitleg over de rollen wordt later in de guide beschreven.

Penance horn

Haal voordat je de kelder in gaat een penance horn bij Commander Connad, de rewards trader. Hij staat dichtbij Captain Cain van de tutorial. De penance horn is gratis en wordt gebruikt tijdens de minigame.

Een team indelen

Je kunt nu gaan beginnen met het spel. Om te starten heb je zoals eerder al gezegd een team van vijf man nodig. Elke rol moet in je team voorkomen. Eén rol zal altijd dubbel zijn omdat er vier rollen en vijf spelers zijn.

Je kunt een vriendenteam maken, maar je kunt ook naar een wereld waar veel Barbarian Assault gespeeld wordt gaan. Ga om te starten de kelder van Barbarian Assault in. Dat kan via de ladder in het gebouw. Loop vervolgens naar het noorden en ga dan kamer 1 in.

Plaatje

Je kunt nu beginnen met het maken van een team.

Aansluiten bij een team van iemand anders

Soms staan er ook al andere spelers die roepen dat ze een bepaalde rol nodig hebben. Je kunt dan tegen hen zeggen dat je ze wilt joinen. Je zult een stuk papier in beeld krijgen met de informatie over het team dat je gaat joinen. Kies een rol en klik op accept. Je kunt ook op decline klikken als je het team niet wilt joinen. Je zult alleen uitnodigingen ontvangen als je dat bij de spelopties --> Gameplay --> Accept aid aan hebt staan.

Zelf een team beginnen

Je kunt natuurlijk ook zelf een team beginnen. Pak een scroll van de tafel in de room. Gebruik de optie 'Write-Role' en kies je eigen rol. Gebruik daarna de 'use'-optie van de scroll op anderen om ze uit te nodigen.

Reward statue

Kies bij de reward statue wat voor beloning je wilt hebben voor het spelen van Barbarian Assault. Je kunt kiezen voor punten, waarmee je straks onder andere armour kunt kopen, maar je kunt ook kiezen voor bonus-xp voor Mining, Agility en Firemaking. Kies de optie Rotate om je keuze te activeren. Als er (Points) achter de naam van de reward statue staat, krijg je punten. Als er (XP) achter de naam staat, krijg je bonus-xp. Lees meer over deze beloningen onderaan deze guide.

Plaatje

Wave tickets

Als je bij een hogere wave bent en weer bij 1 wilt beginnen kun je je voortgang resetten. Je krijgt daarbij een ticket met daarop de wave waar je daarvoor was. Deze kun je gebruiken om weer de kamer van die wave binnen te komen als je je bedenkt. Er zijn aparte tickets voor voortgang in hard mode. Ook zijn de tickets ruilbaar.

Informatie en calls tijdens het spel

Callen, ook wel roepen in het Nederlands, is zeer belangrijk. Zonder callen verloopt een spel niet soepel. Callen is niet moeilijk. Zodra je in het spel bent zul je in de hoek van je scherm informatie zien staan. Zie daarvoor onderstaand plaatje, dat bij de rol van Attacker hoort.

Attacker interface

Callen doe je met de hoorn die elke wave in je inventory verschijnt, of met de ability's die je bij Constitution kunt terugvinden. Selecteer de juiste optie of ability om de juiste stand of het juiste voorwerp te callen. In het zuidoosten van de arena staat ook nog de Horn of Glory. Iedereen kan hier dingen door roepen. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn als iemand niet callt.

Callen

De vier rollen

Attacker

Attackers hebben een rode cirkel om zich heen. Attackers moeten penance fighters en penance rangers doden. Dat doe je niet zoals je het normaal gewend bent. Dat moet met speciale ability's. Er zijn drie nieuwe ability's beschikbaar onder Constitution, die speciaal gemaakt zijn voor Barbarian Assault:

  1. Balanced stance
  2. Defensive stance
  3. Aggressive stance

Zoals eerder beschreven staat er tussen de informatie op je scherm een oor. Daar zal komen te staan welke ability je moet gebruiken op een bepaald moment. Gebruik deze ability en dood de monsters. Het wapen dat je gebruikt maakt niet uit. Als je de verkeerde ability gebruikt gaan er 100 life points van je af.

