Dominion Tower

De Dominion tower ligt in de woestijn ten zuidoosten van de Shantay Pass. Je kunt er nadat je quests hebt voltooid nogmaals tegen de eindbazen daarvan vechten. Hoe meer quests je voltooid hebt, hoe meer monsters je kunt bevechten in de toren. Je verliest geen spullen in deze minigame, maar je moet wel je eigen spullen meenemen. Voedsel en potions krijg je niet terug als je ze opdrinkt, maar zijn wel duur.

Eisen

Om het te kunnen spelen, heb je 110 combat nodig. Verder moet je minimaal 20 quests uit de onderstaande lijst voltooid hebben.

Beginnen

De Dominion tower ligt ten zuidoosten van Al Kharid, in de woestijn onder de Shantay Pass. Volg vanaf de Shantay Pass de rivier, ga de eerste brug over en je ziet de toren in het noorden.

Kaart

Zodra je bij de Dominion tower bent, ga je via de grote trap naar binnen.

Plaatje

Binnen zul je in een grote ruimte komen. Wat meteen op zal vallen, is een groot gezicht. Dit is het gezicht van de toren. Hij gaat over de beloningen en instructies van de minigame. Het gezicht heeft ook een stem zodra je met hem praat, samen met bijna alle monsters in de toren, dus zet je geluid zeker aan! Praat met het gezicht en vraag een dominion medaillon. Hiermee kun je drie keer per dag naar de Dominion tower teleporteren en vrienden uitnodigen om te kijken bij je gevechten door dit voorwerp met de "Use"-optie op ze te doen.

Plaatje

Bank

In het westen van de ruimte is een bank. Hier kun je je voorbereiden op de gevechten. Aan de overkant van de bank en aan de andere kant van het gezicht staan twee kisten waar je beloningen kunt ophalen. Let er wel op dat je score zal worden gereset zodra je dit doet. Je kunt hier ook je score bekijken.

Scorebord en highscores

In het oosten hangt een scorebord. Hier staat een lijst van spelers in de top 10. Alle punten die je inruilt tellen voor de highscores.

Plaatje

De aanwezige monsters

De monsters zijn in acht klassen ingedeeld: A t/m H. Klasse A bevat de lastigste monsters, klasse H de gemakkelijkste. Voor sommige monsters heb je een voorwerp nodig, zoals een ancient mace bij Sigmund. Vaak liggen deze voorwerpen al in de arena klaar. Het enige wat je hoeft mee te nemen zijn runes voor sterke spreuken - liefst van alle vier de elementen, een sterk ranged wapen, een zwaard en bescherming tegen het vuur van draken, zoals een anti-dragon shield. Als je spreukenboek op normale spreuken moet staan, zal dat automatisch gebeuren. Na het gevecht zal je originele spreukenboek terugkeren.

Monsters van klasse A zul je pas vanaf de zesde vloer tegenkomen.

Kijk voor een beschrijving van het monster en een eventuele strategie op de pagina van het monster in de monsterdatabase.

Starten

In het noorden zijn twee trappen die naar de monsters leiden. Zodra je op een van de trappen klikt, krijg je een schermpje met opties. Je kunt daarbij kiezen uit het volgende:

Zodra je climber of endurance hebt geselecteerd, wordt er automatisch een monster voor je uitgekozen. De moeilijkheidsgraad van dit monster kan verschillen van gemakkelijk tot zeer moeilijk.

Plaatje

Bovenstaand plaatje is een voorbeeld van het schermpje waarin het monster voor je uitgekozen wordt. Je kunt hier je taunt selecteren en aanvinken of je toeschouwers wilt toestaan. Taunts zijn emoties die je doet in het filmpje dat voordat je aan het gevecht begint wordt afgespeeld. Ze geven geen bonus. Daarnaast kun je selecteren of je taunts wilt laten zien of dat je hem wilt overslaan en direct doorgaat naar het gevecht. Ook staat op het scherm informatie over het monster en van welke quest het monster is, hoeveel dominion factor je krijgt als je wint, en hoeveel dominion factor je krijgt als je verliest.

Verder kun je door op "hold on" te klikken het gevecht uitstellen om bijvoorbeeld te banken. Met de optie "fight" kun je beginnen. Je zult dan in een grote arena komen. Zodra je de poort opent, zal het monster verschijnen.

