The Great Orb Project

The Great Orb Project (vaak afgekort tot GOP) is een gemakkelijk spelletje voor gratis spelers en members dat op Runecrafting is gebaseerd. Je kunt er op een leuke manier Runecrafting xp mee halen. Natuurlijk zijn er om het extra aantrekkelijk te maken ook speciale beloningen voor de minigame. Je moet wel 50 Runecrafting of hoger hebben om het spel te kunnen spelen, omdat je in de Runecrafting Guild moet. Je kunt er komen via de portal op de bovenste verdieping van de Wizards' Tower. De minigame wordt vaak gespeeld in werelden 20 (F2P) en 66 (P2P).

Benodigde voorwerpen

Je hoeft niets mee te nemen. In het spel zelf is het zelfs verboden om een eigen hoed of wapen te dragen.

Het spel

Wizard Vief en Wizard Ancatha hebben hebben ruzie met elkaar. Ze kunnen er maar niet over eens worden of de gele orbs of groene orbs, die bij het runecraften verschijnen, het belangrijkst zijn. Ze hebben elk een eigen team. Wizard Vief vindt de gele orbs het belangrijkst, Wizard Ancatha de groene. Ze willen allebei om hun eigen redenen de orbs van hun favoriete naar het altaar terug brengen. Ondertussen moet er verhinderd worden dat het andere team ook orbs naar het altaar brengt, omdat de twee orbs van elkaar moeten worden gehouden.

Klik op "Join" bij een van de twee tovenaars om het spel te starten. Je zult, als je de minigame voor het eerst doet, aan moeten horen waarom hij of zij voor die kleur orbs is. Daarna mag je beginnen. Je mag geen hoed of wapen dragen. Als er plaats voor je is en er genoeg spelers zijn, verschijnt er tussen de twee tovenaars een portaal. Ga er heen om het spel te starten.

Je zult eerst bij het air altar uitkomen. Op je hoofd verschijnt een hoed in de kleur van jouw team. Je krijgt ook drie voorwerpen:

Yellow attractorYellow/green attractor: hiermee kun je de orbs aantrekken als er niets in de weg staat.

Yellow repellerYellow/green repeller: hiermee kun je orbs wegduwen als er niets in de weg staat

Yellow barrier generatorYellow/green barrier generator: hiermee kun je barrières opzetten voor de tegenstander. Daardoor kan hun orb niet meer vooruit. Elke persoon kan één barrière opzetten.

Het doel van het spel is simpel: zoveel mogelijk orbs voor jouw team verzamelen. Gele orbs zien er een beetje uit als zonnetjes, groene orbs zijn rond. Je kunt orbs verzamelen door de orbs met het gereedschap dat je hebt gekregen, naar het altaar te duwen of te trekken. Duwen kan met de repeller, aantrekken met de attractor. Je Runecrafting level bepaalt hoe snel dat gaat. Natuurlijk moet je wel om de obstakels heen. De orbs kunnen dus niet door de pilaren die om het altaar staan.Door op de orb te klikken en de optie "Change wand" te kiezen, kun je van repeller of attractor wisselen. Je kunt ook wisselen door op je attractor of repeller in je inventory te klikken.

Aantrekken

Het vervelende is dat je tegenstander je tegen kan werken. Hij kan met zijn gereedschap jouw orb weer verder van het altaar brengen. Hard gaat dat niet: je kunt orbs van je tegenstander maar één plekje tegelijk verplaatsen. Het is de laatste dertig seconde van een ronde ook niet mogelijk om de orbs van je tegenstander te verplaatsen. Je tegenstander kan ook barrières opzetten, zodat je orb er niet meer door kan! Op het onderstaande plaatje zie je hier een voorbeeld van. De groene orb kan niet door de ingang waar de gele barière staat. Natuurlijk kun jij de tegenstander ook tegenwerken.

Barrière

LinksonderinJe hebt een orb verzameld als de orb tegen het altaar aan is gekomen. Linksonderin je scherm kun je zien hoeveel orbs elk team heeft verzameld. Boven het aantal orbs dat elk team heeft verzameld, staat een soort klokje. Elke ronde duurt twee minuten. Iedereen die heeft meegewerkt krijgt vervolgens rune of pure essence. Er opent ook een portaal naar het volgende altaar, waar de volgende ronde zal plaatsvinden. Afhankelijk van of je member bent of niet, zullen er zes of acht rondes zijn:

  1. Air altar
  2. Mind altar
  3. Water altar
  4. Earth altar
  5. Fire altar
  6. Body altar
  7. Chaos altar (members)
  8. Nature altar (members)

Bij elk altaar kun je ook runes maken. Je hebt dus ook meteen wat aan je verdiende rune of pure essence!

