Fist of Guthix

Fist of Guthix is een speler-versus-speler minigame, waarin één de jager en de ander de prooi is. Het speelt zich af in een arena. Fist of Guthix is niet voor ironmans.

Fist of Guthix ligt in de Gamers' grotto ten noorden van Falador. Ga de grot in en zoek naar het gat in het zuiden van de grot. Ga erin en je zult bij Fist of Guthix komen. Je kunt ook met een ring of duelling naar Fist of Guthix teleporteren. Een Games necklace zal je naar de Gamers' grotto kunnen teleporteren. Binnenin de grot is een bank.

Locatie

In het begin van de grot ligt een bank, lopen druïdes en staat een winkeltje waar je de beloningen van de activity kunt kopen. Als je via de eerste kamer naar de ingang naar het spel probeert te gaan en er nog nooit bent geweest, wordt je tegengehouden door een druïde. Je moet eerst met de oorworm Fiara praten. Fiara is boos op de druïdes, ze stalken haar. Vraag wat deze plek is. Het is de Fist of Guthix. Je vraagt wat ze doet. Ze gaat nu over de druïdes zeuren. Ze zijn hier gekomen om de Fist of Guthix. Ze vertelt je hoe het spel werkt.

Je komt eerst in de wachtkamer. Als er genoeg mensen zijn, worden jullie opgedeeld in tweetallen. Het minimum aantal spelers is vier. Elk spel heeft twee rondes. In één ben je de jager, in de andere de prooi. Wat je bent, staat in de rechterbovenhoek van je speelscherm. Bij "Hunting" ben je de jager, bij "Hunted by" ben je de prooi.

De arena is rond, met in het midden de Fist of Guthix. De jager en prooi starten aan verschillende kanten. De jager moet de prooi doden, de prooi moet ladingen van de Fist of Guthix verzamelen. De prooi start bij de stone dispenser, waar een gloeiende bol op ligt. De bol moet je oppakken. In deze bol moeten de ladingen van de Fist of Guthix. Ze komen er vanzelf in als je de bol draagt, maar niet als je die in je inventory hebt. Je moet er zoveel mogelijk verzamelen. Hoe dichter je in het midden van de arena komt, hoe meer ladingen je krijgt. Daarom is het daar altijd een kwestie van hoeveel mensen krijg ik er op een vierkante millimeter. Daardoor is altijd lastig om je tegenstander te vinden.

Plaatje

In de rechterbovenhoek staat hoeveel ladingen je hebt. Als prooi moet je ook de jager ontwijken. Met de steen in je hand kun je alleen niet vechten. Je stats zullen ook omlaag worden gebracht, waardoor het nog moeilijker wordt. De spreuken werken in de grot minder goed dan er buiten. Als de prooi kun je alleen Dream, Vengeance en Cure Poison uit het Lunar spreukenboek (members) doen. Je zult als prooi ook vaak geraakt worden door de energie uit de kamer, zodat het niet meer uitmaakt wat je combatlevel is. Als je als prooi de jager weet te doden, zal de jager weer aan de rand van het spel uitkomen. Hij kan de prooi dan opnieuw aanvallen.

Plattegrond

Je kunt je ook verschuilen in de huisjes van de arena. Je bent daar onzichtbaar voor je tegenstander. Als je het huisje binnen gaat, wordt je wel beschadigd door de magische deuren van het huisje. In het huisje worden je stats ook harder omlaag gebracht dan er buiten. In het huisje staan portals. Deze teleporteren je naar andere huisjes. Om de portal te laten werken, moet je wat ladingen van je steen inleveren.

Plaatje

Een ronde kan op vier verschillende manieren eindigen:

Als de eerste ronde voorbij is, begint de tweede ronde. De rollen zijn nu omgekeerd: de jager is nu de prooi en de prooi de jager. De winnaar is diegene die de meeste ladingen heeft verzameld. De winnaar krijgt Fist of Guthix tokens. Daarmee kun je spullen kopen.

Je mag geen potions, runes en voedsel meenemen. Die zal je krijgen. Je krijgt twee soorten runes, namelijk 300 catalytic en 1000 elemental runes. Deze runes kunnen alleen in de arena worden gebruikt en moeten aan het einde van het spel weer worden ingeleverd. Elemental runes tellen voor de elementaire runes, namelijk air, earth, water en fire. Catalytic tellen voor de andere runes. Verder krijg je nog 5 bandages waarmee 15% van je (gebaseerd op je maximale) life points wordt genezen. en poison wordt genezen. Met de tele-orb die je krijgt, kun je één keer naar het midden van de arena teleporteren.

Je kunt geen genezende spreuken, genezende ability's of een blood necklace gebruiken. Verschillende andere genezende voorwerpen, zoals Excalibur of de Vampyrism aura en scrimshaw, kun je ook niet meenemen.

Als het spel is afgelopen, krijg je veel van je pijlen terug die je in het spel hebt afgeschoten. Je hoeft je pijlen dus niet steeds op te pakken.

Beloningen

De hoeveelheid tokens die je krijgt, wordt gebaseerd op je total level en de verzamelde ladingen. De winnaar zal de meeste tokens krijgen, maar als je je als verliezer ook hard hebt ingezet, zul je ook een of twee tokens voor de moeite krijgen. De tokens kunnen bij de druïdes worden ingewisseld. Je krijgt ook een rang voor in de hiscores aan de hand van of je wint, verliest en wat je combatlevel is.

Veel kleren die je kunt kopen, gaan kapot als je ze gebruikt. Het is vergelijkbaar met armour uit de Barrows. De snelheid waarmee de kleren kapot gaat, is alleen wel hoger bij deze kleren. Als de kleren kapot zijn, moet je ze weer opladen. Dat kost opnieuw tokens. Laat je voorwerp aan Reggie zien en hij zal ze opladen.

