Flash powder factory

De Flash Powder Factory is een minigame en de vervanging van de vroegere minigame Rogues' Den in de gelijknamige plaats. De autoriteiten begonnen het doolhof op te merken en dus sloot Brian O'Richard zijn doolhof voorgoed. In plaats van het doolhof beheert hij nu de Flash Powder Factory. Hij heeft hier wel weer de hulp van de spelers nodig. De Flash Powder Factory wordt door spelers vaak afgekort tot FPF.

Inleiding

Om in de fabriek te komen heb je 75 Agility, 75 Thieving en 50 Herblore nodig. Het is een veilige minigame: je kunt niet doodgaan en dus ook geen spullen verliezen. Je kunt geen gebruik maken van boosts om in de fabriek te komen. Ook kan je geen familiars meebrengen of de fabriek binnengaan als je een skull hebt.

De Flash Powder Factory kun je beginnen in wat nog steeds de Rogues' Den wordt genoemd. Het ligt verstopt onder een luik in het café van Taverley. Als je dit luik opent, kom je in een nieuwe ruimte terecht.

Locatie

In de ruimte waar je komt, zijn drie mensen te vinden: Brian O'Richards, Martin Thwait en Emerald Benedit.

Martin Thwait is de eigenaar van een soort general store, waar je onder andere goedkoop aan lockpicks kunt komen en stethoscopes kunt kopen om de kluizen in het midden van de ruimte met de bank te kraken. Je kunt bij hem ook een Thieving cape kopen als je 99 Thieving bent.

Emerald Benedict is de persoon waar je je bank bij kunt bekijken. Rond hem is het altijd erg druk, omdat er in de Rogues' Den ook permanente vuurtjes zijn. Emerald Benedict staat er meestal erg dichtbij, dan hoef je dus niet zo ver te lopen als je je vis wilt bakken.

Brian O'Richards is de man van de minigame. Praat met hem om naar de Flash Powder Factory te gaan. Hij herinnert je eraan dat je 15 minuten de tijd hebt en wenst je veel succes. Je wordt daarna geteleporteerd naar een instance world (een wereld die gedeeld wordt met andere spelers, dus je zal nooit alleen spelen) en het spel begint.

De minigame

De bedoeling van de minigame is eigenlijk relatief simpel: Je moet binnen 15 minuten zoveel mogelijk punten scoren door flash powder te maken. Flash powder wordt via een eenvoudig proces gemaakt: je moet het mengsel A en het mengsel B vinden in de fabriek en ze beiden daarna naar een mixmachine brengen. Daarna heb je flash powder gemaakt. Dit proces herhaal je tot de 15 minuten om zijn. Per gemaakte flash powder krijg je punten. Des te meer je maakt, des te meer punten krijg je. Vanzelfsprekend is het wat ingewikkelder dan dat. Zo zijn er andere obstakels en zelfs andere spelers die kunnen tegenwerken!

Wanneer je voor het eerst in de fabriek komt krijg je een interface linksboven op het scherm. Deze geeft je extra informatie over het spelverloop:

Interface

In de fabriek wordt de wereldkaart ook vervangen door een kaart van de fabriek zelf. Dit is een erg belangrijk hulpmiddel, dat je veel kan helpen tijdens het spel.

Kaart

De kaart vertelt je je huidige locatie (de witte stip), de locatie waar je bij de reagent machines het mengsel A en B kunt ophalen en welke charge machine(s) geactiveerd zijn en je bonuspunten kunnen opleveren. Zo kun je dus strategisch je weg plannen om ervoor te zorgen dat je langs een charge machine komt.

Daarnaast zijn op je minimap ook hulpmiddelen aanwezig. De blauwe pijl wijst naar machine A en de gele pijl naar machine B. Zodra je beiden hebt, zullen de locaties van de verschillende mixmachines ook op de kaart aangeduid worden door middel van kleine rode pijltjes. Er zijn 4 mixmachines in totaal. Zodra je je kaart opendoet, zie je ook meteen de nieuwe locatie van de reagent machines voor het mengsel A en B. Zo kun je dus strategisch een mixmachine kiezen die in de buurt ligt van de nieuwe locatie om je A- en B-mengsel te verzamelen. Snelheid en planning is de sleutel tot succes in de Flash Powder Factory.

In elke ruimte van de Flash Powder Factory staan een aantal machines. Deze hebben elk hun eigen locatie en hun functie. Tussen alle ruimtes is er een agility-obstakel of een pressure door aanwezig. Deze moet je vanzelfsprekend overbruggen en het is mogelijk een obstakel te falen. Dit levert echter geen schade op.