Attackers kunnen uit de rode machine bij de ingang runes en pijlen ophalen.

Attacker

Collector

Collectors hebben een geel rondje om zich heen. Collectors moeten eieren oppakken die dode Penances hebben achtergelaten. Deze eieren moet je in een tas doen. Die mag je lenen van de barbarians. Je moet bij het oor kijken welke kleur eieren je moet oppakken.

Zodra de tas vol is komen de eieren in je inventory. Dat maakt verder niet uit. De eieren kun je vervolgens in het kanon stoppen op één van de verhogingen en afschieten op allerlei monsters. Rode eieren doen een hoop schade. Groene eieren zullen je teamleden helpen: attackers krijgen verhoogde stats, healers krijgen een gevulde vial en defenders krijgen logs in hun inventory. Blauwe eieren zullen monsters verzwakken: fighters en rangers krijgen verlaagde stats, runners zullen het komende stuk voedsel dat ze opeten altijd lekker vinden en bij healers wordt het effect van vergif verlengd. Iedereen in het team kan het kanon gebruiken.

Collector

Defender

Defenders hebben een blauw rondje om zich heen. Zij moeten penance runners doden. Dat is niet gemakkelijk. Een defender moet altijd spullen uit de blauwe machine halen bij de ingang. Je zult dan tofu, crackers en worms krijgen.

Ga nu naar het noordoosten. Het noordwesten kan ook, maar dat is iets lastiger. Er zullen vanuit het gat in het noorden penance runners komen. Je moet hen lokken naar de val naast het kanon. Dat kan door ze te lokken met het voer dat aangegeven staat naast het oor. Drop wat correct voer richting de val. Leg ook een stuk voer op of net naast de val. Ze zullen dan als het goed is naar je toe lopen en in de val trappen. Doe dat tot alle penance runners dood zijn. Zijn de runners te ver zuid gelopen en wil je ze meer noord hebben? Drop dan doelbewust verkeerd eten. Ze zullen dit niet lekker vinden en vanzelf naar het noorden lopen.

Per val kunnen maximaal twee runners doodgaan. Daarna zal de val kapot zijn. Je moet de val dan repareren met logs en een hammer. De hammer in je toolbelt werkt hiervoor, dus je hoeft alleen logs op te rapen. De logs liggen ten noordwesten (of noordoosten indien je de westelijke val gebruikt) van de val.

Tip: je kunt op het voer gaan staan zodat de runners het voer niet kunnen opeten. Ze zullen dan wachten tot je weggaat. Op deze manier kun je wachten tot er veel penance runners wachten op het stuk voer. Als je dan wegloopt zullen er veel runners tegelijk naar de val lopen. Je hoeft dan niet steeds je val te repareren, want als de runners tegelijk doodgaan tellen ze voor maximaal 2.

Defender

Healer

Healers hebben een groene cirkel om zich heen. Healers moeten de spelers genezen als ze vergiftigd of gewond zijn. Ze moeten ook de Penance Healers doden. Deze lelijke monsters vergiftigen spelers en genezen hun kinderen.

Healer

Healers halen hun spullen uit de machine met het groene kruis er op bij de ingang. Deze vials kunnen worden gevuld bij het lichtblauwe meertje aan de andere kant van de ingang.

De machine heeft ook nog vergiftigd voedsel voor de Penance Healers: tofu, worms en meat. Deze dingen moet je aan de Penance Healers voeren. Hiervoor staan opties bij de healers; één voor elk soort voedsel. Bij het oor staat wat je ze moet voeren. Bij de andere informatie staat er een overzicht van de gezondheid van je teamgenoten. Let hier goed op, zodat je weet welke spelers hulp nodig hebben. Gebruik vervolgens je gevulde vial op de betreffende speler of gebruik de Heal-optie op de speler. Deze optie verschijnt als je met je rechtermuisknop op hem/haar klikt.

Healer interface

Wave 10 - Penance Queen

De tiende wave monsters is de finale afrekening met de koningin. De grot van de koningin is iets anders dan de normale, maar je zult nog steeds je taken kunnen uitvoeren.

