Castle Wars

Castle Wars is een gevechtsspelletje voor members. Je hebt niets nodig om mee te kunnen doen, maar omdat er veel gevochten wordt is het toch aangeraden om een goede wapenrusting mee te nemen. De strijd gaat tussen twee teams: Saradomin (de god van de wijsheid) en Zamorak (de god van de chaos). Elk team heeft zijn eigen kasteel als basis. Helemaal bovenop het kasteel staat een vlag. Je moet de vlag van de tegenstander bemachtigen en naar de plek brengen waar jou eigen vlag staat.

Onderweg word je aangevallen door je tegenstanders. Als het lukt om je eigen basis met de vlag van de tegenstander te bereiken, krijgt je team een punt en zal de vlag van de tegenstander weer terugkeren naar zijn eigen basis, waarna je hem opnieuw kunt bemachtigen. Na 20 minuten is het spel afgelopen en wint het team met de meeste punten.

Strijd

Wanneer je in dit spel doodgaat, verlies je niets. Het spel kan in elke wereld worden gespeeld, maar soms zijn er geen tegenstanders. Neem dan een van de officiële werelden, die je bij het overzicht van de werelden kunt zien.

Locatie en begin

Castle wars ligt ten westen van Yanille, een stad in het zuiden van Kandarin. De precieze plek kun je op de wereldkaart opzoeken. Met de ring of duelling, die je kunt maken door een emerald ring te betoveren, kun je acht keer naar Castle Wars teleporteren. Als je de quest Enlightened journey hebt gedaan, kun je ook via de hot air balloons.

Voor het kasteel is een groot platform met drie portalen en een bank. Er is een rood portaal voor Zamorak, een groene voor Guthix en een blauwe voor Saradomin. Er is een Zamorak-team en een Saradomin-team. De Guthix portal is voor de balans in het spel. Als je de Guthix portal binnengaat, word je in het team geplaatst dat je het meest nodig heeft.

Je kunt geen cape meenemen naar Castle Wars. Vroeger mocht je ook geen helm dragen, maar dit is tegenwoordig wel toegestaan. Het is alleen toegestaan om gevechtsvoorwerpen mee te nemen, zoals armour, pouches van Summoning, potions en runes. Tickets mag je ook meenemen. Dwarven cannons zijn niet toegestaan. In het spel zul je een blauwe of rode cape krijgen, zodat je weet wie bij wie hoort. De cape werkt net als een team cape: mensen met dezelfde cape worden een blauw puntje op de kaart.

Je bent nog niet direct in het spel als je een portal in bent gegaan. Eerst kom je in de wachtruimte. Middenin je scherm staat een witte tekst met "Time until next game starts:" en het aantal minuten dat je nog moet wachten voordat het spel begint. Als er een plaatsje vrij komt in het spel dat al bezig is, kun je worden gevraagd om mee te doen.

Wachtkamer

Om de wachttijd te verdrijven, is er wat leuks toegevoegd.

In dierenvorm kun je alleen rondlopen, praten, muziek afspelen en je instellingen veranderen. Je zult dus niet bij je inventory kunnen om van armour te veranderen. Als het spel begint zul je natuurlijk weer terugveranderd worden.

Het spel

Plattegrond

Als het spel is gestart, kom je in een kamertje op de eerste verdieping met een barrière als uitgang. Deze kamer heet de respawn room. Je zult hier uitkomen als je dood bent gegaan. Hier kun je tinderboxes en bandages pakken. Met de tinderboxes kun je barricades, ballista's en katapulten in de hens steken. De bandages genezen je voor 10% van je maximale levenspunten, halen je poison weg en herstellen 30% van je renenergie. Wanneer je ze op andere spelers gebruikt, zullen zij de effecten van de bandages ondervinden. Om de bandages snel te kunnen pakken, kun je met de rechtermuisknop kiezen om er vijf of tien tegelijk te pakken of je hele inventory ermee te vullen. Ook worden in deze ruimte je levenspunten hersteld en kun je bij het altaar je prayer opladen.