Plattegrond
PlaatjeNaamLetter op kaartBeschrijving
Reagent aReagent machineADeze machines bevatten het mengsel A, één van de drie onderdelen die nodig zijn om flash power te maken. Er is altijd slechts één machine actief waar je het mengsel kunt ophalen.
Reagent bReagent machineBDe functie van deze machine is exact hetzelfde als de functie van de vorige machine, enkel levert deze het mengsel B.
MixerMixer machineMZodra je het mengsel A en het mengsel B hebt, loop je naar deze machine om flash powder te maken. Het maken van flash powder kost ook 1 catalyst powder, dat je aan het begin van de minigame in je inventory krijgt. Na het activeren van deze machine krijg je telkens punten.
Charge machineCharge machineCDe charge machine is een erg belangrijk onderdeel binnen de Flash Powder Factory. Zodra je deze machine activeert, krijg je 10% bonus voor elke flash powder die je maakt. Deze bonus geldt gedurende 100 seconden. Je kunt meerdere machines tegelijk activeren, hoewel er vaak slechts ééntje actief is.
Catalyst machineCatalyst machineXDe catalyst machine geeft je twee staaltjes van catalyst powder, dat je nodig hebt om flash powder te maken. De speler krijgt er standaard 6 mee aan het begin van het spelletje. Zodra je poeder gekregen hebt, heeft deze machine een minuut nodig voor je opnieuw poeder kan ontvangen.

Aan het begin van het spel krijg je ook een aantal voorwerpen mee in je inventory. Deze hebben elk hun specifieke functie.

PlaatjeNaamBeschrijving
Empty pressure flask aEmpty pressure flask (a)Het eerste ingrediënt voor flash powder. Houd het mengsel A bij zodra je het bij een reagent machine hebt opgehaald.
Empty pressure flask bEmpty pressure flask (b)Het tweede ingrediënt voor flash powder. Houd het mengsel B bij zodra je het bij een reagent machine hebt opgehaald.
Catalytic powderCatalyctic powderHet derde ingrediënt voor flash powder. Aan de start van het spel heeft de speler er standaard 6. Zodra je flash powder maakt, vermindert dit met 1. Je kan meer catalytic powder verzamelen in de catalyst machine, zoals bovenstaand beschreven.
Refining apparatusRefining apparatusVerbetert de kwaliteit van de flash powder en levert dus meer score op. Je hebt er drie aan het begin van het spel. Je kunt er mee krijgen door ze van andere spelers te vinden of door de rubble te doorzoeken, dat in de fabriek ligt. Vanzelfsprekend kan je ze ook kwijtraken als je bestolen wordt door andere spelers. Er is een limiet van 6 apparatus per persoon. Indien je er 6 hebt, krijg je 15% extra punten per afgewerkte flash powder. De hoeveelheid refining apparatus van jou en andere spelers kan je zien door de groene vakjes die boven het hoofd zweven.
Sealed funnelSealed funnelDit voorwerp wordt gebruikt om het mengsel A en B samen met de catalytic powder in een mixmachine te gooien en daarnaast de bonus van een charge machine te ontvangen. Deze functies gebeuren echter automatisch, waardoor de speler dit voorwerp niet hoeft te gebruiken. Als je dit voorwerp gebruikt geeft het wel informatie over welke factoren op dit moment meespelen om je score voor het maken van flash powder te bepalen. Bijvoorbeeld het aantal refining apparatus of je funnel charged is door een charge machine of niet.

In twee kamers kun je rubble vinden: bij de machines die het mengsel A leveren en in de kamers waarin de mixmachines staan. Rubble is erg moeilijk te zien en wordt ook niet aangeduid op de minimap. Wanneer je rubble doorzoekt, kun je een aantal bonussen ontvangen. Zo kan je extra catalytic poeder ontvangen, een extra refining apparatus of zelfs een volledig afgewerkte flash powder, wat je meteen extra punten geeft. Daarnaast is er ook een kleine kans om rogue armour te vinden, een beloning van de oude minigame Rogues' Den.

Rubble

Het moeilijkste en het meest frustrerende tijdens het spelen van de Flash Powder Factory is het rekening houden met de deuren die her en der verspreid staan doorheen de fabriek. Het is namelijk altijd een verrassing of een deur geopend is of niet en zijn daardoor de grootste vorm van onzekerheid. Met wat geluk kun je dus redelijk vlug van het ene punt tot het andere punt geraken, in het slechtste geval moet je dus een hele omweg maken.

