Fishing trawler

Bij dit spelletje wil Murphy met zijn schip vol gaten toch gaan vissen. Murphy is niet bang voor een beetje water: hij is tenslotte een ervaren zeeman! Je kunt met hem mee gaan om hem te helpen. Er moet heel veel gedaan worden om het schip drijvende te houden, dus het is handig als je vrienden hebt om je te helpen. Als je helpt zal Murphy jou en je vrienden een deel van de opbrengst geven. Je kunt helaas alleen aan de opbrengst deelnemen met level 15 fishing. Als je hogere vissen wilt vangen moet je aan de eisen voor die vis voldoen.

Dit spel wordt vaak in wereld 116 gespeeld.

Murphy ligt met zijn schip in Port Khazard. Port Khazard ligt ten zuiden van Ardougne en noordelijk van Yanille, aan de oost kant van de Fight Arena. Je hebt een aantal spullen nodig die je kunnen helpen op het schip. Deze spullen zijn te koop in de twee general stores van Port Khazard. Deze general stores zijn aan elkaar verbonden, dus als je de ene helemaal leeg koopt is de andere ook leeg!

PlaatjeNaamFunctie
CoinsGeldOm alle spullen te kunnen kopen natuurlijk! 20k is ruim voldoende.
Bailing BucketBailing bucketHiermee kan al het water uit de boot worden gegooid. Neem er minimaal 5 mee.
RopeRopeMocht het net kapot zijn gegaan, geen nood: hiermee kan het weer worden gerepareerd. Neem er ongeveer 5 mee, ook al laat je het net door iemand anders repareren.
Swamp PasteSwamp paste

Om de gaten te dichten, anders is het dweilen met de kraan open! 150 swamp paste is voldoende.

Swamp paste kan net zoals de bovenstaande spullen in de General Shop van Port Khazard worden gekocht, maar het kan ook zelf gemaakt worden. Kook swamp tar (bijvoorbeeld te vinden in de moerassen onder Lumbridge) samen met flour op een fornuis. Tip: gebruik de ton met flour uit Murder Mystery.

Als je je helemaal voorbereid hebt, ga je op Murphy's schip via de plank. Je zult een melding krijgen over hoe lang het nog duurt voordat het schip vertrekt. Als er al iemand met het schip aan het vissen is, zul je natuurlijk even moeten wachten of een andere wereld nemen.

Als je de eerste bent die op het schip staat, moet je één minuut wachten voordat het schip vertrekt. Zo kunnen andere mensen zich ook nog bij je aansluiten.

Als je uitvaart, zul je merken dat er water in je schip begint te lopen. Probeer met je vrienden en je emmers het water uit het ruim van het schip te houden, vul de gaten op met swamp paste en repareer het net als die kapot gaat, zodat je vissen kunt vangen. Je ziet in de rechterbovenhoek van je scherm een balk die aangeeft hoe hard je meewerkt. Als je niets doet, loopt de balk leeg en word je van boord gezet.

Aan boord

Laat niet teveel water in het schip lopen. Dan zinkt het schip en moet je zwemmen. Je kunt je in het schip aan een vat vastgrijpen en naar de kust ten noorden van Port Khazard drijven.

Gezonken

Als je twaalf minuten lang het schip drijvende weet te houden, zul je naar Port Khazard terug varen . Hier kun je je buit uit het net halen. Het net zal net iets westelijk op de kade liggen. Klik erop, bewonder je buit en klik op de voorwerpen die je in je inventory wilt stoppen of sleep ze naar de bank deposit box. De spullen die je in het net laat zitten, zullen naast het net gedropt worden. Dan kan iedereen ze oppakken die ze wel wil hebben.

Je krijgt 40% van de xp die je normaal voor een vis zou vangen.

Vis

PlaatjeNaamFishing levelFishing xpCooking levelCooking xpLife points
ShrimpsShrimp14130200
SardineSardine58140200
AnchoviesAnchovy15161530200
SeaweedSeaweed160,4GeenGeen-
OysterOyster164GeenGeen-
SeaweedEdible seaweed160,4GeenGeen200
TunaTuna303230100600
LobsterLobster403640120800
SwordfishSwordfish504050140900
Raw SharkShark7644802101600
Raw Sea TurtleSea turtle79105822121640
Raw Manta RayManta ray81115912161820
Raw tiger sharkTiger shark9580952301360, tot 1000 boven je maximum

Extra

PlaatjeNaamBeschrijving
Shark toothShark toothJe kunt met vijf van deze tanden en naald en draad een shark tooth necklace maken. Hiermee zal een baron shark vijf seconden langer life points teruggeven, krijg je 5% extra xp bij het vangen van sharks en heb je kans dat sharks extra genezen. Je hebt 91 Crafting nodig en je krijgt 170 Crafting xp voor het maken.
Glistening shellGlistening shellHet volgende spel in de Fishing trawler zal je 60% extra Fishing xp geven.
Shimmering shellShimmering shellHet volgende spel in de Fishing trawler zal tien mensen 60% extra Fishing xp opleveren. Clanmaten gaan voor.

Troep

Je krijgt per trip maximaal drie voorwerpen uit deze categorie.

PlaatjeNaamFishing xp
ButtonsButtons1
Broken StaffBroken staff1
Empty potEmpty pot1
Damaged ArmourDamaged armour1
Broken GlassBroken glass1
Rusty SwordRusty sword1
Broken ArrowsBroken arrow1
BootBoot2

De rusty swords kun je bij Tindel Marchant op de pier ten zuiden van het schip voor 100 gp laten identificeren. Meestal krijg je er dan een bronze, iron of steel longsword voor terug, maar het kan wel eens zo zijn dat je er een Rune longsword voor krijgt. Je kunt ze ook proberen om zelf schoon te maken. Dat moet in de workshop van je huis.

Tindel Marchant

Damaged armour kun je ook proberen op de armour stand in je huis te repareren. Je krijgt een platebody van een willekeurig metaal, uitgezonderd dragon. Het repareren kan mislukken. Voor elke succesvolle reparatie krijg je 25 Smithing xp.

Over deze pagina

Met dank aan P23war voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.