Let wel op: als je meer dan 2 minuten in de respawn room blijft staan zonder eruit te gaan, zul je uit het spel getrapt worden. Er staat in gele letters op je scherm hoe lang je nog maximaal mag blijven.

Als je de respawn room uitloopt en de ladder af gaat, kom je bij allemaal tafels. Op die tafels staan allemaal spullen die je net als de bandages oneindig kan pakken.

Voorraadkamer

Als je buiten je basis komt, zie je dat Castle Wars verdeeld is in twee helften. In het noordwesten is de basis van Zamorak en in het zuidoosten is de basis van Saradomin. De helften worden gescheiden door een rivier. Midden in het gebied is een eiland met twee bruggen, één naar de basis van Zamorak basis en één naar de basis van Saradomin. Er zijn op dit eiland ook twee ladders naar de ondergrondse gangen. In het noorden en het zuiden van de rivier liggen "stepping stones", stapstenen, daarmee kun je naar de overkant springen en hoef je niet helemaal om te lopen.

De twee basissen hebben dezelfde bouw en plattegrond, ze hebben alleen een ander uiterlijk en Zamorak heeft een rode vlag en Saradomin blauw. Boven de respawn room is een lege verdieping met niets en daarboven is een klein kamertje met de teamvlag. Zoals al gezegd moet jouw team de vlag van de tegenstander halen en naar de standaard van je eigen vlag brengen. Als dat gebeurt zal je team een punt krijgen. De tussenstand is af te lezen in het bovenin je scherm.

Katapult en buitenmuur

Op dezelfde hoogte van de respawn room is de buitenmuur. Je kunt vanaf hier je pijlen of spreuken afvuren, om je basis te verdedigen. Hier staat ook de katapult. De katapult wordt afgevuurd met rocks, die zijn te vinden bij de barricades, pickaxes en explosive potions. Als de katapult heel is en je probeert hem af te vuren, krijg je een scherm te zien.

Katapult

Hiermee kun je de katapult richten. Klik het vakje aan waar je heen wilt schieten en druk op "FIRE!" als je klaar bent. Zo kun je spelers die daar rondlopen raken, dus ook je teamleden! Als een teamgenoot een flare gebruikt, wordt zijn locatie op het kaartje geel en weet je dat je daar niet heen moet schieten - of juist wel. Wanneer je Catapult Construction doet, raken je projectielen je teamgenoten niet meer. De katapult is handig voor spelers met een lager level, die toch nog veel schade willen toebrengen aan de tegenstanders.

Je kunt de katapult van je tegenstander met een tinderbox of explosive potion vernielen. Vernielde katapulten moet je met een toolbox repareren.

Middelste eiland

Dit eiland ligt in de meestgebruikte route om bij het kasteel van de tegenstander te komen. Je gaat via de poort van jouw kasteel naar het middelste eiland, loopt naar het kasteel van de vijand en probeert de poort om te krijgen. Op het eiland zijn twee toegangen naar de ondergrondse gangen. Verder zijn er torens waar je op kunt staan.

Ondergrondse gangen

In de voorraadkamer is een ladder die je af kunt. Deze ladder gaat naar de ondergrondse gangen. Er zijn twee gangen vanaf die ladder. Als je een van die gang afloopt, kom je bij stenen. Deze kun je met een pickaxe weg hakken of met een explosive potion laten ontploffen. De ondergrondse gangen leiden naar het eiland of de basis van de tegenstander. Deze gangen moet je slim gebruiken, hier zijn minder mensen dan boven en het is een handige plek om je als je je eigen vlag hebt te verstoppen. Niemand let op de uitgang die in beide kastelen uitkomen, daarom is dit een goede route om naar de vlag van de tegenstander te gaan.

Je kunt ook een explosive potion op de muur gebruiken. Dan vallen de stenen weer naar beneden en als daar dan iemand staat is hij in één keer dood! Je kunt ook de muur met een pickaxe kapothakken, maar dat gaat heel langzaam als je geen goede pickaxe hebt.

