Clan wars

Clan wars is een minigame voor gratis en betalende spelers. Het is bedoeld om grote gevechten tussen clans te houden. Clan wars ligt in de Gamers' grotto ten noorden van Falador. Verlaat de poort van Falador en loopt meteen naar het oosten. Je komt de grot nu vanzelf tegen. De simpelste manier om er te komen is via een betoverde sapphire necklace, de games necklace. Bij clan wars is een bank.

Er zijn geen eisen om mee te doen. Natuurlijk is het wel handig als je een beetje kunt vechten! Het hangt van de instellingen van het potje af of je je spullen verliest bij het dood gaan.

Je kunt in elke wereld clan wars doen, maar de meeste mensen spelen Clan Wars in 80 voor gratis spelers en 74 voor members.

Gevecht

Wat moet ik mee?

Het spel

Er zijn twee soorten clan wars. De ene is "free-for-all", dat wil zeggen dat iedereen voor zichzelf en niet voor een team vecht. De andere soort is de echte clan war, waarin je met het ene team tegen het andere vecht.

Free-for-all (ieder voor zich)

In het noorden van het huisje met de ingang zie je twee portalen. De ene is rood en de andere is wit. Rood wil zeggen dat het gevaarlijk is. Als je daar doodgaat, ben jij je spullen kwijt en kan de tegenstander ze oppakken. Scammers leiden mensen die niet weten wat de rode portal is vaak naar binnen, waarna ze je kunnen doden. Let hier goed op. Als je door de witte portal gaat, zul je je spullen houden als je doodgaat.

Je komt bij beide arena's eerst langs de rand van de arena. Je ziet een magische barrière ten noorden van je. Als je daar door heen gaat, kom je in het gebied waar je kunt vechten. Ten zuiden van de barrière ben je nog veilig. Je kunt vanuit het vechtgebied ook weer teruggaan naar het veilige gebied achter de barrière.

Free for all

Teamgevechten

De teamgevechten werken via het friendschatsysteem. Eén iemand moet een friends chat openstellen, waar iedereen die bij hem of haar in het team wil, in moet gaan. Iemand die in de friends chat general of chat owner is, kan andere chats uitdagen door op "Challenge" bij iemand van een andere chat te klikken. Alle andere mensen uit de chat moeten nu op hun chatvenster letten. Daar zal je in rode letters te zien krijgen of er een gevecht begint. Vanaf dat moment heb je precies twee minuten de tijd om in de paarse portal in het zuiden te stappen. Er is geen minimum aantal spelers nodig om het gevecht te beginnen. Als je in de portal stapt, zul je eerst de regels te zien krijgen, die door de generals en chat owners zijn ingesteld:

Opties

Victory

Hier kun je instellen wanneer een van beide clans wint. Er zijn drie mogelijkheden:

Stragglers

Time limit

Het gevecht zal eindigen als er een bepaalde ingestelde tijd is verstreken of als er aan "knock-out" of "kill-count" is voldaan. Het hangt natuurlijk af van wat je instelt. Je kunt het tijdslimiet instellen van 5 minuten tot 8 uur. Als het tijdslimiet is bereikt, kunnen er twee dingen gebeuren. Als het gevecht een "knock-out"-gevecht is, zal de clan die de meeste mensen over heeft, winnen. Als het gevecht een "kill-count"-gevecht is, zal de clan winnen die de meeste mensen heeft gedood.

On death...

Hier kun je instellen of je je spullen houdt als je dood gaat of dat je je spullen verliest. Er komt bij beide instellingen geen grafsteen als je dood gaat. Als je instelt dat je je spullen verliest bij het dood gaan, verlies je dus al je spullen, maar je potions, voedsel en pijlen zullen wel naar je tegenstander gaan. Voorwaarde is wel dat het in het gevecht toegestaan is om die voorwerpen te gebruiken. Je kunt dus geen voedsel van je tegenstander krijgen als het verboden is om voedsel te krijgen. De optie dat je spullen verliest als je dood gaat, heeft ver niet zoveel nut. Je tegenstander kan de rest van jouw spullen namelijk niet oppakken. Je bent ze gewoon kwijt als ze niet ophaalt.