Plaatje

Climber mode en handicaps

Bij climber-mode begin je op floor 1. Je zult na elke floor kunnen banken. Je kunt ook altijd stoppen en je punten inruilen voor beloningen. Bij climber mode krijg je per floor erg veel punten. Climber mode is dus vooral handig als je hoog in de highscores wilt staan, maar er zit ook een nadeel aan vergeleken met endurance mode: handicaps.

In climber mode krijg je na elke floor een handicap. Deze handicaps zul je vanaf dan elke floor behouden. Het wordt dan steeds moeilijker om een monster te verslaan. Voordat je een gevecht begint, kun je een handicap "kiezen". Er zal een rijtje ronddraaien. Door op de knop de drukken, stop je het lijstje. Vervolgens zal er een handicap uitgekozen worden. Als je geluk hebt, is dat een (redelijk) goede. Als dat geen goede is, kun je meestal drie keer voor de optie Nudge kiezen. Het lijstje zal dan één keer omhoog schuiven. Er is dan een grote kans dat je een betere handicap krijgt. Je kunt ook voor re-spin kiezen. Dan zal de lijst nogmaals ronddraaien. Je kunt een handicap niet meerdere keren krijgen.

Plaatje

Je kunt maximaal drie keer de "Nudge"-knop of de "Re-spin" knop gebruiken. Per floor die je haalt, krijg je er een draai bij, met een maximum van 3. Stel dat je twee keer bij een monster op Nudge drukt en je haalt hem, dan heb je voor het volgende monster dus weer twee keer de mogelijkheid om Re-spin of Nudge te gebruiken.

Er zijn in totaal 22 handicaps. Op floor 22 heb je dus alle handicaps en wordt het zeer moeilijk om nog verder te vechten. Probeer dus de onhandige handicaps voor op het laatst te houden, zoals no food en no potions. Hieronder staat een lijst met alle handicaps in de volgorde waarin ze op het rad voorkomen. De groene handicaps zijn erg handig, de rode handicaps kun je beter zo lang mogelijk vermijden.

Handicaps:

Endurance mode

Endurance mode heeft geen handicaps en is daarom gemakkelijker dan climber mode, maar heeft ook een nadeel: bij endurance kun je na een gevecht niet banken. Je kunt wel stoppen.

Je krijgt in endurance minder punten dan bij climber, maar als je verliest, verlies je verder geen punten, wat bij climber wel zo is. Des te hoger je in de toren komt, des te meer punten je krijgt. Aangezien je niet kunt banken, moet je wel de volgende voorwerpen meenemen:

Special mode

Special mode biedt gevechten die je in normale quests niet kunt doen. Sommige zijn zeer, zeer moeilijk en sommige zijn gemiddeld tot moeilijk. Denk aan gevechten als twee keer Nomad achter elkaar met één inventory of het verslaan van 15 Evil Chickens. Onder het plaatje staan alle uitdagingen.

Plaatje

Speciale uitdagingen

PlaatjeNaam en beschrijving
Plaatje

Revenge of the Evil Chickens

Je moet 15 Evil Chickens verslaan zonder Prayer. De Evil Chickens vallen je aan met Magic maar zullen je alleen aanvallen als ze naast je staan. Probeer ze dus op één lange rij te krijgen zodat je er telkens maar één hoeft te bevechten.

Je krijgt 1780 punten voor het voltooien van deze uitdaging.

Plaatje

Finish Him!

Je moet tegelijkertijd de volgende bosses verslaan: Arrav, Koschei the Deathless, General Khazard, Black Knight Guardian, The Kendal, de Black Golem, de White Golem en de Grey Golem. Alle monsters zullen maar 20% van hun life points over hebben aan het begin van het gevecht.

Je krijgt tijdens het vechten de volgende handicaps: geen prayers, reduced melee, ranged en magic defence, diseased, vergiftigd, geen ultimate abilities, random daze en geen power ups.

Je krijgt 1600 punten voor het voltooien van deze uitdaging.