Tunnels

Kasteel van je tegenstander binnenkomen

Zoals al gezegd, ziet het kasteel van je tegenstander op de plattegrond er precies hetzelfde uit. Alleen het uiterlijk van de kastelen verschilt. Je kunt het kasteel van de tegenstander binnendringen door de hoofdpoort te slopen, de achterdeur te picklocken, met een touw de muren op te klimmen of via de ondergrondse gangen te gaan.

Ballista

Op tien verschillende plaatsen in de arena staan plaatsen waar je een ballista op kunt zetten. Op het kaartje hierboven staan deze plaatsen met een rode stip aangegeven. De ballista moet je bij Lanthus kopen, de man in de beginhal van Castle Wars. Je moet alle onderdelen en munitie hebben.

Ga naar een plaats en zet je ballista op. Afhankelijk van de gekozen locatie kun je de ballista naar drie of vier richtingen zetten. Vul dan je ballista met munitie. Een ballista kan 100 pijlen bevatten. Als je ballista werkt, zal hij vanzelf op de eerstvolgende vijand schieten die langsloopt. Dit kost één pijl.

Ballista

Ballista's kun je met een tinderbox of explosive potion kapotmaken. Je kunt ze ook met je eigen wapens aanvallen, maar als je niet met veel spelers bent kan dit wel even duren.

De tekens bovenin en aan de linkerkant van je scherm

Als je in het spel staat, zul je merken dat bovenin en links in je scherm tekens staan. Deze tekens staan er niet voor niets: ze geven je handig informatie over wat er allemaal gaande is. Bovenin zie je de status van de vlaggen: of ze uit hun standaard zijn of er gewoon nog staan. De blauwe vlag is natuurlijk van Saradomin, de rode van Zamorak. Hier zie je ook de score en hoe lang het huidige spel nog duurt.

Score

Daaronder is nog informatie te lezen over de status van de poort van je team's kasteel, de achterdeur van je kasteel, de status van de tunnels onder je kasteel en informatie over de katapult op de muren van je kasteel.

Status

Het is niet mogelijk om alchemiespreuken en bepaalde spreuken uit het Lunar-spreukenboek te gebruiken.

Na 20 minuten is het spel afgelopen en wint het team met de meeste punten. Iedereen uit het winnende team krijgt als beloning 2 gouden tickets. Bij gelijk spel krijgt iedereen 1 gouden ticket en als je verliest helemaal geen. Je krijgt ook per spel dat je speelt, ongeacht de uitkomst, een zilveren ticket. Wat je met deze tickets kunt kun je hieronder lezen bij de beloningen.

Let op: je krijgt alleen maar gouden tickets als er aan het begin van het spel minstens 5 mensen in elk team zaten. Als er tijdens het spel mensen verdwijnen maakt dit echter niet uit.

Handige voorwerpen en bonussen in Castle Wars

De beloningen

Met deze tickets kun je armour kopen bij Lanthus. Hij is de man die voor de drie portals in de beginhal staat.

Als je een basic decorative platebody, platelegs en shield tegelijk draagt, zul je 10% meer op je vijanden in Castle Wars hitten. Bij detailed is dat 15%. Je zult ook 10% meer schade aan barricades en ballista's toerichten. Een setje van een intricate decorative platebody, platelegs en shield heeft dezelfde bonussen als detailed, maar je hit 20% meer bij vijanden in plaats van 15% en je krijgt geen schade van katapulten. Bij profound hit je 25% meer in Castle Wars, breng je 10% extra schade aan ballista's en barricades toe en ben je immuun voor schade van ballista's en katapulten.

Klik voor meer informatie over de voorwerpen op de naam van het voorwerp.