Combat rules

Hier kun je instellen of melee, magic, ranged, prayer, summoning, voedsel en potions zijn toegestaan.

Arena

Er zijn vijf arena's:

Clan wars Classic

Clan Wars Classic: een gevarieerd landschap met lavavijvers, kapotte muurtjes en dode bomen met single combat rond de portals en multi combat rond het midden.

Turrets

Turrets: een arena met torentjes op het slagveld. Je kunt vanaf hier handig gebruik maken van Ranged en Magic om je tegenstander te doden. Deze hele kaart is multi combat.

Plateau

Plateau: een plateau tussen lava. Er zijn erg weinig obstakels. Deze hele kaart is multi combat.

Forsaken quarry

Forsaken quarry: een verlaten mijn met lage obstakels, zoals stenen en plassen. Rondom de portals is deze kaart single combat, rond het midden multi combat.

Blased forest

Blased forest: een dood bos met hoge obstakels, zoals bomen. Deze hele kaart is single combat.

Watch en Fight

Als je akkoord gaat met de regels, kun je kiezen tussen watch en fight. Met watch kun je het gevecht als toeschouwer bekijken, met fight doe je echt mee. Mensen die tijdens het gevecht dood gaan, komen opnieuw in de wachtkamer.

Voordat het gevecht begint, zal er een muur tussen jouw team en de tegenstander staan. De muur is bedoeld om jullie nog wat voorbereiding te kunnen. Die muur staat er niet als je binnenkomt terwijl het gevecht al bezig is. De muur gaat na twee minuten weg. Dan zal het gevecht beginnen.

Muur

Hierboven staat een plaatje van die muur, die weg moet gaan voordat je kunt beginnen. Wat je hier naast die muur ook ziet, is dat rechtsboven een hokje staat. Daar staan drie dingen:

Aan de rechterkant kun je ook nog zien of je je spullen verliest als je dood gaat of niet.

Als de muur weg is, moet je de leden van de andere clan gaan doden. Als er van één van beide clans geen man meer over is, is het spel afgelopen. Je komt weer in de hal. Het hangt af van de instellingen of je weer opnieuw in de paarse portal kunt gaan om weer deel te nemen aan het gevecht.

Tips

Als je met een paar vrienden Clan Wars gaat doen en je een van jullie is de leider, dan kun je hem als "caller" instellen. Dat kan bij Calladin, de man die in de wachtkamer van Clan Wars staat. Alles wat de caller zegt, zul je tijdens het spel aan de linkerkant van je scherm zien staan. Dat is handig om commando's goed en duidelijk door te krijgen. Je kunt ook een tegenstander als caller instellen, zodat je weet wat je tegenstanders van plan zijn. Tijdens het gevecht kun je van caller veranderen door met de rechtermuisknop op het tekstballonnetje aan de linkerkant van je scherm te klikken.

Hier een paar tipjes om te winnen:

Gewonnen

Rated clan wars

Clans die in het clan camp gemaakt zijn, kunnen daar rated clan wars houden. Een rated clan war is een gevecht tussen clans waarvan de uitslag meetelt voor de hiscores. Rated clan wars moeten in het clan camp worden begonnen en niet in de Gamers' grotto. De sergeant-at-arms van het clan camp kan een rcw badge aan een leider geven, die hij aan clanleden moet geven. Wanneer er tien tot 500 mensen zijn verzameld, kan de leider een andere clan uitdagen voor een gevecht. De regels kunnen niet veranderd worden en zijn als volgt:

De winnaar wordt bepaald door het aantal kills maal met het aantal tegenstanders maal de score van de vijand te doen, samen met nog wat onbekende factoren.

Over deze pagina

Geschreven door Veloxraptor en Feppie64, met dank aan Amati, DikkeZever, Frank en roccala voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.