Druidic mage robes

Als je alle onderdelen van deze set draagt, werken de spreuken entangle, bind en snare beter. De top kost 300 tokens, de bottom 200 tokens en de hood 100 tokens. Repareren van de top kost 30 tokens, de bottom 20 tokens en de hood 10 tokens.

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
Druidic mage hood35 DefenceDruidic mage hoodHelm00000000N.v.tMagicN.v.t.
Druidic mage top35 DefenceDruidic mage topBody00000000N.v.tMagicN.v.t.
Druidic mage bottom35 DefenceDruidic mage bottomLegs00000000N.v.tMagicN.v.t.

Combat robes

Als je alle onderdelen van deze set draagt, zorgen de robes er soms voor dat ze als mind, chaos, death of blood runes tellen bij het uitspreken van een vechtspreuk. De top kost 150 tokens, de bottom 100 tokens en de hood 50 tokens. Repareren van de top kost 15 tokens, de bottom 10 tokens en de hood 5 tokens.

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
Combat hood20 Magic
20 Defence
Combat hoodHelm00000000N.v.tMagicN.v.t.
Combat robe top20 Magic
20 Defence
Combat robe topBody00000000N.v.tMagicN.v.t.
Combat robe bottom20 Magic
20 Defence
Combat robe bottomLegs00000000N.v.tMagicN.v.t.

Battle robes

Deze zijn hetzelfde als de combat robes, maar dan alleen voor members, wat sterker en wat duurder. De top kost 1500 tokens, de bottom 1000 tokens en de hood 250 tokens. Repareren van de top kost 150 tokens, de bottom 100 tokens en de hood 25 tokens.

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
Battle hood50 DefenceBattle hoodHelm00000000N.v.tMagicN.v.t.
Battle robe top50 DefenceBattle robe topBody00000000N.v.tMagicN.v.t.
Battle robe bottom50 DefenceBattle robe bottomLegs00000000N.v.tMagicN.v.t.

Spiked shields

Het bijzondere aan deze schilden is vooral dat ze er mooi uitzien. De adamant spikeshield kost 50 tokens, de adamant berserker shield kost 100 tokens, de rune spikeshield kost 200 tokens en de rune berserker shield kost 300 tokens. Repareren van de adamant spikeshield kost 5 tokens, de adamant berserker shield 10 tokens, de rune spikeshield 20 tokens en de rune berserker shield 30 tokens.

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
Adamant spikeshield45 DefenceAdamant spikeshieldSchild00000000N.v.tMeleeN.v.t.
Adamant berserker shield45 DefenceAdamant berserker shieldSchild00000000N.v.tMeleeN.v.t.
Rune spikeshield55 DefenceRune spikeshieldSchild00000000N.v.tMeleeN.v.t.
Rune berserker shield55 defenceRune berserker shieldSchild0000019600N.v.tMeleeN.v.t.

Herb gloves

Er zijn zeven verschillende herb gloves. Ze zijn allemaal van een ander type herb. Als je één van de gloves draagt, zal 50% van de herbs die monsters droppen, de herb van de gloves zijn. Dat werkt alleen niet bij monsters die maar één soort herb droppen. De gloves verdwijnen als je 100 drops hebt gehad. Irit gloves kosten 75 tokens, avantoe gloves 100, kwuarm gloves 200 en cadantine gloves ook 200. Je hebt 50 herblore nodig om irit gloves te dragen, 60 voor avantoe gloves, 70 voor kwuarm gloves, 80 voor cadantine gloves, 85 voor lantadyme gloves, 85 voor dwarf weed gloves en 90 voor torstol gloves.

Fishing gloves

Met deze gloves krijg je extra xp per gevangen vis van het type van je gloves. Als je 1000 vissen hebt gevangen, verdwijnen je gloves. Swordfish, shark, monkfish en cavefish gloves kosten 200 tokens per stuk, rocktail 300. Je hebt 65 Fishing nodig om swordfish gloves te dragen, 80 voor monkfish, 90 voor sharks, 92 voor cavefish en 96 voor rocktail.

Dragon slayer gloves

Deze gloves kosten 200 tokens. Om ze te dragen, moet je 40 Slayer of hoger zijn. Je krijgt hiermee 15% extra Slayer xp per draak, maar dan moet je slayertaak natuurlijk wel draken zijn. Je attack wordt ook met 10% verhoogd. Na 1000 draken verdwijnen de gloves

Runecrafting gloves

Runecrafting gloves zijn er in zes soorten. Hiermee krijg je voor 1000 essences dubbele xp bij het maken van de runes van gloves.

PlaatjeNaamKostenRunecrafting level
Air runecrafting glovesAir runecrafting gloves7510
Water runecrafting glovesWater runecrafting gloves7520
Earth runecrafting glovesEarth runecrafting gloves7530
Fire runecrafting glovesFire runecrafting gloves7540
Chaos runecrafting glovesChaos runecrafting gloves15050
Death runecrafting glovesDeath runecrafting gloves20092
Blood runecrafting glovesBlood runecrafting gloves20094

Hybrid armour

Als je met Fist of Guthix wint, kun je zomaar een gloves van hybrid armour krijgen. De kans op de gloves groeit elke keer als je wint. Klik op de link voor meer informatie.

Stone of Jas

De geruchten gaan dat de Stone of Jas bij Fist of Guthix heeft gestaan. De Stone of Jas is een zeer krachtige steen, waarmee Zamorak god is geworden. Hij speelt een rol in de quests While Guthix Sleeps en Ritual of the Mahjarrat.

Over deze pagina

Met dank aan Rickje 99 en TwinzsChaos voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.