Penance Queen

Je moet eerst alle monsters doden voordat je bij de koningin komt. Je moet dus eerst de normale monsters zo snel mogelijk doden. Als je bij de Queen bent aangekomen, zal je taak een beetje veranderen. De Queen zal een nieuw ei leggen: een geel ei. De Queen kan niet worden gedood met normaal geweld of het afvuren van normale eieren. Jij en je team moeten ervoor zorgen dat deze gele eieren veranderen in Omega eggs. Deze eieren kunnen worden afgevuurd met het kanon achter de koningin.

Je kunt een Omega Egg maken door het ei aan iedereen door te geven. Elke rol moet iets verschillends met het ei doen. In de wachtkamer voor wave 10 ligt een boek met wat iedereen moet doen.

Je moet dit herhalen tot de Queen dood is.

Queen verslagen

Hard Mode

Nadat je de Penance Queen eenmaal hebt verslagen kun je ervoor kiezen om het spel moeilijker te maken. Dit kun je als teamleider doen door de rechtermuisknopoptie Hard mode te kiezen bij de scroll in de wachtkamer. Met hard mode zijn alle monsters sterker en hebben ze meer levens, waardoor de waves lastiger zijn. Ook kunnen de monsters iets meer:

De collector zal in hard mode aan het begin van elke wave drie eieren van elke kleur krijgen. Deze kun je direct dus al gebruiken, bijvoorbeeld om de attacker(s) meteen al een boost te geven.

Penance King

In wave 10 zul je in plaats van de Penance Queen de Penance King moeten doden. Deze is zowaar nog dodelijker dan de Queen. Ook hier moet je weer samenwerken met je hele team. De Penance King is namelijk ook immuun voor normale schade, dus zul je heel specifieke stappen in de juiste volgorde moeten herhalen om hem te kunnen verslaan.

Blijf altijd uit de buurt van de Penance King en ontwijk ook de kleine monsters die bij hem verschijnen. De King is erg langzaam, maar als hij naast je staat doet hij enorm veel schade. De spawns ontploffen na een tijdje en doen 25% van je maximale life points aan schade. Ook heeft hij 3.141.592 life points – meer dan drie miljoen! – maar maak je hier niet druk om, je zult meer dan genoeg op hem hitten.

Penance King

In het westen van de grot staan een deposit point, waar je voorwerpen moet inleveren, en een bait dispenser, waar je vergiftigd lokaas kunt afhalen. In het oosten van de grot staan een aambeeld en twee kleine vulkaantjes. Als de King is verschenen zul je vergiftigd lokaas moeten rondstrooien, zodat hij het kan opeten. Als hij het opeet braakt hij zuur uit. Er zullen dan ook andere voorwerpen verschijnen. Elke rol kan weer andere voorwerpen zien:

Als elke rol vijf voorwerpen bij het deposit point heeft afgeleverd kan iedereen vlammenwerpers ophalen bij het deposit point. Deze wapens heb je nodig om aan het einde schade te doen.

Wanneer je de vlammenwerpen hebt, moet je die bewaren en de Penance King aanvallen met een normaal wapen. Het is het handigst hier Ranged voor te gebruiken, omdat je dan niet in de buurt hoeft te komen. Raap vervolgens de scroll op die hij dropt en gebruik de Inspect-optie om te kijken welk woord jij moet zeggen. Je ziet ook vijf woorden verschijnen bij de rest van de informatie op het scherm. Onthoud welk woord het jouwe is.

Scroll

Als iedereen een scroll en een woord heeft moeten de woorden in de juiste volgorde worden gezegd. In het bovenstaande plaatje is dit Ignis - Exuro - Debilito - Flamma - Labefacto. De speler die Ignis heeft moet eerst op Ignis drukken. Ignis zal dan oplichten. De speler die Exuro heeft moet vervolgens op dat woord drukken, en zo verder tot allevijf de woorden zijn gezegd en zijn opgelicht. De Penance King zal neervallen. Doe nu je vlammenwerper aan en val hem aan. Ren als hij begint te bewegen snel weg, hij zal dan namelijk weer aanvallen.

Herhaal het bovenstaande tot hij dood is. Dit duurt normaal ongeveer vier keer.