Gelukkig kun je als speler de deuren toch beïnvloeden. Langs de deuren staan er call buttons. Als ze rood zijn, zijn ze niet geactiveerd en kun je ze niet gebruiken. Als ze blauw zijn, heb je geluk. Als je ze activeert, gaat de gesloten deur open en kan je probleemloos verder gaan.

Soms kun je ook ingesloten worden tussen twee deuren. Zorg dat je dan zo snel mogelijk die kamer uit bent, anders zul je naar een willekeurige hoek van de arena worden geteleporteerd.

Deuren

Het aantal punten dat je krijgt voor je flash powder is afhankelijk van drie factoren:

Het aantal refining apparatus kan ook een verschil betekenen.

Aantal refining apparatusBonuspercentage
1+1%
2+3%
3+5%
4+8%
5+11%
6+15%

Voor elke 100 punten die je al gescoord hebt, krijg je tevens een bonus van +1%. Zodra alle factoren bij elkaar gebracht zijn, krijg je een totaalscore. Op het einde van een Flash Powder Factory ronde wordt de hoeveelheid Brianpoints berekend, de punten die je kunt uitgeven aan rewards. Voor elke 5 punten die je scoort in het spel krijg je 1 Brianpoint, tot je een maximum bereikt van 100 Brianpoints. Zodra je een score bereikt die boven de 500 zit, verandert de manier hoe de punten geteld worden. Dan krijg je voor de resterende 20 punten 1 Brianpoint. Bij 6 minuten of meer in de fabriek krijg je een bonus van 20 Brianpoints.

Sinds een update aan de Flash Powder Factory is het erg nadelig om op voorhand de fabriek te verlaten. Des te vroeger je vertrekt, des te groter het percentage dat van je punten wordt afgetrokken. Pas wanneer er nog slechts 2 minuten over zijn in het spel, kun je het spel verlaten zonder dat er punten afgetrokken worden. Te vroeg vertrekken wordt niet aangeraden. Met een factory top krijg je 2 minuten extra in de fabriek. Deze twee minuten tellen niet voor de straf. Je kunt dan dus de fabriek vier minuten eerder verlaten dan wat de teller aangeeft.

Tips

Beloningen

Je kunt je Brianpoints die je verdiend hebt gebruiken om een aantal beloningen te kopen. De voornaamste keuze is xp of het kopen van factory outfit, die een aantal bonussen geeft voor zowel Flash Powder Factory als Herblore.

XP

Factory outfit

Daarnaast heeft deze outfit nog een aantal voordelen verbonden met Herblore:

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
Factory mask-Factory maskHelm00000000N.v.tOnbekendN.v.t.
Factory top-Factory topBody00000000N.v.tOnbekendN.v.t.
Factory trousers-Factory trousersLegs00000000N.v.tOnbekendN.v.t.
Factory gloves-Factory glovesGloves00000000N.v.tOnbekendN.v.t.
Factory boots-Factory bootsBoots00000000N.v.tOnbekendN.v.t.

Botanist outfit

Met een Botanist outfit krijg je 1% extra xp bij het trainen van Herblore. Bij het dragen van de volledige set van vijf delen krijg je nog eens 1% bonus, waardoor het totaal op 6% komt. Boots en gloves kosten 500 punten, de andere delen 1.000. De mask kun je met een botanist's mask add-on nog verder verbeteren. De add-on kost ook 1.000 punten.

Multitool

Je kunt ook voor 35 punten een multitool kopen. De multitool kan je veranderen in een chisel, een rope, een tinderbox of een spade. Sinds de toolbelt is dit echter zo goed als volledig nutteloos.

Rogue outfit

De rogue outfit kun je tijdens het spelen in de rubble vinden. Met een factory mask of ring of wealth zal de kans verhoogd worden. De rogue outfit is niet zo heel bijzonder.

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
Rogue mask-Rogue maskHelm00000000N.v.tOnbekendN.v.t.
Rogue top-Rogue topBody00000000N.v.tOnbekendN.v.t.
Rogue trousers-Rogue trousersLegs00000000N.v.tOnbekendN.v.t.
Rogue gloves-Rogue glovesGloves00000000N.v.tOnbekendN.v.t.
Rogue boots-Rogue bootsBoots00000000N.v.tOnbekendN.v.t.

Over deze pagina

Geschreven door Slyfer, met dank aan Ru ben ik voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.