Plaatje

Just Die Already

Je moet zes Dagannoth sentinels verslaan. Dagannoth sentinels staan erom bekend dat ze elkaar genezen. Je kunt de sentinels verslaan door eerst de eerste twee sentinels te verslaan, dan de tweede twee en dan de laatste twee. De sentinels zullen elkaar niet genezen als je elkaars aantal life points rond hetzelfde houdt.

Je krijgt 1650 punten voor het voltooien van deze uitdaging.

Plaatje

No More Nomad... No more!

Je moet Nomad twee keer verslaan zonder te banken. Dit is goed mogelijk met een pack yak.

Je krijgt 2930 punten voor het voltooien van deze uitdaging.

Plaatje

I Eat Dagannoths For Breakfast

Je moet drie soorten Dagannoths verslaan: de Dagannoth mother van Horror from the Deep en de Dagannoth mother en twee Dagannoth sentinels van Blood Runs Deep. In totaal zijn dit vier Dagannoths.

Tip: begin met de Dagannoth mother van Horror from the Deep, vervolgens de Dagannoth sentinels en als laatst de lastigste, de Dagannoth mother van Blood Runs Deep.

Je krijgt 1940 punten voor het voltooien van deze uitdaging.

Plaatje

Indigestion

Je moet alle eindbazen van Recipe for Disaster tegelijk verslaan. Bij dit gevecht zijn er een aantal handicaps: geen schild, no power-ups, reduced melee, magic en ranged defence, geen familiar, geen body armour en geen ultimate abilities.

Benodigdheden: (extreme) potions of overload, prayer potion, rangedarmour, magicarmour (helm en legs), crossbow, eventueel off-hand crossbow, staff of wand met off-hand, thrownwapens, runes voor alle elementspreuken, goed voedsel.

Je kunt het beste beginnen met Karamel. Dood haar met crush maar houd je rangedarmour aan voor de defence. Doe ook protect from magic aan en eventueel een prayer aan die je melee boost. Zodra je straks gaat rangen moet je die natuurlijk omruilen voor een prayer die je ranged boost.

Zorg ervoor dat je niet dichtbij Flambeed staat. Als hij namelijk niet dichtbij staat zal hij weglopen waardoor je geen last van hem zult hebben. Dood na Karamel Dessourt. Maak daarbij gebruik van thrownwapens. Dood na Dessourt Agrith-Na-Na. Dat doe je met bolts. Dood daarna de culinaromancer. Dat kan met alle aanvalsstijlen. Om Flambeed te doden moet je rondjes rennen. Doe steeds één hit op hem met waterspreuken en ren dan weer verder. Doe ook protect from melee aan, want hij hit erg hoog! Flambeed kan erg lastig zijn. Tot slot dood je de gelatinnoth mother met behulp van de kleuren.

Je krijgt 1500 punten voor het voltooien van deze uitdaging.

Plaatje

You'll Never Defeat Me!

Je moet vijf minuten overleven in een arena met alle monsters van de quest Dream Mentor. Dit is niet heel lastig, ren gewoon rondjes en eet steeds het voedsel wat gedropt wordt.

Je krijgt een aantal handicaps: reduced melee, ranged en magic attack en defence, geen schild, geen body armour, geen potions, random daze, gehalveerde life points, geen prayers, geen voedsel en geen familiar. Het voedsel wat gedropt wordt kun je wel gewoon eten.

Je krijgt 875 punten voor het voltooien van deze uitdaging.

Plaatje

Hey! Eat power-up

Je moet een aantal eindbazen verslaan waarbij je alleen gebruik mag maken van voorwerpen uit de Dominion tower. Alle voorwerpen die je nodig hebt liggen in de arena. Dit zijn bommen die je naar de monsters kunt gooien (des te groter hoe meer schade), Silverlight, een Ancient mace en een hammer voor de monsters Delrith, Sigmund en Count Draynor.

De volgende monsters bevinden zich in de arena: Solus Dellagar, Delrith, Count Draynor, Melzar the Mad, Sigmund, Tarn Razorlor, Draugen, The Kendal, de vijf varianten van Tumeken's shadow, Culinaromancer, Elvarg en Treus Dayth. Alle monsters hebben een laag tot gemiddeld level. Let wel op Elvarg, zij kan namelijk zeer hoog hitten met dragonfire.

