Duel Arena

De Duel Arena ligt in het noordoosten van Al Kharid. Je kunt er met een betoverde emerald ring, de ring of duelling, heen teleporteren. In deze arena kun je met andere spelers duelleren. Als je een gratis speler bent, kun je alleen duels houden voor de eer of met een maximumprijs van 40.000 gp.

Kaart

Je verliest je spullen in zo'n duel niet als je doodgaat, maar je kunt wel spullen inzetten die voor de winnaar zijn. Duels worden ook vaak voor de lol gehouden, dus zonder inzet.

SymboolAls je in de Duel Arena komt, zal er een symbool in de hoek van je scherm verschijnen. Dat betekent dat je mensen kunt uitdagen voor een duel.

Er zijn twee soorten duels: friendly en staked duels. Je kunt dat vertalen als duels voor het plezier of met inzet. Friendly en staked duels kun je in principe in elke wereld houden, hoewel er wel speciale werelden zijn waar je heen kunt als je een tegenstander zoekt.

Friendly / staked duels

Friendly en staked duels worden in de arena's gehouden, die op de kaart bijna niet te missen zijn. Je kunt naar deze arena's lopen om duels van andere mensen te bekijken. Ook kun je vanaf hier rotte tomaten naar de duelleerders gooien. Deze tomaten zijn bij de bank te koop.

Om te beginnen klik je met je rechtermuisknop op iemand. Klik dan "Challenge" aan. Je kunt nu kiezen of je een friendly (zonder inzet) of staked (met inzet) duel wilt houden. Vervolgens krijg je een scherm waar je de regels kunt instellen. In het geval van een staked duel ziet dat er zo uit:

Uitdagen

Je kunt in het scherm alle regels instellen, zoals welke voorwerpen je aan mag hebben en of je voedsel mag gebruiken. Links zie je wat je aan hebt. Als je in een van de vakjes klikt, komt er een rood rondje omheen met een streep. Dat betekent dat je op dat stuk van je lichaam in het duel niets kunt dragen. Rechts staan er een heleboel hokjes die je aan kunt klikken.

No Ranged
Als je dit hokje aanklikt, kun je geen Ranged wapens gebruiken, zoals werpmessen en pijl en boog. Ook kun je geen Ranged abilities gebruiken.
No Melee
Klik dit aan om Melee-wapens, zoals zwaarden en bijlen, te verbieden. Ook kun je geen Attack of Strength abilities gebruiken.
No Magic
Hiermee verbied je magische spreuken en abilities
Fun weapons
Klik dit aan als je alleen grappige wapens wilt gebruiken, zoals bloemetjes en rubberen kippen
No forfeit
Vecht je door tot het einde of mag je opgeven? In een hoek in de duel arena zit een luik, waar je doorheen kunt als je je op wilt geven. Forfeit is opgeven. Als je dit dus aanklikt, kun je niet door het luik
No drinks
Met dit knopje stel je in of je drankjes mag drinken of niet
No food
Mag je tijdens het vechten eten om weer wat sterker te worden?
No prayer
Zet hier een vinkje voor om prayers en curses uit te schakelen.
No movement
Is het toegestaan om in het duel te lopen of niet?
Obstacles
Wil je in een arena met obstakels of in een kale arena vechten? Obstakels kunnen gevechten vertragen en spannender maken.
Enable Summoning
Mogen je vriendjes van Summoning wel of niet meehelpen bij het verpulveren van de vijand?
No abilities
Mag je abilities gebruiken om je tegenstander extra snel en hard af te maken?

Klik als je klaar bent op accepteren. Kijk alle regels nog eens goed na in het scherm dat je nu krijgt en klik nogmaals op accept. Het gevecht zal na een paar seconden beginnen. In deze paar seconden heb je nog even de tijd om je potions te drinken, je tegenstander te zoeken en van wapens te wisselen. Daarna kun je vechten. Boven je tegenstander zal een gele pijl staan.

Gevecht

Tijdens het vechten kun je ook nog kleren veranderen en dingen eten. Probeer je tegenstander te doden.

Duel arena

Als je gewonnen hebt, krijg je dit scherm te zien. Je kunt erop zien wat je hebt gewonnen en wie je hebt verslagen en zijn combatlevel. Als je het weg klikt, kom je in het ziekenhuis van de duel arena terecht. Hier zul je gezond uitkomen. Ook kun je via de knop onderaan het scherm meteen je tegenstander opnieuw uitdagen.

Tips

Duellist's cap

Gratis spelers en members kunnen kosteloos bij Estocada bij de poort van de Duel Arena een duellist's cap halen. Deze hoed is vergelijkbaar met de wildstalker helmet. De duellist's cap houdt bij hoeveel duels je in de Duel arena hebt gewonnen. Je kunt er mee in een standbeeld veranderen, die de statistieken weergeeft. Ook kun je er een emotie mee doen.

De hoed zal van niveau veranderen naarmate je meer duels wint. Het uiterlijk van de hoed zal veranderen en de hoed zal een extra emotie krijgen. Een hoed kan ook alle emoties van lagere hoeden.

PlaatjeNaamAantal kills
Duellist's cap (tier 1)Duellist's cap (tier 1)0-9
Duellist's cap (tier 2)Duellist's cap (tier 2)10-99
Duellist's cap (tier 3)Duellist's cap (tier 3)100-499
Duellist's cap (tier 4)Duellist's cap (tier 4)500-1999
Duellist's cap (tier 5)Duellist's cap (tier 5)2000-4999
Duellist's cap (tier 6)Duellist's cap (tier 6)5000+

Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.