Vlammenwerper

Beloningen

Aan het einde van elke golf monsters zal je je score te zien krijgen met hoe je individueel hebt gewerkt en als team. Je krijgt Honour Points voor de rol die je hebt gespeeld en deze kun je inwisselen bij Commander Connad in het gebouw van Barbarian Assault. Het aantal punten dat je krijgt is gebaseerd op hoe je je rol vervuld. Hoeveel punten je krijgt, kun je zien als je de golf hebt verslagen. Als je niet voor punten hebt gekozen krijg je bonus-xp. Onderaan de pagina kun je lezen hoe dit werkt.

Voor sommige beloningen moet je de Penance Queen of de Penance King hebben verslagen. Je kunt het aantal keren dat je de queen verslagen hebt niet optellen. Als je dus een paar voorwerpen wilt hebben waarvoor je de queen moet hebben gedood, moet je eerst één voorwerp kopen, de queen doden, weer een voorwerp kopen en zo verder. Je kunt 500 points opsparen, dan houdt het op met tellen en moet je ze inwisselen.

Honour points

Je kunt bij Captain Connad voor een upgrade, armour of voorwerpen kiezen.

RoleLevel 1 - gratisLevel 2 - 200 puntenLevel 3 - 300 puntenLevel 4 - 400 puntenLevel 5 - 500 punten
Attacker+100 schade aan Penance+200 schade aan Penance+300 schade aan Penance+400 schade aan Penance+500 schade aan Penance
DefenderPenance Runners merken vanaf 4 vakjes je voedsel op

Penance Runners merken vanaf 5 vakjes je voedsel op

Je krijgt 1 gratis log van groene eieren

Penance Runners merken vanaf 6 vakjes je voedsel op

Je krijgt 2 gratis logs van groene eieren

Penance Runners merken vanaf 7 vakjes je voedsel op

Je krijgt 3 gratis logs van groene eieren

Penance Runners merken vanaf 8 vakjes je voedsel op

Je krijgt 4 gratis logs van groene eieren

Collector

Pouch bevat 2 eggs

Je kunt geen eieren omzetten

Pouch bevat 4 eggs

70% succes als je eieren omzet

Pouch bevat 6 eggs

80% succes als je eieren omzet

Pouch bevat 7 eggs

90% succes als je eieren omzet

Pouch bevat 8 eggs

100% succes als je eieren omzet

HealerJe zult 20% van de maximale life points genezen.Je zult 25% van de maximale life points genezen.Je zult 40% van de maximale life points genezen.Je zult 45% van de maximale life points genezen.Je zult 50% van de maximale life points genezen.

Queen of King een aantal keren verslaan

Voor sommige onderdelen moet je de Queen of King een bepaald aantal keren verslaan. Als je iets koopt, moet je ze opnieuw verslaan voordat je iets anders kunt kopen waar je ze ook voor moet doden.

Penance (master) horn

De penance horn is een cosmetisch voorwerp. Je kunt hem gratis claimen.

Als je in één van de rollen level 5 of hoger bent, kun je de penance horn gratis bij Commander Connad naar een master penance horn omzetten. Deze hoorn heeft een speciale "call"-emotie en is verder hetzelfde. Het symbooltje van je rol rond je voeten in het spel is ook iets veranderd.

Plaatje

Insignias

Als je in een rol level 5 of hoger bent kun je speciale insignes kopen die je buiten Barbarian Assault helpen. Elke rol heeft een eigen insigne, die iets te maken heeft met wat je in het spel doet. Je kunt ze dragen in je pocket slot. Ze hebben een bonus die ze altijd geven en een actieve bonus die maar een tijdje meegaat. Je kunt de insignia weer opladen met een insignia recharge. Deze krijg je altijd van de Penance King en soms van de Penance Queen.

Elk insigne kost 500 punten in zijn respectievelijke rol en 5 Penance King kills.