Tip: neem scorpion meat mee die je gekregen hebt als beloning van andere uitdagingen, deze mag je namelijk wel gebruiken!

Je krijgt 695 punten voor het voltooien van deze uitdaging.

Sunfreet

The Fire! It Burns!

In het komende gevecht zul je het moeten opnemen tegen Sunfreet, een gigantisch draak-achtig wezen met spijkers, vleugels en heel veel vuur. Ook mag je geen power-ups, familiars, special attacks of prayers gebruiken.

Sunfreet begint het gevecht met een lucht-fase, waarin hij in verschillende patronen vuurballen op de arena laat neerregenen die je levenspunten erg snel naar beneden zullen halen als je niet uit de weg gaat. In deze fase kun je hem niet aanvallen dus oefen een paar keer om de volgorde van de patronen te leren (dit kan ook op de makkelijke versie), de patronen zullen altijd hetzelfde blijven. Na de vier patronen zal Sunfreet weer landen en kun je beginnen met aanvallen.

Sunfreet kan met Magic bijna de hele arena beslaan en rond de 1000 hitten, met Melee kan hij twee vakjes ver slaan en ongeveer hetzelfde hitten. Hij gebruikt zijn Magic aanvallen alleen als hij je niet kan raken met Melee. Ook heeft hij twee speciale aanvallen die hij kan gebruiken. Als hij ophoudt met slaan begint hij met het opladen van een van deze twee aanvallen. De ene aanval verlamt je, waardoor je tijdelijk niet kunt bewegen of aanvallen (wel eten), deze kun je ontwijken door van hem af te kijken. Met de andere aanval zwiept hij met zijn staart en kan hij met Melee gemakkelijk 5000 hitten. Deze laatste aanval reikt twee vakjes ver en kun je ontwijken door voldoende van hem af te lopen.

Houd er rekening mee dat je maximaal 500 per keer kunt hitten op Sunfreet en focus dus op aanvallen die meerdere keren hitten - zoals Rapid Fire - en niet op aanvallen die eenmalig een grote hit doen.

Voor het verslaan van Sunfreet zul je 4250 punten krijgen. Ook zal je dominion marker nu rook afgeven zodat iedereen duidelijk kan zien dat je Sunfreet verslagen hebt. Er komt natuurlijk ook een vermelding als je de dominion marker leest.

Sunfreet

The Fire! It Burns! (easy version)

Sunfreet (easy version) is in alle opzichten hetzelfde als de normale Sunfreet, maar doet veel minder schade en heeft minder levenspunten. Deze versie is een goede oefening om de patronen onder de knie te krijgen en om het gevecht eens mee te maken.

Voor het verslaan van dit monster krijg je geen punten.

Freestyle mode

Bij freestyle mode kun je zelf je monster kiezen. Je moet het monster alleen eerst verslagen hebben in de climber of endurance mode. Nomad kun je ook bij de special challenge vrijspelen. Je kunt nu voor de lol monsters selecteren waar jij nog eens een keer tegen wilt vechten. Je krijgt hier geen punten of beloningen voor. De handicaps mag je zelf kiezen.

Plaatje

Spectator mode

Met spectator mode kun je gevechten van andere spelers bekijken. Zodra je voor deze optie kiest krijg je een lijst van de top 10 gevechten. Je kunt dan zelf kiezen naar welk gevecht je wilt kijken. Je kunt door op een oog in de arena te klikken op zes verschillende plekken van de arena kijken. Ook kun je door op het middelste oog te klikken de speler automatisch volgen.

Beloningen

Voor bepaalde mijlpalen krijg je een extra beloning. De belangrijkste beloningen zijn de Goliath gloves, Spellcaster gloves en Swift gloves. Van alle gloves bestaan gele, zwarte, witte en rode versies. Het zijn zeer sterke gloves voor melee, magic en ranged, maar ze gaan wel kapot na twee uur vechten. Daarna zul je bij de Dominion tower nieuwe moeten halen. Voor elke nieuwe set die je haalt, moet je 25 monsters doden. Let op: je kunt maximaal drie gloves van dezelfde soort tegelijk in bezit hebben. Je kunt wel sparen voor 14 gloves die je dan later moet ophalen, voor wanneer de gloves die je in bezit hebt op zijn.

