Conquest

Conquest is een minigame op het eiland van de Void Knights. Het noordwestelijke huisje op het eiland is het huisje van Conquest. Je hebt er niets voor nodig en je kunt er ook niets verliezen. Naast Pest Control kun je ook met deze minigame commendations (ook wel pest points) verdienen. Je hebt minimaal 40 combat nodig om Conquest te kunnen spelen.

Locatie

Zodra je het huisje van Conquest gevonden hebt zul je twee Void Knights zien: Captain Ethar en Knight Dorian. Captain Ethar kan je de minigame eventueel uitleggen via een tutorial, Knight Dorian gaat over de manier waarop je Conquest wilt gaan spelen. Doe eerst de tutorial, dan krijg je een beter idee van de minigame en deze uitleg. De tutorial doen kan geen kwaad, er valt niets te verliezen!

Begin

De minigame lijkt een beetje op een schaakbord, alleen dan met Void Knights. Telkens als je de beurt krijgt, mag je met één stuk een bepaalde afstand lopen en een stuk van de tegenstander aanvallen. In het noorden staat de light squad, in het zuiden de dark squad. Aan het begin wordt bepaald welke squad jij bent. De tegenstander staat aan het andere kant van het schaakbord, die moet jij gaan verslaan. Je tegenstander zal jou natuurlijk ook proberen te verslaan. Bij elke zet kun je ook nog handige commando's uitvoeren die je kunnen helpen bij het verslaan van je tegenstander. Je zult bij deze minigame dus goed moeten nadenken hoe je je tegenstander het best kunt verslaan.

Je troep instellen

Voordat je gaat beginnen, moet je een troep inrichten. Dat kan bij Knight Dorian, de Void Knight die in het huisje aan tafel zit. Iedere speler krijgt 1.000 Squad Resources. Hier kun je soldaten voor je troep mee kopen, maar ook handige commando's die het verslaan van je tegenstander een stuk gemakkelijker maken. Je kunt Squad Resources niet verdienen: dat aantal blijft altijd hetzelfde. Zodra je 0 Squad Resources hebt, heb je alles uitgegeven aan je soldaten en commando's. Je kunt dan je Resources terugkrijgen door je soldaten of commando's te verkopen voor dezelfde prijs als je ze ingekocht hebt.

De ene soldaat kan meer schade aanrichten dan de ander of heeft bijvoorbeeld meer lifepoints. Dat zal ook aan de prijs te merken zijn. Soldaten die beter zijn zullen meer kosten, waardoor je minder andere soldaten kunt kopen. Een Champion kan bijvoorbeeld 400 schade aanrichten, maar kost 200 Squad Resources. Een Scout kan 100 schade aanrichten en kost daarom ook maar 25 Squad Resources. Een Champion heeft natuurlijk wel meer lifepoints waardoor hij niet in één slag verslagen zal zijn, maar een Scout bijvoorbeeld wel. Het ligt dus niet aan de hoeveelheid soldaten die je neemt maar aan hoe sterk de soldaten zijn.

Tip: je kunt met je rechtermuisknop op een soldaat van jou of je tegenstander klikken, klik vervolgens op Details. Daar staat handige informatie over de desbetreffende soldaat, bijvoorbeeld hoeveel schade hij/zij kan aanrichten en hoeveel lifepoints de soldaat nog over heeft.

Soldaten

PlaatjeNaamKostenInformatie
ChampionChampion200Een Champion kan per beurt maximaal vier hokjes verder lopen. Een Champion kan 400 schade aanrichten en heeft 500 lifepoints. Hij kan maximaal één hokje van de tegenstander af schade aanrichten.
MageMage100Een Mage kan per beurt maximaal vier hokjes verder lopen. Een Mage kan 200 schade aanrichten en heeft 100 lifepoints. Een mage kan maximaal vier hokjes van de tegenstander af schade aanrichten.
ArcherArcher100Een Archer kan per beurt maximaal drie hokjes verder lopen. Een Archer kan 100 schade aanrichten en heeft 100 lifepoints. Een Archer kan maximaal zes hokjes van de tegenstander af schade aanrichten.
KnightKnight100Een Knight kan per beurt maximaal vier hokjes verder lopen. Een Knight kan 300 schade aanrichten en heeft 300 lifepoints. Een Knight kan maximaal één hokje van de tegenstander af schade aanrichten.
HalberdierHalberdier75Een Halberdier kan per beurt maximaal vier hokjes verder lopen. Een Halberdier kan 200 schade aanrichten en heeft 200 lifepoints. Een Halberdier kan maximaal twee hokjes van de tegenstander af schade aanrichten.
Foot soldierFoot soldier50Een Foot soldier kan per beurt maximaal vier hokjes verder lopen. Een Foot soldier kan 100 schade aanrichten en heeft 300 lifepoints. Een Foot soldier kan maximaal één hokje van de tegenstander af schade aanrichten.
ScoutScout25Een Scout kan per beurt maximaal zes hokjes verder lopen. Een Scout kan 100 schade aanrichten en heeft 100 lifepoints. Een Scout kan maximaal één hokje van de tegenstander af schade aanrichten.