Beloningen

Na afloop van elke ronde krijg je een aantal rune of pure essences. Het is slim om die te bewaren voor een volgend altaar. Daar krijg je meer xp per essence. Als je alle rondes hebt gehad, krijg je tokens. De hoeveelheid hangt af van hoe goed jouw team heeft gepresteerd. Met de tokens kun je bij Wizard Elriss, het hoofd van de gilde, spulletjes kopen.

Talismans

Je kunt je tokens inwisselen voor talismans.

PlaatjeNaamPrijs in tokens
Air TalismanAir talisman50
Mind TalismanMind talisman50
Water TalismanWater talisman50
Earth TalismanEarth talisman50
Fire TalismanFire talisman50
Body TalismanBody talisman50
Cosmic TalismanCosmic talisman125
Chaos Talisman
Chaos talisman
125
Nature TalismanNature talisman125
Law TalismanLaw talisman125

Je kunt dus geen blood en death talismans kopen.

Runecrafting robes

Runecrafting robes, skirts en gloves geven iets meer xp in de minigame. Ze zijn verkrijgbaar in blauw, groen en geel. Alle onderdelen kosten per stuk 1000 tokens.

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
Runecrafter hat (blauw)-Runecrafter hat (blauw)Helm00000000N.v.tOnbekendN.v.t.
Runecrafter robe (blauw)-Runecrafter robe (blauw)Body00000000N.v.tOnbekendN.v.t.
Runecrafter skirt (blauw)-Runecrafter skirt (blauw)Legs00000000N.v.tOnbekendN.v.t.
Runecrafter gloves (blauw)-Runecrafter gloves (blauw)Gloves00000000N.v.tOnbekendN.v.t.

Master Runecrafting robes

Alle delen van de Master Runecrafting robes kosten 15.000 tokens. De stats zijn niet anders dan die van de normale Runecrafting robes, maar het volledige setje geeft 5% extra xp bij het trainen. Er is echter wel met een maximum van 700 xp per actie. Ze zijn alleen voor members.

Alle delen van deze set geven 1,0% bonus xp. Je krijgt 1,0% extra bonus als je de hele set draagt, waardoor het totaal op 5% extra xp komt.

Teleporteertabletten

Je kunt ook teleporteertabletten kopen. Hiermee kun je naar een altaar teleporteren. Deze nemen maar één plaatsje in je inventory in. Daarnaast zijn ze "stackable", net zoals pijlen. Twee tabletten nemen dus ook maar één inventoryplaats in beslag.

PlaatjeNaamPrijs in tokens
Air altar teleportAir altar teleport30
Mind altar teleportMind altar teleport32
Water altar teleportWater altar teleport34
Earth altar teleportEarth altar teleport36
Fire altar teleportFire altar teleport37
Body altar teleportBody altar teleport38
Cosmic altar teleportCosmic altar teleport39
Chaos altar teleportChaos altar teleport40
Astral altar teleportAstral altar teleport41
Nature altar teleportNature altar teleport42
Law altar teleportLaw altar teleport43
Death altar teleportDeath altar teleport44
Blood altar teleportBlood altar teleport45
Runecrafting guild teleportRunecrafting guild teleport15

Runecrafting staff

Een runecrafting staff kost 10.000 tokens. Door de talisman en staff op elkaar te zetten, kun je er een soort tiara van maken, maar dan als staf. Dat betekent dat je geen talisman meer in je inventory hoeft te dragen om in een altaar te gaan, maar alleen de staf. Ook zal er een "Enter"-optie bij de ruïnes verschijnen. Je kunt er één van de soorten standaardtalismans of de omni-talisman uit de Runecrafting guild opzetten.

Bij de Abyss zal de staff de ogen afleiden, zodat je sneller binnen kunt komen.

Een runecrafting staff voor law runes heeft de onderstaande stats niet. Daardoor kun je hem meenemen naar Entrana.

LevelsNaamSlotDamageAccuracyMelee str.Magic str.Ranged str.ArmourLife bonusPrayerStijlKlasseSnelheid
Fire talisman staff-Fire talisman staffWapen00000000N.v.tOnbekendN.v.t.

Rune essence

Je kunt je tokens ook inwisselen voor rune essence of pure essence. Deze krijg je in notes. Een essence kost 1 token. Voor members is dit een zeer lucratief handeltje. Pure essence brengt veel geld op en je krijgt veel tokens voor een spelletje.

Over deze pagina

Met dank aan Deemril, Admir0w, Miranda nr1, qato en smetman voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.