PlaatjeNaamTicketsExtra informatie
Basic decorative helmBasic decorative helm4 Ticket zilver-
Basic decorative armourBasic decorative platebody8 Ticket zilver-
Basic decorative platelegsBasic decorative platelegs6 Ticket zilver-
Basic decorative shieldBasic decorative shield6 Ticket zilver-
Basic decorative swordBasic decorative sword5 Ticket zilver-
Detailed decorative helmDetailed decorative helm40 Ticket goud-
Detailed decorative armourDetailed decorative platebody80 Ticket goud-
Detailed decorative platelegsDetailed decorative platelegs60 Ticket goud-
Detailed decorative shieldDetailed decorative shield60 Ticket goud-
Detailed decorative swordDetailed decorative sword50 Ticket goud-
Intricate decorative helmIntricate decorative helm400 Ticket goud-
Intricate decorative armourIntricate decorative platebody800 Ticket goud-
Intricate decorative platelegsIntricate decorative platelegs600 Ticket goud-
Intricate decorative shieldIntricate decorative shield600 Ticket goud-
Intricate decorative swordIntricate decorative sword500 Ticket goud-
Profound decorative helmProfound decorative helm650 Ticket goud-
Profound decorative armourProfound decorative platebody1100 Ticket goud-
Profound decorative platelegsProfound decorative platelegs800 Ticket goud-
Profound decorative shieldProfound decorative shield800 Ticket goud-
Profound decorative swordProfound decorative sword800 Ticket goud-
Guthix haloGuthix halo300 Ticket goudZorgt ervoor dat Clarity of Thought, Improved Reflexes, Incredible Reflexes, Chivaly en Piety minder snel prayer points gebruiken.
Saradomin haloSaradomin halo300 Ticket goudZorgt ervoor dat Thick Skin, Rock Skin, Steel Skin, Chivalry en Piety minder snel prayer points gebruiken.
Zamorak haloZamorak halo300 Ticket goudZorgt ervoor dat Burst of Strength, Superhuman Strength, Ultimate Strength, Chivalry en Piety minder snel prayer points gebruiken.
Faithful shieldFaithful shield200 Ticket goud-
Saradomin team hoodSaradomin team hood10 Ticket zilver-
Saradomin team capeSaradomin team cape10 Ticket zilver-
Zamorak team hoodZamorak team hood10 Ticket zilver-
Zamorak team capeZamorak team cape10 Ticket zilver-
Castle wars flag capeCastle wars flag cape2 Ticket zilverJe kunt deze cape kopen als je in een potje de meeste keren een vlag hebt veroverd.
Castle wars kills capeCastle wars kills cape2 Ticket zilverJe kunt deze cape kopen als je in een potje de meeste mensen hebt vermoord.
Castle wars hobbyist capeCastle wars hobbyist cape2 Ticket zilverTe koop als je 500 potjes hebt gedaan.
Castle wars enthusiast capeCastle wars enthusiast cape2 Ticket zilverTe koop als je 1000 potjes hebt gedaan.
Castle wars professional capeCastle wars professional cape2 Ticket zilverTe koop als je 5000 potjes hebt gedaan.
Ballista baseBallista base2 Ticket zilverZie het kopje "Ballista" hierboven.
Ballista bolt stackBallista bolt stack2 Ticket zilverZie het kopje "Ballista" hierboven.
Ballista bowBallista bow2 Ticket zilverZie het kopje "Ballista" hierboven.
Ballista chamberBallista chamber2 Ticket zilverZie het kopje "Ballista" hierboven.
Ballista ammoBallista ammo4 Ticket zilverZie het kopje "Ballista" hierboven.
Melee potion setMelee potion set1 Ticket zilverBevat een super attack, super strength, super defence en super energy potion. Je kunt deze set alleen in Castle Wars gebruiken.
Ranged potion setRanged potion set1 Ticket zilverBevat een ranged, super defence en super energy potion. Je kunt deze set alleen in Castle Wars gebruiken.
Magic potion setMagic potion set1 Ticket zilverBevat een magic essence, super defence en super energy potion. Je kunt deze set alleen in Castle Wars gebruiken.
Castlewars chinchompaCastlewars chinchompa1 Ticket zilverDit is een rangedwapen dat je in Castle wars tegen andere spelers kunt gooien. Je zult alle tegenstanders raken die in het hokje waar de chinchompa valt en de hokjes daaromheen staan.

Je kunt alles terugverkopen voor de prijs die je hebt betaald.

Hybrid armour

Als je met Castle wars wint, kun je zomaar een helm van hybrid armour krijgen. De kans op de helm groeit elke keer als je wint. Klik op de link voor meer informatie.

Over deze pagina

Met dank aan purre owny en treehug voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.