Armour

De prijzen zijn als volgt:

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
Fighter hat40 DefenceFighter hatHelm0000012500N.v.tMeleeN.v.t.
Healer hat40 DefenceHealer hatHelm0000012500N.v.tMagicN.v.t.
Runner hat40 DefenceRunner hatHelm0000012500N.v.tRangedN.v.t.
Ranger hat40 DefenceRanger hatHelm0000012500N.v.tRangedN.v.t.
Fighter torso50 DefenceFighter torsoBody0000019500N.v.tMeleeN.v.t.
Runner boots40 DefenceRunner bootsBoots000003100N.v.tMeleeN.v.t.
Penance gloves40 DefencePenance glovesGloves000003100N.v.tMeleeN.v.t.
Penance skirt40 DefencePenance skirtLegs0000013800N.v.tRangedN.v.t.
Granite body55 Defence
55 Strength
Granite bodyBody0000022600N.v.tMeleeN.v.t.
Penance trident50 MagicPenance trident2h0850000000N.v.tMagicGemiddeld
Penance master trident70 Attack
70 Magic
Penance master trident2h01486000000N.v.tMagicGemiddeld

Als je één van de hoeden, een torso, runner boots, penance gloves en een penance skirt draagt, herstellen je prayer points geleidelijk, nog sneller dan skills normaal doen.

De penance trident is een bijzonder magicwapen voor twee handen. Met dit wapen kun je runes besparen. Bij elke spreuk wordt gekeken welke soorten runes er nodig zijn. Vervolgens wordt voor elk type rune apart een fictief muntje opgegooid. In 1 op de 60 gevallen zul je de runes van dat type houden. De master penance trident is hetzelfde als de gewone penance trident, maar heeft hogere bonussen.

Alleen de Granite body is ruilbaar. Penance gloves hebben een speciale functie: ze verminderen je gewicht met 7 kilo als je ze aan hebt. De fighter torso is ook populair vanwege de goede stats en de lage kosten.

Het is mogelijk om voor 100 punten in een willekeurige rol een armour patch te kopen die de Defence bonus van een stuk Barbarian Assault armour verhoogt. De bonus gaat van een voorwerp van tier 50 naar 65. Verder verandert er niets aan het voorwerp.

Gekleurde voorwerpen

Het is ook mogelijk om verf te kopen waarmee je abyssal whips en dark bows kunt verven. Er zijn vier kleuren, namelijk wit, groen, blauw en geel. Om de verf te kopen, heb je 50 punten in een rol nodig. Gekleurde whips en bogen zijn niet ruilbaar en verschillen, op de kleur na, niet met hun normale versies. Je kunt de whips en dark bows met een cleaning cloth weer schoonmaken. Cleaning cloth kun je maken door een stukje silk in Karamjan rum te doen. Cleaning cloths zijn ook na Tai Bwo Wannai Trio in Tai Bwo Wannai Village te koop.

Titels

Je krijgt totaal negen titels bij Barbarian Assault. De titels Attacker, Defender, Collector en Healer kun je altijd gebruiken. Als je de bijbehorende rol naar level 5 haalt kun je ook de titels Supreme Attacker, Supreme Defender, Supreme Collector en Supreme Healer gebruiken. Wanneer je zowel de Penance Queen als de Penance King hebt verslagen krijg je de titel the Penance Slayer.

Titels kun je instellen door op de Gear-knop te drukken en op het tabblad Titles te drukken. De titels van Barbarian Assault zijn te vinden in de groep Military Ranks.

Gokoptie

Er is ook een gokoptie, waarmee je een willekeurig voorwerp krijgt. Die kun je voor 20, 40 of 60 punten gebruiken. Hoe meer punten je inwisselt, hoe meer voorwerpen te krijgt. Er is ook een hele kleine kans op het winnen van een dragon chainbody of een dragon helm.

Bonus-xp

In elke wachtkamer is een standbeeld. Hier kun je tussen xp of honour points als beloning wisselen. Na je volgende wave krijg je die beloning. Als je voor xp kiest, zul je na elke wave bonus-xp krijgen in Agility, Mining of Firemaking. Je kunt bij het standbeeld instellen welke skill dit is, of je kunt kiezen voor bonus-xp in een willekeurige skill van de drie.

Vroeger ging de xp via de penance horn. Nu is de hoorn puur cosmetisch.

Over deze pagina

Met dank aan s vinni, God of PvM en rowan voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.