Commando's

Commando's zijn handigheidjes tijdens het spelen van Conquest. Ze hebben allemaal een handig effect waardoor het gemakkelijker kan worden om je tegenstander te verslaan. Tijdens het spelen van Conquest zul je af en toe Command Points krijgen door bijvoorbeeld een soldaat van je tegenstander te verslaan. Hiermee kun je commando's uitvoeren. De kosten staan in de tabel hieronder. Deze kosten zijn hetzelfde als het kopen van deze commando's met Squad Resources in de winkel van Knight Dorian. De meeste spelers gebruiken de commando's Battle Cry en Charge, deze zijn bijna onmisbaar tijdens het spelen van Conquest. De overige commando's kun je zelf uitkiezen.

CommandoKostenEffectAfkoelperiode
Bombard200De lifepoints van een soldaat van je tegenstander zullen met 100 omlaag gehaald worden. Indien er door deze commando een soldaat van je tegenstander sterft zul je er geen command points voor krijgen.2 beurten
Regenerate150De lifepoints van al je soldaten zullen weer genezen worden.4 beurten
Winds of Fate150Hiermee kun je een commando naar keuze opnieuw activeren zonder op dat moment last te hebben van de cooldown.2 beurten
Charge75Een soldaat naar keuze zal tijdelijk twee keer zo ver kunnen lopen.5 beurten
Battle Cry75Een soldaat naar keuze zal tot de start van je volgende beurt +200 schade aanrichten en +200 lifepoints hebben.5 beurten
Stoicism75Een soldaat naar keuze zal tot de start van je volgende beurt +400 lifepoints hebben.5 beurten
Chastise50Een soldaat van je tegenstander naar keuze zal niet kunnen bewegen tot de volgende beurt van je tegenstander. Deze commando werkt niet als er maar één soldaat over is.3 beurten
Vigilance50Een soldaat naar keuze zal als eerst je tegenstander aanvallen voordat je tegenstander jou kan hitten. Daarna zal je tegenstander pas schade kunnen aanrichten.3 beurten
Shield Wall50Schade aangericht door je tegenstander zal maximaal 100 zijn tot de start van je volgende beurt.4 beurten

De indeling van je troep instellen

Nu moet je nog de startopstelling van je troepen instellen. De opstelling kun je bij Knight Dorian kiezen. Je ziet hier allemaal hokjes. Dit moet het schaakbord in het spel zelf voorstellen. Ook zie je wat letters. Deze letters staan voor de soldaten. C staat bijvoorbeeld voor een Champion en H voor een Halberdier. Maak een keuze, dan ben je klaar met de instellingen en kun je met Conquest beginnen.

Een spel starten

Conquest wordt veel gespeeld in werelden waar Pest Control gespeeld wordt. Wereld 53 is een goede wereld om Conquest te spelen. Ga de trap af, je zult nu een lange hal tegenkomen met twee kleuren barrières.

De groene barrière

Achter de groene barrière is een ruimte waar je op basis van je rang een tegenstander zal krijgen toegewezen. Als je automatisch ingedeeld bent, zal elke beurt maximaal één minuut duren.

De rode barrière

Achter de rode barrière kun je zelf spelers uitdagen, dit kun je doen met je linkermuisknop. Ook kun je er "staken", net als bij de Duel Arena. Dit houdt in dat jij en je tegenstander geld of andere voorwerpen in kunnen zetten. Je kunt in deze ruimte zelf de tijd per beurt instellen. De minimale tijd voor een beurt is 30 seconden, de maximale 3 minuten.

In het spel zelf

Je zit nu in een spel van Conquest. Je bent of de Light Squad, of de Dark Squad. De Light Squad staat altijd in het noorden van het schaakbord, de Dark Squad in het zuiden. Aan het begin zul je zien welke troep jij bent. Bovenaan het scherm staat of jij of je tegenstander aan de beurt is en hoeveel tijd er nog over is voor een zet.

Spel

Er zijn vier fases in het spel, deze voer je één voor één uit.

Vloer

Hiscores

Conquest heeft ook een eigen vakje in de hiscores van RuneScape. Met een rang van 1250 of hoger zul je in de hiscores staan. Hoe meer je in Conquest wint, hoe hoger je rang. Wanneer je verliest, zal je rang dalen.

Overige handige informatie

Beloningen

Void Knight DeflectorVoor elk potje krijg je rangen, waardoor je in de toekomst eventueel voor Conquest in de hiscores van RuneScape komt te staan. Wanneer je de score van 1.250 hebt bereikt, kun je voor 150 pest points een Void Knight deflector kopen. Dit voorwerp, dat je als schild draagt, is uniek en is niet verkrijgbaar via Pest Control. Je kunt één van de andere onderdelen van een setje Void vervangen met de deflector en toch nog de setbonus krijgen. Verder heeft het voorwerp geen voordelen.

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
Void knight deflector42 Attack
42 Strength
42 Defence
42 Ranged
42 Magic
42 Constitution
22 Prayer
Void knight deflectorSchild0000013300N.v.tAlleN.v.t.

Na elk potje zul je ook pest points krijgen. De hoeveelheid wordt berekend aan de hand van het aantal beurten dat het potje heeft geduurd. Het aantal beurten van een potje wordt omgezet in de zogenaamde commendation ratio, een getal tussen de 1 en de 10. Het aantal pest points dat je vervolgens krijgt, is de commendation ratio vermenigvuldigd met een getal dat afhangt van je combat level.

Met deze pest points kun je spullen van de Void Knights kopen. De spullen die je kunt kopen zijn hetzelfde als die van Pest Control.

Over deze pagina

Met dank aan verhaert3, Gnome en x liya z x voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.