Naast de gloves zijn dreadnips ook zeer handig. Dit zijn beestjes die je naast je summoning familiar op kunt roepen en zeer veel hitten. Ze werken niet bij spelers en in de dominion tower. Vaak worden ze gebruikt bij bosses in de God Wars Dungeon, maar ook bij bijvoorbeeld de minigame TokHaar Fight Kiln.

MijlpaalBeloning
Bereik verdieping 5 in Climber modeJe kunt een nieuwe agressieve emotie doen aan het begin van een gevecht
Bereik verdieping 10 in Climber modeJe kunt een nieuwe grappige emotie doen aan het begin van een gevecht
Bereik verdieping 15 in Climber modeJe kunt voortaan de power-up help horn in een kist krijgen
Bereik verdieping 15 in Endurance modeJe kunt een nieuwe onderdanige emotie doen aan het begin van een gevecht
Bereik verdieping 20 in Endurance modeDe Dominion medallion zal een Super dominion medallion worden
Bereik verdieping 25 in Endurance modeJe kunt voortaan de power-up Dominion crossbow in een kist krijgen
Ondervind alle handicaps minimaal één keer (hoeft niet tegelijk)Je kunt voortaan de power-up Dominion sword in een kist krijgen
Gebruik de power-ups Help horn en bombsJe kunt voortaan de power-up Dominion staff in een kist krijgen
Vind de helft van alle journal pagesJe kunt voortaan de power-up Diminutive bomb in een kist krijgen
Vind alle journal pagesJe kunt voortaan de power-up Massive bomb in een kist krijgen
Dominion factor 10.000 en alle journal pagesJe kunt voortaan de power-up Colossal bomb in een kist krijgen
Dood 100 monsters Dominion marker (1)
Dood 200 monsters Dominion marker (2)
Dood 300 monsters Dominion marker (3)
Dood 400 monsters en doe alle speciale uitdagingenMogelijk om voor 10.000 gp tien Dominion mines te kopen
Dood 450 monsters en bekijk een wedstrijd Dreadnip
Dood 500 monstersMogelijkheid om tien Ascendancy mines te krijgen. Als je die opnieuw wilt halen, moet je weer 500 monsters doden.
Dood 500 monsters en minimaal één keer Nomad, Ayuni, Leeuni, Eruni, The Untouchable, Two Dagannoth Sentinels, Balance elemental en Ice Demon Goliath gloves
Dood 500 monsters en minimaal één keer Decaying avatar, Daganoth Mother van Blood Runs Deep, The Everlasting and Illusive, Nezikchened, Arrav en Giant roc Spellcaster gloves
Dood 500 monsters en minimaal één keer Pest queen, Zenevivia, Damis, Farid, Kamil, Dessous, Karamel en Gelatinnoth Mother, Jungle demon, Inadequacy Swift gloves
Bereik alles van het bovenstaande Dominion marker (4) en de mogelijkheid om de top van de toren te bezoeken, waar je tegen alle monsters kunt vechten. Daar krijg je geen xp voor.

Je verdient bij elk gevecht punten, de dominion factor. Deze bepalen de inhoud van de kist naast de bank in de beginhal van de toren. Als je in de kist kijkt, zie je welke voorwerpen je krijgt. Je kunt die eruithalen, weggooien of op de bank laten zetten.

Mogelijke voorwerpen uit de kist

De potions en het voedsel kun je alleen in de Dominion tower gebruiken. De potions zijn na twee keer drinken op. De bommen kan je gebruiken tijdens de gevechten om je tegenstander(s) sneller uit te schakelen.

Als je van de voorwerpen af wilt die je alleen in de Dominion Tower kunt gebruiken, kun je ze bij de kist omwisselen voor xp-boeken. De xp die je per boek krijgt, is afhankelijk van het aantal voorwerpen dat je inlevert en de soort ervan.

Over deze pagina

Geschreven door Frankos9, nieuwe updates door Siddy00, met dank aan 0ne Shot, 51nt3rkl445, Flames, Huseyin-Gazi, Im pk Devas, Jimsson, L Quest Alot, Livonias, NLKav, Rallim, emardo2, europa 1, im zammygod, joachim12111, pasman6 en puddi kill voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.